Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neila píše:
Ale ani jedna se nechová takhle paranoidně, protože jsou dostatečně inteligentní a vyzrálé na to, že chápou, že já za jejich problémy nemůžu ani v nejmenším a že kdyby to šlo, moc ráda bych jim nadělila kus svého štěstíVíte jak se říká… přej a bude ti přáno. Možná by si spíš tohle měla vzít švagrová zakladatelky švagrová k srdci a ne jen sobecky hledět do sebe…
Jak tu situaci snášely Tvoje švagrové, to je naprosto bezpředmětné. Každý člověk je jiný a jinak zvládá stresové a pro něj emočně náročné situace.
Tahle paní to holt tak dobře nezvládá a můžou jí všichni stokrát radit, jak má „přát a bude jí přáno“. Tak to prostě vyřešila nejrozumněji, jak v tu chvíli mohla - tak, že přerušila styk se zdrojem svého stresu… a její muž v tom s největší pravděpodobností stojí při ní, i za cenu (snad jen dočasného) omezení kontaktu se svou sestrou. V takovém chování neshledávám nic „podpantoflákového“.
No nevím, jestli to není trochu jinak, když ji v podstatě podporuje i tvá rodina
že by všichni byli letadla a ty normální?
@Modesta píše:
@neilaCo na tvůj příklad říct… Schválně používáš v diskusích příklady ad absurdum? Jako co ti na to mám říct? Pokud tedy budu tvůj příklad brát vážně, tak pokud by to bratr udělal, tak by to byl zjevně psychicky vyšinutý jedinec a jako takový by patřil zavřít na psychiatrii. A mimochodem, rozhodně by za JEHO rozhodnutí shodit těhotnou z mostu nenesla žádnou vinu.
Nadsazka? To ti nic nerika?
Ježíši a my víme, že svému manželovi zakazuje vídat se se členy rodiny? Víme prd. Tak nechce těhotnou švagrovou vidět, no. Se zbytkem rodiny problém nemá, takže bych v tom fakt nějaké pokušení se o rozboření rodiny neviděla.
@veria píše:
Nadsazka? To ti nic nerika?
Říká, ale použít ji jako argument k podpoření své hypotézy je IMHO blbost.
@Modesta chapu, ale proc se s ni tedy nevida bratr sam? Protoze ma pravdepodobne doma hysterku, ktera mu dela sceny. Takto narusovat sourozenecky vztah uz boreni rodiny podle mne je. Snad to tedy nejak odezni, mne taky “vadily” nejvic tehotny, a maly mimina potom, batolata jsem uz nikomu “nezavidela” ![]()
@veria píše:
@Modesta chapu, ale proc se s ni tedy nevida bratr sam? Protoze ma pravdepodobne doma hysterku, ktera mu dela sceny. Takto narusovat sourozenecky vztah uz boreni rodiny podle mne je. Snad to tedy nejak odezni, mne taky “vadily” nejvic tehotny, a maly mimina potom, batolata jsem uz nikomu “nezavidela”
Protože a pravděpodobně… Víš prd stejně tak jako já. Ani zakladatelka neví, jak to brácha se ženou vlastně mají. A protože s ostatními členy rodiny se švagrová normálně vídá, má problém jenom s ní. A manžel buď je a nebo není podpantoflák.
@Modesta píše:
@neilaCo na tvůj příklad říct… Schválně používáš v diskusích příklady ad absurdum? Jako co ti na to mám říct? Pokud tedy budu tvůj příklad brát vážně, tak pokud by to bratr udělal, tak by to byl zjevně psychicky vyšinutý jedinec a jako takový by patřil zavřít na psychiatrii. A mimochodem, rozhodně by za JEHO rozhodnutí shodit těhotnou z mostu nenesla žádnou vinu.
a ty si schválně vypichuješ v diskuzích jen to, co se hodí označit za ad absurdum?? Myslím, že každý normální chápe, jak byl ten příklad myšlený. S nadsázkou měl poukázat na extrém, protože i chování švagrové je do jisté míry extrémní. A opravdu neshledávám nic rozumného na tom ji v tom podporovat. A nesnaž se mi, prosím, vkládat něco do pusy něco, co jsem neřekla. Jen proto, že ji tu jako jedna z mála neplácám po ramenou jak je to chudák ženská, tak neznamená, že ji nechápu. Chápu a rozumím. Jediné s čím si dovolím nesouhlasit je způsob, jakým ke svému problému problému přistupuje. Toť vše.
@Modesta píše:
Protože a pravděpodobně… Víš prd stejně tak jako já. Ani zakladatelka neví, jak to brácha se ženou vlastně mají. A protože s ostatními členy rodiny se švagrová normálně vídá, má problém jenom s ní. A manžel buď je a nebo není podpantoflák.
Taky mi prijde divne, ze s ostatnimi problem neni a rodina stoji asi vic za ni ![]()
@Modesta píše:
@veriaŘíká, ale použít ji jako argument k podpoření své hypotézy je IMHO blbost.
Se neshodneme, nevadí. Blbost je dle mého chovat se jako cvok a vybíjet si vlastní frustraci na druhých…
Ještě dodatek: s mými rodiči se asi rok také nebavila, prý by jí to připomínalo, že mají radost z vnuka, i kdyby tam zrovna nebyl. Poslední měsíce se s nimi začala stýkat a rodiče s ní nechtějí znovu ztratit kontakt, tak přistoupili na její (nevyslovené) podmínky.
S dovolením se za normální považuji. A co jako manžel má dělat? Když použiji nadsázku, má teda manželku přitáhnout na provazu, aby mohla obdivovat rostoucí břicho své švagrové a rozplývat se nad oblečením pro mimina?
Nebo má najust každý den chodit k ségře na návštěvu a pak to doma poutavě vyprávět? Se všemi podrobnostmi?
Mmch manžel občas za ségrou zaskočí. Sám, na chvilku, ale zaskočí. Kdyby byl takový podpantoflák, asi by tam nechodil vůbec, protože když bydlí od sebe kousek, pravděpodobně by se to časem dozvěděla.
@neila píše:
Se neshodneme, nevadí. Blbost je dle mého chovat se jako cvok a vybíjet si vlastní frustraci na druhých…
Každý se se svou bolestí vyrovnává jak umí. Někdo to s grácií zvládne a někdo to holt neustojí.
@Modesta “u rodicu se musime stridat, aby mne nahodou svagrova nevidela” - to ti prijde cajk? To ti neprijde na hlavu, kdyz se “nesmi” setkat rodice zaroven s obema svymi detmi? To neni naruseni rodiny? No tak to mame asi kazdy jinou predstavu o rodine.
Zakladatelko, chapu ze te to vse mrzi, ale nenadelas asi nic. Bracha je v jejim vleku, mozna bys mohla zkusit s nim promluvit, ale asi to k nicemu nebude. Musis doufat, ze svagrova taky brzo otehotni, nebo se to vyresi nejak jinak.
@Modesta kdyby kolem ní nenašlapoval přehnaně on, tak ani rodina by se nechovala poněkud divně. Jasně, on její problém zřejmě hlasitě obhajuje velkou bolestí, lítostí a nevím čím (nezpochybňuji, že z dobrých pohnutek), takže rodiče to ovlivnilo i rodiče. Zakladatelka evidentně nemá čas na to, aby tohle řešila, stará se o dítě, takže bere situaci tak jak je. Její manžel tam logicky asi nebude chodit za ní orodovat…
Vidím to tak, že kdyby její bratr byl trošku víc soudný (a nemusí kvůli tomu manželku milovat o nic méně), tak by celou situaci vystavěl trošku jinak. Podle mě mu role „podpantofláka“ může klidně vyhovovat, jen málokterý chlap má chuť řešit tyto citlivé ženské kecy, žejo… Ale neměl nechat situaci vyeskalovat až tak k tomu, že se přetrhly jisté přirozené rodinné vazby = oslavy s miminem a pod. To jako když švagrová dalších pět let neotěhotní, tak co??? Všichni se budou tvářit, že dítě neexistuje? ![]()
Btw., opravdu si neumím představit, že bych kvůli manželovi (byť bych s ním vše sdílela) nevídala svou neteř nebo synovce. To bych prostě nedokázala ![]()