Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lleennttiillkkaa píše:
Nejela bych, necítila bych se tam dobře. Ovšem manželovi bych poděkovala za to, že se mě tak hezky zastal, ale řekla bych mu, že nechci být někde, kde nejsem zvaná, ale nabalila bych mu děti, to zase jo
Já ne, neposlala bych děti někam, kde nejsou vítané a zřejmě to dost pocítí.
Ja bych nejela. Jednak nechapu, proc se cpat nekam, kde o me nestoji. Druhak bych si to tam ani neuzila s timto vedomim. Manzelovi bych rekla, ze si opravdu vazim, ze za me bojoval. V klidu bych s nim o tom promluvila. Nutit te nemuze ![]()
A co tchán? Ten tě chce na narozeninách? Nechápu, že tchyně organizuje narozeniny někoho jiného - vlastně chápu, u nás je to taky, ale už jenom tohle je na pěst.
@Anonymní píše:
Prosím, tak to cítíš jako on, osvětli mi, proč se na mě zlobí a je naštvaný na mě?
Protože jestli tam přijede bez tebe, tak se zesměšní a ztratí tvář.
Navíc se za tebe bil a ty mu to v podstatě popliveš, i kdybys 100× řekla, že jsi mu vděčná, tak tu jeho snahu prostě hodně zadupeš do země.
Ještě bych k tomu chtěla dodat, že bych tentokrát jela, ale do budoucna bych se s manželem domluvila, že by to měl vyřešit tak, že místo aby na sílu pozval i tebe, tak by měl říct, že tím pádem nepřijede na tu oslavu ani on.
Je to lepší řešení, ale za daných okolností bych teď jela, abych neudělala z manžela debila.
@Anonymní píše:
Nijaký, já s nimi mám vztah nijaký, tchám je straší, dost, znám je jako staré, takže neutrální, oni jsou taková studení čumáci, oni se postarají, uvaří, rozestelou, nasbírají ořechy, dají domácí marmeládu, ale projev citu nebo zájem o děti je nijaký. Tchán prostě sedí a čte. Za posledních xlet si s dětmi nehrál, prostě oni ty děti tolerují jako něco, co se musí přetrpět a patří to k nám. Ke mně mají neutrální vztah. A vládne tchýně.
Aha, tak by vlastně asi oba jeho rodiče byli raději, když by na oslavě byl klid, a vaše děti je neobtěžovaly. Osobně bych s manželem v klidu promluvila, a vysvětlila mu i svoje pocity. Taky bych zmínila, že oni o tebe ani o děti nestojí, takže by bylo lepší, když by manžel jel sám, ať si užije v klidu oslavu. Ale to jsem já. Co uděláš ty, je jenom na tobě. Držím palce.
@Paola21 píše:
A co tchán? Ten tě chce na narozeninách? Nechápu, že tchyně organizuje narozeniny někoho jiného - vlastně chápu, u nás je to taky, ale už jenom tohle je na pěst.
ona má i tchyně, oni jsou pár dnů od sebe, ale ta nemá kulaté, tchán má. Budou slavit spolu, ale jakože je to oslava kulatin, tchán je hlavní
Muz
, ze se postavil matce a jasne ji pripomnel, ze jste jeho rodina a ne vzduch a mela by to akceptovat.
Byt tvym chlapem pokud by to matka neakceptovala, nikam bych nejela.
Byt tebou pokud by ona nezmenila nazor, tak bych nejela urcite. Nedovedu si predstavit, jaka je to osoba, kdyz by ji vadila/obtezovala pritomnost vnoucat.
@Sany80s píše:
Protože jestli tam přijede bez tebe, tak se zesměšní a ztratí tvář.
Navíc se za tebe bil a ty mu to v podstatě popliveš, i kdybys 100× řekla, že jsi mu vděčná, tak tu jeho snahu prostě hodně zadupeš do země.
Ještě bych k tomu chtěla dodat, že bych tentokrát jela, ale do budoucna bych se s manželem domluvila, že by to měl vyřešit tak, že místo aby na sílu pozval i tebe, tak by měl říct, že tím pádem nepřijede na tu oslavu ani on.
Je to lepší řešení, ale za daných okolností bych teď jela, abych neudělala z manžela debila.
to jsou přesně moje myšlenky, nejde mi o ně, na ně kašlu, ale jde mi o něj, aby nebyl jak jsi napsala za debila. Ale je to hrozné, nacpat se někam, kde mě nechtějí a kam já tedy po tom dnešku nechci o to víc.
Ja myslim, ze hlavni duvod je, ze tam nechteji deti. Manzelovi bych rekla, ze si silene vazim jeho gesta, ale ze to jsou narozeniny tchana a ze, kdyz si tam deti nepreji, tak se tam proste cpat nechces. Navic i on musi uznat, ze k tomu jeste ta dlouha cesta.
@Anonymní píše:
ona má i tchyně, oni jsou pár dnů od sebe, ale ta nemá kulaté, tchán má. Budou slavit spolu, ale jakože je to oslava kulatin, tchán je hlavní
Aha, tak to jo. Ale k tvého dotazu, ne, nikdo by mě tam neviděl. Trávit 4 hodiny na cestě s dětma tam, kde vím, že o mě nestojí? Ani náhodou. Manžel je hodný, že se za tebe postavil, ale ty ses ho u tuhle „laskavost“ neprosila.
@Kelsey píše:
Muz, ze se postavil matce a jasne ji pripomnel, ze jste jeho rodina a ne vzduch a mela by to akceptovat.
Byt tvym chlapem pokud by to matka neakceptovala, nikam bych nejela.
Byt tebou pokud by ona nezmenila nazor, tak bych nejela urcite. Nedovedu si predstavit, jaka je to osoba, kdyz by ji vadila/obtezovala pritomnost vnoucat.
ona nemá k vnoučatům vztah, prostě nemá, tak to je. Bylo to tak vždycky, u všech vnoučat. Ještě akceptuje kluky, ale holky jsou ještě níž, ona taková prostě je. Ona se postará, upeče nejsložitější vdolky, když si děti řeknou, ví, že má dcera ráda hrušky, tak zavařuje a posílá jí to, posílá peníze na dárky, ale tohle je její projev „citu“, jinak to neumí. A přítomnost dětí ji obtěžuje, nechce si s nimi hrát, nechce si s nimi povídat, nechce je poslouchat, nechce na ně koukat, tak to prostě je.
@Anonymní píše:
to jsou přesně moje myšlenky, nejde mi o ně, na ně kašlu, ale jde mi o něj, aby nebyl jak jsi napsala za debila. Ale je to hrozné, nacpat se někam, kde mě nechtějí a kam já tedy po tom dnešku nechci o to víc.
Já to chápu a za daných okolností za debila bude, když tam přijede bez tebe.
Nicméně bych se s ním domluvila, že když bude nějaké extrémní dusno(trošku asi stejně bude), tak jedeme zpět a pro příště bych se domluvila na tom, co jsem říkala.
Aby si někdo nemyslel, že bych chtěla manželovi nakazovat, že nesmí k rodičům. Tak to nemyslím, může jet kdykoli sám, ale když to tchyně postaví takhle, požádala bych ho, aby řekl, že v tom případě nepřijede ani on.
Ale teď bych fakt jela, i když ti tam bude na 100% nepříjemně.
@Jana525 píše:
Ja myslim, ze hlavni duvod je, ze tam nechteji deti. Manzelovi bych rekla, ze si silene vazim jeho gesta, ale ze to jsou narozeniny tchana a ze, kdyz si tam deti nepreji, tak se tam proste cpat nechces. Navic i on musi uznat, ze k tomu jeste ta dlouha cesta.
Jenže já ho znám, vím, že chce jet jako rodina, on a jeho rodina, nechce jet bez nás, zároveň chce jet rodičům na oslavu. Vím, že je to zapeklité, jen to potřebuju s někým rozebrat a nemám s kým. Tady to kamarádkám nechci říkat.
@Anonymní píše:
Jenže já ho znám,vím, že chce jet jako rodina, on a jeho rodina, nechce jet bez nás, zároveň chce jet rodičům na oslavu. Vím, že je to zapeklité, jen to potřebuju s někým rozebrat a nemám s kým. Tady to kamarádkám nechci říkat.
Tak obojí asi moc nejde, aby všichni byli spokojení, takhle by s zásadě všichni ustoupili tvému muži. Tchyně tak, že by skousla tvojí přítomnost i dětí a ty bys ustoupila, že bys tam nakonec jela, i když jsi byla pozvaná tak, že si to manžel vynutil. ![]()
Příspěvek upraven 12.10.17 v 19:52