Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@freeport píše:
Nejsem si jistá, ale nejsi to ty, kdo splachuje záchod nasbíranou vodou v kyblíku?
Ty máš paměť… ![]()
@Božislava píše:Šmarjá, Bohouši, Ty seš tady nakonec největší ekolog ze všech!
Ty máš paměť…
@sirikit píše: Šmarjá, Bohouši, Ty seš tady nakonec největší ekolog ze všech!šetrnost k životnímu prostředí, k penězům…Má se voda z pračky nechat vytéct nebo použít na záchod místo pitné vody?
K nevytápění obydlí a takto extrémnímu, leč jistě chvályhodnému šetření vodou Tě vede přesvědčení, nebo ad absurdum dotažená šetrnost?![]()
![]()
@Božislava píše: šetrnost k životnímu prostředí, k penězům…Má se voda z pračky nechat vytéct nebo použít na záchod místo pitné vody?
@sirikit píše:Fakt respekt, bez ironie.
Ale jednak mám myčkovou a pračkovou vodu vyvedenou rovnou do odpadu a krom toho jsem na tyhle šachy líná.![]()
A navíc vodu neplatím, tak mi chybí ekonomická motivace.
A kdo platí vodu ehm? ![]()
@Božislava píše:
Ty máš paměť…
Paměť není až tak extra výkonná, ale prostě tenhle způsob šetrnosti je poněkud výjimečný, takže to nelze jen tak přehlédnout. Navíc v dnešní době má asi málokdo vodu z pračky vedenou mimo odpad.
@sirikit píše:
Vlastní studna.
Ale tak stejně platíš stočné ne? ![]()
@aiwwa píše:
Ale tak stejně platíš stočné ne?
To jo, jednou ročně paušálně pár korun v rámci obecních poplatků.
My tady v divočině totiž ještě nemáme obecní kanalizaci, takže vlastní studna, vlastní tříkomorový septik, kal se cca jednou za dva roky vyveze do čističky a odpadní voda jde do potoka. ![]()
Kanalizace prej letos, tam se samozřejmě napojíme, ale s vodovodem nevím. ![]()
Asi si ho nechám zavést na pozemek (pro případ, že by byl v budoucnu opravdu nedostatek vody), ale zatím se nepřipojíme.
I v těch posledních suchých letech jsme měli vody dost - a to jsme v baráku dvě domácnosti.
Silnej pramen. ![]()
@sirikit píše:
My tady v divočině totiž ještě nemáme obecní kanalizaci, takže vlastní studna, vlastní tříkomorový septik, kal se cca jednou za dva roky vyveze do čističky a odpadní voda jde do potoka.
Kanalizace prej letos, tam se samozřejmě napojíme, ale s vodovodem nevím.
Asi si ho nechám zavést na pozemek (pro případ, že by byl v budoucnu opravdu nedostatek vody), ale zatím se nepřipojíme.
I v těch posledních suchých letech jsme měli vody dost - a to jsme v baráku dvě domácnosti.
Silnej pramen.
Závist.
my měli taky silný pramen, pak přišly povodně a vypláchlo to nějaké staré rameno kanalizace a všichni měli na pár let po pitné vodě. ![]()
Ještě rádi jsme se napojili na obecní vodu. A jak se ze studny čerpalo jen v létě na zalévání, tak samozřejmě pramen zeslábl.
@sirikit píše:
My tady v divočině totiž ještě nemáme obecní kanalizaci, takže vlastní studna, vlastní tříkomorový septik, kal se cca jednou za dva roky vyveze do čističky a odpadní voda jde do potoka.
Kanalizace prej letos, tam se samozřejmě napojíme, ale s vodovodem nevím.
Silnej pramen.
Jak je tento zdroj vody upravován pro pitné účely?
@Bábrdl píše:
Přesně. Fakt nebudu doma mrznout
na tajnačku si zapínám topení a chlap mi ho na tajnačku vypíná
20 stupňu je pro mě na válení u TV fakt málo ![]()
@Božislava píše:
Jak je tento zdroj vody upravován pro pitné účely?
Nechali jsme si několikrát dělat rozbor, je normálně pitná - akorát trošku překročené dusičnany. ![]()
Pro dospělé v poho, kojenecká není.
Takže z ní vařím, ale piju petkovou Tanju za pár korun z Pennace nebo jiné neochucené, zas mi není jedno, co do sebe leju.
Maximum spotřeby vody v domácnosti jde stejně na užitkové účely: mytí nádobí, praní, hygiena, zalívání - a tam už mě vzhledem k vlastnímu prameni netlačí spotřeba, cena ani certifikace nezávadnosti.
Jedna z výhod života v „bílém místě“ mapy. ![]()
@sirikit měli byste jednou za čas nalít do studny savo nebo sagen nebo jaksetojmenuje.
a jednou ročně vyčerpat a vyčistit… Ale nechci radit. My až do povodní měli kvalitní, kojeneckou.
@aiwwa píše:
@sirikit měli byste jednou za čas nalít do studny savo nebo sagen nebo jaksetojmenuje.a jednou ročně vyčerpat a vyčistit… Ale nechci radit. My až do povodní měli kvalitní, kojeneckou.
Uhm. My to vzhledem k viz výše příspěvku moc neřešíme - nikdo se nikdy neposs.. - a že ostatní členové domácnosti tak pinktlich jako já nejsou.
Já ji „syrovou“ nepiju, v tomhle fakt nejvíc věřím té origoš balené.
Faraonova pomsta si jednoho může vyhmátnout i na Moravě. ![]()