Tchýně mě nechce na oslavě, manžel ano

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150064
14.10.17 20:11
@arinecka píše:
O jaké sebeúctě a hrdosti to píšeš? 8o Tohle mě fascinuje fakt, je tady x diskusí o chlapech co si nedokážou prosadit že mají rodinu a když se jeden konečně najde tak je to taky špatně a manželka kdyby tam jela tak nemá hrdost a sebeúctu jo?

Jenže to jsou dvě různé věci. A) tchyně tam zakladatelku a vnoučata nechce.
B)ano manžel se za rodinu postavil, je to od něho úžasné, opakuji ano skvělé, a za to bych mu opravdu extra poděkovala, klidně několikrát…ALE, nedomyslel jak se bude zakladatelka cítit někde, kde není vítána. Mě by bylo hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
15.10.17 17:03
@arinecka píše:
O jaké sebeúctě a hrdosti to píšeš? 8o Tohle mě fascinuje fakt, je tady x diskusí o chlapech co si nedokážou prosadit že mají rodinu a když se jeden konečně najde tak je to taky špatně a manželka kdyby tam jela tak nemá hrdost a sebeúctu jo?

Postavit se za ženu je ok, ale musí ta žena o to stát.. vydupat si pozvání manželky na oslavu, kam původně nebyla zvaná, neberu jako věc, za kterou bych manželovi líbala ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.10.17 17:15

Četla jsem jen úvodní příspěvek. Chci ti říct, že gratuluji k manželovi, protože postavit se rodině nebo dokonce vlastní matce za tebe a za vaše děti, je naprosto skvělý. Možná už jen kvůli tomu bych tam jela, ačkoliv je mi jasné, že se ti nechce. Ale jako promiň, po tom, co mám kolem sebe, co čtu tady a jak vím, že se chlapi bojí obvykle své matce cokoliv říct.. Tak by zasloužil medaili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.10.17 17:19
@Anonymní píše:
@harpyje jsem v té rodině skoro 30 let, tchýně s tcháněm se odstěhovali zpět do míst svého dětství, ale komplet celá jejich rodina, děti s rodinama, vnoučta s rodinama už i malá pravnoučata jsou tady, je nás už téměř 40 lidí. Takže logicky se všechny velké oslavy kulatin dělají tady. Protože je jednak nelogické, aby se tam táhlo 10aut, když stačí jedno auto přivézt je sem, a za další tam ani není prostor, spát někde po penzionech je zase nelogické, a oslava by musela být opět v hospodě. Navíc se tyhle akce pořádají tak jednou za dva roky. Navíc je to akce naplánovaná už od jara, celé léto se to ladí, připravuje, teď už je všechno objednané, zaplacené zálohy, rezervace…a včera telefonát, že nechtějí nikam jet, tchýni bolí ruka, všechno zrušit a přijet jen oni 4. :nevim: Dokonce je pro ně jako dárek zarezervován, a zaplacena záloha, výlet kočárem, tchýně si přála jet na vyjížďku kočárem…to už jsou jen detaily, to není podstatné, prostě zálohy propadnou, všechno se to zruší. O to ale nejde, já teď řeším situaci u nás doma, ne té mi záleží. Píšu to jen pro dokreslení dvojího metru. Kdyby od začátku řekli, že ne a nic nebude, tak ne a nic nebude. My se scházíme velmi často, takže bez nich máme oslavu příští víkend, synoveček má narozky, takže se stejně všichni scházíme, o to vůbec nejde.Krom nich tam budeme všichni. Jde o tu situaci u nás doma teď.

Když tohle dočítám, tak si myslím, že v tom možná bude asi nějaký jiný důvod, proč chtějí, aby přijeli jenom jejich děti. Bohužel, ve vysokém věku čas klepe na dveře a oni už to možná ví :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.17 19:18
@Tunrida píše:
Když tohle dočítám, tak si myslím, že v tom možná bude asi nějaký jiný důvod, proč chtějí, aby přijeli jenom jejich děti. Bohužel, ve vysokém věku čas klepe na dveře a oni už to možná ví :?

to určitě ne, víme všechno, tchán byl zrovna na kontrole, dříve měl rakovinu a je čistý. Navíc švagrová je zdravotní sestra, takže s tou se konzultuje i zarostlý nehet. A švagrová je zase tak trochu co nevím, to nepovím, a při sebemenším problému se hroutí a hned konzultuje se mnou. Kdyby jim něco bylo, věděli bychom to. Řekli jsme si, že to necháme uležet a nebavíme se o tom, já stále nevím, jestli pojedu nebo ne. Manžel to nechává na mně. Vím, že bude zklamaný, když s dětmi nepojedu.

• Citovat
  • Upravit
5866
15.10.17 19:27
@Anonymní píše:
to určitě ne, víme všechno, tchán byl zrovna na kontrole, dříve měl rakovinu a je čistý. Navíc švagrová je zdravotní sestra, takže s tou se konzultuje i zarostlý nehet. A švagrová je zase tak trochu co nevím, to nepovím, a při sebemenším problému se hroutí a hned konzultuje se mnou. Kdyby jim něco bylo, věděli bychom to. Řekli jsme si, že to necháme uležet a nebavíme se o tom, já stále nevím, jestli pojedu nebo ne. Manžel to nechává na mně. Vím, že bude zklamaný, když s dětmi nepojedu.

Nj a když pojedeš, tak bude zklamaná tchyně. Se holt nezavděčíš. Ale spíš bych brala v potaz, že je to tchynin „den“ a tchánův a ti mají právo si pozvat koho chtějí a tebe s dětmi by akceptovali jen kvůli synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.17 19:32
@Paola21 píše:
Nj a když pojedeš, tak bude zklamaná tchyně. Se holt nezavděčíš. Ale spíš bych brala v potaz, že je to tchynin „den“ a tchánův a ti mají právo si pozvat koho chtějí a tebe s dětmi by akceptovali jen kvůli synovi.

to je pravda, nicméně pro mě je důležitý manžel, ne tchýně, která nás postaví do takové situace :nevim: ale máš pravdu, stále se mi tam pekelně nechce.

• Citovat
  • Upravit
5866
15.10.17 19:41
@Anonymní píše:
to je pravda, nicméně pro mě je důležitý manžel, ne tchýně, která nás postaví do takové situace :nevim: ale máš pravdu, stále se mi tam pekelně nechce.

No manžel tě postavil do takové situace.. kdyby prostě jel sám, s čím ty, jak jsem pochopila, nemáš problém, tak bys tohle vůbec nemusela řešit. Každopádně hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.17 19:51
@Paola21 píše:
No manžel tě postavil do takové situace.. kdyby prostě jel sám, s čím ty, jak jsem pochopila, nemáš problém, tak bys tohle vůbec nemusela řešit. Každopádně hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoliv.

ne, tchýně, je krajně nevhodné, v mých očích naprosto hnusné, zvát na oslavu jen manžela bez manželky, mně to přijde vrchol nevkusu a hnusoty. Zvláště jsou-li tři desetiletí vztahy naprosto v pořádku a nejezdíme tym od sebe, vždycky jako rodiny společně. Chtěla bych napsat, že tohle její chování mi přijde neomluvitelné. Kdyby tohle napadlo kteréhokoliv člena mé rodiny, za rámeček by si to nedal. A nechce se mi tam ne proto, že by se mi nechtělo jet, ale proto, že se nehodlám cpát někam, kde mě tedy nechtějí. Kdyby řekla, děláme oslavu u nás, přijeďte, jedu a nespekuluju.

• Citovat
  • Upravit
5866
15.10.17 20:38
@Anonymní píše:
ne, tchýně, je krajně nevhodné, v mých očích naprosto hnusné, zvát na oslavu jen manžela bez manželky, mně to přijde vrchol nevkusu a hnusoty.Zvláště jsou-li tři desetiletí vztahy naprosto v pořádku a nejezdíme tym od sebe, vždycky jako rodiny společně. Chtěla bych napsat, že tohle její chování mi přijde neomluvitelné. Kdyby tohle napadlo kteréhokoliv člena mé rodiny, za rámeček by si to nedal. A nechce se mi tam ne proto, že by se mi nechtělo jet, ale proto, že se nehodlám cpát někam, kde mě tedy nechtějí. Kdyby řekla, děláme oslavu u nás, přijeďte, jedu a nespekuluju.

Jakože s tchyní máte 30 let vztah, který je naprosto v pořádku? No četla jsem celou diskuzi a nevim, jestli je to vztah, který je v pořádku. Chápu tě, taky by mi přišlo podlé, kdyby byl pozván na oslavu jen manžel beze mě a dětí, ale je to jejich svaté právo, koho si pozvou do baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
15.10.17 20:58
Souhlasím. Krájet rodinu by u nás take neprošlo. Kdyby mě moje mamka řekla že na oslavu narozenin mohu jen já a můj partner s kterým žiji né, odpověděla bych jasně. Buď všichni nebo nikdo. Hlavně u nás tohle nehrozí a nikdo by si takové nevkusné gesto ani nedovolil. Na takovou oslavu kde nejsem zvaná bych nejela, a takovou,, dámu,, bych rozhodně nikdy po tomto jejím gestu na svou oslavu už také nepozvala.
@Anonymní píše:
ne, tchýně, je krajně nevhodné, v mých očích naprosto hnusné, zvát na oslavu jen manžela bez manželky, mně to přijde vrchol nevkusu a hnusoty. Zvláště jsou-li tři desetiletí vztahy naprosto v pořádku a nejezdíme tym od sebe, vždycky jako rodiny společně. Chtěla bych napsat, že tohle její chování mi přijde neomluvitelné. Kdyby tohle napadlo kteréhokoliv člena mé rodiny, za rámeček by si to nedal. A nechce se mi tam ne proto, že by se mi nechtělo jet, ale proto, že se nehodlám cpát někam, kde mě tedy nechtějí. Kdyby řekla, děláme oslavu u nás, přijeďte, jedu a nespekuluju.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.10.17 21:10
@Anonymní píše:

No snad to je skutečně jen nějaký jejich rozmar.. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová