Tchýně mě pořád hlídá, kontroluje, co mám dělat :’(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.11.19 11:52

@samá práce jenomže ji asi má rada když prave furt chce bejt u nás kvůli ni dříve to tak nebylo byli jsme ji u prdele… když jsme potřebovali pomoct nepomohla… a furt malý říká ty jsi moje atd

• Citovat
  • Upravit
34473
26.11.19 11:52
@Anonymní píše:
@samá práce jako on pomůže všechno… chodí do práce… jen proste maminka mě bohužel rada nemá…

S tím ovšem nic neuděláš. Jako že ona má být ráda jaká jsi, že nebereš drogy :lol: sorry, to je úplně směšný, tohle by měla být samozřejmost, ne žádná přednost. Přijdeš mi trochu mimo, nevyzrálá, já bych z tebe jako snachy taky do stropu neskákala. A do toho buch a mimino :roll: to opravdu nemohlo počkat? Jestli chceš, abys od ní měla pokoj, tak se úplně odstřihni, odstěhujte se do svého, nestýkej se s ní a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78492
26.11.19 11:53

@samá práce je to přítel, ne manžel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.11.19 11:55
@quanavera píše:
Nejdřív bych si s tchyni narovinu promluvila
a řekla jsem co mi vadí, pokad by to nerespektovala byla bych tvrdá a klidně se s ní i pohadala a zakázala ať k vám chodi.

Jenže tchýně nechodí k nim, ale do svého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.19 11:59

@terien promiň ale nevyzralá.. jasně ze je to samozřejmost ale koukni na ostatní… neskákala by jsi ze mě taky do stropu no to bych te chtěla taky poznat..

• Citovat
  • Upravit
78492
26.11.19 12:00
@Anonymní píše:
@quanavera rodiče nemam… a jak tady pisou na vlastní nohy nikdo nevi cely příběh… takže bych se zdržela některých urážek dekuju… zkusím ji to říct na rovinu dekuju

no tak bydlíte v tchynině bytě, tak musíte tchyni poslouchat, to nejsou žádné urážky, to je pravda
příběh- nepříběh, postavte se na vlastní nohy a můžete si domů pustit koho chcete nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.11.19 12:05
@Anonymní píše:
@terien promiň ale nevyzralá.. jasně ze je to samozřejmost ale koukni na ostatní… neskákala by jsi ze mě taky do stropu no to bych te chtěla taky poznat..

Na jaký ostatni, myslíš nějaký vyfetovaný trosky? S těma se chceš srovnávat nebo jak? To sorry jako, ale co to má být? No, nebyla no, jsi ještě dítě, evidentně jsi moc zodpovědnosti nepobrala, když už chováš a celkově mi přijdeš, že potřebuješ ještě hodně dozrát. Tvůj kluk je to samý, závislý na mamince, ten nemá koule ji nic říct, natož jít proti ní. Ostatně ani nejste v situaci, kdy si to můžete dovolit. Opravdu nechápu, kam jste tak strašně pospíchali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
26.11.19 12:08

Jezis, bych se ji zeptala proc je dite chudak? Jinak domu na navstevu at prijde 1-2 krat za tyden to staci. Nebo misto tech kecu by mohla lapnout kocar a mazat ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.11.19 12:12

Jestli tchyni neplatíte žádné nájemné, zkus říct příteli, že byste nějakou korunu mohli platit, abyste byli „ve svém“, vyměnit zámek na klíče a pouštět ji k vám jako běžnou návštěvu. Ať se hezky ohlásí, jinak na uklizený byt může zapomenout. S prvním miminkem jsem taky nic nestíhala, a i zpětně si říkám, no a co? Nebylo denně uklizeno, neumývala jsem 3× denně nádobí, obědvat jsem stíhala někdy až ve 4… :nevim: Když miminko spalo, raději jsem si zdřímla taky, jinak bych vyčerpáním nemohla fungovat. Nikdo ti nemá co vyčítat, jaký vedeš režim, časem se to zaběhne, v noci se víc vyspíš, ale teď ten začátek s miminkem je náročný. Možná máš i poporodní depresi. Moje tchyně taky měla blbé řeči, asi to nemyslela zle, ale tenkrát mi tím tak drásala nervy, že jsem na ni párkrát vyjela. Přítel by ti měl být oporou, prober s ním tvé pocity a potřeby, hlavně aby ON chápal, proč není doma uklizeno, proč na něj nečekáš s teplou večeří a proč nechceš vidět jeho matku častěji jak jednou týdně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.19 12:19
@samá práce píše:
Bych hned vyjel a poslal do pr dele. By řekla děcku chudáčku, bych dodal, teď musíš do náruče starý čarodějnici. Když nestíháš, zapřáhni toho svého magora. Nádobí může změnit von. Proč si proboha berete takový kokoty.

No to by sis teda fakt pomohl :roll:. Nejsi ty chlap anebo jsi druhá stará čarodějnice? A mlčeti zlato znáš? V tvém případě nejspíš rada k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.19 12:33

Jít do svého a začít si vážit sama sebe:) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.11.19 12:34

Souhlasím do písmene s @terien, ať se ti to líbí nebo ne. Působíš jako strašně nevyzrálá naivní holka, která žije se stejně nevyzrálým mamánkem. Dítě v této situaci fakt nebyl dobrý nápad, ale co už, pozdě plakat nad rozlitým mlékem. Pokud přítel normálně pracuje a ty bereš mateřskou/rodičák, na vašem místě bych ustřihla pupeční šňůru, mrkla se po nájemních bytech a odstěhovala se. Získáš pevnější půdu pod nohama, když nebudeš mít skoro-tchýni pořád za zadkem. A nauč se asetrivně komunikovat.
Kdyby někdo řekl, že moje dítě je chudáček, tak bych se logicky zeptala, z jakého důvodu? Že má mamka doma neumyté nádobí a nevyluxováno? No, maminko, co kdybyste nám s tím pomohla, aby v tom vaše vnučka nemusela být? Já jsem v šestinedělí, jdu kojit, vysavač je v komoře a utěrky v kredenci. Snaž se nebrat si ty blbé poznámky moc k srdci. Mimochodem, chodí k vám alespoň ohlášeně? Jako návštěva? Nebo si tam nakráčí stejně jako domů a chová se tam tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.11.19 12:38
@Anonymní píše:
@quanavera rodiče nemam… a jak tady pisou na vlastní nohy nikdo nevi cely příběh… takže bych se zdržela některých urážek dekuju… zkusím ji to říct na rovinu dekuju

Nikdo tě tady neuráží, tak se uklidni. Konstatování, ze se máte nejdříve postavit na vlastní nohy a teprve pak můžete s tchyni jednat jako rovny s rovným je fakt a nikoliv urážka. Když ma doma 3 deti, tak se k nim tak taky chová, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
26.11.19 12:44
@Anonymní píše:
@Uslava je to pro mě všechno nový… takže všechno nestíhám rychle.. tchyně přišla tady nevypráné věci neutrene nádobí protože máme psa teď miminko ja kojím je to pro mě všechno nový a ona mě pak všude pomlouva a pak děla jak mě má hrozne rada jak sem sikovna a přítel hrozne jak mě má vážně rada atd… :think: :oops: :oops:

Když nemůže pochválit tak ať je ticho. To je moje heslo. O život nejde tak by si svoje moudra mohla nechat pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
653
26.11.19 12:51

Jako první věc bych vyměnila psychologa. Určitě. Tam si proberete proč nemáš žádnou sebeúctu, a tak moc se bojíš jít do konfliktu. Zkus zabojovat kvůli malé. Chceš aby měla jednou stejný problém jako ty? Asi ne viď. Je to tvoje dítě, ty rozhoduješ a určitě děláš všechno nejlíp jak umíš. Zkus si promluvit s přítelem, nejdřív o bydlení, a pak o tom že rodina jste teď vy 3, a jeho máma tam nepatří. O malou se neboj - tchýně ti jí jen tak sebrat nemůže, obzvlášt dneska když je to nastavený tak že se snaží za každou cenu udržet dítě s matkou, a pokud vyřešíte to bydlení, tak to bude super, a budeš moct nastavovat další pravidla a hranice. Zatím zkus omezit návštěvy. A hlavně si do tohohle nedělejte další miminko - nemyslím to zle. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová