Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha, teď jsi to rozvedla, že nebere zřetel na tvé prosby. Jednoduché, dítě bych jim bez dozoru nedávala ![]()
@verenika píše:
Aha, teď jsi to rozvedla, že nebere zřetel na tvé prosby. Jednoduché, dítě bych jim bez dozoru nedávala
asi tak..bych s ni k nim zašla a kdyby dělali něco co se mi nelíbí tak bych jim to řekla a pokud by to nerespektovali, tak bych se zvedla a odešla - však malou viděli - nemusí s ní být hodinu.. ![]()
@Zuzka a verunka 2mesice píše:
no já mám maku na druhe straně čr tak ta zase neprudí jen kdy zase dojedem a kddyž tam přijedem tak se mě pořád ptá jak má udělat tohle a jak tamto
Mně se většinou taky máma zeptá,jak a co dělám a to taky respektuje,jen velmi málo kdy jí ujede nějaká rada,ale říká to jen jako konstatování,ne že musím. A to je rozdíl!
Teplotující dítě patří domů do tepla, není to žádná atrakce pro návštěvu, takže bych ji vůbec nedávala.
Jinak chlap má stát za svojí ženskou, obzvlášť při vícegeneračním bydlení, protože jinak to dopadne tak, že budeš bojovat proti všem a může to mít dost negativní dopad na manželství. Takže bych příteli řekla, ať si vybere, zda chce žít s matinkou nebo s tebou.
@Gladys píše:
Teplotující dítě patří domů do tepla, není to žádná atrakce pro návštěvu, takže bych ji vůbec nedávala.
Jinak chlap má stát za svojí ženskou, obzvlášť při vícegeneračním bydlení, protože jinak to dopadne tak, že budeš bojovat proti všem a může to mít dost negativní dopad na manželství. Takže bych příteli řekla, ať si vybere, zda chce žít s matinkou nebo s tebou.
ostře,ale pravdivě řečeno.Když nechce stát při tobě,tak se nedá nic dělat.A když si na tu hlavu chce nechat srát,ať,ale řekla bych mu,že ty rozhodně ne! ![]()
@janinka4444 píše:
ostře,ale pravdivě řečeno.Když nechce stát při tobě,tak se nedá nic dělat.A když si na tu hlavu chce nechat srát,ať,ale řekla bych mu,že ty rozhodně ne!
to jsem mu řekla ale on mi na to neřekl nic jen to že tet to rozebýrat nebude,že on je celý týden v práci a že je rád když je doma.tím naše debata končí jako pokaždé.On má z rodiču strach nedokáže se jim postavit.A co naplat když se budu snažit jen já kam to povede leda tak do ,,,, protě já nemam žádné zastání u nikoho.
@dianda píše:
Začněte se chovat jako jí rovná dospělá osoba a ona se tak bude chovat k vám… Když se od začátku chováte jako dítě(tzn.necháváte si diktovat,radit,vnucovat, a pod.),oni se tak pak k vám chovají také.. To je problém většiny těchhle špatných vztahů s tchýní,od začátku to máte špatně nastavené-tchyně,t.j.pro vás cizí člověk,přece nemůže říkat,co chce,když se to týká vás a vaší dcerky… Je vaše,ne její,přece…Mě pokaždé udivuje,co všechno si snachy nechají líbit a proč od začátku budují tak divné vztahy… Chápu,že se její syn s ní nechce hádat,ale vy jste dospělá,musíte žalovat smskama ? Proč si problémy neřešíte sama? Máte přece pusu a hlavu,ne? Když se chováte jak malé dítě,tak to je jasné,že ona se tak bude chovat taky,a lepší to nebude,bude se to zhoršovat… Místo pláče a sms máte jít,vzít dítě domů a vysvětlit nachlazení a počasí,tohle fakt nechápu…
Nechovejte se jako její malá dcera…Pokud nemůžete nebo nechcete bydlet sami,musíte si sednout a probrat pravidla,kterými se vše kolem dcerky bude řídit,nebo to takhle budete mít už napořád
Příspěvek upraven 31.03.12 v 16:25
Toto je velice rozumný příspěvek
. Sice to bude těžký, když už nějaký jakože pravidla vztahů nastavený máte, ale lepší začít teď, než to odkládat a odkládat.
Ahoj,
souhlasím s názorem Gladys, nemáš oporu, ušlo mi, jestli jste manželé, možná se k tobě tchýně chová nadřazene i z důvodu, že nejste, že prostě k nim nepatříš ![]()
Ten dvojdomek asi znamená, že nemáte v úmyslu se stěhovat?
Asi bych změnila svoje chování,začala se chovat víc asertivně, míň bych vysvětlovala a víc jednala. Každopádne nezávidím situaci ![]()
Ona se obořuje tím že ona vychovala 3 syny že ona ví co je správné.Prostě hrozné
Tak jí příště řekni, že možná vychovala 3 syny, ale dceru ani jednu. A nebo že ona si svoje děti vychovala po svém a ty si svoje taky vychováš po svém.
Ty jsi matka, ty jsi za Verunku zodpovědná. Kdyby se cokoliv stalo, budeš se zodpovídat ty a nikoho by nezajímalo, že to byl nápad tchýně atd.
Já mám tchýni vcelku rozumnou, ale bydlet s ní bych nechtěla ani za zlatý prase
. Je nejstarší ze čtyř dětí, hrozně brzo jim zemřel tatínek, tak ho v podstatě suplovala a drží jí to dodnes.
To že někdo vychová jedno, dvě, tři děti z něj nedělá matku roku. Počet dětí nenásobí výchovné zkušenosti, jenom piluje ty organizační.
Tohle se pokoušel nacpat můj táta mně, že má jednou tolik zkušeností jak já, takže ví všechno líp a může i řešit můj život za mě, jasně jsem mu řekla, že je to MŮJ život a že si laskavě budu dělat svoje vlastní chyby, že on jich taky nadělal dost.
Já ti povím, co bych udělala - sbalila si svých 5 švestek, dítě a šla…Protože nestojím ani o každodenní nervy s tchýní a už vůbec o přítele ignoranta a sraba, kterej tě bere jako samozřejmost, soudě dle toho co píšeš.A až se narodí druhé?? No tak to si můžeš ty nervy co máš teď zdvojnásobit.Ne, ani by mě nehlo, v tomhle žít.
zdravím vás maminky.Ani nevím kde mám začít s přitelem žijeme ve dvojdomku který vlastní jeho rosiče.Tudíš se nám pletou oplně do všecho od auto až po to co kupujemale proto jsem za váma nepřišla.CHtěla jsem se zeptat zda vám tohle tchýně dělá taky.Dneska je venku hhnusně fouká studejej vítr je zima a poprchává.Nutno podotkonut že dcerka je nachlazená a celou noc mi prokašlala.Ddes přišel přítel stím že tchýně chce malou ksobě, protože jí přišla navštěva.Neochotně jsem jí oblekla a říkam příteli aby jí řekl že je nachlazená kašle a měla zzvíšenou teplotu aby jí nechala teple oblečenou.A po pul hodině se kouknu ven a ona je sní nazahradě.Já ted tsdy sedím brečím a mám nervy ta tam.A to jsem příteli řekla že aby jí to řekl a on že jo a pak mi řekl že když chci něco říct abych šla sama za ní a tohle mě dostalo jak mužu za ní jít já on je její syn a on mi na to řek že se nechce hádat.Říkám jí nedávejte jí čokoládu stejně ji dostane.Prostě to co řeknu stejně neuděla co mám sakra dělat jsem uplně na dně((( a dneska jsem zjistila že jsem těhotná no to bude uplně horor.Mám sní začít boj nebo co mám sakra dělat
a kašlu na to že to nenapíšu anonymě ikdyž sem tchýně chodí at si to přečte
Tak jako prní tchýně, netchýně - když je malá nemocná, tak ji přece nebudu půjčovat, a ať se tchýně postaví na hlavu. Ať si návštěvě ukazuje třeba křečky!
Copak chceš, ať ti lehne v horečkách?
to jsem mu řekla ale on mi na to neřekl nic jen to že tet to rozebýrat nebude,že on je celý týden v práci a že je rád když je doma.tím naše debata končí jako pokaždé.On má z rodiču strach nedokáže se jim postavit.A co naplat když se budu snažit jen já kam to povede leda tak do ,,,, protě já nemam žádné zastání u nikoho.
Vím že to musí být hrozná situace a nervy,ale opravdu začni jednat,když nechce tvůj manžel,musíš ty,v zájmu své dcery! Přeju pevné nervy!
Nejdřív jsem chtěla napsat, že je to tvoje dítě, proto musíš jednat podle sebe. Nevidím to jako boj, prostě jenom - tvoje dítě, tvoje zodpovědnost, tvoje vůle. Klidně přijít, tchýni slušně říct důvod, dítě si vzít k sobě a odvést domů. Nehádat se, jenom v klidu jednat. Vždy vysvětlit.
Ale vzhledem k tomu, že oni to vidí „bydlíte u nás, tak budete poslouchat“ a tvůj manžel se tě nezastane, naopak je na jejich straně.. To je průser, kardinální. ![]()
Obávám se, že ti nezbyde než skousnout zuby a nechat si to líbit. Nebo nenechat, a pak riskovat, že si rozbiješ manželství, že se manžel postaví na jejich stranu.
Předpokládám, že domluvit se s ním a prostě si najít jiné bydlení asi nepůjde, co?
taky mi u prvniho syna zkouseli babi s dedou radit
On jim potvora jeste nahraval, bo byval urvany mlade tak do roku (prdy a zuby od 4 mesicu) Taky jsem si manzelovi na ne kolikrat stezovala, az z nej nakonec vypadlo, ze on to s nima resit nebude a nebude poslouchat ani moje narky na ne
Takze jsem se nar… a kdyz pak prijeli za mladetem a babi pronesla - vsak mi mu to u nas dame a tohle udelame jinak a podobne, tak jsem ji stopla hned v zacatku a rekla jsem ji - mozna hodne drze - ze takhle teda ne, ze ja jsem mama a chlap tata a bud to budou s mladetem delat jako ja nebo at se s nim rovnou rozlouci, ze jim ho proste nepujcim. A to bylo jako tema hovoru jen jidlo a spani a taky neustale rvani maleho tyrana. Samotna jsem nemela na to, abych ho cely den nosila, kdyz jecel furt stejne, takze vzdy jen chvilku a pak rev, nerev - polozit, ukazat hracky, povidat, zpivat…
Postupem casu jsme se s babi dostali na stejnou vlnu, i kdyz taky nesouhlasim se vsim, co s nima vyvadi, ale to ji rovnou reknu, ze tohle bych teda nedelala a jedeme dal. Nejhorsi je v tomto deda, kluci jsou porad chudacci a ja zla hydra, pred nim bych je nemohla ani placnout. Ale posledni hadku s nim sem mela asi pred rokem - kdyz sem trvala na tom, aby se starsi oblikal a jedl sam. To mi rekl, ze se zepta svych kamaradek, jestli to jejich vnoucata umi
, ze je na to pry jeste malej
Tak jsem mu klidne odpovedela, at se jich klidne zepta, ale aby se mu taky jesteč nevysmaly, ze to jeste chudinka neumi ![]()
A neboj se, ze kdyz sem jim rikala, ze kdyz to nebude dle meho,tak ho nedostanou, ze sem se nebala.....bala…s tim malym urvanym to bylo opravdu na budku ![]()