Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ivory - tak to je super…moje MS opět 2 dny a o ničem…už mi z toho hrabká…aspoň něco a můžete se na to vrhnout.....paráda…
Ahojky holky,
tady uz nikdo neni a nebyl ani nepamatuju
Kde jste???
Jak se mate a co je noveho???
Nejaka nova tehulka???Moc na vas myslime!!!
Jinak jsem dnes byla na UTZ a KO a vsechno Ok,pani Dr. rikala,ze mame krasne simetricke dite,uplne ukazkove a mame krasny foto,Broucek spinkal a tak ho budila a pichala do nej ultrazvukem a tlacila mi na brisko az se vzbudil,zacal se mrskat a hazet rucickama a nozickama ,no nadhera!V galerce jsem vlozila foto UTZ
Ahoj, chtěla bych se zeptat: Nemáte některá zkušenoust s tím, když mě střídavě pobolívá- jako když píchá v podbříšku- střídavě vlevo ale spíš hodně vpravo. Je to teprve první měsíc, co jsem vy:,–(ila HA a snažíme se o oplodnění. Ale teď teda nevím, co ta bolest má znamenat. Těhotná ale asi nebudu, co? POraďte prosím, nevím si s tím rady! děkuji..
Ahoj Oranž, těhotná být klidně můžeš, ale taky je to třeba tím, že se teď víc sleduješ. Spoustu věcí si člověk vsugeruje. Ale jak říkám, klidně to může být známka těhotenství. Tak dej vědět, jak to dopadlo.
Ahoj Piskoř,
díky za odpověď, já bych právě neřekla, že bych se nějak sledovala… Byli jsme na dovolené a najednou večer, než jsme měli jít na večeři mě tak začalo píchat vpravo, že jsem z toho ani hlad neměla, protože jsem si říkala, co se děje??? A jak jsme přijeli domů, tak to pokračovalo… Tak už jsem z toho byla nešťastná- nevěděla jsem, zda mám jít na gyn nebo ne! Ale už to naštěstí přestalo, teď zas začíná asi trochu špinění, tak uvidím…Mences má být příští týden, jenže bez prášků, kdo ví jak… Test si zatím dělat nechci, protože žádné změny na sobě nepociťuji, vůbec nemám pocit, že by to mohlo být těhot. Tak budu čekat uvidím, co si mé tělo zase vymyslí ![]()
Ahoj Oranž,
těhu to klidně může být. Píchání je právě docela typické. Ale taky to může být ovulace, zánět, prostě cokoli. Záleží, v jaké části cyklu jsi.
Niky, jak se daří? Mimčo v pořádku?
U mě nic nového. Prášky jsem přestala brát a MS zase nikde, už mě to vážně začíná docela štvát.
ivory (nechápu, proč jsem zase anonymní ![]()
Holky moc díky za radu!!! vůbec jsem netušila, že by to píchání mohla být známka OVULACE (teoreticky jsem jí totiž měla mít už o týden dřív…jenže po vysazení HA je hold vše jinak!)
No a asi to ovu byla- i podle hlenu, takže jsme na to s manželem vlítli a ob den se pak snažili pořád… A teď jsem v očekávání…
Už je to měsíc, co jsem měla MS, a už mě včera začalo ták bolet břicho, už jsem myslela, že to dostanu, ale přestalo to, takže jsem si ráno udělala testík, ale byla pouze slaboulinká čárka, takže ještě pár dní počkám a pak se testnu znova
Jinak mám teď bílý hustý výtok a jak už jsem psala i na jiných stránkách, tak mám při vzrušení bradavky jak čudlíky- hrozně vystouplé!!! (ale nikdy jsem to nikde neslyšela, že by to ptařilo mezi známky těhot.) Až jsem se lekla, co je?!?!? není to totiž ani zrovna hezké ![]()
Ale zase díky těmto příznakům je ve mě malá naděje, že by to snad vyšlo…tak uvidím… samozřejmě i počítám s tím, že je to všechno jen falešné a spíš se ještě bojím, aby to nebyla nějaká ta cysta
takže všem ostatním zatím hodně zdaru! mějte se ahoj
Oranž, tak to je fakt pozitivní zpráva. Budu moc držet palce, aby ti to vyšlo. Hustý bílý výtok má na začátku těhotenství taky hodně holek.
Ale pozor, já nacházím slabounkou čárku na testu každý měsíc těsně před menstruací a nic to nikdy neznamená. V tvém případě si však myslím, že je to fakt ONO.
Drž se, ivory
Díky Ivory! Jsem moc ráda, že mi píšeš..
No já to samozřejmě nevydržela a udělala si hned dnes ráno další test a byl neg
A už i nějak začínám mít pocit, že tam NIC není… Ale zas na jednu stranu, teď jsem si dělala test, který nebyl tak citlivý, jak ten včera, ale i tak… A malilinečká naděje ve mě je ještě ta, že teoreticky mohlo dojít k oplodnění teprv někdy před týdnem a to by asi ten test zatím opravdu nic neukázal… takže teď už na to fakt kašlu a zkusím to třeba až za týden!
Jinak co ty Ivory? dočetla jsem se o Tobě, že ještě bereš ty prášky a pak na to hupsnete
tak jak dlouho Ti to ještě zbývá brát? Budu držet pěstičky, aby vám to šlo bez prolémů, ať už hned nebo trochu dýl… Hlavní je, když se to podaří a je vše ok! jinak máš na jednu stranu dobré, že máš nějakou činnost a zabavíš se (otevírání toho penzinou určitě není jen tak…), tak na to aspoň nemusíš tak myslet, což u mě není, já nemám vůbec do čeho píchnout…A pak jen sedím a přemýšlím co a jak…V práci na to nemyslím, ale tam jsem jen 8 hodin a zbytek dne toho moc neudělám… A co si budem povídat, je to hodně o psychice! Takže si myslím, že to ty nebudeš mít problém!
Jejda, to jsem se teda rozepsala…
Tak zatím ahoj
Ahojky Ivorko ![]()
to me moc mrzi,ze u Tebe je to s MS takhle na prd,ale neboj,ono to prijde a uvidis,ze se MS srovna!!!
A co noveho jinak?
U me kazdy den jinak,nevolnosti uz jsou snad definitivne fuc a brisko roste-takze se ma mimis cile k svetu,13.10. jdu zase na KO a 13.11. na UTz a to uz budu ve 20tt a Dr. by nam mel rict,co cekame
to je hruza,jak to leti uz bude pulka tehu ![]()
Jinak se mam fajn,uz mame postylku pro mrne a spousty obleceni,taky jmena a tak celkove uz se nemuze dockat toho prdolatka!
Ale zase je to spatny s nasi babickou-mela mozkovou prihodu,vaznou a je ochrnuta a nemluvi,je to na delsi povidani,ale tak mam takove vselijake obdobi.No,snad bude lip!
Myslime na Tebe a ostatni holky zdravim…
Pa
Oranz
ahojky ![]()
mela jsem to same,co popisuje Ty,prvni mesic po vysazeni HA ale bohuzel to tehu nebylo,pripadala jsem si na 10000% tehotna a neverila jsem tehu testu,kde byla jen / takze bych se k teto variante moc nepriklanela a nedelala siiluze a potom sklamani ![]()
Ono to nejakou dobu trva,telo se musi srovnat a cyklus…no o tom bych Ti mohla povidat,ja mela cyklus po vysazeni pres 50dni a Ms dorazila jen po injekcich od Dr.
Ale je mozne,ze tehu jsi,vsak pockej a ono se uvidi… ![]()
Pokud tehu nejsi,tak si z toho nic nedelej,priste nebo potom se zadari!
Nam se povedlo asi po necelych 3mesicich a to jsem mela jen jednu MS po vyvolavacce a hned otehotnela,takze vsechno jde!
Hodne stesti! ![]()
Holky,Ivory…
Ty brdo-Misa28 je tehulka???
tak se taky dockala!!!
![]()
Ty brďo, no jo, Niky. Taky teď na to koukám, má to v podpisu pod svýma příspěvkama, viď? A mrška nám nic neřekla
.
Oranž, nic si z toho všeho nedělej. Beztak nezbývá než čekat. Já čekám už docela dlouho a naději mám pořád velikou. U mě je problém s prolaktinem, ale prášky snad jakžtakž zabírají. No, uvidíme. Dneska jsem dostala MS po 33 dnech, tak je to snad lepší než těch 60.
Niky, jojo, fakt to utíká. Je prima, že nevolnosti už jsou pryč. Aspoň se teď můžeš soutředit na pořizování výbavičky. Toužíte spíš po holčičce, nebo po klukovi?
ivory
Nikynko díky za odpověď, která mě teda samozřejmě moc nepotěšila! (jakože to těhot. spíš není.) ne to myslím z legrace
Díky za radu! Já už opravdu mám pocit, že nejsem v tom… Ale nejhorší je, že na tom testu je ta slabá čárka!(pořád to mám schované) A jak jsem si dnes dělala ten další test, tak po delší chvíli tam byl taky stín… Takže to ve mě zase zahlodalo! Ale ty jsi mě asi vrátila do reality… A i za to fakt díky, asi prostě přestanu tohle řešit a kdybych ještě měla nějaké podezření, tak si test udělám až tak za týden, dřív to asi fakt nemá cenu!
Ale chtěla bych to vědět, co nejdřív i proto, že v práci pracuji s chemikáliemi a kdybych byla těhot. tak některé ty práce bych nesměla dělat, protože by to mohlo poškodit plod, takže mám tak nějak strach, co kdyby…, abych to zbytečně neriskovala… ![]()
A jinak Nikynko- to s Tvojí babičkou mě mrzí, já osobně mám bábi jak druhou mamku, takže bych to asi dost těžko nesla a Tebe lituji, ale musíš si říkat a soustředit se na to malé, že je v pořádku a musíš si pro něj dokoupit spoustu věcí (jejda, jak já bych ráda už na mimi nakupovala!).
A mě přijde, že v životě to tak prostě chodí! člověk se z něčeho raduje a pak přijde něco, co Tě srazí na kolena, nebo naopak! jakoby nikdo nemohl být aspoň delší chvíli šťastný!!!
Ale musíme se přes to prostě přenést-smířit se s tím, naučit se s tím žít a radovat se z toho ostatního! je to těžké, ale nic se nedá dělat, než čekat, jak to a to dopadne. Tak budu doufat i za Tebe, že babičce bude brzy líp a nějak se to aspoň trochu spraví!
Ivory!
Mám takový pocit, abych neměla podobné problémy jak ty- s tou MS, moje mamka (než ji vzali dělohu) měla dost nepravidelnou MS a to HA nikdy nebrala (nesměla kvůli migrénám), takže to někdy dostávala třeba až po 40 dnech… Taky jí trvalo dlouho, než otěhotněla, tak si myslím, že u mě to bude stejné. Kdo ví kdy já to dostanu! ![]()
Ale nic méně TY už jsi asi na dobré cestě, ne? Tak přeji, aby to vydrželo…
hezký den…
Tak, holky, abych tu trochu rozehnala tu depku. Prášky mi zabraly a já konečně dostala MS tak, jak mám. Tzn. po 4 týdnech. A prášky beru zatím týdny tři, takže to byl fakt švuňk. Tak jsem fakt ráda. Budu je brát ještě měsíc, pak půjdu na krev a pak už to snad bude dobré. A hurá do snažení.
Zdraví Ivory (nějak mě to odhlásilo)