Tajně si šetřím peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25133
3.11.14 17:40

@AndreaS92 Bereš si to moc osobně. Já už k tomu nemám víc co napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
3.11.14 17:42

@J_Doe :mrgreen: aha nepřipadá ti to normální :mrgreen: tak ti nepreji aby se ti stalo to, ze nebudeš mit ani korunu a manža se na tebe vyprdne :) já i manžel máme svoje rezervy na svoje věci od začátku vztahu a ještě jsme se nerozvedli :jazyk: to je divný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
3.11.14 17:45

@avm3 Pro případ rozchodu třeba v našem případě by to bylo vážně divné. Když jsou manželé a žena ten přehled má a má i dispoziční právo ke všem financím, tak je to zbytečné. Ovšem v případě, že má pouze nějaký příděl peněz, o zbytku nic neví, tak bych to dělala taky i ve funkčním manželství. Nerada bych se dožila toho, že ze dne na den nemám nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
3.11.14 17:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
3.11.14 18:11

Setreni je v poradku, nelibi se mne to tajne. Myslim, ze by se meli partneri domluvit na tom, kolik penez daji na setreni a kolik na chod domacnosti. Je to o zivotnich hodnotach. Vemme to tak, zakladatelka dostane urcity obnos penez na domacnost a z neho „si“ setri, napr. z 10 tis si da boekm 5 tis (na vetsi castce je to lepe videt). Tim padem o tech 5 tis snizi zivotni standart rodiny, misto aby kupovala kvalitni potraviny kupuje potraviny horsi kvality. Manzel predpoklada, ze utrati tech 10 tis, tudiz i kdyby se mu zdalo, ze je jejich standart nizky, tak si bude myslet, ze bohuzel vic penez nemaji. Ve skutecnosti ale o tom jejich standartu rozhodla zakladatelka bez porady s muzem.

Ja bych se na miste zakladatelky s partnerem dohodla, kolik penez dam bokem a respektovala bych, ze treba partner chce kupovat veci v urcite kvalite. O osudu techto penez bokem by pak rozhodovali oba, zadne, ze si manzel tajne koupi neco do auta. To by bylo zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.11.14 19:28
@Cuddy píše:
Setreni je v poradku, nelibi se mne to tajne. Myslim, ze by se meli partneri domluvit na tom, kolik penez daji na setreni a kolik na chod domacnosti. Je to o zivotnich hodnotach. Vemme to tak, zakladatelka dostane urcity obnos penez na domacnost a z neho „si“ setri, napr. z 10 tis si da boekm 5 tis (na vetsi castce je to lepe videt). Tim padem o tech 5 tis snizi zivotni standart rodiny, misto aby kupovala kvalitni potraviny kupuje potraviny horsi kvality. Manzel predpoklada, ze utrati tech 10 tis, tudiz i kdyby se mu zdalo, ze je jejich standart nizky, tak si bude myslet, ze bohuzel vic penez nemaji. Ve skutecnosti ale o tom jejich standartu rozhodla zakladatelka bez porady s muzem.Ja bych se na miste zakladatelky s partnerem dohodla, kolik penez dam bokem a respektovala bych, ze treba partner chce kupovat veci v urcite kvalite. O osudu techto penez bokem by pak rozhodovali oba, zadne, ze si manzel tajne koupi neco do auta. To by bylo zle.

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
3.11.14 19:42

@Cuddy Tady ovšem manžel nekupuje potajmu, jenže zakladatelka nemá to srdce mu to zakázat. Záleží také na tom, co jí k bezbřehé toleranci vede. Třeba já po letech manželství vím, že do něčeho se prostě „nepíchá“. Jsou z toho zbytečné třenice a stejně se to nevyřeší, takže je menší zlo si něco udělat po svém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
3.11.14 19:46

Holky, nedalo mi to a zeptala se chlapa. Řekl mi, že to pro něj byl hroznej podraz, skoro jako milenec…
Podle mě je to jen a jen na domluvě mezi manžely/partnery. Jakákoliv sebemenší tajnost může vztah hodně narušit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
3.11.14 19:48

@Cuddy
Vem to tak že ty to rozepisuješ moc do detailů…a myslim že jejich standart určitě nebude trpět.
A navíc zakladatelka psala že pokud peníze zkrouhne tak je nacpe do auta, takže tvoje psychologická myšlenka a skoro trestné to že se neporadí s mužem je krapet pasé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.11.14 19:58

@avm3 já myslím, že to moc prožíváš. Ona si nedělá rezervu kvůli tomu, aby chlapa ošulila, ale proto, aby měla, když bude potřeba. Jasně napsala, že on není schopen šetřit a i když se mu to náhodou povede, tak to pak do něčeho „nutného“ vrazí (měnit potahy v autě po půlroce je opravdu trochu mimo nutnost, to uznej) :jazyk: takže to řeší sama tímhle způsobem. Každá víme nejlíp, co máme doma a myslím, že podle toho se k těmto věcem stavíme ;)
Hele, nikdy neříkej nikdy. Ta naše příbuzná kdyby si poslední měsíce před rozvodem neulila z firmy peníze, tak by měla holou prd*l, protože majetkové vyrovnání nebere konce dodnes :zed: Celá léta měla přístup k firemním penězům, neomezený, ale nikdy jí nenapadlo si syslit někde na svůj účet. Jak sama říká, toho lituje nejvíc :| Chlap, kterému na 100% věřila ji hnusně podrazil, v 50 se dočista zbláznil a začal se táhnout s courou, dokonce ji postavil dům… :zed: :nevim: Takže asi je opravdu lepší mít zadní dvířka, i když si člověk nepřipouští, že by je někdy potřeboval…:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.11.14 20:01

@neila Tak,ale pak v tom vztahu neni důvěra přítel ví přesně kolik mam na učtu jako já vim kolik má on. A pro mě by byl velký podraz kdyby dával bez mého vědomí peníze stranou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
3.11.14 20:01

@neila Neprožívám, jen mě zajímal názor mého chlapa… hele, ať si to dělá každý jak chce. Ale jak se ve vztahu začnou dělat takovýhle tajnosti, něco není v pořádku. Teď nejde o peníze jako takové, ale o věc jako takovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.11.14 20:10

@avm3 já ti rozumím, jak to myslíš, ale jak vidíš, tak to, jestli si šoupneš něco bokem nebo ne, nijak neovlivní trvalost nějakého vztahu… :nevim: Další tajnosti se do toho nepočítají, protože tohle je specifická situace a opravdu bych se zamyslela, jestli bych se naštvala, kdybych zjistila, že manžel dával něco bokem, aby mě pak mile překvapil, nebo bych se potěšila, že si dal tu námahu ;) kdyby nám ty peníze chyběly na běžný provoz, tak bych se naštvala, ale kdybych je nepostrádala (což je zakladatelčin případ), tak by mi to nijak nevadilo :nevim: @annaei to nemůžeš tahle všeobecně říct. Důvěra by možná nebyla ve vašem vztahu, u nás třeba otázka peněz není priorita, takže důvěra nestojí na tom, zda víme kolik máme na účtu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.11.14 20:12

Zdravím, celá tato debata zdá se mi směšná. Zakladatelka ať si to dělá, jak uzná za vhodné, nic špatného na jejím stylu šetření nevidím. Já osobně detailní znalost partnerova účtu nepovažuji za důležitou, dle mého to nesvědčí nic o důvěře ani o tom, zda je vztah kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
3.11.14 20:17
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymu.
Ahoj maminky, chci se vás zeptat, jsem vdaná 3 roky, manžel mi dává na jídlo, kosmetiku a na dítě 10000 na měsíc, jsem na mateřské. Nikdy neutratím všechny peníze, cíleně se snažím ušetřit tak 2000 měsíčně, už to dělám půl roku a mám naspořeno něco přes 10000,– manžel to ale neví, nevím jestli to mám říct, ale myslím si, že by mi peníze zkrouhnul, nemám v plánu si koupit nic pro sebe, ale třeba až si budeme chtít něco koupit, tak mu řeknu, že jsem něco našetřila bokem a tudíž si to mlžeme koupit hned… ( třeba novou ledničku, sušičku) nevím ani co vlastně. :D Jen vím, že kdybych mu peníze vracela, nacpal by je akorát do auta… :evil: Co si o tom myslíte? Říct mu to? Něříct?? :nevim: On se mě nikdy neptá, jestli mi něco zbylo, nebo nezbylo.

Mám to podobně :) Až na to, že já si dosud dávala na stranu mateřskou plus to, co mi zbylo z peněz, co mi dává manžel na domácnost a pro potřeby mě i syna (oblečení, hračky, kosmetika). Neříkám mu to, ale ví, že peníze bokem mám. Upřímně ani já nevím, kolik on přesně měsíčně utratí a kolik má na účtech či kolik našetřeno. Jestli mu to řekneš, záleží určitě na Tobě :) Ale s rezervou stoprocentně souhlasím, člověk nikdy neví, co se může pokazit a kdy bude peníze potřebovat. Zvlášť v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová