Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SAJ píše:
Tomáš popisuje přesně tu situaci, kdy to lítá i u nás. Podotýkám, u dvou dětí, třetí je jiné a tohle na nás nekouší a nikdy nezkoušelo.Když provedou něco hodně zlého, nebývá to facku, ale na řešení.
To ja si nedokazu predstavit, ze bych dceru nekdy uhodila..
. Já ani neřvu
Dcera teda za celej zivot byla uhozena jen jendou, od me teda ne.. ![]()
@Popeladym já už jsem zvykla, že na mě lidi koukají s pohrdanim jako na neschopnou matku..
@Venetia píše:
no, ale základní hygienické návyky by v devíti letech zvládnout mohl
Mohl, ale nechce. To je to dítě, co nechodí ani na záchod. I když se teď docela zlepšil, aspoň ze školy se vrací suchý.
@topazio v pohode ![]()
@Venetia píše:
taky se omlouvám, zrovna vidim na přítelově dítěti, které ma taky poruchu, ze zase nezvládá mnohem vice věci, co Tamtamy syn určitě děla s přehledem. Ale je to hodne o te výchově.
O vychove je to zcela urcite, ale jsou podle me veci, ktere ti “bezne” dite udela vcelku bezne a bez kecu a pak jsou deti, ktere to proste budou zkouset porad dokola, i kdyz vi, ze tudy ta cesta nevede, protoze - x moznosti - bavi je to, zkousi, jinak to neumi, nemaji mantinely atp… Jenom chci rict, ze neni vsechno jen ruzove, ze u nekterych deti muzou ty nervy ujet daleko snaz nez u jinych, kazdy to ma jinak tezky a moc se mi nelibi, jak se tu obcas tak smahem odsoudi (nerikam ty ale obecne), ze tohle to ja ne a ja nikdy… no jasne, kdyz mam treba bezproblemove ditko, co poslechne na krivy pohled (nadnesene).
![]()
@Tamtama píše:
@Popeladym já už jsem zvykla, že na mě lidi koukají s pohrdanim jako na neschopnou matku..Mohl, ale nechce. To je to dítě, co nechodí ani na záchod. I když se teď docela zlepšil, aspoň ze školy se vrací suchý.
@topazio v pohode
omluva..tahle děti mají kazte něco…u nas zase absolutní neschopnost
@Mmmanka píše:
O vychove je to zcela urcite, ale jsou podle me veci, ktere ti “bezne” dite udela vcelku bezne a bez kecu a pak jsou deti, ktere to proste budou zkouset porad dokola, i kdyz vi, ze tudy ta cesta nevede, protoze - x moznosti - bavi je to, zkousi, jinak to neumi, nemaji mantinely atp… Jenom chci rict, ze neni vsechno jen ruzove, ze u nekterych deti muzou ty nervy ujet daleko snaz nez u jinych, kazdy to ma jinak tezky a moc se mi nelibi, jak se tu obcas tak smahem odsoudi (nerikam ty ale obecne), ze tohle to ja ne a ja nikdy… no jasne, kdyz mam treba bezproblemove ditko, co poslechne na krivy pohled (nadnesene).![]()
![]()
![]()
ale ja to chápu, jaksi sdílím dost často dite s poruchou, ja uz bych vyplnila stokrat…a le nic mi do toho není, tak trénuje sebeovladani a mixim ze scény
@_.Emilyyy píše:
To ja si nedokazu predstavit, ze bych dceru nekdy uhodila... Já ani neřvu
Dcera teda za celej zivot byla uhozena jen jendou, od me teda ne..
Ja vím, ale bylo to ve stejné situaci, viď?
Už jsme se shodly, že ty jsi víla a já… No a já víla nejsem…
Prostě, tvoje dcera asi nedosahuje vysíracích kvalit mých potomků a já jsem taky podstatně ráznější než ty.
@_.Emilyyy píše:
@Venetia
Ven, mas dite od pritele uprimne rada?
to tedy nee
@Venetia v pohodě ![]()
A přitom mi přijde hrozně zvláštní, že ač jsem dřív měla blíž k mladšímu, postupně se to věkem mění a se starším jsme parťáci, máme stejný styl humoru, rozumíme si i beze slov. Mladší je suchar, nic mu nepřijde vtipné, neumí si ze sebe udělat srandu. Ale zase když vysira, tak na něj stačí houknout, případně ho odvést do pokoje, aby se tam vymlatil do polštáře a pak přišel. To starší když vysira, tak jsem taky úplně nepricetna. ![]()
@Venetia píše:
to tedy nee
Tohle třeba zas nechápu já, proč spolu jste, když nemáš jeho dítě ráda
@Tamtama píše:
Tohle třeba zas nechápu já, proč spolu jste, když nemáš jeho dítě ráda
ja ho toleruju a po pěti letech to ma pro mne i výhody.
Do ničeho nezasahuju, jeho cas s ditetem nijak neovlivňuju, nechávám jim prostor…tak asi mu to tak stačí, a mne vztah jinak vyhovuje
@SAJ píše:
Ja vím, ale bylo to ve stejné situaci, viď?Už jsme se shodly, že ty jsi víla a já… No a já víla nejsem…
Prostě, tvoje dcera asi nedosahuje vysíracích kvalit mých potomků a já jsem taky podstatně ráznější než ty.
No ano, bylo za dlouhodobe chovani..
No za vilu se jako nepovazuji ![]()
No to je mi jasne, ze si raznejsi nez ja
@Tamtama píše:
Tohle třeba zas nechápu já, proč spolu jste, když nemáš jeho dítě ráda [/citace
No ja take ne..]
@_.Emilyyy píše:@Tamtama píše:
Tohle třeba zas nechápu já, proč spolu jste, když nemáš jeho dítě ráda [/citace
No ja take ne..]no tak treba, ze jinak nam to docela klape?