Tchýně a švagrová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
4.5.10 23:27

Ach táák. Tak to fakt už líp asi nešlo.

A manžel by to teda ode mě pěkně schytal! To by si za rámeček nedal. :cert: Bych řádila jak čert. Takové srabáctví! Místo aby sestru utřel, zastal se tě, byl ti oporou, tak se z toho normálně vyzul a hodil to na tebe… :poblion:

Btw, můj bratr má naprosto skvělou hlášku: „Jaký si to na začátku vykolíkuješ, takový to máš.“ :lol: Zpětně se to blbě předělává. :-? A já bych hlavně začala s tím, že musíte být jednotní s manželem… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.5.10 08:58

Cssss…já kolíkovala jak blázen a ho… z toho :lol:
Minimálně s neohlášenýma návštěvama jsem jim to řekla Xkrát já a pak i manžel a nepomohlo.
Takže už jsem to vzdala a řekla si - tak ať jezdí a čumí na náš bordel a prázdnou ledničku.....

jo a víte co mi jednou tchýně udělala. Dorazili k nám neohlášeně, ale protože jsem věděla, že jedou na návštevu ke švagrovcům a zpátky jedou v podstatě kolem nás a že se teda asi objeví, byla jsem nachystaná a měla udělaný chlebíčky jako že náhodou.
No a ona ta čůza naběhla do kuchyně a začla vybalovat bagety a salát, … a říká: tak co jdem to namazat? No já 8-o 8-o 8-o Neřekla jsem ani slovo, vytáhla chlebajzníky ze špajzu a práskla s nima na stůl.
No evidentně u nás nedostali párkrát nažrat, tak si přitáhli vlastní.

Ale jinak si myslím, Lillien, že máš asi takovej akorát přístup. Když s nima nebydlíš v jednom baráku nemá asi cenu budovat nějaká přísná pravidla. Prostě k tobě musí mít úctu a chovat se slušně. Ale sem tam nějaký výlevek bych neřešila, člověk sám se někdy může chovat zas pro ně nějak špatně.
Já pořád říkám, nejdůležitější je, aby byl chlap na tvojí straně. Jak by byl i chlap proti tobě, to už by se blbě snášelo.

A jak psaly holky, že to chlap nechal na tobě. To by mě nerozhodilo. U nás by to bylo tak, že by mi o tom chlap nejspíš ani neřekl ( pro chlapy tohle nejsou podstatné věci, asi proto to neřeší) a já bych se pak nestačila do telefonu divit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
5.5.10 09:58

Jo holky, na tom klolíkování asi něco bude, i když u některých typů obzvlášť šílených tchánovců jako např. u nely:) ani to nepomůže. U nás to bylo takto vymezeno dobrých šest let, vadit mi to začalo až když se nám narodila malá, to taky začaly ty neohlášené návštěvy, to předtím nedělali a i když mi to vadilo tak další skoro dva roky jsem nedala nic znát až doteŤ..takže je taky fakt, že chtít něco změnit zničehonic po skoro osmi letech asi nepůjde hned.
Jinak manžel mě tím taky až tak nenaštval,protože když mi vylíčil průběh hovoru se sestrou tak řekl, že pokud fakt nechci aby přijeli, že je mám odmítnout a on že jí pak klidně ještě jednou zavolá a znovu se jí to pokusí vysvětlit aby to nebylo jen na mě, ale že by radši jejich návštěvu přežil aby byl klid, s čímž já souhlasila. Manžel říká, že máma a ségra se prostě nudí a tak vymýšlejí podobný věci a řeší kdejakou prkotinu. Možná na tom něco bude, tchýně v důchodu, švagrová skoro osm let na mateřský…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.11 14:02

Také vám leze na nervy švagrová? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.2.11 15:03

:lol: teda holky nepročítala jsem všechno,ale dost mi to připomíná mou švagrovou a tchýni.Neohlášené návštěvy…no mrazí mě z každého zvonku :zed: A švagrová???Před Vánoci jsme jí řekli,že by jsme pro malou rádi chodítko,že na mmb je za pár kaček.Pár dní na to volal totál zlitej tchán,že co si to dovolujeme diktovat co chceme k Vánocům (kdyby jsme chtěli pro sebe,neřeknu půl slova,ale pro malou :nevim: ) Nicméně jsem to hodila za hlavu,že teda švagrová určo koupí,ale ejhle…K Vánocům naše malá od ní dostala nafukovací válec na lezení a nafukovací jahodu po její dceři na sezení.Tak jsem si řekla,že až bude sama pro malou něco chtít,tak že na ní prdíme,každýmu jen nějakou prkotinu a raději koupíme naší Káje.Někteří lidé holt jinak přemýšlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
7.2.11 15:38
filad píše:
Tak po precteni me hned napadlo, ze nejen, ze bych nebyla ochotna tolerovat chovani manzela, ale take teda jako nechapu, proc vubec svagrova tohle s tchyni resila… ty jsi si s detmi hrala ze sve vule, ale ona je matka a je predevsim na ni se o ty kluky starat… ze si osazenstvo zvyklo na to co jsi driv delala? no tak at si odvyknou…
Kazdopadne rozhodne resit manzela

tak přesně pod toto se podepisuju :palec:
Lili
přesně podle toho, co píšeš-je jasný, že jsi prima ženská-a hlavně hodná…taková jsem totiž já.....a všichni si na to zvykly-myslím moje okolí :cert: A najednou věkem zjišťuju, že prostě toho sprostě využívají-a taky věkem zjišťuju-že mi to začíná neskutečně vadit a už si to ale nenechávám líbit.............
Prostě zjišťuju-že spoustu lidí jsou sobecký, sebestředný-někteří až neuvěřitelně…prostě lidi, kteří staví své potřeby a pocity nad potřebami a pocity těch druhých-to je vždycky problém.......

Takže švagrová, kdyby byla rozumná, tak by jí to mohlo napadnout už dávno, že tě její děti můžou unavovat-když máš svoje vlastní…mmch-co dělá ona, když ty si hraješ s jejími dětmi???Jestli si to někde psala a já to přehlédla-tak se omlouvám.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
7.2.11 15:47
Lizbeth píše:
No ty jsi úplně zlatá teta- nedivím se že tě kluci zbožnují..Tady vůbec nejde o návštěvu - podle mě když je člověk na návštěvě( i když trvá několik dní), tak je host a neplní domácí práce..cápu, že jste si to takhle nastavily společně už dávno a ty jsi s tím byla jakž takž spokojená, ale poměry se trochu změnily - více dětí, k tomu vlastní..
Možná to ani nemyslí zle - stejně jako ty - ale bylo by dobré si narovinu říct co čekáte za chování na návštěvě. že klidánko to nádobí umyješ, ale nemůžeš mít 24h denně 4 děti na povel i když ony s tebou chtějí být. Když hraní, tak i s jejich maminkou - klidně společné výlety at na to nejsi sama..
Prostě ony jen nebyly připravené na to, že by ti to najednou mohlo začít vadit, když to tak dlouho fungovalo.. Manžel je podle tvého popisu naprostý salámovním a já bych mu ty hospodový moresy na návštěvě domova netrpěla..Potom je ta tvé návštěva pro tebe spíše o povinnostech než o setkání s příbuznými..
Připadáš mi jako hrozně hodná ženská a na sebe vždy myslíš až na posledním místě - zkus to změnit :srdce: :srdce:

Jo Lizbet to taky pěkně napsala-hlavně ta poslední věta-to je přesně ono.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anononym2
16.2.11 12:40

Nezlobte se na mě, ale přijde mi úplně normální, že když jsme na návštěvě, umyju po obědě nádobí. Někdo jiný zase musel nakoupit jídlo a uvařit a postarat se o to ostatní. To nádobí mi pak přijde jako základní ohleduplnost. Návštěva je jedna věc, ale přece zase zakladatelka nemůže čekat, že tam ani nehne prstem, obzvlášť pokud se jedná o tak velkou rodinu.

Problém bych spíš viděla, že se v té rodině evidentně neřeší muži, ti zřejmě nic nedělají :lol:

• Citovat
  • Upravit
33
16.2.11 14:23

Jejda, koukám, že jste oživili mou rok starou diskuzi :-D
Já už to neřeším, momentálně je to relativně v pohodě, vše se zklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
16.2.11 14:30
anononym2 píše:
Nezlobte se na mě, ale přijde mi úplně normální, že když jsme na návštěvě, umyju po obědě nádobí. Někdo jiný zase musel nakoupit jídlo a uvařit a postarat se o to ostatní. To nádobí mi pak přijde jako základní ohleduplnost. Návštěva je jedna věc, ale přece zase zakladatelka nemůže čekat, že tam ani nehne prstem, obzvlášť pokud se jedná o tak velkou rodinu.

Anonyme, také tu nikdo neřešil mytí nádobí. Já skutečně nečekám, že tam nehnu prstem a taky to tak není, namakám se tam vždy víc než ve vlastní domácnosti. Chápu, že se ti nechce číst tak dlouhou diskuzi, ale pak snad raději nepřispívej. Protože pokud by sis přečetla vše, viděla bys, že jsem řešila především problém s tím, že mi tchýně poslala dopis, ve kterém mě osočila z něčeho, co nebyla pravda. Na nádobí řeč také přišela, ale tam mi vadí ne to, že ho musím umývat, ale spíš to, že se to ode mně očekává automaticky, že ho musím umývat vždy jen a výhradně já (a to i když třeba pomáhám s vařením nebo místo vaření třeba pracuju na zahradě atd.) a ještě k tomu ihned po skončení oběda bez ohledu na to, že zrovna hned třeba nemůžu (kojím dítě, věnuju se synovcům). Celkově ale to nádobí je asi tak to nejmenší co jsem tu řešila, takže tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anononym2
17.2.11 10:04

Já jsem tu diskusi samozřejmě četla. A z mého pohledu, nevidím problém v tom, že tam musíš pomáhat (tedy pokud si zrovna tchýně nebo švagrová nehodí nohy nahoru a ty kmitáš), ale v tom, že pánové do nějakého pomáhání zřejmě dvakrát nehrnou. Co dělají tchán, švagr a manžel, zatímco vy se staráte o jídlo, nádobí a děti?

• Citovat
  • Upravit
33
17.2.11 12:51
anononym2 píše:
Já jsem tu diskusi samozřejmě četla. A z mého pohledu, nevidím problém v tom, že tam musíš pomáhat (tedy pokud si zrovna tchýně nebo švagrová nehodí nohy nahoru a ty kmitáš), ale v tom, že pánové do nějakého pomáhání zřejmě dvakrát nehrnou. Co dělají tchán, švagr a manžel, zatímco vy se staráte o jídlo, nádobí a děti?

Ano tak to se shodneme, taky nevidím problém v tom, že tam musím pomáhat. Co se týče „problému“ mytí nádobí psala jsem zde v diskuzi to, že mi vadí jen extrémy, kdy se po obědě všichni někam vypaří(tchánovci si chodí vždy po obědě schrupnout, manžel tam nebývá vůbec a kam se vypaří švagrovci ani vlastně nevím)a já tam sama myju hory nádobí a přitom jsem ověšená čtyřmi dětmi. Jinak mi práce samozřejmě nevadí a pomáhám tam opravdu si myslím hodně. Vadí mi jiné věci, o těch taky tahle diskuze byla především - prapodivné dopisy, naschávly pokud si dovolím říct, něco co se jim nelíbí, neohlášené návštěvy, chování manžela. Takže jsem právě nepochopila, proč jsi mi napsala, že nemůžu čekat, že tam nehnu prstem a proč pořád řešíš to mytí nádobí - z toho jsem usoudila, žes to nečetla celé, ale když jo tak ok :-) Že je to tam nastavené tak, že ženské makaj a chlapi nemusej, to už je jiný problém a to jsem tu vůbec neřešila, ani mi nepřísluší to řešit, ať to maj jak chtějí, je to jejich věc, přece je já nebudu převychovávat, to bych asi taky dost narazila u tchýně, do tohohle se plést skutečně nemůžu a ani nehodlám. Já jsem si od té doby co jsem založila tuhle diskuzi pořešila svého manžela a jeho chování na těch návštěvách a to mi stačí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivčča
28.2.11 12:59

Podobný problém, možná větší

Ahoj Lillien,asi ti nejsem schopna pomoct, dokonce ani radou která by vedla k vyřešení tvojého problému, ale napíšu ti múj příběh který je podobný a mě dovádí k šílenství.
Vdala jsem se a nastéhovala k manželovi který bydlí ještě s maminkou. Bydlím tu už tři roky. Manžel má ještě dva sourozence bráchu, kterej je panovačnej a dělá si ze všech totální srandu, nestará se o svého syna kterého o výkendech místo Něho opatruje jeho maminka teda moje tchýně, tá se k tomu bohužel staví tak, že mu ještě soboty a neděle vaří přesto že je finančně na tom velmi dobře a stále se chlubí jak pújde stavět rodinnej dúm a jak bude kupovat nové auto. Podotýkám že vlastnímu synovi s prvního manželství nekoupil již delší dobu nic, protože žena se kterou žije je doslova a dopísmene macechou, teď mají spolu miminko a jeho syn šel úplně někde na posledí kolej. Když jsem se pokoušela tohle nějak řešit, dopadla sem tak, že jsem rozvracečkou rodinnejch vztahú. Tchýně chce držet rodinu pohromadě stúj co stúj za každých okolnosí dokud nezemře. My bydlíme s ní, ona má jednu místnost i s kuchyní ve které vařím i já a my bydlíme taky v jedné místnosti protože přední část domu jsme zbourali a stavíme novej. Takže bydlíme v bojovích podmínkách. No, švagrová s ní si vycházím naoko protože jsme už na první pohled černá a bílá, nemáme moc společního ona se odstehovala a já nastehovala ale dojíždí za maminkou každej den aby snad zjistila či jí neubližuji, dostanu se k tomu. No, černá a bílá, prostě gelové nechty, meikap, každý měsíc nová barva na hlavě všechno fialové právě tak jak to někto v Paříži řekl že fialová bude v móde tak má všechnu róbu fialovou i obývák a tak já jí to nezazlívám a ani nezávidím jen tohle bych já prostě nikdy nemohla. Ale kdyby šlo jenom o to. Je taky rozvedená a byla doba, kdy její maminka na kterou nedá dopustit kvúli ní nespávala a brečela po nocích do peřin totiž když se rozváděla a taky když si našla svého současného manžela,se kterým taky už měla podané o rozvod protože je starej a žárlivej. A dělal jí totální scény. Jenomže ona by se nemohla uskromnit a bez gelovej nechtú to nejde tak s ním zústala. Tak její milovaná maminka a moje tchíně brečela do peřin.
Když se odstěhovala, tak uklízení okolo celého domu, praní a tak zústalo na mě. Připadám si v domě jak služka. Někdy jsou světlejší chvilky, dny ale spíš ne jak ano. Pár krát se stalo že jsem po tchýni vyjela kvúli fajčení protože mám sedemnást měsíčního synka a nesnáším když příjdu do kuchyně s ním a je tam nakouřeno a to se hned nelíbilo švagrové že jak si múžu dovolit její mamince takhle.
Ale musím říct, že jinak není špatná tchýňe když potřebuji tak se postará o synka, pohlídá ho, s vařením se střídáme ale uklízení je jí totálně cizí, je to fakt v kuchyni jak u bezďákú. Prostě když vařím já, musím si všechno vydrhnout protože je mi na blití. Takže když jsem se snažila mluvit o tom s manželem je to klasický učebnicový příklad zastával si maminky že co mi na ní vadí a co mám proti jeho rodinne. Vypadá to tak, že jsem tady najnenormálnější já. Nevím jak se to dá řešit asi nijak. A já sam nevím jak dlouho tyto medzilidské vztahy vydržím. Čekáme teď další miminko a nechci se stresovat, ale nejde to. Hodně mi třeba pomohl tvúj příběh. Vím že nejsem sama, co řeší, něco, co pro druhých nemá ani význam řešit. Já si myslím, že hloupí lidi jsou šťastní prostě takéto věci nemusej řešit, lebo inteligence jim tam nedosáhne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.12 12:10

Ahoj holky, prosim o radu mame podezreni s manželem že jeho setra a jeji „užasný“manželík nas udali pred rokem na stavebnim uřade za neskoulaudovany dom(vse uz na zaklade toho mame vyřizene)nemae ale dukazy jen domenky protoze s jeho setrou manzel a pak aj ja sme nemneli dobre vztahy(ona memu muzovi hrozne zavidi, mam pocit ze totalne vsechno asi aj trenky :) ). De o to že nikto to neresi z rodiny, jeho rodice si to mysli taky ze nas udali oni, ale neresi to, ba dokonce se s nima v pohode bavi. Manzela to stve, ale zda semi ze to nechce resit, boji se ze zustaneme sami, ze se na nas vykaslou. Mne to docela stve, protoze si myslim ze by mnela vedet ze udelala chybu a nekdo by ji to mnel rict. Ja to udelat chtela, ale strach mi to nedovolil taky, ne kuli tchanum ze by se prestali se mnou bavit, ale vuci memu chlapovi by to bylo nefer. Cela situace mne nestve vuci mne, ale kuli chlapovi. Myslim si ze si to nezaslouzi aby neco takeveho jako je ona mu toto provadela, ona mu totiz nesaha ani po kotniky co se tyce charakteru atd. Navic sveho chlapa Miluju a vidim jak ho to stve. Vim ze je uz pozde resit to po roce to ani nechci(myslim hledani dukazu a urady atd.),myslim ze v takovych pripadech vycitky svedomi jsou dost dobre reseni jesli nejake ma. Ale de mne o to, ze chlap maka u tchanovcu jak ukrajinec a ona slizava smetanu bez nejakych vycitek. Navic myslim si ze sve rodice taky pozna jen kdyz je ji nejhur. Mne to totiz od tchanu pride dost nefer vuci memu muzi, navic ja k nim stracim veskery respekt a taky potrebu je mit kdyz vidim ze nejednaji vsem rovnym dilem. Holky poradte co mam delat spis sama ze sebou, ja pretvarku nenavidim ale u nich doma se musim tak nejak tvarit abych neco nepokazila a nebyla ja ta spatna. Stoji mne to hodne sil a navic to nejsem ja.

• Citovat
  • Upravit
3
22.11.14 13:31

tchyne a švagrová

Dobry den, mam takový problém, našla jsem si chlapa u vas v česku ja jsem slovenka, žijeme si svuj život, na začiatku jsem s holkama jeho segrama super vychádzala, ale pak prisli ta najstarší a nevlastní a začala delat peklo, začala pomlouvat, ale my jsme se kamarádili a vše ale bylo za zady ja jsem to nevedela, pak ja jsem otehotnela a nikdo nebyl rad s rodiny prítele, protože mala mat miminko jeho segra ta čo ma pomlouvala a delala peklo, ona nemohla, sla na umele oplodnenie a když otehotnela sa ukludnila a byli sme kamosky, fakt sme si rozumeli az pak jsem se dopočula jak ma pomlouvala a otvorila jsem si pusu i ja a rekla co my vadí, to ich rodina nebyla moc rada, všechni sestričky stali pri sebe, pak jsem im nelíby ze mam nemocneho synka a to jse mu ta pipina pomlouva, a vysmyva pritom píse vyhražne sms, a ja uz nevim co mam delat uz dva roky se nebavíme a stale dela peklo pomlouva a rozhadava rodinu semnou, už ani nechodíme s klukama k babicke protože je tam stale nalezla ona, staram sa o nemocneho syna a nepracuje a prej ma živy moje nemocne dite, a že ma zabije a furt neco uz ma to nebavi,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová