Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
anonymní - proč píšeš anonymně
jinak sme na tom stejně - snim o vlastnim bydlení bez nich - akorát my máme samostatnej byt v přízemí + starší syn pokojík v podkroví a tchánovci bydlej v 1.patře - taky by šel manžel pryč i když se mu vzhledem k tomu co všechno tu vybudoval svýma rukama nechce, což chápu, ale kvůli mě by to udělal .....ale chtělo by to ty finance, který prostě nejsou
ale je fakt, že stojí za mnou bez toho by to bylo mnohem těžší a stejně si prostě musí člověk stát za svym, proti všem i proti tomu, že prostě u nich bude vždycky ten nejhorší ......my sme vpodstatě oba s manželem černý ovce rodiny, jelikož si nenecháme do ničeho kecat ![]()
no píšu raději anonymně člověk nikdy neví
i když teda kamarádky a tak vědí vše. Prostě někdy se člověk potřebuje vykecat a beze strachu že ho někdo pozná. Jinak nám se taky nechce už z toho důvodu že jsme tu vrazili spoustu peněz a práce a dali to tu dohromady. Ach jo je to fakt složité ![]()
ANOM - no právě těch peněz a práce, mě zrovna předevčírem manžel z legrace říkal, at´ si počkám až umřou, že zrovna u dědy, kterej je moc línej a akorát hulí už to nebude bohužel dlouho trvat ![]()
Brumdinko tak to máte dobré vyhlídky
u nás je to na dlouhé čekání a pak tu půlkud domu zdědí manželovi sourozenci takže vyhráno nebude,na vyplacení mít nebudem tak snad jedině prodat? nebo tu bydlet s nima ![]()
Přiznám se, že vás do určité míry obdivuji, že jste schopné s někým bydlet v jednom domě
. Mně vadilo i bydlet v sousední ulici
. Jen jednou jsme takhle bydleli na hromádce s mými rodiči (asi 3 měsíce) a málem jsme se tam pozabíjeli - a to máme vztahy naprosto vynikající.
anom - no u nás taky - víš jak to je takový nás všechny přežijou ![]()
tak bud´vyplatit nebo prodat a rozdělit peníze …jinak moc možností neni, no taky tu pak můžete bydlet se sourozencema pro změnu ![]()
u nás to je tak, že polovinu domu má už ted´můj muž (původně měl čtvrtinu, druhou měl jeho bratr …ale vyplatil ho), druhou polovinu maj tchánovci ..takže zdědí zas čtvrtinu on, čtvrtinu bratr .....takže by se zas musel vyplatit a pak by byl barák konečně náš
ale já bych se radši do 5 let odstěhovala i kvůli práci (tady moc možností neni) a lepším možnostem do budoucna pro děti .........
no manžel má taky půlku domu a druhou půlku zdedi na 4 díly se sourozenci, takže tři bychom museli vyplatit
a to ještě kdo ví kdy. No ale vyhlídky na odstěhování jsou hrozně malé takže to vypadá že tu zůstanem asi napořád ![]()
Manžela byla taky půlka, druhou půli dědili se sourozenci a těžce jsme se prohnuli, padlo na to vše, co jsme měli, protože jeden ze sourozenců nás hodlal vystěhovat, že se to prodá - docela bezohledně k tomu, že máme těžce postiženého syna, který by třeba na sídliště vůbec nemohl… Řešte to vlastnictví spíše dříve - když se začnou „slítat supi“, je to kolikrát docela hrůza!
tak koukám,že si ještě můžu pískat,protože manžel je jedináček a až tchyně nebude,tak alespoň bude dům celý náš! Co já si vlastně stěžuju! ![]()
@brumdinka píše:
jani . no vidíš nemusíte se dělit
No prostě ještě na tom nejsme tak špatně,nakonec.Jen ta tchyně v tom baráku mně štve ![]()
@Anonymní píše:
Manžela byla taky půlka, druhou půli dědili se sourozenci a těžce jsme se prohnuli, padlo na to vše, co jsme měli, protože jeden ze sourozenců nás hodlal vystěhovat, že se to prodá - docela bezohledně k tomu, že máme těžce postiženého syna, který by třeba na sídliště vůbec nemohl… Řešte to vlastnictví spíše dříve - když se začnou „slítat supi“, je to kolikrát docela hrůza!
no my to nemůžeme řešit dopředu, tchýně nám celý barák nenapíše, bylo by to i nefér k ostatním a na vyplacení nemáme ani teď. Takže u nás se to asi pak bude muset opravdu prodat ![]()
zdravím vás holky, tak po pár dnech se zase ozývám.Tak se to u nás pěkně pohnulo přítel odjel v neděli to práce a tchýně hned po jeho odjezdu za mnou přišla a začala po mě ječet že to dítě není přítelovo že jsem ku… a podobně.A co řekla o své vnučce že je mrcha.Já jsem se tak vstekla že jsem mylsela že jí jednu vrazím daleko jsem do toho neměla tak jsem se vstekla až mi stoho bylo blbě ráno jsem začala špinit no a u dr jsem zjistila že jsem o miminko přišla takže tchýně má radost já jsem na prášky přítel v práci a já sedím a přemejšlím že mě chce tchýně dostat do cvokárný já jsem z nervama uplně v pr...... ![]()
@Zuzka a verunka 2mesice píše:
zdravím vás holky, tak po pár dnech se zase ozývám.Tak se to u nás pěkně pohnulo přítel odjel v neděli to práce a tchýně hned po jeho odjezdu za mnou přišla a začala po mě ječet že to dítě není přítelovo že jsem ku… a podobně.A co řekla o své vnučce že je mrcha.Já jsem se tak vstekla že jsem mylsela že jí jednu vrazím daleko jsem do toho neměla tak jsem se vstekla až mi stoho bylo blbě ráno jsem začala špinit no a u dr jsem zjistila že jsem o miminko přišla takže tchýně má radost já jsem na prášky přítel v práci a já sedím a přemejšlím že mě chce tchýně dostat do cvokárný já jsem z nervama uplně v pr......
tak to je mi opravdu líto, já bych odtamtud utekla a už by mě tam neviděli!! ![]()
Uf holky tak jsem přelouskala diskusi. To jsou teda zážitky. Přiznám se že mám podobné i když ne tak strašné jak tu zazněly ke konci.

Jinak u vás by bylo opravdu nejlepší jít bydlet jinde ještě když vám říkají že když se vám to nelíbí máte jít pryč. U nás to teda bylo naopak nás tchýně přemlouvala abysme tu zůstali a snaží se už víc nás respektovat
No ale stejně sním pořád o vlastním bydlení, u nás jsou problémem peníze, manžel by nebyl proti a klidně by pryč šel ale mám strach že bychom to neutáhli. 

Zakladatelko kolik ti je? Pokud jsi mladá tak by to situaci trošku vysvětlovalo, taky jsem bývala kdysi taková u prvního dítěte mi tchýně malou pořád brala jako že ona ji umí líp masírovat bříško atd. já to akorát vždy ořvala no ale u druhé už jsem si nenechala nic líbit a když tchýně přišla proč malá řve a chtěla mi ji brát z náručí už jsem ji nedala a hotovo.
Bydlíme taky s nima v horním patře, oddělili jsme si to tu, zamykáme se. Manžel naštěstí stojí při mě takže je to velké plus!! Tam je u vás opravdu největší problém
Opravdu si stůj za svým, když se tě manžel nezastane musíš sama!! Prostě narovinu říct co a jak, vím že je to někdy těžké. I s těma čokoládama to znám říkám nedávejte jim to bude oběd a šup stejně jim to dá, vezmu dětem z ruky a prostě ji to vrátím a hotovo, pak se pokouší dávat jim to tajně
Takže všem přeji pevné nervy v boji s tchýněma!!! Holky držte se!!