Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikynko díky! Já se snažím teď přetrpět to čekání… a na další testováni počkat až třeba koncem týdne, nebo tak… ale nějak teď všechny příznaky vidím už úplně jinak- jakože normál a celkově se cítím úplně dobře- že mi nic není.. takže si naděje už ani nedělám, i když zase když jsem si četla v diskuzích několik případů, kdy na testu taky měli jen slaboulinkou čárku a tak pak zesilovala…
Jenže i tak…
To ještě nemusí nic znamenat! No uvidím, každopádně díky!
Ale přeci jen ještě jsem mladá, tak času je snad ještě dost… ![]()
Tak ahoj, ať se daří!!!a ať Nelinka je v pořádku a mimochodem- moje kolegyně (teď už taky na MD) , když ještě nevěděla, co čeká, tak se jí hrozně zhoršila pleť a vlasy a to se hlavně stává prý, když čekáš holčičku a ona jí opravdu má!
tak hodně štěstí!! ale zase kluci jsou takový správnější a je s nima někdy i víc srandy a ti chlapi si to opravdu hrdě užívají, že mějí kluka… takže taky to má něco do sebe, ale každopádně v téhle době--- hlavně ať je to ZDRAVÝ!!!!!!!!!!!
Nikynko, měla jsi pravdu! těhot. to opravdu není! jenže teď mě pořád tak pobolívá břicho a píchá ve vaječnících, že nevím, co to je?!? tak hold musím počkat a pak asi kdyžtak zajít k doktorce (a to jsem tam byla asi před měsícem…
) Tak se mějte ahoj ![]()
holky - no jo,už to tak je…jsem strašně moc ráda,že to vyšlo…a myslela jsem,že když je to v podpisku,že si toho teda všimnete daleko dřív.....
ne ne,to je ve srandě.nechtěla jsem to tady tak nějak moc ventilovat,když vím,jak je to strašné když člověk chce a nedaří se…já vám tady všem moc držím palečky a ať hlásíte brzo // !!!!
Míšo, ohromná gratulace. Ty tajnůstkářko! Nebýt detektivní činnosti Niky, tak nám to snad ani nenapíšeš
. Tak moc držím palce, ať je zítra vše okay, jdeš na kontrolu, že?
ivory
Míšo, moc gratuluju, chodila jsem sem zezačátku, možná si vzpomeneš…to tu ještě byla Dita, ale té jako to vyšlo, už se tu snad ani neukázala ![]()
Tak ať se daří ![]()
Ahoj holky,
můžu se k vám přidat?
Před rokem jsem vy:,–(ila HA, MS nepřišly. Ani po všelijakých vyvolávačkách. Byla jsem převelena k jinému Dr., tomu se podařilo, že jsem MS dostala, ovšem spíše to bylo jen špinění. A takhle porkačuju doteď. Cyklus 35-40 dní, 2 dny špinění a konec. Zjistili mi, že mi nedorůstá děložní sliznice, mám ji 2mm. Když mi Dr navrhl, že mě uvede do stavu pseudotěhotenství, tak to jsem zatím odmítla. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Takže jsem se dala na přírodní cestu - akupunktura, kontryhel.
Je fajn, že jste tady a můžem se navzájem podporovat. V mém okolí není nikdo, kdo by měl takové pochopení jako vy, páč to nikdo nezažil.
Gratuluju Nikynce k těhu a věřím, že se taky nenecháme zahanbit.
Mějte se
L.
Ahoj holky,
tady to pěkně usnulo.
Vítám L., prosím tě, co je to stav pseudotěhotenství? Nějak si to nedovedu představit. A jak by toho doktor dosáhnul? Hormonálně?
Já mám problémy s prolaktinem, nechej si udělat hormonální profil. V pátek jsem šla na krev, ale už mi ji nevzali, prý jdu pozdě. A minule mi přitom sestra říkala, že můžu přijít kdykoliv. Tak jsem byla docela naštvaná, protože tento týden se tam nedostanu. Takže mé hodnoty prolaktinu mi zůstanou ještě nejmíň 14 dní skryty
.
Co u vás nového?
ivory
Ivory, také mám problém s prolaktinem, při kontrolním odběru a ještě pak dalším jsem sice hodnoty měla už mnohem menší, jenže hraniční, takže mi na to doktor nic nepředepsal.
Jen rada (mně se to dr. ani nenamáhal říci, nastudovala jsem si to na internetu): má se chodit minimálně 2 h. po probuzení, spánek hodnoty p. ovlivňuje…
Ahoj holčiny , už jsem tu strašně dlouho nebyla, nějak jsem neměla nejdřív náladu a chuť a odvahu a tak…
Teď už je to lepší, tak se zase navracím ![]()
Je to 3 měsíce, co jsme o mrňouska přišli… Víme z genetickýho vyšetření, že to byla holčička a že měla turnerův syndrom… ![]()
Je to až neuvěřitelný, pamatuju si, jak jsme se o těhle chromozom. vadách učili, a nikdy by mě nenapadlo, že by se to mohlo stát i nám… ![]()
No bohužel stalo se, a jasně, že to příroda zařídila dobře, ale stejně… moje doktorka (myslím zubařka, zaměstnavatelka) je stejně těhotná, jak bych byla teď já, něco přes 20týdnů, ani to nepočítám.
Už jsem od ní odešla, stejně bude končit, ale bylo to těžký koukat se, jak jí roste pupik…
Teď už mám za sebou 2 MS a jsem cca 20 DC. Mám nafouklý podbřišek a tak si říkám, co se mi to tam děje…?
Minulý týden, kdy jsem měla mít teoreticky ovulku, jsme byli na dovče a už jsme se přestali chránit… Teoretická ovulka znamená, že přesně nevím, co se mi v tom břiše dělo, protože jsem měla takové různé pobolívání a popíchávání a tlaky celkem všude… protože mě trošku zlobilo zažívání, střídavě zácpa, pak rychlý krok…
Jinak dovča byla fajn, sice ne původní Kanáry, ale jen chatka na Sýkořici… Ale co, ptáci jako ptáci, že ano ![]()
No asi na Kanárech bysme tolik nemrzli ![]()
Ale hlavně jsme se věnovali s Milanem sami sobě, hráli jsme karty, kostky, lodě… chodili na procházky se psicema… do lesa pro dříví na topení, do studánky pro vodu na splachování toho úžasnýho hajzlíku - aby z něj člověk neměl zácpu
![]()
No a já ještě dodatečně přeji všem maminkám, ať jim všecko vyjde a narodí se jim v termínu zdravé miminko! Moc jsem to zpátky nepročítala, z metříků jsem vyšpiclovala Míšu a Niky , takže
gratulace!!!
papa, jana ![]()
Ahoj děvčata, narazila jsem na tohle téma a i když už se tu o tom nediskutuje tak chci napsat, že slabá MS vůbec nic neznamená. Taky mám už víc než rok velmi slabou MS (spíš jen spinění). Teď v lednu jsem byla na IUI a podle dr mám děložní sliznici úplně normální. Takže jenom k tomuhle:-)))
Ahoj holky,
koukám, že už tu dlouho nikdo nebyl.
Obrázku , je mi líto, co tě postihlo, ale věřím, že teď už je ti trochu líp.
U mě nic nového. Těhotná nejsem. Naopak jsme se dost pohádali s partnerem a vypadá to všelijak. Jojo, takový je život.
Chodíte sem ještě, holky?
ivory
Ivory, já sem občas nakouknu..Vidím, že máš také problémy s prolatinem, zrovna dnes jsem byla na kontrolním odběru, loni jsem byla 3×, pořád mám hodnoty na hraně..
Kdyby třeba doktoři říkali, že se má chodit na prolaktin min. 2 hod. po probuzení…
A jak dopadly tvé hodnoty? ![]()
holky, zkouším po půl roce náhodou, Ivory, Obrázku, jak se máte?
Já se snažím hubnout, dávám si půl roku, pak uvidíme, nemám práci, přítel je v podstatě rád, že se soustředím na to hubnutí a mimi ![]()
Lionett
ahojky
![]()
taky jsem sem dneska nakoukla ![]()
Asi holky neprijdou
uvidime ![]()
Ivorko
vsak ona jeste da vedet 
ale rika,ze ve finale je mu to jedno,hlavne aby bylo mrne zdravy!Coz je nejdulezitejsi!
doufam v Nelinku,ale nejak tusim,ze tam plavci mimco s pindikem
ale zase pritel bude v sedmem nebi a muj tatka taky,uz ted planuji,jak bude hrat fotbal a chodit s nima na houby a fotbaly hokeje
nechame se prekvapit 
taky jsem si toho vsimla uplne nahodou a ona se ani nepochlubila!Mrska jedna
Jinak ja si strasne moc preju holcicku,celou dobu a jeste pred tehu,i ted a ja i britel rikame miminku Nelinka,takze jestli je tam klucik,tak z nas nema radost a pritel by byl spis pro muzskeho potomka
No,uvidime
Oranz
Moc dekuju za podporu okolo babicky,je to tezky a hlavne strasne kruty,je ji 90let a je to zlata zenska a tohle si nezaslouzila,snad se to jeste zlepsi!
snad jsem Te nejam nezklamala,nadeje je vzdycky,jen ze je to malo pravdepodobne,ale to neznamena,ze je to neozne,sance je vzdycky!Nech to ted byt a pockej jestli MS do tydne nedorazi,pokud ne,testni…Ja vim,ze je to tezky nemyslet a netestovat,atd
Jeste jsem Ti chtela rict,ze ja jsem mela pred tehu MS 22.6. otehotnela jsem kolem 4.7. a dalsi MS jsem cekala okolo 20.7. jenze neprisla,delala jsem si asi 4den od zpozdeni test a nic,kolem 28.7. jsem byla u Dr a ten mi podle UTZ rekl,ze jsem tehotna 4tydny…Takze jeste bylo na domaci testovani moc brzy a proto se mi neukazaly na testu // takze opravdu nadeje a moznost tehotenstvi je!