Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svistice Tak já mám rodičák 6200Kč pro sebe, takže dokládám jen účtenky za to, co je pro rodinu jako běžný nákup, oběd,…Potom jsou tady taky finance z prodeje věcí po dětech a do těch mi manžel taky „nevidí“, teda vidí, protože to chodí na účet, ale absolutně to neřeší. On prostě dělá přehled, kolik měsíčně nás stojí provoz šestičlenné domácnosti. A jestli jsem měla v jednom měsíci 6 nebo 10 obědů venku, to fakt neřeší. Ale ono to určitě bude souviset s příjmem rodiny jako celku. Pro někoho je oběd za 300Kč děsivý a pro někoho brnkačka ![]()
@matkabagristy Vidíš a já zase až do předposledního rodičáku usilovala o jeden účet
Protože to věčné přeposílání částek z jednoho účtu na druhý mi přišlo fakt stupidní
A jinak mně je taky šumák, kolik nechá na pivu v hospodě
, na florbale,…
@jenika1 Přesně!! když jsem byla na RD nepotřebovala jsem skoro nic, výdaje byla malé, pouze jídlo a něco málo na oblečení. Teď, když pracuju a mám úplně jiný příjem, tak si prostě dopřeju víc. A je jasný, že když mám na měsíc, já nevím, 20 000, tak si nemůžu koupit boty za pět litrů, kabelku za sedm, chodit každý den do restaurace na obědy, ale musím si to vypočítat tak, aby to vyšlo.
My máme každý svůj účet a zároveň si vedeme účetnictví abychom věděli za co utrácíme. Máme rezervu rozdělenou na dvou účtech, takže kdybych chtěla zdrhnout/koupit dárek tak můžu hnedka.
Zakladatelko kolik bys chtěla ulejt bokem?? Jestli jen pár tisícovek na dárek tak bych začala manželovi trochu nevinně lhát.
Holky vám vážně přijde normální předkládat manželovi uctenky?
no já jen ziram
Zakladatelko proč se necháš takhle buzerovat? Přestala bych mu dokládat nákupy a řekla mu, ze toto vázne není normální
@Tichošlápek píše:
Holky vám vážně přijde normální předkládat manželovi uctenky?no já jen ziramZakladatelko proč se necháš takhle buzerovat? Přestala bych mu dokládat nákupy a řekla mu, ze toto vázne není normální
Tak předpokládám že když s tím začali tak s tím souhlasila, až teď, protože potřebuje z rodinného rozpočtu nakrást peníze…
@jakanas mne to proste hlava nebere takový vztah
vždyť to je jak dítě/rodič a ne partneři
@Tichošlápek píše:
@jakanas mne to proste hlava nebere takový vztahvždyť to je jak dítě/rodič a ne partneři
proč, pokud tam dávají doklady oba a vedou průhledné rodinné účetnictví a jak říkám při zavedení tohoto systému s tím oba souhlasili, tak nevidím problém. Jako moje žena vše platí mojí kartou, takže jakmile nekde zaplatí tak mi přijde SMS kolik a kde utratila. Sice mě to spíš otravuje, ale taky má človět trošku přehled o tom co ten druhý dělá
@jakanas mne by vůbec nenapadlo mít potřebu vědět, co kde manžel platí
úcty máme oddělené, co jsem na rd, tak kartu většinou používám jeho, ale sms mu nechodí a je mu to fuk a naopak, když potřebuje, dam mu kartu a neřeším. Tohle je asi o povaze. Nicméně zakladatelka se neozyva, tak těžko říci proč mají takový systém vůbec nastaven
Jen dodatek k tomu, ze manzelka plati manzelovou kartou. Mohli byste se dostat i do pruseru - rika se tomu neopravnene drzeni platebni karty a presny paragraf si uz nepamatuju. Nevidim duvod proc nemit kartu, vystavenou na svoje jmeno.
Taky mám manželovu kartu, jak klasickou, tak i Visu, všechno má ve výpisech, ale že by to kontroloval, to ne… když si chci koupit dražší věc, řeknu mu to, on mi taky, ale neřešíme to ![]()
@Hanka1 píše:
Jen dodatek k tomu, ze manzelka plati manzelovou kartou. Mohli byste se dostat i do pruseru - rika se tomu neopravnene drzeni platebni karty a presny paragraf si uz nepamatuju. Nevidim duvod proc nemit kartu, vystavenou na svoje jmeno.
https://www.coolkarta.cz/ck
bez podpisu, bez ověřitelného majitele a hlavně bez propojení na účet. Takže mi ho nikdo nevybere.
@jakanas a kdo by mě udal? Paní v potravinách?
(ber to prosím s humorem, ale zajímá mě to, kvůli koho bych měla pjůser?)
@Halibar píše:
@jakanas a kdo by mě udal? Paní v potravinách?(ber to prosím s humorem, ale zajímá mě to, kvůli koho bych měla pjůser?)
to jsem nepsal já o tom průseru, jen to že nás se to netýká.