Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@hanka.br. není to povinné. A fakt b mě nenapadlo, že ji tohle napadne. Malá spí, a ona ji budí a z procházky na čistým vzduchu je kafe u známé v kuřáckém bytě.
Pokud ji popisuješ jako člověka psychicky ne zcela zdravého, evidentně o ní smýšlíš nedobře - což nehodnotím, zřejmě máš důvod - prostě mě zaráží, že jí svěříš miminko, když nejsi přesvědčená o tom, že je v pořádku. Co by tě napadlo a nenapadlo je jedno, prostě své dítě svěřím jen tomu, kdo má mou 100% důvěru. A pokud jí svěřím někomu, o kom vím, že není zcela zdravý, potřebuje dohled - já bych to tedy neudělala ani za zlaté prase - ale pak se přece nebudu divit, že dělá divné věci.
A kde teda byla???
Třeba jenom chtěla mrknout na plenku nebo čuchnout
proč pláče, zjistila, že je pokaděná a jela domů.. A špatně zapla zip ![]()
@BettyB. píše:
Ja bych to nehrotila. Trochu vic ji duveruj
Predstav si az Ty budes treba jednou jenom tchyne..pokud mas tedy syny.
To jsem si já říkala X-krát…pořád jsem si tím omlouvala, že jí ustupuju…a dnes mne všude pomlouvá, jak jsem špatná matka, děti jsou prý pořád nemocné (což fakt nejsou)…bla bla bla… a dokonce dostávám pomalu rozpis, kdy jí děti musím na předem neurčenou dobu odevzdat, protože ona má právo na své vnuky (= odvézt si je na 3 týdny k nim, vykrmit je sladkostmi…) A ještě je na mne fakt hnusná… fakt si dnes myslím, že kdybych to utnula hned, mohla jsem mít dnes klid, ale samozřejmě je to individuální a třeba je tajejí tchýně jinak zcela normální, nevím
@Anonymní píše:
@Janasas Jo kontrolovala okénku hodinu a půl.
Proč hodinu a půl, klidně to mohla zjistit 10 minut předtím než přijela, v tomhle počasí je mimino studený hned.
@Anonymní píše:
No malá se probudí a chce prso. Takže to u ní nejde. A ona ke mě nepůjde na návštěvu.. možná díky bohu.
Pokud je to člověk, kterého nesnesu ani na návštěvě, tak bych jí určitě nepůjčovala dítě.
@j.a.n.i1 píše:
Proč hodinu a půl, klidně to mohla zjistit 10 minut předtím než přijela, v tomhle počasí je mimino studený hned.
Tak se ale aspoň má obtěžovat stim kam.ji věže ne? Když jde na procházku tak počítám s tím, že je venku a nevytahuje ji z kočárku. Jenže ona ani nepipne. Holku probudí a sedí do na kafi? To snad ne. Tobě by nevadilo, že je tvoje dítě i cizích lidí a čeká na to až se babička vykeca?
A jak to víš?? Víš to a nebo si to myslíš?, jako třeba víš, že jela např. k nějaké tetině, tak si sedli na kávy atd. a nebo si to jenom myslíš..
jinak to by mě jako vadilo, ale nenapsala si vůbec kde teda byla.. jenom, že si myslíš ![]()
@Fjodorka jo,ale furt je to babička. Já se sní bavím protože musím. Jinak bych se nani vybodla. Když byla kdykoliv předtím tak bylo vše v pohodě, až do teď.
Kdyby se mi něco nezdálo, chodila bych ven s nimi nebo bych jí pozvala na návštěvu k sobě. Ostatně já jsem to tak dělala taky, a to s tchyní nemám problém.
@Anonymní píše:
@Fjodorka jo,ale furt je to babička. Já se sní bavím protože musím. Jinak bych se nani vybodla. Když byla kdykoliv předtím tak bylo vše v pohodě, až do teď.
Však jí nikdo babičkovství nebere. Zvala bych ji skrze muže na návštěvu, tam ať se kochá miminem, muž ať se jí věnuje a ty si zatím dej vanu.
Takto - pokud ji nenechá vyspat, aby se mohla pochlubit, tak ano, to by mi vadilo. Jinak jsem nikdy nezjišťovala, kam babičky s kočárem jezdí, vždy dostaly s sebou tašku s výbavou a instrukcemi, jak dlouho by asi měla spát a kdy očekávám, že bude mít hlad, odstříkávat mi nešlo, takže tímto holt byly vycházky limitované. Ale moje máma i tchýně jsou svéprávné, rozumné a řvoucí zpruzené dítě by netahaly po návštěvách ani jinde, myslím, že člověk s pudem sebezáchovy takové dítě vrací matce v nejkratším možném termínu ![]()
@hani28 malou v kočárku nic neprobudí. Vždycky jak vyjedeme tak za dvě hodiny. Přijedeme a ještě se dospava v posteli. Navíc je plně kojena, nechci ještě dávat lahve. Navíc v mrazech ji nemá jak prebalit. Kdo ví jak by to dopadlo… Když urve na kočárku kolečko…