Tchýně mě nechce na oslavě, manžel ano

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.10.17 21:37
@Ellusa píše:
Manželovi bych řekla, že si moc vážím, že stojí na mé straně a na straně dětí i proti své máme, že nás podpořil a že tam nechce jet sám bez nás. A že já nechci, aby na oslavě narozenin svých rodičů chyběl, protože jsou to rodiče, mají svůj věk a jeden nikdy neví. Na druhou stranu že se už nezmění, ví, jak to u nich funguje, jaký mají vztah k vnoučatům a k tobě, že tam děti vlastně překážejí, stejně byste se museli věnovat hlavně jim a ne jeho rodičům. A že to nechci lámat přes koleno ani tak, ani tak, že bych ráda slyšela od něho, jak si představuje, že to tam bude probíhat s dětmi, kdo se jim bude věnovat, kde a jak, navíc naštvaná tchyně… a jestli to fakt i přes toto chce, abych jela, tak že pojedu kvůli němu a kvůli tomu, že se mě zastal, ale budu chtít, aby se věnoval dětem i on, případně chápal, že s nimi na celé odpoledne někam půjdu ven, a že příště bychom se nejprve domluvili my dva spolu, jak vůči jeho mámě postupovat.

Mě by tohle přišlo taky jako super postup. A pak si případně pro sebe a děti naplánovat hezký výlet v okolí, na kterém stravis s dětmi většinu času. Jestli na tom jste dobře s penězi mohli byste si i v blízkosti pronájmout pokoj… 8) Jak poznávám nové a nové lidi, zdá se mi, že někteří starší lidé prostě touží si znovu na pár okamžiků zažít, tu atmosféru toho, kdy byli jen sami se svými dětmi, a vznikají z toho pak takovéhle prekérní situace. Moje celkem úžasná tchýně mi často jedním dechem vypráví, jak jí to stvalo, když to dělali příbuzní jejího manžela, a druhým dechem mě do takových situací dostává… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.10.17 21:38
@vendulaaa píše:
Tak se kousni a jeď jenom kvůli němu.
Popřej tchánovi, popřej tchýni.
A klidně si vymysli úplně jiný program v místě, kde bydlí. Prostě hodinku na oslavě a pak s dětmi někam vyraz po okolí. S omluvou: aby nezlobily dospělé…
Mysli si o nich své, ale manžela by stálo za to podpořit. Je fajn :potlesk: [/citace ]"
Já souhlasím s tímhle… Našla bych si na netu program v místě, něco co by stálo za to…a popřála, najedla se a šla si s dětmi po svém, já teda bez omluvy a asi s „blbou“ poznámkou… přespala, posnidala a zase šla pryč, pak bych zavolala manžela, ať nás vyzvedne a hurá domů…:mrgreen: :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.10.17 21:45

Nečetla jsem reakce, ale za mě- nejela bych..
Nejela bych někde, kde mají něco naplánované jinak..Je to každého volba, jak to chtějí.. Možná mají určitý plán, a prostě neni to vhodné pro děti..
I když by mě to třeba nebylo vhod, tak bych nikomu oslavu nekazila.. Co tím vyřešíte, že tam pojedete?? Zkazíte to, případně se tam pohádáte.. :nevim:
Radši bych nechala může jet samotnéhého. a myslela si teda svoje..
Pokud bych se nechala ukecat a jela i s dětma, tak leda, že by to tchýně věděla!! a prostě se domluvit, že se tam třeba na hodinku zatavíte..
Určitě ne taková nemylá přepadovka, když s váma nepočítají

Příspěvek upraven 12.10.17 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
12.10.17 21:47

Já bych teda nejela. pripadala bych si jak debil. a manžel by toto měl pochopit i když se za tebe postavil.uz jen kvůli těm dětem, ta cesta, babička s dědou o ne nestojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.10.17 21:52

No já bych řekla, že tchýně ne, že nechce zakladatelku, ale možná mají nějaký program, a chtějí oslavu, jenom s dospělými.. :nevim: Možná kdyby bylo hlídání, tak by normálně pozvala oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
12.10.17 22:01

Manželovi bych poděkovala za podporu, že si toho velmi vážím, ale nejela bych. Vysvětlila ybch mu proč. Nevím proč se cpát někam, kde o tebe a děti nestojí, navíc je to daleko, děti budou zpruzené a ty taky. Tchyně bude asi naštvaná, že se jí manžel postavil, takže jako vidina fajn víkendu to teda rozhodně není.

Domluvila bych se smanželem, ať mě omluví, ale že jsme třeba někdo nemocní, nebo vás pozvali někam jinam, třeba kámoška, kde si to užijí i děti, nebo tak něco a přijedeme třeba někdy příště…

A pro příště si domluvte pravidla předem, já ybch třeba takové návštvy dala maximálně
1 x ročně a to ještě jen v případě, že mě zvou taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
12.10.17 23:19

Já taky nečetla reakce, ale manželovi bych sice opravdu poděkovala, ze se snažil ale na druhou stranu bych mu i řekla ať si nevylévá vztek na tobě, celé to rozvířila jeho matka..ať si představí on jít na oslavu kde není vítán :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.10.17 23:23

Já na místě muže, bych zavolala tátovi.. Jak on to chce..Má on narozeniny.. Nakonec ani o tom nevím, a pak by řekl, že ani vnoučata nepřijela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.10.17 23:26

Zase pokud tohle tchyni projde a tvuj muz pojede opravdu sam, jeho matka zjisti, ze dobre prikaz prosel a s tebou a tvojima deckama bude orat a vlacet, jak kdyby jste byli nejake loutky nepotrebne. A uz bezne si poruci, kdy smite a kdy ne dojet.
Chova se k tobe, jak k odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
12.10.17 23:32

Jinak ten manžel. Já bych byla ráda, že řekl, jak to řekl celá rodina.. co ale nechápu, proč je naštvaný…
Pokud by to s mámou domluvil a ty bys nechtěla, tak bych to pochopila, jakože děláš fory, ale jestli opravdu s váma nepočítá.. tak tebe staví do opravdu blbé role..
Jestli tchýně s váma počítá, že se tam na chvíli objevíte jela bych, jestli tchýně nechce, a má v plánu třeba večerní oslavu bez dětí- nejela bych..
No nechci to tu vytahovat, ale možná i sourozenci řekli, že tam děti nechtějí a chtějí klidnou oslavu, těžko říct.. :nevim: Ti co mají odrostené děti většinou nejsou na malé děti zvědaví..
Já sama jsem zažila oslavy, kdy prostě děti byly hlídané, že to byla oslava k večeru a opravdu bez dětí..
Ale vidím se, že by i tchán nechtěl vidět vnoučky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
12.10.17 23:43

Ja myslim, ze tuhle zapeklitost nespiskala tchyne, ale manzel :nevim:

Ona jedna vec je to podat „prijed sam, nechceme na oslave tvoji rodinu“ anebo „prijed sam, chceme to oslavit jen s vami = nasimi detmi“.

Prvni varianta je hulvatska a manzelovo startovani na obranu rodiny by bylo chvalyhodne. Druha varianta se da lehce pochopit a manzel mozna staruje zbytecne a hleda zbytecny duvod k boji s mamou. Treba proste a jednoduse chteji oslavu jen se svymi dospelymi detmi, a? :nevim: Je to jejich oslava. Nekdo ma rad kolem sebe lidi, deti, nekdo chce klid.

Mne se zda, ze ty to respektujes/je ti to jedno, znas tchany a netrapi te to, plus ta dlouha cesta - radsi byt doma, taky bych byla :-) A ze muz to bere jako utok na svoji rodinu a ma potrebu bojovat tam, kde to neni potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
13.10.17 00:01
@majdula1 píše:
Ja myslim, ze tuhle zapeklitost nespiskala tchyne, ale manzel :nevim:

Ona jedna vec je to podat „prijed sam, nechceme na oslave tvoji rodinu“ anebo „prijed sam, chceme to oslavit jen s vami = nasimi detmi“.

Prvni varianta je hulvatska a manzelovo startovani na obranu rodiny by bylo chvalyhodne. Druha varianta se da lehce pochopit a manzel mozna staruje zbytecne a hleda zbytecny duvod k boji s mamou. Treba proste a jednoduse chteji oslavu jen se svymi dospelymi detmi, a? :nevim: Je to jejich oslava. Nekdo ma rad kolem sebe lidi, deti, nekdo chce klid.

Mne se zda, ze ty to respektujes/je ti to jedno, znas tchany a netrapi te to, plus ta dlouha cesta - radsi byt doma, taky bych byla :-) A ze muz to bere jako utok na svoji rodinu a ma potrebu bojovat tam, kde to neni potreba.

Myslím si to samé. Třeba chtějí rodiče prostě jen oslavu se svými dětmi. My si s mamkou a ségrou taky rády pokecáme samy bez našich protějšků, ač jsou jindy vítáni. Řekla bych manželovi, že miluji jeho postoj k naší rodině, ale myslím, že by rodiče potěšilo, kdyby se sešli jen se svými dětmi. Že to neberu jako útok na moji osobu nebo naši rodinu, že je chápu a budu ráda, když si to spolu užijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
13.10.17 05:17

Necetla jsem celou diskuzi.
Je skvele, ze se manzel za tebe postavil.
Ale napadlo me-co chce tchan? Je to jeho oslava. Mozna bych senna to koukla z teto stranky. Jake vztahy mas s nim a jestli tam neni problem, brala bych to jako ze jede vase rodina poprat tchanovi a nejaka oslava rizena tchyni by sla mimo me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
13.10.17 07:38
@Paola21 píše:
Taky se přidávám do klubu hrdých žen, které by za této situace nejely.

Takze ty ktere by jely nemaji hrdost? Ja bych rozhodne totiz jela a s hrdosti to nema nic spolecneho. Jela bych dat tchyni za vyucenou, ze patrime k jejimu synovi a bude to muset respektovat. Basta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
13.10.17 07:40
@Kelsey píše:
Zase pokud tohle tchyni projde a tvuj muz pojede opravdu sam, jeho matka zjisti, ze dobre prikaz prosel a s tebou a tvojima deckama bude orat a vlacet, jak kdyby jste byli nejake loutky nepotrebne. A uz bezne si poruci, kdy smite a kdy ne dojet.
Chova se k tobe, jak k odpadu.

Naprosto presne a proto rozhodne ukazat, kdo je v teto situaci rozhodujici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová