Poradna duly
Jana Čurdová
Evikule manža mi poslal na mejl fotky Ládíka, sou v galerce!!!!!
Ahojky,
tak nakukuju jen v rychlosti, dokud malej spinká. Dneska jsme byli u doktorky, Tobík přibral za 5 dní 250 gramů a vyrostl o 1 cm, hlavička o půl cm. Takže jsem se uklidnila, že mlíčko evidentně stačí. Je to macík, má 4 250 g a 56 cm
Už je nám akorát 62, podle mě tak za 2 týdny bude malá, ještě že jsem nekupovala 56.
K tomu kojení, Tobík mi dobře spinká, takže já ho přes den musím na kojo většinou budit, budím po 3 hodinách. V noci ho ted nechávám spinkat, ale až po půlnoci. Kolem půlnoci až jedné nakojím a pak mi spí 6-7 hodin. Je to zlatíčko. Předtím jsem ho budila v noci po 4 hodinách, ale když nabírá, tak jsme se dohodli s doktorkou, že je lepší ho nechat spát.
Jinak chválím všechny vaše mimísky, jeden kouzelnější než druhý ![]()
Tak se držte, posílám pusu všem
Tak jsem zpatky z kontroly, bohuzel nemam zadne pozitivni zpravy - teda pro me ![]()
Tlak byl tentokrat v poradku, asi tomu pomohlo lepsi pocasi, ale porodni cesty jsou stale naprosto nepripravene, CS mam 3 a pokud do nedele neporodim, tak jdu v pondeli na vyvolani. Na kontrolu jdu opet ve ctvrtek.
Je mi hrozne do breku. Mam pocit, ze to ten tyden uz nevydrzim a taky mam strach z vyvolavaneho porodu ![]()
Nezlobte se, ze nereaguju na nic jineho a ze jsem takova protiva. Zkusim se z toho jit ted vyspat, snad bude lip ![]()
Patsy, Lidusko, dekuju moc za podporu.
Mejte se krasne, pozdravujte vsechny mimisky.
Klaudulko to mě mrzí, ale neboj, vyvolávanej porod je sice bolestivější, ale je rozhodně rychlejší…jen si vzpomeň na Dalmi, Lenul, a ted i Evču, holky rodily víc než 24 hodin, takhle to můžeš mít za sebou do 12 hodin…i mín, Já Ríšu vyvolávaným porodem rodila 5,5 hodiny, když to bude fakt nesnesitelný, můžeš si nechat dát epidural......no prostě a jednoduše, ber to tak, že ještě tejden a máš Nelinku u sebe…nezbývá ti nic jinýho než se s tím smířit a jak psala Lucka, třeba když se s tím smíříš to příjde samo, dřív a nečekaně…
…
a jestli se ti nelíbí že to bude v září, když patříš do SRPNA, tak se neboj, já rodila v červenci a taky ste mě nevyhnali jinam… ![]()
Mispul, teda Tobík je ale kus chlapa.....a to že ti v noci tak nádherně spinká, to je úžasný…co já bych dala za to aby mi tak spal prvorozenej, ted si rochním v tom, že Nikča vydrží 4 hodiny…Ríša vstával jako miminko po hodině…když vydržel spát 2 hodiny tak sme slavily… ![]()
Kladulko naprosto vím, jak se cítíš. Když jsem se dozvěděla, že mi asi nebudou dělat toho císaře, tak jsem brečela skoro celej den, byla jsem už psychicky i fyzicky totálně na dně. A to jsem byla skoro týden před termínem! Musí to být fakt hrozný. VYDRŽ! ![]()
Ahojky,
dneska jdu jen na skok. Mám den blbec a ještě bude asi pár dní trvat. Včera jsem dostala zánět prsní žlázy
K tomu se přidala horečka a sem tam zimnice. Děs a hrůza, jsem kantare. Dnes jsem byla u Dr., tak mi napsala antibiotika a mám si dávat teplé a slivovicové obklady, aby klesla horkost. Smrdím jak cip a bolí to pořád stejně. Holky, buďte rády, že to nemáte a modlete se, aby se vám to vyhlo. Je to fakt hnus a to nemluvím o tom, jak to bolí jak svině, když to rozmasírovávám
Toť ke mě.
Jinak chválím Evikulce Ládíka, je roztomiloučký. Tak až ji budete někdo psát, tak jí to vyřiďte.
Klaudul, vím, že se to lehce řekne, ale vydrž. Ten týden se strašně potáhne, ale už je to jen týden. Já když jsem se smířila s vyvolávačkou, tak to přišlo samo. A měla jsem to stejně jako ty. V pondělí první kontrola, ve čtvrtek další a další pondělí by byla vyvolávačka. Dojela jsem na druhou kontrolu ve čtvrtek, ale už s prasklou vodou a kontrakcema. Takže na to zkus přestat myslet a třeba se to rozjede samo. Držím palečky.
Ahojky holky,tak konečně chvilka klidu,byly u nás tchánovci 4 dny,malinký spí,malý je na pc,tak to můžu vše tady dohnat…
Především
pro Evču a Ládíka,přejeme hodně štěstíčka a moře mlíčka…
Naší poslední těhulce přejeme hodně sil a pevný nervy,bříško Ti závidím,mně tam visí jakýsi špek nebo co,včera jsem si na sebe něco chtěla koupit…haha..bud je to jak na 60 letý nebo jak na žížali…
A ted o něco nás…žabka už je zahojená,pupínky ještě jsou,ale ne už tak moc,musí mít neustále plenku pod hlavou,zjistila jsem že se mu to zhoršujetřeba když je zabalený v dece,takový agresivnější potničky…očička jsou taky v pořádku,už můžem chodit ven,hurá,ale pro změnu bojujem s kojením,přes den se snažím,tak 2-3 hodky a papá,v noci spí,dnes např. jen v pul čtvrté ráno,pak až v v sedm,ale bohužel jsme málo přibrali,ted jsme na porodní váze,tak to má i s příkrmem,vlasy si sice kvuli tomu nervu,ale je mi to líto,první byl kojený bez problému…ale stejně když ho na ídlo vzbudím,tak usne,když prso vytahnu,tak spí 5 minut a je řev…dr tvrdí,že je asi vysílený sáním,prtože mám velké prsa,takže ted zkoušíme metodu u jednoho prsu max 15 minut,odříhnout a u každýho druheho kojení dát příkrm,vypije tak 20-40-60 jak kdy a je spokojený,ted má příkrm u každého kojení a to max 40 ml.No uvidíme v poradně,je fakt,že dr říkala,že dobře kojené dítě se pozná podle množství pokakaných plen a to my třeba den nekakáme,tak ho přece nebudu trápit hlady,bud nabere sílu a rozkojíme se a nebo mlíko ztratím uplně a bude flaška…ach jo,ale nečekala jsem to…
No tak asi o nás…
Koukla jsem do galerky a moooc krásné miminka,posílám všem pohlazení…
Zatím papa…Magda…
Ahoooj Sedmo,
jen v rychlosti reakce na pokakaný plínky. Tos mě pobavilo, my kakáme jak zběsilý, sotba ho přebalím, už tam má další nálož
Ale zas nám v porodce říkali, že kojené dítě třeba nemusí kakat i několi dní a není to nic špatného, důležité je jestli čurá. tak spíš kontorluj počurané línky ![]()
Jinak u nás vše dobrý, přes den víc kouká a v noci spí, je zlatíčko. tak jen doufám, že nám to vydrží.
Mám na plotně oběd, tak musím frčet, malý musí za chvíli papat, budu ho budit, ale chci předtím dodělat ten oběd.
paaaaaaaa
ahojky…
Lucinko, to je mi líto, ale jak tak sleduju ostatní diskuse, tak v každé je alespon jedna holka se zánětem, tak sem čekala kdo s tím tady příjde…bohužel ta karta padla tobě.....přeju ať ATB brzo zaberou a je ti líp…držím pěsti…jo a Luci víš proč se ti to udělalo??? má to nějakou příčinu??? říkal ti někdo jaká je prevence?? nebo žádná není??? (já to naštěstí zatím neznám…ťuky ťuk)
Sedmo taky zastávám názor Mispulína…spíš sleduj počůraný plínky než pokakaný…Nikča měla období přesně jak píše Mispul…sotva sem dala čistou plínku hned byla nálož, ale to už je pryč…ted kaká tak jednou za 2 dny, ale plínka nestačí
…je toho za ty 2 dny fakt kupa…
jo a s těma příkrmama si nedělej hlavu, bud se rozkojíš nebo ne…to hlavní do začátku jsi mu dala…my sme taky vyrostli na Sunaru a jací sme…
…vím, mrzí to…ale co naděláš…
Klaudul, jak je ti dneska???
já dneska měla šílenou noc…Nikča zase prdíkovala…tak sem jí zkusila dát sab a ona ho v zápetí vyblinkala, tak sem teda půl hodiny cvičila s nožkama a masírovala bříško a zase zkusila dát sab a neohřál se u ní ani minutu…takže sme takhle bojovaly od 2 do 5ti a v sedm vstával Ríša… ![]()
tak to jdu zkusit dohonit ted…Ríša je u babi, vrátí se ve 3, tak doufám že Niky bude spinkat tak nádherně jako ted když sem přes hodinu žehlila, nevydala ani hlásku.....ale jak sem sedla k PC teďka, tak už se tam ozývá…jdu na ni…pááá
Ahoj holky,
dekuji moc za podporu, jste zlaticka
Mne je dnes mnohem lip. Vcera vecer prijela svagrova a kecaly jsme az do jedne do rana
Pak u nas spala a vypada to, ze vetsinu tydne i bude spat, je moc hodna. Rano jsem jen vybehla do lesa se psem, chvilku neco delala a ted jsem to dospavala ![]()
Lucinko, je mi moc lito, ze te potkal ten zanet. Preju Ti, at antibiotika brzy zaberou a je zase dobre ![]()
Evikulko, Ladicek je moc krasny chlapecek ![]()
Lidusko, tak doufam, ze tu probdenou noc zaspis a Nikolku ty prdiky brzy prejdou ![]()
Vsem miminkam posilam pusinku a mejte se krasne ![]()
ahojky.
klaudulko vydrz .treba se mimis rozhodne jit ven drive.matysek se taky rozhodl ze na vyvolani nepocka a hodin pred nastuem na vyvolani to zaclo samo
.kdyz to nevyjde,tak aspon budes mit rychlejsi porod ![]()
matysek je uplny zlato.spinka a papa a uz strasne pribral.kdyz jsme dorazily domu tak mel 3400 a tet uz ma 3950 ![]()
krasne se i vyspim,proto ze vzdy v 22 usne a vzbudi se az v 5 a zase usne a vzbudi se az v 10.prez den papa casteji a obcas ho vzbudi prdici. ![]()
nevim proc ho ty prdy porad trapi,kdyz nic nejim. ![]()
vsechny moc zdravime a posiame pusinku miminkum a klaudulko drzime palecky ![]()
dalmatinka
a nam na prdiky pomaha masticka ktera se menuje pupik
.vzdy namasirujem brisko a mates pak strily jak velkej chlap
![]()
luci a zanet mi taky hrozil,tak jsem priladala tvaroh a odsrikavala a nastesti jsme to zazehnali.koupila jsem si odsavacku mleka a kdyz citim tlak,tak odtrikavam a nebo masiruju pod teplou vodou ![]()
a z porodnice jsem si privezla navic 10kg a tet uz mam jen 6kg.-)
tak ja jdu kocarkovat,jestli se te muj sipkovej princ vzbudi.:-)).
nechapu jak muze porad tak spat:-)),ale jsem za to stastna.ja ani odpolko nespim,proto zejsem porad nekdo leze na nastevu.uz me pekne serou s prominutim.nesnasim nastevy,ale zase darky jsou fajn.uz mame asi 4 puma soupravy a 2 adidas a spoustu hracek atd,ale doufam ze uz tu byl snad kazdej,tak bude chvlku klid.mejte se .papa
a mame doma vahu,tak mates vypije tak tu 90-100,ale nechavam ho jen 10 minut,jinak zvraci.docela me to kojeni ale stve,proto ze se bojim cokoliv snist,tak moc nejim a jsem unavena.dr rikala ze zeleninu nemam jist zadnou a ovoce jen jabka a banany a pecivo jen stary.-(((((((
tak uz fakt jdu,stejnak tu nikdo neni ![]()
k pc se dostanu jen kdyz tata spi,tak proto tu nejsem a ani nestacim docitat
daalmatinka
Čauky,
Luděk má celej týden dovolenou, dělá fasádu na baráku + zateplování, to je pořád něco, ale aspoň že mi ráno a kolem oběda pomůže s Innou a jde s náma odpo na procházku, v tomhle je fakt zlatej ![]()
Luci, o zánětu jsem četla, prý je to maso, doufám, že se mi to vyhne. Taky by mě zajímalo, čím je to způsobený. Přeju, ať moc netrpíš a je to rychle za tebou.
Sedmo, nic si z toho nedělej, nejdůležitější je, aby miminko prospívalo, třeba se to ještě spraví. Inna kadí snad 10× denně, pokaždé má něco v plínce a i hodně čůrá, takže u nás zatím v tomhle směru pohoda.
Chudinko Liduško, nemáš to jednoduchý, snad to Nikolku brzo přejde, vyděržaj
U nás jsou posledních pár dní noci docela dobrý, budí se na kojení sice tak po 3 hodinách, ale docela rychle zase usne, takže se to tak nějak dá.
Dalmi, skvělý, že Matyášek tak hezky přibírá. A mě přikázali jíst to stejný, nic kromě jablek a banánů a ještě je výbornej meloun bez peciček, tím se teď láduju hlava nehlava. A hlavně dobře jez, ať máš kvalitní mlíko!
Klaudi, skvělý, že máš takovouhle podporu, to pomůže. Uvidíš, už to bude brzo za tebou.
Ještě se musím pochlubit, že včera jsme měli večer techtle mechtle, Luděk konečně koupil dvě krabičky kondomů, tak jsme toho museli využít
Ale řeknu vám - jsem ráda, že jsem měla císaře, i tak to bylo po těch pěti měsících skoro jako poprvé - au au.