Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ja269 @ja269 No tak za mna len stručne, ak možem dám len jednu radu, viem že sa to tažko číta, aj pre mna bolo prijatie tejto skutočnosti dost ťažke. Ale vykašli sa na to, nechaj to tak len tak volne plávat. Vztahy sa vždy vykryštalizuju. Nerob nič. Vela razy zatni zuby, vyvrieskaj sa kámoške, alebo len tak sama doma (mimochodom je to dobrá terapia). Zlé věci nikdy netrvaju dlho. Podstatné a dost velké plus je to že tvoj je na tvojej strane. Viac už ani nemůžeš chciet. Neboj sa on velmi dobře vidí čo sa deje aj keď kolkorazy ti možno príde že nie. Nezabudaj že ty potrebuješ byt v pohode a není nič horšie pre toho kto ti potkopáva nohy vidiet že opet vstaneš a dokonca s usmevom na tváry.
Prosím o anonym, protože sem chodí i známí, kteří o této situaci neví. S přítelem jsme sice spolu teprve rok, ale přijde mi, že už ted´mi hází přítelova maminka a sestra klacky pod nohy. S přítelem spolu nežijeme, žije s oběma rodiči v RD, ale vždy když k nim přijedu a přivezu něco ke kafi, abych nepřišla jen tak, tak je mi to zkritizováno, na nic raději nemám v její domácnosti sahat, at´ji to nezničím… No a vrcholem všeho bylo asi to, že jsem koupila,,švagrové,, nějaký dárek k narozeninám a rovnou hned odvětila, že to se ji nehodí a že to dá někomu jinému, to samé se sladkostmi k svátku, přitom vím, že to běžně jí… Když na tyhle situace přítele upozorním, tak dělá mrtvého brouka, že jeho se to netýká, tak at´si to vyřídím s nimi sama…
Měla to některá taky tak? Spíše jsem se potřebovala vypsat a dostat to ze sebe… ![]()
Jsou nevychované a blbé nic bych jim už nepřivezla a není přítel mamánek to by tomu odpovídalo..
Zdravím, také mám problémy s oběma!! Už když jsme se měli brát, tak tchýně diktovala kdy co bude, protože švagrová se chtěla vdávat první, chtěla první dítě a vše musí být podle ní!!! Když se vdala a odstěhovala, tak byl klid a mír v domě, já husa kývla manželovi na to, že pospravujem půl domu, kde bydlí jeho rodiče
. Po 7 letech se švagrová rozvedla a vrátila
a začalo nám peklo. Začala prudit tchýni a rozrahovat a poroučet v celém domě. Starala jsem se o zahradu o uklid kolem domu s manželem, zahrada není naše, tak tam nesmím nic dát, výhrůžky blbý keci. Moje děti vyhání od bazénu, že existuje aqua park, ale rostahuje se tam se svoji novou tchýní a její rodinou. Nejhorší na tom je, že o bazén se stará manžel, protože švagr tam vždy něco pokazí a tchán to chce po manželovi. Dostalo se to do takových obrátek, že jsme zalezlí a když je vidím a hlavně slyším, tak zhasnu aby nám nehleděla do kuchyně co dělám.
Tchýně mi nikdy nechtěla hlídat děti, vždy je hlídal tchán 2× do roka, když jsme šli na ples nebo oslavu. Přišel k nám do bytu a to už děti spali, seděl u tv, většinou spal, když jsme se vrátili. To fakt málo, vozila jsem je z 99% k našim. Nikdy mi nepomohla, když jsem byla nemocná nebo po porodu… Prostě můj vztah k ní je na bodu mrazu, né-li hlouběji… Švagrová má u ní dítě denně, chodí tam na obědy, tchýně je 7 let v důchodu. TO taky, pro naše děti oběd neměla, když byli děti nemocné, tak první starost, jestli jsem jim navařila. Vařím denně děti nechtějí na obedy do školy. Ona to ví, přesto se musí zeptat blbým tónem… Jednou byl syn nemocný a tchýně ho vylákala k nim a vzala k nim co bylo navařeno a rozdala to švagrové 4 porce, dcera přišla ze školy a volala mi co má jíst, že tam nic nemá…Tchýně se neomluvila, jen ječela aby jsme se neposrali, Nechápu jak může zapomenout že mám dvě děti a drze to rozdá druhým. NEJSEM LAKOMÁ, ŠLO O PRINCIP. Dřív jsem je měla doma denně na kávě buchtě nebo večeři, ale vadí mi, že oni nám nic a u nás pořád. To vystrčila frňak z okna a ucítila jídlo, tak vždy náhodou přišla k prostřenému stolu!!
K jádru věci, na oslavě se začalo mluvit co bude až bude stará, kdo se o ni bude starat a všeci se otočili na mě a hleděli… já nebyla schopná ani pohybu…No to snad ani není možné, to si snad ani nedovolí hodit mně na krk. Nás nezvou, na oběd tam chodí o víkendech jen švagrová s rodinou. Plné tašky jídla se vozí ke švagrové. Mě nikdy nic jen výsměch a rýpání a ještě je hodí mě na krk. 18 let mě psychicky týrají smějí se a dělají naschvály!!!
@Anonymní píše:
Zdravím, také mám problémy s oběma!! Už když jsme se měli brát, tak tchýně diktovala kdy co bude, protože švagrová se chtěla vdávat první, chtěla první dítě a vše musí být podle ní!!! Když se vdala a odstěhovala, tak byl klid a mír v domě, já husa kývla manželovi na to, že pospravujem půl domu, kde bydlí jeho rodiče. Po 7 letech se švagrová rozvedla a vrátila
a začalo nám peklo. Začala prudit tchýni a rozrahovat a poroučet v celém domě. Starala jsem se o zahradu o uklid kolem domu s manželem, zahrada není naše, tak tam nesmím nic dát, výhrůžky blbý keci. Moje děti vyhání od bazénu, že existuje aqua park, ale rostahuje se tam se svoji novou tchýní a její rodinou. Nejhorší na tom je, že o bazén se stará manžel, protože švagr tam vždy něco pokazí a tchán to chce po manželovi. Dostalo se to do takových obrátek, že jsme zalezlí a když je vidím a hlavně slyším, tak zhasnu aby nám nehleděla do kuchyně co dělám.
Tchýně mi nikdy nechtěla hlídat děti, vždy je hlídal tchán 2× do roka, když jsme šli na ples nebo oslavu. Přišel k nám do bytu a to už děti spali, seděl u tv, většinou spal, když jsme se vrátili. To fakt málo, vozila jsem je z 99% k našim. Nikdy mi nepomohla, když jsem byla nemocná nebo po porodu… Prostě můj vztah k ní je na bodu mrazu, né-li hlouběji… Švagrová má u ní dítě denně, chodí tam na obědy, tchýně je 7 let v důchodu. TO taky, pro naše děti oběd neměla, když byli děti nemocné, tak první starost, jestli jsem jim navařila. Vařím denně děti nechtějí na obedy do školy. Ona to ví, přesto se musí zeptat blbým tónem… Jednou byl syn nemocný a tchýně ho vylákala k nim a vzala k nim co bylo navařeno a rozdala to švagrové 4 porce, dcera přišla ze školy a volala mi co má jíst, že tam nic nemá…Tchýně se neomluvila, jen ječela aby jsme se neposrali, Nechápu jak může zapomenout že mám dvě děti a drze to rozdá druhým. NEJSEM LAKOMÁ, ŠLO O PRINCIP. Dřív jsem je měla doma denně na kávě buchtě nebo večeři, ale vadí mi, že oni nám nic a u nás pořád. To vystrčila frňak z okna a ucítila jídlo, tak vždy náhodou přišla k prostřenému stolu!!
K jádru věci, na oslavě se začalo mluvit co bude až bude stará, kdo se o ni bude starat a všeci se otočili na mě a hleděli… já nebyla schopná ani pohybu…No to snad ani není možné, to si snad ani nedovolí hodit mně na krk. Nás nezvou, na oběd tam chodí o víkendech jen švagrová s rodinou. Plné tašky jídla se vozí ke švagrové. Mě nikdy nic jen výsměch a rýpání a ještě je hodí mě na krk. 18 let mě psychicky týrají smějí se a dělají naschvály!!!
Tak at hledí, k tomu te nutit přece nemůžou. Společně bydlení je prostě zlo
Tak proč tam ještě bydlíš? Nebyla bych tam ani minutu. Zásadní informace chybí, co na to manžel.
Ano jak si sama řekla..jsi husa.. že tam ještě bydlíš…každý má možnost volby.. ![]()
@Peta02 píše:
Proc se neodstehujete?
Protoze do toho nejspis vrazili vsechny prachy
@PaníBovaryová píše:
Protoze do toho nejspis vrazili vsechny prachy
no a? existuje podnájem, kde nemusí vrazit vůbec nic..jen platit nájem.
lepší než být psychicky na dně, ten člověk musí žít v každodenních hádkách, na. sranosti atd..to je život?
No postará se přece ten o koho se starala ona
měla si se ozvat, aspoň by se ti ulevilo a oslava by dostala grády..