Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky,moc do řeči mi není,ale na net jsem se dostala až teď.tak jenom,jestli vás to teda zajímá,tak můj UTZ úplná katastrofa.po hormonech cysta skoro 5 cm,takže žádný folík a tento cyklus zase nic.první DC jdu na další UTZ a když potvora zmizne,budu pokračovat,když ne,tak nevím…půjdu si to hodit…aby toho nebylo málo,tak od včerejška mám zánět močových cest a antibiotika.ach jo..to je pech.jo a loffdo - vítám tě…
Míšo , to je fakt smůla. Mrzí mě to. Ale já vždycky doufám, že bude líp, tak to zkus taky. Optimizmus je půl úspěchu. Nechceš taky prubnout tu akupunkturu? Obrázek brala taky spoustu léků a nakonec se na všechny vybodla a zkusila to přírodně - a ejhle. Třeba by to u tebe taky zabralo. Já jsem se rozhodla, že zatím ty léky ne-e. Až jako poslední instanci.
Dneska mi volala kamarádka, že jí hrozí diagnózou roztroušená skleróza. Já jí to pořád vyvracím, tak doufám, že mám pravdu já. Má ty symptomy takové nespecifické. Můj přítel měl před dvěma lety problémy s brněním rukou a nohou, byl strašně unavený a ztrácel vidění, tak šel ke kamarádovi neurologovi, který mu udělal nějaké vyšetření a do papírů napsal, že na 99% podezření na RS. Byl to šok a tři týdny děsného strachu. Nakonec se na magnetické rezonanci prokázalo, že má akorát uskřinutou míchu krčním obratlem (asi po úrazu). Sám si udělal i krevní vyšetření a objevil se mu EB virus, proto ta únava. A ten má v sobě skoro každý. Hodně mi odlehlo. Takže doufám, že něco podobného vyjde i té mé kamarádce.
Loffdo , my tu máme čápy na komínu. Tak taky doufám, že mi přinesou štěstí. Já se také snažím asi jen 2 měsíce, ale nepravidelnou MS mám delší dobu, proto to takhle řeším hned na začátku snažení. Mimochodem MS dnes přišla po 7,5 týdnech. Ale hlavně že přišla sama.
Ahojky holky ![]()
jaky jste mely den a copak delate?Tady asi zase bude mrtvo,zeee???
Jo,jinak mi porad nejde prihlaseni,normalne se prihlasim a jak znovu kliknu na cokoli,tak se mi to odhlasi,chapete to???Co s tim???
Taky jsem dnes tak premyslela a uz se snazime skoro 4mesic ![]()
to je strasny,jak ten cas leti!!!
Jinak jeste jedna informace…V nasi rodine se to hemzi detma…
Moje sestrenice (18let) za 3tydny rodi,dalsi (25let) bude mit mimco v rijnu,dalsi (23let) ceka mimco koncem brezna a to neni vsechno jeste jedna (28let) ma 2rocniho kloucka a ted je v 1mesici…Tak je to mozny???Ja kdyz jsem se to vsechno dozvedela,ze mame 2novy tehule,tak jsem to obrecela a mela jsem strasnou depresy
![]()
Obrazku
tak to je super,takova krasna a radostna novina,jen at mimis hezky roste!!!Dodova nam to tady optimismus a silu na snazeni!!!
A ten cap-nevim nevim,jestli to je jasny! ![]()
Ivory
myslis???Ja mam prave pocit,ze MS dorazi,nejak me od vcera od vecera neni nejlip,mam tlak v podbrisku a trochu me i boli zada v krizi jako pred MS a prsa mam bolava.Jo a jeste jednu perlicku… ![]()
Pritel na me asi pred 2dny koukal a rika „Teda,Ty mas nejaky veliky prsa“
Nezabila bys ho???Toho si vsima ![]()
Jinak gratuluju k MS,ale neni to strasne dlouho 7,5tydne???To je taky 50dni,mozna vic,ne???Ja jsem to minuly mesic dostala vic jak po 50dnech,ale jen po injekci,jinak by to asi neprislo nikdy a muj Dr. rikal,ze kdyby se to opakovalo,tak at cekam max. 2tydny od ocekavane MS a prijdu.Taky rikal,ze kdyby se to opakovalo,tak to hned zacneme lecit a tehu pomuzeme…
Tak hlavne,ze prisla!!!A ta dalsi uz chodit nemusi,ze??? ![]()
Miso
co to ctu???Docela dlouho jsi tu nebyla!!!To je mi moc lito!!!No,ono se to obcas stava,ze po techto prascich se udelaji cysty…Kamaradka mela neco podobneho,nemela MS a myslela,ze je tehu,brala nejaky prasky na ovu,byla stastna,ze je tehu,ale TT negativni a taky ji nasli cystu…Je ji 20let a taky ma problemy!Na vsechno se vykaslala a prasky zahodila!!!
Tak pevne nervy a hlavu vzhuru!!!Bude lip a miminko taky prijde!!! ![]()
Musim jit udelat veceri pritelovi,prijde z prace…
Pa pa ![]()
Nikynka86
** Míšo ** to je mi taky moc líto… Já měla po clostilbegytu to samý. Měla jsem ho na jeden cyklus, na uzrání vajíčka, a taky mi ten folikul uzrál moc brzo, už nějaký 11den měl skoro 3cm, říkala mi Dr., že to už nemá smysl, že z toho nic nebude, že už je to hybrid, téměř cysta. Pak mi prasknul a to byly asi 2 krušný hodiny, strašně to bolelo, jela jsem i na UZ, jestli z toho nekrvácím. Naštěstí dobrý, ale než jsem se zbavila tý vyteklý tekutiny z břicha (z douglasova prostoru), to byly asi týdenní muka. Jak píšu pořád, jsem citlivka ![]()
Já vás vůbec k ničemu nechci navádět
, ale protože jsem sama na sobě poznala a postupně k tomu došla, tak ty hormony fakt nejsou spásný…
… tak jestli tu možnost máte, zkuste to, co já.
Je to dražší forma, ale vůbec toho nelituju… A především tomu VĚŘÍM, což je taky strašně důležitý, jinak to nemá asi smysl podstupovat, netvrdím, že mě akupunktura nikdy nebolela…
Teď moje kamarádka z jižních Čech, která se s manželem o miminko snaží už 3 rok a asi 2,5 roku z toho užívá pořád nějaké hormon. substituce a stimulace a co já vím co všechno, tak ta teď musela úplně všechno vy:,–(it a dát si „očistnou“ kůru bez čehokoliv chemickýho, protože prý jí totálně začal blbnout nejen cyklus, ale i mozek - dle slov jejího manžela, který to říkal mojemu (hlavně že je na tom velmi špatně psychicky)… Co ti už toho podstoupili, ale pořád jim ještě zbývá to IVF… Ale stejně příčinu neplodnosti vlastně neznají, měli by být oba v pořádku… ![]()
** Ivory ** s tou RS to je teda vždycky dost hrozný šok, budu jí držet palce, ať je to jen od toho uskřípnutého nervu nebo v trošku horším ale ne nejhorším třeba borrelióza - s tím mám vlastní zkušenosti - a příznaky ve 2. stadiu to má témeř stejné jako RS, záleží pak na tom vyš. NMR… Já naštěstí měla jen 1. stádium, vyléčena ATB, ale ležela se mnou paní ve 2. stádiu, to už bylo složitější léčení…
Ale určitě to dobře dopadne.. ![]()
** Niky ** tvoje depky úplně chápu, taky jsem si je zažila, budu ti moc držet palce! Vždyť já taky ještě nejsem „za vodou“, ale moc moc věřím tomu prcíčkovi velikosti rýžového zrnka, že to všechno zvládne, a já mu budu pomáhat, jak to bude v mých silách ![]()
Papa
Janina
Dobre ranko holky a krasny nedelni den
U nas sviti slunicko,takze bude asi hezky,ale pritel je stejne po nocni takze z toho nebude nic ![]()
Jinak hlasim,ze MS dnes nedorazila,docela jsem verila,ze prijde,mela jsem pocit,ze mam PMS takze nevim,akorad mi dnes rano bylo zase docela divne od zaludku,jako bych ho mela na vode a porad jsem jako by nadmuta od briska ![]()
takze budu cekat na MS a kdyz neprijde,tak za 14dni k DP. na injekci a lecbu…
Krasny vyhlidky…
A jak vy holky???Taky to teda vazne!!!POrad mi nefunguje ucet,nemuzu se prihlasit,co mam delat???
Obrazku-vsechno bude Ok,nemysli na zadna negativa,jasny!!!
Holky uz mi to funguje a muzu se prihlasit!!!
![]()
Preji vsem krasne pondeli!!!
Obrazku-jeste neco!!!uz jsem tak zblalba,ze jsem mela uplnou nocni muru v sobotu,ze je tohotna i pritelkyne od meho bratrance,vzbudila jsem se upolne zpitomela ![]()
Jo a holky MS porad nikde
prsa me boli ze nemuzu ani lezet na brise(takze MS nejspis brzy dorazi) ale dnes jsem teda mela noc:( nejdriv jsem nemohla usnout,usnula jsem asi po 23hod. a potom jsem od 5hodiny nespala,musela jsem curat ale udelalo se mi tak zle od zaludku,ze jsem se jen prevalovala a usnula pred 6hod na 15 minut,potom prisel pritel po nocni a spinkala jsem az do ted,ale od zaludku je mi zle porad,nevim co budu delat,mam zaludek na vode!
A jeste neco…Vcera vecer me strasnym zpusobem pichlo na levem boku,par krat se to opakovalo a potom dobry,ale dnes me to zase popichava
TT jsem nedelala a myslim,ze je to zbytecny… ![]()
Zase rozhozeny cyklus
ale abych nemela cystu nebo neco,kdyz me ted od vcewra picha-az boli na te leve strane podbrisku
se uz asi zblaznim!!!
Jak se mate Vy???Koukejte mi zlepsit naladu!!! ![]()
Ahoj holky,
Niky , ty jsi fakt úplná záhada. To jsem fakt zvědavá, co se z toho vyklube, ale to těhotenství je taky klidně možné. Držím palce, ať to není cysta. Už jsem slyšela hodně zkazek od holek, které otěhotněly i během menstruace. Takže všechno je možné.
U mě nic nového. MS přišla v normální intenzitě, tak uvidím. Na vyvolávačky nechodím, protože není třeba, ona MS prostě přijde, jen trochu později. Navíc je to kvůli prolaktinu a ten mi vyvolávačka nespraví. Musím tedy snížit ten prolaktin.
zdraví ivory
nikynko - já ti ji určitě nezlepším.jsem ze všeho totálně vyflustlá a v pr…jenom doufám,že mi ta cysta zmizne,ať můžu pokračovat,ch jo…)
obrázku - tobě praskl a stejně byla cysta,to je taky na prd.ale aspoň máš ovulku.já nic bébé
ivory - teď jdu k léčitelce.má rady na všechny nemoci,tak jsem zvědavá co mi řekne.prý to na člověku pozná,tak uvidím.já si pořád myslím,že ten zakopaný pes někde bude…ale přece jenom po hormonech byl aspoň jeden folík.jinak nic.no uvidím…
Ahoj holky,
Míšo , vidím, že ty máš opravdickou depku. Neboj, fakt bude líp. Tak ráda bych ti nějak pomohla… ještě jsi mladá a najednou se to zlomí, to budeš koukat. Ještě ráda budeš vzpomínat na bezdětné časy
.
Holky, já byla dnes na té akupunktuře. No, zatím z toho mám dobrý dojem, ani to moc nebolelo. A vážně to asi nějak zabírá, protože jsem úplně cítila, jak mi tělem probíhá takový elektrický šok, když mi jehličky píchala do kůže. V jedné noze jsem měla takový nepřítomný pocit, jako by mi na chvíli vyřadila citlivost. Fakt zvláštní. Uvidíme, co bude do budoucna.
Zdraví i.
** Míšo ** a nechystáte se někam na dovolenou? Odreagovat by ses potrebovala už jako sůl…
Ta léčitelka by mohla být fajn volba…
Já jsem vlastně taky prošla něčím jako léčitelstvím - když jsem šoupla prášky do šuplíku, tak 2měsíce jsme se nesměli milovat (měla jsem brebery ve výtěru - ureaplasmata, mycoplasmata a gardnerelu, a Milan taky, takže jsme brali oba atb, bylo to teda na palici, 3× jsme to nevydrželi a vzali jsme si aspoň dvojitý kondom ![]()
Ale tu dobu jsme využili k tomu, že jsme dostali u té paní kapky Joalis (Jonáš)a detoxikovali jsme se… neříkám, že bych tomu 100% věřila, ale co kdyby…
Takže jsem vlastně kromě akupunktury podstoupila i detoxikaci kapkama, repozici kostrče a následný cvičení, a taky jsem si koupila na akupunkture cinsky bylinky slisovaný v tabletách - jmenují se Clear the Palace, Vyčištění paláce - gynekol. systému… (60tbl. za 790,–
)
Mj. jsem užívala i tinkturu z maliníku a měsíčku (gemma terapie). Víceméně to všechno asi od dubna do června, bez hormonální terapie…
Tak asi to všechno nám pomohlo k otěhotnění…
A pak ta psychika, určitě. Že jsem se fakt nějak dokázala nestresovat a počítala jsem, že to zabere až za měsíc…
Drž se, holka, budu na tebe moc myslet
![]()
** Ivory ** tak to jsi cítila dobře, takovýhle pocity máš cítit, já vždycky mám pocit, hlavně kdž mě píchá do nohou, že mi to dá takovou šlupku, že jí kopnu
A chodíš tam do toho Nature care Centra?
Obrázku , ty máš tedy prima hafany. To je úrodička
. Měli jste štěňátka?
Jojo, byla jsem na té akupunktuře, jak jsi mi doporučila. Tak jsem fakt zvědavá, jak se to vyvine. To mi povídej… taky jsem škubala nohama a rukama jako divá. Asi na těch bodech něco bude.
A koukala jsem, že se ti už povedl metřík. Vypadá to, že budeš mít březnové miminko, co?
Já jsem dneska sama doma, tak jsem si otevřela sekt (měla jsem ho tu ještě od Silvestra) a nalila si skleničku. Dostala jsem na něj hroznou chuť. K tomu se cpu cherry rajčátkama
. Někdy takový večer o samotě není k zahození
.
Zdraví ivory
Ivorko máme tři kníračí kluky, za týden by mohli jít do světa, ale zatím je udaný jen jeden. Jak jsou ty dovolené a navíc hodně lidí asi má spíš štěňata na léto spíš než na zimu… Tak doufám, že nám nezbyde smečka, máme kromě jejich mámy ještě jednu dospělou holku… ![]()
Pokud všechno dobře dopadne, tak mimi by se mělo narodit v půlce března.. Zítra mám 30.narozeniny, tak mám nejhezčí a „největší“ dárek..
Zítra na večeři bych to chtěla říct i našim.. Ale asi jim to řekneme spíš před ní, ještě doma, mamka bude urcite pekne slzet ![]()
Tak držím palce s tou akupunkturou, zacala tam chodit i moje nejlepsi kamaradka ted, ma 2,5 letýho matěje a už přes půl roku chtěji druhý, měří si BT, a tak zjistila, že pravděp. už 4měsíce nemá ovulku…
papa ![]()
AHojky holky! ![]()
Jsem tu jen na skok… Takze MS nikde,v utery jsem delala TT a NIC!Vcera rano to dalsi TT a zase nic!Ach jooo!Atrsane me to vzalo!Nevim,co mam s tim cyklem delat
![]()
Jsem ze vseho akorat ve strasu a jeste to pocasi!Doufam,ze nemam cystu!Prusti tyden musim k DR.
Ach jooo!
Radsi sem ted prestanu na nejaky cas chodit…akorad myslim na tehu!!!
Vsem drzim
![]()
Niky , neblázni. To chce trochu sluníčka a nemyslet na to. Uvidíš, že brzy bude líp. Rozhodně nás neopouštěj. Ani jedna tu na tom nejsme zrovna růžově (tedy kromě obrázku
.
i.