Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ou píše:
máte dobrý vztah, když vybere dětem pokladničky a nejvíc ho trápí, že si to někomu řekla?
A co když si jen půjčil? A ona jak slepice chodí po příbuzenstvu a tvrdí jim, že jim je ukradl. Já být tím chlapem, tak ji kopnu do zadele, pokud jsem si je jen půjčila.
Taky bych byla naštvaná, kdyby někdo sebral peníze dětem dřív než já. ![]()
@jenny.fields píše:
A co když si jen půjčil? A ona jak slepice chodí po příbuzenstvu a tvrdí jim, že jim je ukradl. Já být tím chlapem, tak ji kopnu do zadele, pokud jsem si je jen půjčila.
Půjčka bez vědomí majitele peněz je krádež. A je úplně jedno, na co je potřeboval.
@Černá vdova píše:
Půjčka bez vědomí majitele peněz je krádež. A je úplně jedno, na co je potřeboval.
To myslíš vážně?
Přijede ti balík, zjistíš, že nemáš peníze, tak si půjčíš od dětí-jsou ve škole, nemůžeš se zeptat a od manžela. Takže jsi kradla, jo?
Aha, je to manžel, tak to vlastně ne, že jo. Ale u partnera s kterým máš dvě děti, ale nejsi jeho manželka, to krádež bude. Tak jo.
![]()
@jenny.fields No tak předpokládám, že když tak nutně potřeboval peníze, že vybral i kasičky dětem, což je teda něco, tak mohl zvednout telefon a říct jí, že si je půjčil. Nebo jí napsat sms nebo cokoliv a ne čekat, až na to přijde sama.
@jenny.fields píše:
To myslíš vážně?
Přijede ti balík, zjistíš, že nemáš peníze, tak si půjčíš od dětí-jsou ve škole, nemůžeš se zeptat a od manžela. Takže jsi kradla, jo?
Aha, je to manžel, tak to vlastně ne, že jo. Ale u partnera s kterým máš dvě děti, ale nejsi jeho manželka, to krádež bude. Tak jo.![]()
Když mi přijde balík, zjistím, že nemám peníze (to se mi fakt nestává, platím všechno předem), tak si peníze vezmu, balík zaplatím a hned, jak to půjde, vyberu z bankomatu a vrátím je. A navíc, když už bych teda ty peníze nemohla vrátit hned, tak bych to řekla, že jsem si je půjčila. Tady pán musel být upozorněn, že se ztratily peníze.
A to, že u manžela by to nebyla krádež a u přítele ano jsi napsala Ty. Já si myslím, že kdo si bez dovolení vezme něco, co není jeho, tak ukradl bez ohledu na to, jestli je manžel nebo přítel. ![]()
@jenny.fields píše:
Já Vám nevím, když si nahradíme slovo přítel slovem manžel a představíme si situaci, kdy chlap si ráno vzpomene, že potřebuje na něco peníze, nemá hotovost ani čas vytáhnout z bankomatu, tak holt vezme peníze od manželky a dětí s tím, že je vrátí.
Normální manželka by s tím předpokládám neměla problém
Slovo přítel lze slovem manžel nahradit až po svatbě. Do té doby jsou to cizí spolubydlící a to, s čím by manželka nemusela mít problém, lze u spolubydlících nazvat krádeží a z jako takové vyvodit závěr. Ani v manželství by si ale nikdo nedovolil vzít peníze bez vědomí druhého. K čemu bychom pak všichni nosili v kapse telefon?
Příspěvek upraven 08.12.18 v 17:35
Nostress.Omluva byla taková to jsem ale posral omlouvám se.Jsme spolu 6let a nikdy to neudělal.
Gábinka.Asi tomu nechám čas.Nechci zahodit náš vztah ,ale bude těžký mu zase začít věřit.
Pokud by to vybral ráno a ona na něj nastoupila odpoledne, tak ani nestačil nic říct.
Upřímně při té hysterii tady se nedivím, že se 50% manželství rozvádí a rozchodech vztahů bez papíru ani nemluvě. ![]()
V tomhle případě to klidně může být chlap, co ty prachy sebral už před týdnem a neměl v úmyslu je vrátit, ale to z toho jasné není.
Teď se nechci motat v tom přítel vs manžel. Pokud spolu mají děti a společnou domácnost, považuji je za rodinu. Přijde mi správné, aby rodina měla společný rozpočet. A tudíž by měli být podle mého domluveni, že např. tady jsou peníze na dárky a tady na domácnost. Pak chápu, když muž potřebuje hotovost, tak si ji vezme a později doplní nebo tak. Podle mě zde chybují oba dva. Nedovedu si představity, že bych tady škudlila drobné a zavírala je do trezoru před manželem.
Ale my doma spolu komunikujeme a když si beru větší obnos hotovosti z domu, tak to manželovi řeknu, aby věděl, že tam chybí a nepočítal s ní. V tomto případě mi přijdou mimo oba dva
Tak tohle bychom si s manzelem k sobe nedovolili. Musela by to byt velmi zavazna situace, kdy proste clovek rychle potrebuje hotovost a nemuze si treba vybrat v bankomatu. A kdyz uz, tak v dobe mobilu neni snad problem, tomu druhemu pak napsat a vysvetlit situaci.
Me zarazi, ze ti to vubec nedal vedet, ze ti slusne nevysvetlil na co ty penize potreboval, to vidim jako veliky problem. A to bych teda byla nastvana.
@LucieNo píše:
Nostress.Omluva byla taková to jsem ale posral omlouvám se.Jsme spolu 6let a nikdy to neudělal.
A ty jsi se tedy nedozvedela, co se stalo a na co potreboval tak rychle hotovost ?