Tchýně mě nechce na oslavě, manžel ano

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11698
13.10.17 11:19
@Anonymní píše:
jo, já to chvíli nechám uležet, ale z manžela cítím silnou nepohodu, na to zase reaguju já nepohodu. Prostě je doma dusno, přestože se nehádáme a mluvíme normálně, je dusno. I ráno to bylo divné.

Rekni jeste jednou manzelovi, ze si vazis jeho postoje a ze to nechate ulezet a pak to nejak vyresite, aby byl spokojeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
13.10.17 13:06
@Anonymní píše:
peníze v tom nejsou na milion procent, o peníze nejde vůbec. A druhá jistá věc je, že tchyně by se za nos nechytla a třetí jistá věc je, že švára se nevzepře. Takže ano, my zatím spolu o tom dnes nemluvili a manžel už odešel do práce, ale upřímně, já se bojím toho, že až řeknu kategoricky, že nejedu, tak on řekne, že tedy taky nejede. A obávám se toho, že to nastane. Jenže, vůbec nejde o tchyni ani tchána, ale o manžela. Chci aby jel, vím, že on chce jet, že tam chce být, tchán má hodně vysoké ty kulatiny, už jsou opravdu staří, a na sto procent jsou to poslední kulatiny, vím, že tam chce být. A já nechci, aby kvůli mě nejel. Takže až se vytasí s tím, že nejede, tak já ho budu přemlouvat, aby jel. Už jak to píšu, vím, že to vypadá, jako že jsme blázni, ale já tu situaci neumím jinak popsat.

A právě kvůli tomuto bych manželovi řekla, že jsem nesmírně ráda, že se za nás postavil, že nás tam chce jako rodinu, ale že cítím, že rodiče chtějí oslavit své narozeniny jen se svými dětmi. Že je asi i chápu a neberu to jako útok na naši rodinu a budu moc ráda, když pojede se svými sourozenci a užijí si oslavu ve své primární rodině. O tchyni bych si myslela své, ale s ohledem na manžela bych vypustila všechny poznámky o totálně překopané oslavě a „nesmyslném“ řešení. Babča má nejspíš svůj důvod a rodinné dusno by mi nestálo za to, abych po něm musela pátrat. Vždyť to by mohla být uražená i vnoučata, nejen zakladatelka jako snacha. Zůstala bych doma a popřála tchánovcům po telefonu bez výčitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
13.10.17 14:09

Já bych jela, udělala bych,,mamince,,radost a manžel bude rád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
13.10.17 18:17
@Anonymní píše:
jo, já to chvíli nechám uležet, ale z manžela cítím silnou nepohodu, na to zase reaguju já nepohodu. Prostě je doma dusno, přestože se nehádáme a mluvíme normálně, je dusno. I ráno to bylo divné.

Já bych jela, manžel bude rád a tchyně to přežije neboj. Děti to taky zvládnou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.10.17 18:30
@EmmaAnna píše:
Promiň, ale tvému manželovi se vůbec nedivím! On se za vás postavil a ty mu teď v podstatě říkáš, ať si to strčí kamsi a ať jede na rodinou oslavu sám? Cože?? Jinak poznámka k postelím mě pobavila, kdybych měla dvojlůžko, vyspíme se tam s dětma všichni čtyři nebo dám postel spíš dětem a karimatku budu mít já :D

No tak ono taky záleží na tom, co zakladatelka chce a jestli jí teď není vnuceno něco, o co vlastně vůbec nestojí. Takové to nepřímé vnucování a manipulace alá myslím to dobře, dělám to pro tebe a ty jsi tak nevděčná..
Pokud se za ní manžel postavil, tak to je dobře ale na druhou stranu nelze páchat dobro, o které ten druhý nestojí. Otázka je, jestli ví že se jí na takové akce extra nechce a dokáže pochopit, jak se cítí když má jet někam kam pozvání není. Myslím že by její argumenty pochopit mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
13.10.17 19:11

Když jsem četla titulek, tak jsem si řekla, nejela bych. A když jsem si přečetla úvodní příspěvek, tak jsem si řekla, že bych, ač nerada, jela.
Zakladatelko, važ si toho, že máš muže, který se dokáže za svojí rodinu postavit proti vlastní matce. Takových statečných moc nebude. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13.10.17 20:48
@Šarlota4 píše: Řekla bych mu, že si jeho zastání velmi vážím, ale že nejedeš ne na truc tchýni, ale kvůli pohodlí Vás všech. + tě tam tchýně moc nechce. Myslím, že je skvělé, že se tě partner zastal :kytka:

Vidim to stejne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.17 01:05

Přečetla jsem to celé a vnímala bych to asi úplně jinak, než tady všichni. Píšeš, že už jsou hodně staří. I když s nimi vše bylo domluveno na velkou oslavu, třeba si uvědomili, že už to zkrátka nezvládnou. Nezvládnou 4hodinou cestu tam a zpět, tolik lidí kolem, hluk… Nevíš, co se za tím může skrývat. Ono třeba i nějaká nemoc, o které se ještě u vás veřejně neví. Pomalu bych to viděla na jakési bilancování se životem. Zapadalo by mi to do skládačky ohledně toho, že si pozvali k sobě jen své děti, i když to tchyně udělala dost neobratně. Ale podle toho, co tu o ní píšeš, už je zkrátka taková. Možná jde opravdu o takové už to jedno z posledních zavzpomínání na cokoliv, u čeho jiní členové rodiny nemají, co dělat, možná i o vyříkání si různých věcí, otevření pandořiny skříňky nebo naopak o něco úžasně skvělého. I když si člověk může myslet, že je zná, opak může být pravdou. Já bych tam rozhodně nejezdila. Byla bych ráda, kdyby jel jen manžel. Zkusila bych mu to podat z tohoto pohledu. Ne jako uražená, nežádoucí, šokovaná, ale jako setkání, které je jen jeho rodičů a jejich dětí, jako to měli kdysi na začátku a teď je ten pravý čas se k tomu na chvíli vrátit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.10.17 07:08

Volila bych řešení „vlk se nažral a koza zůstala celá“. Jak uz se psalo. Jet s mužem a třeba hodinu se zdržet. Popřát, poděkovat za kávu, předat dárek. Pak bych jim řekla, że druhy dárek je ten, ze jedeme s dětmi jinam (nebo domu), aby si oni mohli užít oslavu tak, jak si sami přáli. Ne ironicky samozřejmě. Žádné, ze jim dám něco sežrat.
Jestli jsou uz tolik stáří, nemá smysl dělat vlny. At jsou jací jsou. A děti by i takové celodenní cestování zvládly. Však je to jen jednou. Na dovolenou k moři by taky jeli dlouho.
Na rozloučenou bych jim ještě prede vsemi řekla, jak skvěle svého syna vychovali a jak jsi na něj hrdá.
Manžel by vás šel vyprovodit, případně odvézt na nádraží, do vedlejšího města na autobus nebo tam, kde se ubytujete vy. (Ja bych byla pro návrat domu i za cestu celodenniho cestovani)
A je to. Manžel bude rád, ze není za debila, ze ho žena před rodinou i pochválila. Tchýně s tchanem budou rádi, ze mají svoji oslavu podle představ a určitě, ze i viděli svá vnoučata.
Nedělala bych z toho kovbojku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
14.10.17 08:24

Nejela bych. Tchánovci mají právo mít oslavu jakou uznají za vhodnou a s kým uznají za vhodné. Je sice blbé, že to změnili na poslední chvíli, když se připravovalo něco jiného, ale jejich věc. Od chlapa je sice hezké, že se „bil“ za rodinu, ale přes dobrý úmysl ženu natlačil do nezáviděníhodné situace. Jet někam, kde o mně nestojí jen proto, že chlap poněkud přestřelil mi nepřijde jako nejlepší řešení.
Nepřijde mi, že by tak ztratil tvář. Prostě přijede sám a když se někdo zeptá, tak stačí jednoduše říct pravdu - že žena nechtěla jet někam, kde není vítána. Tečka. Netřeba to dál rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
14.10.17 17:48
@MarcelaN píše:
Takze ty ktere by jely nemaji hrdost? Ja bych rozhodne totiz jela a s hrdosti to nema nic spolecneho. Jela bych dat tchyni za vyucenou, ze patrime k jejimu synovi a bude to muset respektovat. Basta

Ano, dle mého názoru ženy, které by tam jely, tak nemají sebeúctu a hrdost. Jinak si neumím vysvětlit, že by jely někam, kam je nikdo nezval a protlačil je tam manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.10.17 18:26

@Paola21 naprosto souhlasím..
Co můžou vědět, třeba můžou rodiče dětem oznámit nějakou rodinnou záležitost..
Tchyně takto byla pozvana na oslavu narozenin táty- dědy mého muže, a oznámil jim, že má rakovinu. taky jenom dcery a syn.Jako to je bu, bu, bu, že zase někdo řekne, ale prostě i takové věci se dějí…
Prostě bych respekovala co kdo chce… a nebrala to osobně, na svoji osobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
14.10.17 18:32
@Paola21 píše:
Ano, dle mého názoru ženy, které by tam jely, tak nemají sebeúctu a hrdost. Jinak si neumím vysvětlit, že by jely někam, kam je nikdo nezval a protlačil je tam manžel.

O jaké sebeúctě a hrdosti to píšeš? 8o Tohle mě fascinuje fakt, je tady x diskusí o chlapech co si nedokážou prosadit že mají rodinu a když se jeden konečně najde tak je to taky špatně a manželka kdyby tam jela tak nemá hrdost a sebeúctu jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
14.10.17 18:41
@arinecka píše:
O jaké sebeúctě a hrdosti to píšeš? 8o Tohle mě fascinuje fakt, je tady x diskusí o chlapech co si nedokážou prosadit že mají rodinu a když se jeden konečně najde tak je to taky špatně a manželka kdyby tam jela tak nemá hrdost a sebeúctu jo?

To neres, to je spis takove to cernobile videni sveta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
14.10.17 19:40
@Paola21 píše:

Mám na to podobný názor. Krom toho se sluší respektovat přání oslavenců, že tam chtějí jenom svoje děti, tak co bych se tam cpala, ne? To je podobné, jako když si novomanželé nepřejí na svatbě malé děti, nebo si nevěsta vymyslí, že všichni přijdou v něčem fialkovém, a pod. Myslet si o tom můžu cokoliv, ale mám dvě možnosti, buď to budu respektovat, nebo se na takovou svatbu nedostavím. Že se v tomto případě postavil na odpor svojí matce manžel zakladatelky, je sice od něj hezké, ale taky by měl vzít v úvahu, jak by se tam ona za takovou cenu cítila. Můj manžel by ze solidarity se mnou a dětmi nejel taky, nebo by tam zajel na otočku, popřál rodičům, předal dárky, a jel by domů za rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová