Starost o manželku, co pro ní mohu udělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
415
29.5.25 16:32

A v žádném případě ji nestav před nějakou hotovou věc. To už děláš tím, že tam celý den nejsi. A dělá to z podstaty věci i miminko. Myslím, že potřebuje mít i nějaký prostor, o kterém si rozhoduje jen sama - i kdyby to mělo být jen koukání do zdi (matky náročných děti mě pochopí 🙂)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
29.5.25 16:33

Musíte si promluvit, rychlá řešení typu: ve čtvrtek máš jógu - to nepomůže. Postavila bych ji před hotovou věc leda v tom zajistit hlídání a zarezervovat stůl na večeři. Nebo jinam. Prostě vypadnout z domu, dát si rande a hovor snad vyplyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
29.5.25 16:34
@otec789 píše: Více

To rozhodně nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
29.5.25 17:43

Já bych si s tou manželkou promluvila co přesně se děje a co potřebuje. Pak bych nabídla možná řešení. Jestli je hotová, že má dítě měsíc separační úzkost bude asi jiné řešení než když už X měsíců nespala a potřebuje oddych. Normální ženská zvládne svoje problemy definovat. A možná bych navrhla nějakou odbornou literaturu, separační úzkost u dítěte není o selhání matky.

• Citovat
  • Upravit
33844
29.5.25 17:57

Normálně si promluvte, zeptej se jí, co by chěla změnit, zlepšit, dělat. Tohle je těžké období, a vem si, že hodně žen má třeba dvouleté dítě a k tomu mimino, a taky to musí zvládat. Tvoje žena se v první řadě potřebuje pořádně vyspat. Tohle období nebude do nekonečna, musíte spojit síly a nějak to zvládnout. Nemyslím si, že by to u vás byla taková hrůza. Prostě rodina s miminem no. Je janý že ty musíš chodit do práce, ale jsi každý den večer doma. Kdybys třeba jezdil kamionem a jezdil domů jen na víkend, tak sy se to taky muselo zvládat. Žena nemá kamarádky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
29.5.25 18:14
@Keyllah píše: Více

to je dnes normalni pracovni doba, manžel takhle taky chodil.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
29.5.25 18:23

manžel chodil kolem 18-19 hid.domu,jednou týdně hidne pozdě když měl meatingy daleko
Me pomohlo, když vecer převzal dítě. Mel náročnou práci a nechala jsem ho vždy půl hodinky odfrknout. První dítě jsem zvládla v pohodě, byla hodně dítě i přes den ale taky v těch 9 měsíců se začala hodne budit v noci a to jsme se s manželem střídali.
Druhé dítě bylo o dost náročnější a ja mela poporodní depresi, to se manžel zapojovat více a než my zabraly AD tak byl 3 tydny doma aby mi pomohl. Poté jsem vlastně vše zvládla zase levou zadní, starší už byla do 12 hod ve skolce.

Nevím jak je na tom tva manželka, ale ja neměla domácnost na prvním místě ale deti a sebe, takže se uklizelo tak průběžně když byl čas a chuť.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
29.5.25 18:25
@Lucy75 píše: Více

co dělá špatně? nechapu

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
29.5.25 18:29
@Anonymní píše: Více

ziji v jiné bubline, takhle u nas pracuje většina lidí většinou do 17 hodiny a většina dojíždí min půl hodiny ale spis hodinu.

• Citovat
  • Upravit
41287
29.5.25 18:37
@Cizinka 999 píše: Více

asi jiná bublina, u mě ani u manžela takto nikdo nechodí, pokud tedy nemá 12náctky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
29.5.25 18:40
@SaintRaffaella píše: Více

Ty jo, já nestačím zírat, kolika ženám přijde divný že ten chlap chodí do práce 8o
Měl by chodit domů výrazně dřív? A jak to má asi udělat? Živí rodinu, ženě pomáhá, hledá cestu jak jí ulevit. Vždyť takhle funguje x žen, a mají doma třeba dvě malé děti a víc. Tak jakou by jí měl vnuknout myšlenu že se navzájem nepotřebujou. Tohle je fakt mimo teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.5.25 18:42

Odkud jste? V Praze je perinatalni centrum s pomoci (psychologove, lekari, laktacni, PA). S hlidanim deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
29.5.25 18:45
@unuděná píše: Více

Myslím si úplně to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.5.25 19:19
@arinecka píše: Více

Odchází z domu v šest, hodina do práce, od sedmi do pul čtvrté v práci včetně pauzy na oběd a v půl páté je doma. Jsou v tom i dvě hodiny na cestování. Ta žena snad nemá taky právo na nějakou realizaci nebo oddech? Taky by si mohl dočasně práci zkrátit nebo si brát práci domů. Evidentně něco nedělá dobře, když se jim jako rodině nedaří. Zabírat teď musí oba, to je samozřejmě pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36731
29.5.25 19:26
@unuděná píše: Více

To přece musí vycítit, co ona chce, jinak to není ono, když mu to řekne sama! ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová