Tchyně a vnouček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.5.22 10:08
@Elfido píše:
Počkaj, takže tvoj syn ťa nikam nezve, nesnaží sa udržovať vzťahy, ale zlá je snacha? Logicky si bude vyvolávať so svojimi blízkymi a nie s niekým cudzím. Ja mám tchana rada, ale väčšinu komunikácie s ním proste rieši chlap, ja zas riešim svoju rodinu.

To že je snacha zla ale píšeš jen ty, přesně dle místního že snachy a tchyne= 2 nesmiritelne tábory, ale tak to vůbec není.
Urguju o pozvání syna, i jsem mu říkala, že nechceme nic za dárky, že nejradši Budem za trochu více tě pozornosti a občasné pozvání od nich na to kafe…,teď už neurguju, je to jak házení perel svinim-zbytecne, vzdala jsem to už. Ale jednostranné ten vztah taky nejde donekonečna budovat, to jednoho omrzí, unaví.

se snachami na sebe máme také vzajemne telefony, já občas, ale velmi málo zavolám i jim, ale málo proto, že ony samý taky razí názor, že každý si má volat nejlépe s těmi svymi, no pro mě nepochopitelne a smutné a divné. A syna na to neuzije, že by se alespoň 1×tydne či za 2 sám ozval, zas voláme jen my jemu, kdy nám pak po týdnu slavnostně zavolá zpět.

Jak si při tomto budovat jako tchani vztah s vnoucetem… :nevim:
Přeci si v životě nevolame jen s rodiči či s vl. detmi, tak proč v tomto případě tak striktne- volat jen svým rodičům?

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.22 10:09

@VitaminC Já taky ráda jezdila na návštěvy (dokud jsem na to měla čas - RD)-děti byly všeobecně mnohem hodnější v jiném prostředí, než v okoukaném bytě a i mě ta změna prospěla. Balení věcí na den, to moc nevím, co tím myslíš. Těch pár plen, dvě příkrmové skleničky, a pití a jedem. Stejně, jako když jdeš na půl dne na výlet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.5.22 10:11
@Zita Aussig píše:
Já bych z toho nedělala vědu. Vypravila bych syna na noc k babičce a pokud máte auto a můžete pro něj kdykoliv přijet, tak bych se vůbec nebála. Babička si poradí, když ne, kluka si odvezete. Zbytečná kovbojka kolem toho.

A je nutné tam syna na noc dávat? Je malý. Je to batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.5.22 10:12
@thalasan píše:
Píše, že syn nezvládne být bez rodičů, potřebuje je poblíž. Ale u druhé babičky už přespal a tam najednou nepotřebuje rodiče? Jako chápu, ale je to babička, kterou pravidelně vida max ji ne vidí měsíc, navíc návštěvy hlavně u ní, tedy známé prostředí. Navíc ona má dojem, že si babička hlídání neužívá. Je to její dojem, nevím no. Přijde mi, že tady zakladatelka dost vyšiluje.

Ono je to hlavně o tom, že vnuk si na babičku nezvykne, pokud tomu nedá šanci. Proč tomu dala šanci u druhé babičky? Je to její matka, tam neváhala, ale druhá babička je zase matka otce dítěte. Proč by měla váhat pokud babička nepije apod.. A že si to neužívá? Pokud s tím dítětem nemá šanci být sama, jak to může vědět. Já bych si to taky neužívala, kdyby mi někdo stál za zády a kontroloval. Co já bych dala za babičky, které mají zájem. Moje matka to má akorát tak na návštěvu na otočku a víc nepotřebuje, ale snažím se to tam nějak rozvíjet, takže když budu od září studovat dálkově, tak v době kdy budu ve škole, tak jednou za čas bude hlídat ona přes den. K mojí tchyni bych je nedala, ta mé děti bezdůvodně nesnáší, miluje jiná vnoučata od oblíbeného syna a starat se moc neumí. Její děti byly kdysi odebrané do dětského domova a i ty oblíbený vnoučata u ní nechtějí spát(zkoušeli to, ale rodiče pro ně nakonec museli jet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
30.5.22 10:12

@Elfido No jo no ono je jednodušší pomlouvat snachu než syna :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
30.5.22 10:17
@Anonymní píše:
Jo, taky jsem z toho velmi na rozpacích, máme 1 vnouce 3lete, obe babky teda bydlíme asi 2 hodiny od mladých, ta druhá, matka snachy 3 hodiny jízdy autem, no a snacha se prostě orientuje výhradně na svoji matku, každý den i několikrát denně si spolu volají, když jedou mladi na několik dnů do aquaparku a my se nesměle zeptáme, jestli bychom se nemohli přidat, tak že klidně a záhy na to zjistíme, že už dávno před námi tam je nanominovana i druhá babka, nám mladi o tom neřeknou sami nic…tak je to tak8vy pro nas smutny, do toho aquace jsme pak samozřejmě nejeli, to bychom akorát dělali křoví přes druhou babku…přitom bychom se pro vnouce rozdali…ale není možno, mám dojem že nás schválně prebiji i s těmi věcmi pro vnouce rodiče od matky. Kupovali jsme to nejmenší odrazedlo, pak po roce už to větší, oni tedy spíš kupovali oblečky či jiné hračky a najednou bum, koupili vnouceti kolo, mám z toho dojem, jak kdyby nám lezli do zelí, ale nemíním s nikým takhle hloupe soutěžit
Když se chceme s mladými vidět, zavoláme jim pozveme je; od nich toto neslyším nikdy, jen nám syn na to vždy řekne, však když chcete přijet, tak prijedte; vůbec nechce pochopit, jak je to úplně jiný level když někdo o tebe projeví zájem a na to blbý kafe tě prostě jen pozve.
Kdybychom neprojevovali čas od času aktivitu a zájem my se s nima videt a neco pri tom podnikat, mladi se sami s pozvanim či návrhem na společný výlet neozvou nikdy.

Je to takové velmi smutné a frustrujici mít vlastně syny, jak zjišťuji posl.3 roky, co se nám narodilo první a zatím posl vnouce.

Takže se milé dnešní mladé snachy a mámy od kluků, které tady plivete jedovaté sliny na své tchyně, máte na co těšit, až ochutnáte jednou svoji medicínu! A nebojte, uteče to, než reknete svec!
Řešila bych hlavně tvého syna který o vás asi moc zájem nemá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 10:20
@VitaminC píše:
Muzu.
Mas naprosty despekt ke snase i jeji matce, zavidis jim jejich dobry vztah, protoze ty se synem ho nemas. Nezve te tvuj syn, nekontaktuje te, ale vinna je snacha. Aspon dle tve zvracene logiky. Do aquaparku jste nejeli, protoze zarlis na druhou babicku, ale chyba je samozrejme u mladych.
Jsi zapskla a je to citit z kazdeho radku. Nedivim se, ze s tebou nikdo nechce travit cas.

Vinná je snacha? Ne to je jen tvoje dedukce; se snachou máme dobrý vztah, jo měla jsem vypíchnout že mě v tomhle štve hlavně synuv pristup, ale bohužel chlapi to vnímání téhle soc.veci mají úplně někde jinde.

Jak jsem psala, říkali jsme to oběma dvěma současné, jak bychom byli rádi za pozvání od nich, a nic :nevim:

Na tchyni nezarlim, my chtěli jet do aquace, ať si užijeme malou, ale jelikož je mnohem častěji v kontaktu s 2.babkou, tak tam bychom si ji neuzili vubec, a je celkem mimozni aby někde na jedno ditko bylo 6 dospělých několik dní.

A ano, mrzí mě hodně synovo chování vuci nam, 2× byli v aquaci a pokaždé se řeklo jen jedněm a tem samým rodicum :,(

• Citovat
  • Upravit
6794
30.5.22 10:22
@unuděná píše:
@VitaminC Já taky ráda jezdila na návštěvy (dokud jsem na to měla čas - RD)-děti byly všeobecně mnohem hodnější v jiném prostředí, než v okoukaném bytě a i mě ta změna prospěla. Balení věcí na den, to moc nevím, co tím myslíš. Těch pár plen, dvě příkrmové skleničky, a pití a jedem. Stejně, jako když jdeš na půl dne na výlet :nevim:

Ja ne. Starsimu je blbe v aute, mladsi je rezimovy, musim cestu napasovat na spani, aby nerval celou cestu. Cesta trva cca 70 minut. Vzbudi se, ale hodina spani je mu malo, je protivny. Cizi prostredi nema rad, takze ho celou navstevu chovam a v cizim prostredi neusne. Balim latkove pleny, kosmetiku, jednorazovky, vlhcene ubrousky, caj, jidlo, plastove nadobi, hracky, nahradni obleceni, kocar, kdyby nahodou chteli jit tchani ven. Starsi se tam nudi, takze cumi do mobilu. Rano rychle uvarit obed, abychom mohli ve dvanact vyjet. Tam pobudeme tri hodky a musime vyjet zpet, bo mladej rve unavou. A do toho ma vsude tchyne kytky, ktere ji porad mladej porad okusuje, takze pro me je to za trest. Posledne ji ze rvu poblil bile periny batatama, tak uz nas nastesti nezvou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
30.5.22 10:23
@Anonymní píše:
To že je snacha zla ale píšeš jen ty, přesně dle místního že snachy a tchyne= 2 nesmiritelne tábory, ale tak to vůbec není.
Urguju o pozvání syna, i jsem mu říkala, že nechceme nic za dárky, že nejradši Budem za trochu více tě pozornosti a občasné pozvání od nich na to kafe…,teď už neurguju, je to jak házení perel svinim-zbytecne, vzdala jsem to už. Ale jednostranné ten vztah taky nejde donekonečna budovat, to jednoho omrzí, unaví.

se snachami na sebe máme také vzajemne telefony, já občas, ale velmi málo zavolám i jim, ale málo proto, že ony samý taky razí názor, že každý si má volat nejlépe s těmi svymi, no pro mě nepochopitelne a smutné a divné. A syna na to neuzije, že by se alespoň 1×tydne či za 2 sám ozval, zas voláme jen my jemu, kdy nám pak po týdnu slavnostně zavolá zpět.

Jak si při tomto budovat jako tchani vztah s vnoucetem… :nevim:
Přeci si v životě nevolame jen s rodiči či s vl. detmi, tak proč v tomto případě tak striktne- volat jen svým rodičům?

Syna na to neužije…tím jsi měla začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.5.22 10:25
@Anonymní píše:
Vinná je snacha? Ne to je jen tvoje dedukce; se snachou máme dobrý vztah, jo měla jsem vypíchnout že mě v tomhle štve hlavně synuv pristup, ale bohužel chlapi to vnímání téhle soc.veci mají úplně někde jinde.

Jak jsem psala, říkali jsme to oběma dvěma současné, jak bychom byli rádi za pozvání od nich, a nic :nevim:

Na tchyni nezarlim, my chtěli jet do aquace, ať si užijeme malou, ale jelikož je mnohem častěji v kontaktu s 2.babkou, tak tam bychom si ji neuzili vubec, a je celkem mimozni aby někde na jedno ditko bylo 6 dospělých několik dní.

A ano, mrzí mě hodně synovo chování vuci nam, 2× byli v aquaci a pokaždé se řeklo jen jedněm a tem samým rodicum :,(

Kazdy si ma resit svou stranu rodiny. Snacha ma dobre vztahy s matkou, tak si ji pozvala. Ty se synem ne, nepozval te. I kdyz te pozval, tak stejne nejedes. Tak nevim, co bys vlastne chtela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 10:30
@Annabela11 píše: Řešila bych hlavně tvého syna který o vás asi moc zájem nemá.
Řešila jsem, neboj, ale asi nás má fakt v páté. Takže konec s vnoucetem, to ho máme odepsat? Je v pořádku že ho alespoň snacha nemá k tomu pozvani nebo jsme prasivi, že nám ani ona nezavola? Asi jo.

Přitom my je čas od času pozveme do těch dětských heren na celý den, kde se malé věnujeme, vše platíme samozřejmě, do zoo,…,jen my to jsme kdo vlastně navrhuje setkání a program různé přes rok. A od mladých ani to pozvání k nim na kávu nepřijde, však máme přijet.

Jednou se nechal syn slyšet, a snacha stala vedle nej aniž by něco k tomu řekla, že vztah k vnouceti si vybuduje nejlépe tak, když k nim přijedu a budu vařit a uklízet jim-presne tak jak to prý dělá druhá babka.

Tak si fakt vy mladi myslíte, že jsme všechny babky takto dementní, abychom že sebe dobrovolně dělaly kuchařky a uklizecky 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.22 10:31

@VitaminC No já ti jen vysvětluju, proč spousta lidí jezdí na návštěvy radši než je doma :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
30.5.22 10:32
@Anonymní píše: Řešila jsem, neboj, ale asi nás má fakt v páté. Takže konec s vnoucetem, to ho máme odepsat? Je v pořádku že ho alespoň snacha nemá k tomu pozvani nebo jsme prasivi, že nám ani ona nezavola? Asi jo.

Přitom my je čas od času pozveme do těch dětských heren na celý den, kde se malé věnujeme, vše platíme samozřejmě, do zoo,…,jen my to jsme kdo vlastně navrhuje setkání a program různé přes rok. A od mladých ani to pozvání k nim na kávu nepřijde, však máme přijet.

Jednou se nechal syn slyšet, a snacha stala vedle nej aniž by něco k tomu řekla, že vztah k vnouceti si vybuduje nejlépe tak, když k nim přijedu a budu vařit a uklízet jim-presne tak jak to prý dělá druhá babka.

Tak si fakt vy mladi myslíte, že jsme všechny babky takto dementní, abychom že sebe dobrovolně dělaly kuchařky a uklizecky 8o

Opět to o uklízení řekl syn, ne snacha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9060
30.5.22 10:33
@thalasan píše:
U nás zase radeji návštěva u tchýně. Jsou tam nové věci, něco vezmu sebou a když je dítě protivné, odejdu :nevim: když tchýně přijde ve 2,vzbudi mi dítě a ještě v 19 h tam straší, tak to taky není super :lol: :lol:

U nás to tedy bylo tak, že když byli tchanovci u nás, tak se vykydli na gauč, chlap kolem nich skákal a já si hrála s dítětem. Vydrželi třeba půl hodiny a sli. Když jsme my byli u nich, tak se taky vykydli na gauč a my skákali kolem dítěte, ale v tom cizím prostředí to bylo horší. Hračky jen ty, co jsme sebou přivezli. Na zahradě bobky od psa a uvnitř jsme se od dítěte nemohli otočit ani na vteřinu a jen jsme opakovali:„Ne! Na to nesahej! To nesmíš!“, protože všude spousta keramických a jiných kravin. Zájem o dítě nula, pokud jsme se o něm chtěli začít bavit, tak nám tchyně skočila do řeči a jela si svůj monolog dál. Jezdili jsme z tama všichni otrávení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
30.5.22 10:37
@Anonymní píše: Řešila jsem, neboj, ale asi nás má fakt v páté. Takže konec s vnoucetem, to ho máme odepsat? Je v pořádku že ho alespoň snacha nemá k tomu pozvani nebo jsme prasivi, že nám ani ona nezavola? Asi jo.

Tak si fakt vy mladi myslíte, že jsme všechny babky takto dementní, abychom že sebe dobrovolně dělaly kuchařky a uklizecky 8o
Špatný je tedy váš syn :nevim: Pokud by měl zájem tak by babku i dědka zval :nevim:

Příspěvek upraven 30.05.22 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová