Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Keby som mladym ponukla zahradu, s tym ze su tam dve mimina a bude pre nich lepsie byt v znamom prostredi (bola som sestre na svadbe so 4-mesacnou, no kojit a prebalovat kovbojka) a oni by sli radsej do restiky, tak sa minimalne citim dotknuta, v horsom pripade urazena.
Ma varit zakladatelkina mama a buduci svokor - tak nech sa dohodnu „kuchari“. Inak ja by som sa do reznov pre 25 ludi nepustila ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Keby som mladym ponukla zahradu, s tym ze su tam dve mimina a bude pre nich lepsie byt v znamom prostredi (bola som sestre na svadbe so 4-mesacnou, no kojit a prebalovat kovbojka) a oni by sli radsej do restiky, tak sa minimalne citim dotknuta, v horsom pripade urazena.
Ma varit zakladatelkina mama a buduci svokor - tak nech sa dohodnu „kuchari“. Inak ja by som sa do reznov pre 25 ludi nepustila
Ty bys kvůli všemu též byla hned uražená ![]()
@dendule4 nečetla jsem celou diskuzi, ale mám hospodu, děláme svatby a salát na svatbu k obědu???to je jedno z nejvíc blicích jídel. Pokud budeš mít svatbu v létě a budete pít, tak to fakt není moc dobrá kombinace. Taky chodí lidi, že chtějí salát, ale jakmile je na toto upozorním, většinou to změní na jinou variantu. Je to samo vaše věc, já píšu jen z vlastních zkušeností ![]()
A co když bude pršet? Raději bych asi tu restauraci, zahradní slavnost je sice super, ale jednak vidím, že vázne domluva, jednak vás může škaredě zradit počasí. Plus ten úklid, uf.
@Bábi Zlopočasná já taky ne, ale vycházím z toho, že obě strany chtějí…
Já jsem měla křtiny doma a to jenom 15 lidí a děs.. Co jsme měli slavit, tak jsem jenom běhala okolo lidí a chystala jídlo a roznášela, ráno se brzo vstalo a chystalo se jídlo atd.. sklízet na druhé chody atd..
Prostě jedině s obluhou - buď profesionální si zajistit, čísník a nebo domluvit známé, co budou ochotni, ale ne rodina
@Bábi Zlopočasná píše:
Ma varit zakladatelkina mama a buduci svokor - tak nech sa dohodnu „kuchari“. Inak ja by som sa do reznov pre 25 ludi nepustila
proto bych navrhovala obě možnosti - oběd v restauračce a zbytek na zahradě. Nevěsta i tchyně budou mít splněny své požadavky, první manželská hádka bude zažehnána. ![]()
mimochodem, poté, co jsem chystala sama raut pro 45 lidí (podmínka mého otce - nakrm a napoj 40 lidí a pak se klidně vdej), už bych do podobné akce dobrovolně nešla… a asi ani pod nátlakem. ![]()
@Kallkapa píše:
Ty bys kvůli všemu též byla hned uražená
Na mieste tej tchyne generalovej? Myslim ze urazenie sa je dost pravdepodobne… ale ja pri odhadovani druhych ocakavam pesimisticky scenar ![]()
@Bábi Zlopočasná já si myslím, zrušení zahrady, že bude katasrofa pro tchýni.. Už když řeší chleba a nebo salát, což podle mě je malichernost, pokud s tím práci nemá..
Jde o to, že chce mít všechno podle ní…
@Natyna To jako vážně? Opravdu se to tak špatně snáší s alkoholem? To jsem netušila.
Já jsem jednou byla na svatbě a měli obyčejné brambory, ale pěkně omastěné s petrželkou, takže žádné vysušené, dva druhy zeleninových salátů - jeden klasický okurkový a pak míchaný a řízky, ale měli jedny kuřecí a druhé plněné, sýr šunka..
Když bych dělala řízky, tak třeba aspoň dva druhy, třeba kuřecí, vepřové a bramor a salát..
Příspěvek upraven 04.05.13 v 19:35
@Gobca píše:
@Natyna To jako vážně? Opravdu se to tak špatně snáší s alkoholem? To jsem netušila.
mohla bych vyprávět…třeba když dělám salát a řízek muzikantům na večeře o plese
když to máš potom uklízet, tak si příště ten salát rozmyslíš ![]()
Tak rizek, nebo kyta me prijde divny na obed na svatbu…
Ale je to jinak vase vec…
My byly treba v restauraci a byli jsme spokojeny, meli tam i detsky koutek, a tak si syn hral, a ze si vyhral… Nekourilo se ve vnitr kvuli nemu, chodilo se ven..Pak i venku radil…Pohodicka..Jinak na obed jsme meli, polivka knedlickova, nudlova, a svickova s knedliky, vyborny!!!
![]()
Taky jsme měli na oběd řízek a salát a nikomu nic nebylo. Jelikož to byl pouze oběd, tak se tam nikdo nestihl opít a večer už bylo vytráveno, jedlo se grilované maso a pivo, takže nikdo neblil
@Natyna Aha! Zrovna organizujeme tatovu šedesátku u nás na zahradě. Takže salát rušíme. ![]()
Dík za tip a omlouvám se zakladatelce za odbočení od tématu.
Já bych se salátu i bála, protože každá rodina ho dělá jinak.. Třeba řízky a brambor, nebo svičková a nebo knedlo vepřo zelo většinou každý má stejně připravované..