Švagrová a její manžel se po nás opičí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11560
16.10.21 13:47

Pokud jde o spotřebiče, docela rozumím tomu, že si někdo „známý“ koupí stejnou věc, jakou máme doma a jsme spokojeni. Jinak by si všichni pro jistotu kupovali Miele, ale to ekonomicky moc lidem vyhovovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.21 14:24
@Ivan PPZ píše:
Pokud jde o spotřebiče, docela rozumím tomu, že si někdo „známý“ koupí stejnou věc, jakou máme doma a jsme spokojeni. Jinak by si všichni pro jistotu kupovali Miele, ale to ekonomicky moc lidem vyhovovat nebude.

Vidím, že tady to zase všichni berou úplně jinak, než to bylo myšleno. Ale budiž.
K tomu odšťavňovači, tím jsem chtěla říct, že byl dost drahý, my jsme ho vybírali velmi dlouho a pečlivě a ještě jsem to manželovi rozmlouvala, že mi to přišlo velmi drahé. Ale koupili jsme ho, manžel chtěl kvalitní, aby vydržel, a věděli jsme, že ho budeme hodně využívat. A taky že ano. A příbuzní ho viděli jednou a koupili ho hned, co jsme ho měli my, takže o nějaké spokojenosti po pár použitích ještě z naší strany nemohla být řeč. A nepřijde mi rozumné ani logické kupovat takto drahý spotřebič, když o to odšťavnění vlastně ani nestáli. Reálně ho používali tak měsíc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19
16.10.21 15:36

Hodně lidí tu nepochopilo co mi vadí. Možná že jsem se nevyjádřila jasně, tak to upřesním. Nevadí mi když si někdo koupí stejnou věc, ale vadí mi to že si to koupí jen proto, že to má někdo jiný a že nenesou fakt že by to náhodou neměli. Oni to třeba vůbec nevyužívají, nebo jen krátce a hodí to do skříně. Nebo si nově vymalují být a za týden vidí, že si někdo na stěny doma dal tapety tak je musí dát hned taky. Prostě vůbec nepřemýšlí jestli se jim to tam hodí, jestli to využijí jen kopírují. A když si člověk koupí do bytu něco originálního na míru, z čeho má radost a pak hned to samé vidím u nich a vím že si to pořídili jen kvůli tomu, že pořád musí někoho kopírovat tak to prostě naštve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
16.10.21 15:44
@Dumija píše:
Ahoj, poslední dobou mi začíná vadit chování mé švagrové a jejího manžela. Začali se po nás opičit v tom, že co si pořídíme my s manželem do bytu, tak musí mít okamžitě taky, ať už se jedná o vybavení, doplňky, spotřebiče atd. Už ani nemám chuť je zvát k nám na návštěvu, protože prošmejdí celý byt a sledují co ještě náhodou nemají. Asi by nepřežili kdyby my jsme náhodou měli něco co oni ne. Většinou si hned pořídí tu stejnou věc co viděli u nás. Co si o tom myslíte?

A proč ti to tak strašně vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
16.10.21 15:46
@Anonymní píše:
Vidím, že tady to zase všichni berou úplně jinak, než to bylo myšleno. Ale budiž.
K tomu odšťavňovači, tím jsem chtěla říct, že byl dost drahý, my jsme ho vybírali velmi dlouho a pečlivě a ještě jsem to manželovi rozmlouvala, že mi to přišlo velmi drahé. Ale koupili jsme ho, manžel chtěl kvalitní, aby vydržel, a věděli jsme, že ho budeme hodně využívat. A taky že ano. A příbuzní ho viděli jednou a koupili ho hned, co jsme ho měli my, takže o nějaké spokojenosti po pár použitích ještě z naší strany nemohla být řeč.A nepřijde mi rozumné ani logické kupovat takto drahý spotřebič, když o to odšťavnění vlastně ani nestáli. Reálně ho používali tak měsíc :nevim:

dobře jim tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
16.10.21 15:47
@Dumija píše:
Hodně lidí tu nepochopilo co mi vadí. Možná že jsem se nevyjádřila jasně, tak to upřesním. Nevadí mi když si někdo koupí stejnou věc, ale vadí mi to že si to koupí jen proto, že to má někdo jiný a že nenesou fakt že by to náhodou neměli. Oni to třeba vůbec nevyužívají, nebo jen krátce a hodí to do skříně. Nebo si nově vymalují být a za týden vidí, že si někdo na stěny doma dal tapety tak je musí dát hned taky. Prostě vůbec nepřemýšlí jestli se jim to tam hodí, jestli to využijí jen kopírují. A když si člověk koupí do bytu něco originálního na míru, z čeho má radost a pak hned to samé vidím u nich a vím že si to pořídili jen kvůli tomu, že pořád musí někoho kopírovat tak to prostě naštve.

Jak to víš? Tak když si z toho na prášky, tak se jich zeptej, proč si kupují to stejné co máte vy, když to ani nepoužívají? Někdo takový prostě je, nemá svůj vkus, tak kouká jak to mají ostatní. S tím nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.10.21 15:55

Umřílně kdyby si někdo koupil něco co mám já a neotřevobal to tak mi je to uplně jedno :nevim: vytrestá se tím že vyhazuje peníze.

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
16.10.21 15:57
@Dumija píše:

To pak vyhazují peníze zbytečně.

• Citovat
  • Upravit
21703
16.10.21 16:06
@Dumija píše:
Hodně lidí tu nepochopilo co mi vadí. Možná že jsem se nevyjádřila jasně, tak to upřesním. Nevadí mi když si někdo koupí stejnou věc, ale vadí mi to že si to koupí jen proto, že to má někdo jiný a že nenesou fakt že by to náhodou neměli. Oni to třeba vůbec nevyužívají, nebo jen krátce a hodí to do skříně. Nebo si nově vymalují být a za týden vidí, že si někdo na stěny doma dal tapety tak je musí dát hned taky.Prostě vůbec nepřemýšlí jestli se jim to tam hodí, jestli to využijí jen kopírují. A když si člověk koupí do bytu něco originálního na míru, z čeho má radost a pak hned to samé vidím u nich a vím že si to pořídili jen kvůli tomu, že pořád musí někoho kopírovat tak to prostě naštve.

to musí šoupat nábytkem jak fretky :lol:
Jsou otravnější druhy opičení se. Třeba takové, že si doma vymalujete a ozve se nafouklá příbuzná, že i ona to chce mít doma vymalované a proč JÍ jste taky nepřišli vymalovat?!/ nekoupili a nepřivezli nový nábytek/křeslo/televizi. Švagrovci aspoň nevymrnčují, abyste jim to zařizovali vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
16.10.21 16:40
@Khalesi píše:
Tak ja jsem teda taky trapna opice :mrgreen: s klidem jedu ke kamosce a kdyz vidim ze ma neco niveho, chytreho, funkcniho tak se nebojim zeptat na co to je, kde to vzala, kolik to stalo a dle uvazeni jestli to upotrebim jdu koupit. A pak ji s diky velebim ze takovy napad mela ona a ze jsem to u ni objevila protoze mi to pomaha…ale dikybohu ja mam kamarady s nohama na zemi.

Nemas, ale od kamosky okopirovano vse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
16.10.21 16:50
@Dumija píše:

Ja jsem to pochopila :D
Tak je otestuj.. do priste si porid pani na uklid, nove auto, bazen, saunu, krb… a uvidis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.10.21 16:51

@PaníBovaryová No to je právě další věc 😅 Švagr moc šikovnosti nepobral, takže stejně volá mého manžela a jeho bratra aby jim tam vymalovali, sestavili, zapojili atd.Ti by potřebovali pořád někoho k ruce a ve finále když už neví kde na to vzít tak běží ke tchánovcům půjčit si peníze. No prostě příbuzné si člověk nevybere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
16.10.21 16:54
@Dumija píše:

Jooo, tak timhle vysvetlenim jsi to fakt vylepsila :lol:

Myslim, ze pokud jim to neplatis, tak je to naprosto jejich vec a tobe do toho co si koupi anebo co s tim udelaji vubec nic neni.

Ty budes mit sakra nudnej zivot, kdyz resis takovehle p***viny 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
16.10.21 16:55

@Venetia nemam,kupodivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
16.10.21 16:58
@Dumija píše:
@PaníBovaryová No to je právě další věc 😅 Švagr moc šikovnosti nepobral, takže stejně volá mého manžela a jeho bratra aby jim tam vymalovali, sestavili, zapojili atd.Ti by potřebovali pořád někoho k ruce a ve finále když už neví kde na to vzít tak běží ke tchánovcům půjčit si peníze. No prostě příbuzné si člověk nevybere

myslím, že ale tohle situaci celkem mění. To už se přímo dotýká i vás, ta jejich touha se někomu vyrovnávat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová