Svatba podle tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
4.5.13 19:51
@Ariadne píše:
Taky jsme měli na oběd řízek a salát a nikomu nic nebylo. Jelikož to byl pouze oběd, tak se tam nikdo nestihl opít a večer už bylo vytráveno, jedlo se grilované maso a pivo, takže nikdo neblil

Asi tak. Má to být oběd, ne večeře spojená s chlastem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.13 19:51

Taky plánuju pomalinku svatbu a zahradní slavnost je přesně to, co chci. Jen bych raději obřad po obědě a potom už jen ten raut. Třeba i s grilovačkou.

A, tohle neberte špatně, ale tchýně ja maminka partnera a strejně jako Vaše maminka si pro svoje dítě svatbu určitým způsobem představuje. Určitě se dohodnete po dobrém. Tady bych spíše „donutila“ partnera ať si s ní promluví. Bude míň zlé krve, pokud se o svatbu pohádáte s partnerem než s tchýní.

Řázek s chlebem v alobalu je moje nejhorší vzpomínka ze základky a pamatuju si, že než bych TO vytáhla, tak jsem byla celý den o hladu - ta ostuda :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
4.5.13 19:54

K obědu řízek (klidně z kýty) a salát (základ udělat den předem a míchat s majonézou těsně před podáváním), pak grilovačka, to ale raději krkovice a hlavně i něco pro ty co nemilují vepřové, proč ne?. Když má tchýně diametrálně odlišný postoj tak objednat neutrální půdu a obsluhu na míru, my pronajali nádherný středověký dům se zahradou a najmuli obsluhu, obědovou hovězí polévku a svíčkovu jsem den před svatbou vařila v půjčené profi kuchyni s vlastním otcem já, zachlazení, dovezení a servis na místě pro 100 lidí zajistili jiní. Pro mě bylo dobré jídlo pro svatebčany důležitější než masáž a trvalá, tchýně a moje máti se v době vaření spolu opíjely, svatební den byl pro všechny hosty prostě slavnostní, vozily nás autobusy a taxi, obsluhovali nás prfíci, prostě podle našich představ.
Svatbou bych nerada někoho z rodiny omezovala, a nenechala bych si diktovat něco, co mi nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
4.5.13 19:58

Taky bych se salátu bála, každý je zvyklý na ten svůj a pokud bude teplo a do toho alkohol…
udělala bych brambory, at to není ani salát a ni chleba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
4.5.13 19:59

@dendule4 Svatbu udělejte v restauraci :pankac: Na zahradě u tchýně určo ne. Už to, že tchán bude hlídat maso :zed: :zed: :zed: bože co to je. U svatby mají být všichni. Neboj se zruš to a s partnerem si promluv. Když to bude u tchýně tak to bude jen o starostech a pokud chceš mít pohádkovou svatbu a hlavně klid bez starosti, tak restaurace. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
4.5.13 20:09

Tchána bych nehrotila… nechce tam být, tak ať tam není, jeho věc. Ale běda, kdyby se mi to pokusil v budoucnu vyčíst, to by si vyslechl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.5.13 20:13

Nevím teda, jestli to tu už nepadlo, ale co ten salát udělat bez majonézy… Kazit se nebude tak rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
4.5.13 20:14

Udělala bych svatbu v restauraci a zařídila všechno podle svých představ, bude to sice dražší, ale budeš mít klid a žádné stresy s tchánovcema…Já si teda nedovedu představit, že by mi tchýně nařizovala, co mám servírovat na svatební hostině :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
4.5.13 20:21

Zakladatelka se nemusí dohodnout s tchýní, musí se dohodnout jen a pouze se svým partnerem. Maminky strašně rády do svateb kafrají, velmi často si kompenzují to, že za jejich mladých let svatbu cálovali rodiče a také pak často rozhodovali :).

Je úplně jedno, jestli se může salát v létě zkazit, pokud je chlapovi absolutně jedno, zda to bude chleba či salát, nevěsta chce salát a tchýně chleba, měl by vyhrát salát.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
4.5.13 20:23

Btw svou svatbu jsme si platili sami, spolupodílení jsme odmítli, takže bylo vše podle našich představ a přání a ta ostatní byla velmi vedlejší.

Osobně bych udělala svatbu jinde nebo trvala na svém, pokud vám tchýně nabídla místo konání hostiny, neměla by si to vyložit tak, že má pak nárok rozhodovat o příloze :).

• Citovat
  • Upravit
9330
4.5.13 20:25
@Ariadne píše:
Taky jsme měli na oběd řízek a salát a nikomu nic nebylo. Jelikož to byl pouze oběd, tak se tam nikdo nestihl opít a večer už bylo vytráveno, jedlo se grilované maso a pivo, takže nikdo neblil

tak buďte rádi, že jste si pochutnali, já mám dost opačných zkušeností :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
4.5.13 20:28
@Poison Ivy píše:
Zakladatelka se nemusí dohodnout s tchýní, musí se dohodnout jen a pouze se svým partnerem. Maminky strašně rády do svateb kafrají, velmi často si kompenzují to, že za jejich mladých let svatbu cálovali rodiče a také pak často rozhodovali :).Je úplně jedno, jestli se může salát v létě zkazit, pokud je chlapovi absolutně jedno, zda to bude chleba či salát, nevěsta chce salát a tchýně chleba, měl by vyhrát salát.
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
4.5.13 20:30
@Natyna píše:
8o 8o 8o

Hoď tam ještě alespoň dva, přidala bych na důrazu :lol:

• Citovat
  • Upravit
14335
4.5.13 20:33

Já třeba nevím, ale 25 lidí a dělat salát a nasmažit 25 řízků… :think: nebo i víc, protože někdo si přidá, mě to přijde šílené.. Kdo to bude dělat??
Přece maminky by měli být středem svatebního procesu :mrgreen: jak nevěsta a ženich..
Možná bych zvážila spíš náročnost jídla..pokud si ho chtějí dělat doma..
To mě tady manžel hlásí ´knedlo vepřo zelo.. Maso do pekáče se peče samo, zelí se vaří samo, no a ten knedlík by se musel.. :mrgreen:To se pak jenom ohřeje, řízek by měl být čerstvý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.5.13 20:37

Jj vdávám se já a doufám, že jen jednou :lol: příteli jsem řekla, že tedy řízek a chleba NIKDY!!! odkýval to a tím to haslo…nooo díky za reakce, asi jdu koukat na Příšernou tchýni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová