Poradna duly
Jana Čurdová
Mostulko
Vždycky mě vytáčí co manžel platí na daních a na zdravotním a to přitom byl v životě nemocný jen jednou a to,že bral jedny antibiotika za pár kaček a přitom chodil do práce. No nic… v tomhle státě daňová struktura je pěkně na dvě věci… On přece za to nemůže,že má vysokou školu a dobře placenou práci. Já beru o dost míň než on a mám jen střední, jenže to co si já vydělám to on dá na daních… prostě nespravedlivost… Jsem pro rovnocenou daň 15%…
Moni - určitě to bude OK. Já se sice taky plodovce vyhla, ale kdyby to nešlo jinak, tak bych to také podstoupila. Jen mě udivuje, že ty výsledky máš tak brzy. Já jdu na tripple testy v úterý a Dr. říkal, že výsledky budou až za tři týdny. Dokonce jsem někde četla, že ta krev se musí nějakou dobu kultivovat, a proto jsou výsledky později. I když je fakt, že když mi brali krev na tom I. screeningu, tak výsledky mi volali za tři dny. Tak tohle mě tedy opravdu zmátlo.
EviP - myslím, že každý Dr., pokud není padlý na hlavu, tak když mu řekneš důvody, proč chceš zůstat doma, tak Tě doma nechá. Já mám nemocenskou od punkce, ale i když jsem přešla pak z centra ke svému Dr., tak se nad tím vůbec nepodivoval a ani jednou nenaznačil, že bych snad měla jít do práce. Myslím, že z toho nemusíš mít strach, to bude v pohodě.
Matulienko - tak už je nejhorší pryč ? ? Hezky si s Petříkem u vačich odpočiň a třeba se pak i na taťku budete těšit. Jinak s tím pupíkem. Já si ho taky pořád prohlížím a pohlazuji, myslím, že je to naprosto normální.
Eviku, díky. Ona mě sestřička na gyn. varovala, že ze mě udělají starou matku a budou chtít dělat vyšetření, která třeba nejsou tak nutná. Určitě ještě v pondělí zavolám na gynekologii a zeptám se doktora co si o tom myslí, jestli je to nutné.
Moni - jakápak stará matka ? ? ? Mě letos bude 33 a na genetice mi říkala lékařka: „Ničeho se nebojte, vy jste ještě mladinká ! “
Hmm, tak to jsem četla nějaký „blbý“ článek, tam bylo, že to včera schválili. Tak sorry, že vás tu plaším!!!
EvíkuP s těma daněma s tebou plně souhlasím. Hlavně by se to pak promítalo jenom u pracujících a ne u dlouhodobě (nebo spíš trvale) nezaměstnaných, který z toho pak těží nejvíc. Taky mě to rozčiluje… ![]()
Ahoj holčinky!
Dlouho jsem tu nebyla, asi už nemám šanci všechno pročíst po zpátku… ![]()
Všechny zdravé? Miminka rostou? U nás to zatím vypadá dobře, včera jsem byla na screeningu, mrňous na nás mával ručičkou, spočítali jsme s gyndr všechny prstíčky. Bylo to moc krásné ![]()
Taky bych chtěla dát nějakou fotečku do galerie, ale můj doktor mi UTZ nahrává na videokazetu, takže mám smůlu ![]()
Dívala jsem se na nové fotečky v „sprnu 2006“, mooooc se mi tam líbí ten „velikej“ pupíček, u mě zatím nic moc - ale nezoufám, taky se určitě dočkám…
![]()
Pozdravujte mimísky a opatrujte se všechny!
Papa. NOGGIE
Eviku, máš SZ
Jinak se Ti vůbec nedivím, mě to taky děsně rozčiluje ![]()
Moni, tak jestli je to výsledek triple testu, tak to být tebou, tak ten odběr plodové vody odmítnu
Kámošce to vyšlo taky blbě (čekala dvojčátka) a taky odmítla, bála se, že jí dr. bude nadávat, ale on jí to 100% schválil. Přece jen ten odběr není úplně bez rizik
Prostě ty testy vychází opravdu velice často špatně… Nech si to projít hlavou, ale zkus se zeptat třeba na genetický UTZ, tam by to taky mělo být vidět? Nebo prostě nějaký jiný možnosti…
Ještě jsem vám chtěla moc poděkovat za uklidnění, že ne všechny jste si prošly všemožnýma podrobnýma vyšetřeníma
Já už myslela, že jsem tady jediná a chtěla jsem měnit dr.
![]()
Polin ,
no to já si užiju, manžel už teď říká, co bude sám doma dělat, abych ho nezklamala, tak jsem mu tu nachystala nějakou práci. ![]()
No, jinak bříško vidět ještě není vůbec, jen , když si dám ruku a trošku zatlačím, tak tam je ta moje dlouho očekávaná kulička. zatím je tam jen ráno, ale neva, je tam a je jen moje:-)) ![]()
Matulienko, já to bříško taky každý den hledám a manžel se mi už směje. Ale když zatlačím, tak je to tvrdý. Né měkouš jako špeky. ![]()
Moniko,
to je hezký, že nejsem sama blázen mačkající si na pupík:-))
Moni , ještě k těm triple testům a plodovce. Mně můj gynekolog taky řekl, že mi ji doporučuje - prý ji doporučuje všem těhulkám s dvojčaty bez ohledu na to, jestli je pro to nějaký důvod. Výsledek triple testu ještě nemám, ale počítám s tím, že nebudenic moc - jednak kvůli dvojčatům a jednak kvůli tomu třetímu plodu, co v sobě nosím (blbej pocit
). Byla jsem z toho jeho názoru taky špatná, tak jsem se včera na to zeptala dr. v nemocnici, kterýmu důvěřuju mnohem víc než svýmu a ten mi potvrdil, že je to nesmysl. Ve 20.tt se dělá genetický UTZ, z něj toho poznají opravdu hodně (i když ne samozřejmě všechno). Kdyby teoreticky vyšel ten špatně, říkám si, že pak bych ještě tu amniocentézu stihla. Zkus se na tohle svýho dr. přeptat.
Ještě - Matulienko a Moni - ten pupík berte z tý lepší stránky, aspoň se do všeho vejdete a nemáte starosti s tím, co na sebe!
Já bych vám i kousek toho svýho dala. O víkendu jsem měla už 14 cm v pase navíc.
Teď jsem četla na jednom serveru o dvojčatech příběh jedný maminy a ta tam psala, že na konci těhu měla o 50 cm víc (původně měla asi 70, takže tak normální). Zkoušela jsem si to metrem naměřit - je to hrůůza. Prostě balón.
![]()
Helli ,
ale krásnej balon, já jsem se na něj těšila, tu kuličku jsem si pamatovala od prvního a tak to byla moje touha ji zase mít. Taková ta jistota, že jsem fak ttěhu:-))
Jinak je fakt, že většina mýho oblečení je mi velká, což je bezesporu výhoda.
Já si nakonec taky plodovku nenechala vzít, stačil gen. utrazvuk. I teď počítám, že budu mít ty testy vyšší, troška strachu tam sice bude, ale pak už to bude za námi a bude fajn