Tchýně mě nechce na oslavě, manžel ano

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
12.10.17 20:10

@nostress presne tak, jenze on ocividne s maminkou souperi. Je to trosku zvlastni, protoze mne pripada, ze zakladatelce tohle zas tolik nevadi a bere tchyni, takovou jaka je, vic nez on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.10.17 20:11
@Anonymní píše:
už tam letos vůbec nepojedeme a rozhodně ne na Vánoce, ona zase tolik o nás tchyně nestojí. o manžela ano, o nás tak moc ne. Teď tam měl manžel jet s dětma, já mám týden práci a budu mimo domov, tak že on pojede k rodičům, viděli se naposledy v létě, bylo to naplánované, děti uvolněné a tchyně si to pak rozmyslela a volala, že ne, že ať nejezdí, že jí bolí ruka a nebude ukolo nich skákat, že by ještě mohla být nepříjemná na děti. Doslova. Takže my už tam letos nejedeme určitě, měli přijet oni na tu oslavu sem, tady by to bylo v restauraci, je nás hodně, děti by měly okolo sebe děti, jejich devět tak nějak věkově po roce od sebe, a byl by klid, Dneska to tchyně takhle zkomplikovala.

Takže babička a tchyně k pohledání. Když pojedeš, tak si to neužiješ, tchyně taky ne a nakonec ani manžel, který bude muset být pořád v pozoru, jestli nehrozí nějaká hádka. Když nepojedeš, tak na tebe bude naštvaný leda manžel - a to věřím, že kdy mu svůj postoj vysvětlíš jako nám tady, že ho to brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.10.17 20:14
@Anonymní píše:
to vím, jenže vůbec netuším, jakej postoj mám teď zaujmout, jestli tedy to překousnout a kvůli němu jet, nebo mu vysvětlovat proč nechci a udělat, co cítí jako křivdu, že se za nás postavil, striktně řekl, že jeho rodina jede s ním, a teď tam přijede sám. On samozřejmě na tu oslavu chce, o chápu, ani bych nechtěla, aby nejel.

pokud nevíte z čeho je naštvanej, tak se ho zeptejte - ne útočně, nebo přezíravě či vyčítavě, ale prostě popište že jste trošku zmatená a vidíte že je kvůli něčemu naštvanej a že byste tomu potřebovala porozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.10.17 20:17

Nejela bych. Nevím, jestli jsem to pochopila dobře, ale on by tam odvezl své sourozence?
Manžel možná bude nakonec rád.
Tvoje vztahy s jeho rodičema to nepolepší, ale můžeš si udělat fajn víkend s dětma a myslím si, že to nakonec i ten manžel pochopí a bude rád, že se to obejde bez napětí a případné hádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.10.17 20:20
@Anonymní píše:
jsem se bála, že se někdo vytasí s těmahle mýma skrytýma černýma myšlenkama, že takhle je to správně :mrgreen: dusno extra nebude, to si tam nedovolí, ne před manželem, ten hlídá jako ostříž, páč ví, co je jeho maminka zač a startuje na naši obranu, ona to ví, tak si dává pozor, myslím, že děti to nepocítí, ony to ty děti berou jak to je, jinak to neznají, od miminek, takže to chování je pro ně normální. Ale já, já hrozně nechci, ani ti neumím napsat, jak strašně moc nechci a jak se blbě cítím, ještě když vím, že si ona prostě dovolí říct, že my na oslavu tedy nejsme zvaní. Po tom všem tam prostě jet jako hurá, můžu na chlebiček, hurá. Moje sebeúcta dostane strašně na frak.

tak odpověď je jasná ne?
Nejezdi, když ti to nevyhovuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
12.10.17 20:23

Manžel by měl pochopit jak se cítíš… rodina má držet po hromadě a pokud si to tchýně představuje jinak tak by neměl jet ani on. Vy jste jeho nejbližší rodina bez vás by měl jet pouze v případě, že to bude TVÉ / VAŠE rozhodnutí a né tchýnino.

Takže za mě - zvaná nejsi, taky by se mi v tomto případě nechtělo a je na manželovi aby pochopil, že nemá jet tedy ani on.

Normálně bych to tchýni řekla a pokud ho sama od sebe nepozve i s celou rodinou tak by neměl jet nikdo z vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
12.10.17 20:26

A nebo jak píše Mišuna - výborný nápad. Jet všichni, ale ty s dětmi se ubytovat jinde. Na oslavě se jen otočit, popřát a odejít.
Ve chvíli kdy by ti říkali ať teda zůstanete tak bych se nestyděla s úsměvem na rtu nahlas říct, že nejsi s dětmi zvaná, jen ti přišlo hloupé tchánovi ani nepopřát a odešla bych. Nazdar… měli by se cítit dostatečně trapně.

A to by dost možná mohlo dojít i manželovi, k čemu tě to vlastně „donutil“ a kdo se chová jako pitomec.

Příspěvek upraven 12.10.17 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.17 20:26
@Jana525 píše:
Ja bych rekla, ze on se svoji mamou bojuje. Ze ho asi mrzi jaky ma vztah k detem a neni ochotny to prijmout.

ano, to bojuje, to vím, ví, že máma tedy není babička ani omylem, a hrozně ho to štve a mrzí, to je obehraná písnička, když si ani nevzpomene na jejich narozeniny, když jsme tam, tak t vidí, že jeho máma s tátou jsou silně nestandardní. Ale jsou to jeho rodiče, má je rád, oni nám vlastně nikdy nijak neublížili, tohle je jejich povaha, takže on neustále bojuje za naše děti, Já už jsem ve fázi, kdy se jich zastávám, kvůli němu, protože jeho to trápí. Nevaí, že si nevzpomněly na narozky dcery, vždyť jsou staří, nevadí, že se ani nezeptali, co na vysvědčení, vždyť to není důležité nevadí, že si s nimi nehrají, vždyť to děti nepotřebují, mají nás…jen ho dokola uklidňuju. Ale moc efekt to nemá, vidí to sám.

• Citovat
  • Upravit
150064
12.10.17 20:27
@nostress píše:
Myslím, že by za těchto okolností a v této rodině by ani nebyl za debila. Spíše by byli rádi, že nakonec stejně nepřijela ona i děti.

Taky mám ten pocit.Jde o manžela, že se zastal a cítí se zrazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.17 20:28
@Ou píše:
pokud nevíte z čeho je naštvanej, tak se ho zeptejte - ne útočně, nebo přezíravě či vyčítavě, ale prostě popište že jste trošku zmatená a vidíte že je kvůli něčemu naštvanej a že byste tomu potřebovala porozumět.

tohle na mého muže moc neplatí. Už jsem se ho ptala, ale on je momentálně seklý, takže musím počkat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.17 20:30
@Anna766 píše:
Taky mám ten pocit.Jde o manžela, že se zastal a cítí se zrazený.

jo, otočil to proti mě. Tohle není podstatný, vím, že ho to přejde, nebude se na mě zlobit, maximálně dneska, podstatné je, že nevím, co mám udělat. Jet či nejet, to je otázka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13048
12.10.17 20:30
@Anonymní píše:
jsem se bála, že se někdo vytasí s těmahle mýma skrytýma černýma myšlenkama, že takhle je to správně :mrgreen: dusno extra nebude, to si tam nedovolí, ne před manželem, ten hlídá jako ostříž, páč ví, co je jeho maminka zač a startuje na naši obranu, ona to ví, tak si dává pozor, myslím, že děti to nepocítí, ony to ty děti berou jak to je, jinak to neznají, od miminek, takže to chování je pro ně normální. Ale já, já hrozně nechci, ani ti neumím napsat, jak strašně moc nechci a jak se blbě cítím, ještě když vím, že si ona prostě dovolí říct, že my na oslavu tedy nejsme zvaní. Po tom všem tam prostě jet jako hurá, můžu na chlebiček, hurá. Moje sebeúcta dostane strašně na frak.

Já si myslím, že tvoje sebeúcta by nemusela dostat na frak. Ne když se to týká takového člověka, jako je ona. Ber to tak, že jsi o tolik lepší člověk než ona, že většina toho, co si ona myslí a dělá, ti může být jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.17 20:32
@Jana525 píše:
@nostress presne tak, jenze on ocividne s maminkou souperi. Je to trosku zvlastni, protoze mne pripada, ze zakladatelce tohle zas tolik nevadi a bere tchyni, takovou jaka je, vic nez on.

jo, ona je prostě taková, tak jí takovou beru, jako jo, sem tam mě vytočí, ale jinak je mi to tak nějak jedno, on to snáší hůř, je to jeho máma, on musí koukat, jak jeho máma má na háku děti, které on miluje nejvíc na světě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.17 20:32
@Sany80s píše:
Já si myslím, že tvoje sebeúcta by nemusela dostat na frak. Ne když se to týká takového člověka, jako je ona. Ber to tak, že jsi o tolik lepší člověk než ona, že většina toho, co si ona myslí a dělá, ti může být jedno.

děkuju

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.17 20:35
@FreeLady12 píše:
Manžel by měl pochopit jak se cítíš… rodina má držet po hromadě a pokud si to tchýně představuje jinak tak by neměl jet ani on. Vy jste jeho nejbližší rodina bez vás by měl jet pouze v případě, že to bude TVÉ / VAŠE rozhodnutí a né tchýnino.

Takže za mě - zvaná nejsi, taky by se mi v tomto případě nechtělo a je na manželovi aby pochopil,že nemá jet tedy ani on.

Normálně bych to tchýni řekla a pokud ho sama od sebe nepozve i s celou rodinou tak by neměl jet nikdo z vás.

to ne, to bych vážně nechtěla, to určitě ne, kdyby padlo, že bez vás nejedu, tak s ním jedu, Určitě bych nechtěla, aby tam nejel. Je to oslava jeho rodičů, bůh ví, kolik oslav ještě s nimi bude moct zažít, vím, že pojede rád, taky vím, že kdybych řekla, aby nejel, že nepojede, ale to já bych rozhodně nechtěla, chci aby tam byl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová