Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní zakladatelko i anonymní z posledního příspěvku, nepíšete o moji mámě? To je to same v blede modrem, s nasimi detmi by jenom obihala ty svoje kamosky, vsude se s nimi musi chlubit, jit na prochazku do parku neexistuje, protoze by je nikdo nevidel, to po namesti, to je jina, co nejvic lidi ji vidi, tim lepe, minule ji rikam a ať vezme malou treba do cukrarny, maly je jeste miminko, no ne, zase si to zaparkuje u kamosky, me to taky vadi, ale ja mam tedy zastani i v manzelovi, taky rika, ze z deti dela akorat vystavni opice, kolikrat se i stydim, kdyz jdeme spolu, tak treba zastavi pani, kterou zna treba pouze od videni a normálně ji rekne, at se podiva, jake ma krasne vnoucatka
u nas je to taky vecne tema, hlavne jeste od mamy mama do me furt huci, ze mamce nechci deti pujcovat, hucet ale muze, chodime na procházky jenom spolu, ja to proste nemam rada, to oblizani kamosek, jsem rada, ze jsme venku, i ta cukroska mi prijde v pohode, je to i s hernou, ale ty jeji kamaradky
a taky jim vsechno z naseho soukromi vyklada, jake jsem mela potize v tehotenstvi a spoustu dalsiho vi pomalu pul mesta
takze plne chápu a poradila bych jen stat si za svym, prece se detem muze venovat kdyz prijde k nam, nebo my k nim
a na chytre rady za cara klacka jsem taky alergicka, typu choditko, nocnik, posazovani a prikrmy
anonym nepotrebuji, nestydim se za svuj nazor na danou vec a v rodine to vsichni vedi ![]()
@Ewinkazakr
já bohužel musim anonymně pohádala jsem se kvůli tomu doma i u tchyně a ještě bych to odnesla kdyby to tu viděla třeba švagrová která sem chodí
. to je přesně ono a třeba moje máma mi řekne že si tchyně bude chtít užít vnouče…chodíme tam každý týden cca na dvě hodiny což si myslím je až dost jiný babičky vnoučata nevídají ani tak často. Všichni by si chtěli užívat naše dítě ale nikdo nevidí že bych třeba mohla chtít to samý, další už nejspíš nebude tak se nechci dívat jak je pořád s někým.
další kapitola by mohla být vnucování oblečení nechci být nevděčná ale pomoct můžou i tím že koupí nějakou kosmetiku, plenky cokoliv, oblečení můžou koupit jeden kousek a ne že jde do bazárku a tam vybere hromadu dupaček a z nich se mi nelíbí ani jedny…už jsem vzdala i říkat co by mohla koupit protože co dítě potřebuje ví prostě nejlíp a mě sebou taky nevezme protože ví co má koupit a já nemam právo do toho kecat
si řikám že to asi šoupnu na dno skříně protože ona zase nemá právo říkat jak mam oblíknout svoje dítě
![]()
@LuciaP píše:Že si ty ježibaby nedají pokoj. Minule říkám manželovi, že moje nejlepší tchyně byla od bývalého. Ta za x let na mě nikdy kromě pozdravu nepromluvila
@glitterball mě zas těhu opeprila tchýně
To je uplne presne, me ty nase deti uplne naplnuji a chci s nemi travit veskery cas, proste se zatim necitim davat je na hlidani, oni se me k tomu porad snazi recma donutit, ale proc? Az budou chodit do skolky a skoly, ja do prace, bude to jine, ale ted jsem doma na rodicovske a chci byt s detma a proste nemam potrebu porad je nekomu davat hlidat
nevim, nevyzadana pomoc neni pomoc, oni furt, ze si taky odpocinu, ale ja to proste vazne nejak nepotrebuju, me to s detma bavi a kazdy den se tesim, co zase spolu prozijeme
me to prave o to vice mrzi, ze se tak dohaduju s mamkou a babickou, tchyne je naopak v pohode, ale bydli v jinem meste, tak mozna proto
jezdi jednou za čtrnáct dni a byva u nas doma
zato s mamkou jsme třikrát v tydnu a porad je ji to malo a ma potrebu me kvuli tomu porad drbat
to s tim oblecenim je to same a taky hracky, mame jich doma milion, porad rikam, nekupuj nejake blbosti, tchyne ta se zepta, treba s nami kupovala kuchynku, mamka ne, ta nakoupi kraviny, na druhy den se uz jenom vali v koute, ale prece ja ji nebudu rikat, co ma koupit
pritom by bylo lepsi, kdyby nekoupila nic, nez padesat plysaku a nevim ceho jeste, sranda ty vztahy ![]()
@glitterball souhlas ![]()
@Ewinkazakr mě dostal názor mojí mámy že si tchyně chce užít vnouče…čekala jsem několik let a další už nebude proč se mam dělit. Jasně ještě se nenarodilo ale ani s dcerou jsem neměla potřebu dávat hlídat. Stejně si bez dětí neodpočinu navíc pro tchyni je to jen šance jak si zkontrolovat co všechno dělam špatně, o děti od dvou let už zájem skoro nejeví. A stejně tak to oblečení já si užívám to vybírání do čeho tu princeznu obleču a oni se chystají nakupovat ale to co se mi nebude líbit stejně rozdám nebo to skončí na dně skříně
Něco jinýho je když jdou nakupovat se starší dcerou ta už si vybírá sama tak je to jiný
@Anonymní píše:
@Aries6 proč bych ji měla dávat v mrazech na procházce pleny? Kde ji asi přebali? Domů k sobě ji nebere. Když ji usne v kočáře tak spí, ale jak ji vytáhne a svlékne tak chce prso. Navíc nemá co kde tahat moje dítě bez mého vědomí jede na čistý vzduch. Ne na kafíčko u známých.
Však já nic takovýho nepíšu.
@hani28 píše:
Tak ja bych ji dala nahradni plinku a lahvicku i kdyby mi vezla spici dite, kdyby nahodou… Jde o to, co maji za domluvu, kdy ma tchyne privezt mimco zpatky atd a jak to dodrzuje, to z prispevku neni moc jasne…
Tak jasně, domluva je to hlavní. Já nic takovýho nedávala. Děti jsem jen kojila, žádné lahvičky. Děda vozil, dokud malá spala, pak přijel.
To je u nas tak tak s tim oblecenim, taky toho vzdycky nekde spoustu splasi a pak se me porad pta, pro to na detech jeste nevidela, no, asi proto, ze jim to neoblekam, kdyz se mi to nelibi, ze jo, tak se urazi, ale ono to neni tim, ze bych byla frfna, za par korun se daji sehnat krasne veci a ja taky rada oblekam deti hezky a fesakuju si je
zacala plest a hackovat a to je teda taky mnamka, cele leto jsem poslouchala, proc male nedavam ty jeji pletene saticky a malemu pletenou cepicku, v lete?
No a taky zastavam nazor, ze prvni si maji deti uzivat rodice a az potom prarodice, ja jim je ale nijak neodpiram, ale trikrat tydne je malo? A jeste si diktuje podminky a nelíbí se ji porad neco, treba s tatou se domluvim naprosto normalne a to jsem v mladi vzdycky mivala bliz k mamce, ale jak se nam narodili deti, uplne se to obratilo
ona by strasne chtela o vsem rozhodovat a nejradeji nase deti vychovávat podle sebe
uzivat si vnoucata muze i normalne, ne nam pri tom organizovat zivot
zajimave, ze treba tchyne to umi ![]()
Ach ty tchýně ![]()
Já mám taky takovou ježibabu protivnou a hlavně falešnou. Když se mi narodila malá, pořád mi jí tahala do kočárku ani mi jí pomalu nechtěla dát, když jsem s ní chtěla jít já. Já byla strašně unavená, malá v noci nespala, tak jsem zprvu ani neměla sílu jí v tom bránit (tchýni), pak teda ano a to se pomalu urazila, že jdu s malou ven já a ne ona. Pak jsem taky zjistila, že mi s malou courá po sousedech a ještě ta kráva všem vypráví, jak mám problémy s kojením a tak. Pomalu půl města to vědělo, hlavně lidi, co já ani neznám. Naposledy měla malou venku někdy na podzim (malá je lednová) a to mi ji přivezla s rozepnutým fusákem (venku 5 stupňů a větr), že je jí horko a je zpocená (takže jí v tom větru rozepla a oddělala fusák, potom, co měla 14 dní rýmu jak blázen). Takže to bylo naposled, co jsem jí malou dala ven
![]()
@Merenwen Uplne to stejne vi pul mesta u nas o me, potize v obou tehotenstvich, jak dlouho jsem kojila malou, jak dlouho chci kojit maleho, co jim pri kojeni, co ji deti a mohla bych pokracovat ![]()
Já to risknu a odtajním se ten anonym je děs už vim proč ho nepoužívám ![]()
@Ewinkazakr ty si koukám taky užíváš, hlavně že si svoje děti užili, vybrali jména atd a teď do všeho kecají a všechno by chtěli řídit a rozhodovat o tom
s tim oblečením to úplně chápu, proč bysme dítěti dávaly třeba na procházku oblečení co se nám nelíbí…aby nám bylo trapně když nám koukne někdo známej do kočáru?
hlavně já viděla jak se nakupovalo pro švagrovou-hromada dupaček(vlastně spíš tolik že by to ani trojčata neunosili) a na dupačky jsem nebyla ani u první dcery to jsme dávali tak na doma a ještě spíš na spaní. Mám prostě radši polodupačky a navíc na holčičky je tolik krásných věcí legíny například, na léto sukýnky nebo šatičky ![]()
@Merenwen to už bych jí taky mimino nesvěřila, mě stačilo když jsem viděla jak dítě švagrový rvou ve 4 měsících krupicovou kaší z krabicovýho mlíka a asi tak na 5 měsících mu strkali do ruky rohlíky ![]()
Jo ty tchýně lepší co nejdál. No ta moje už s malou nebyla už přez měsíc. A už nepůjde rady carovala po kamarádkach. Kupuje nesmysle botičky. Už mám plnou igelitku, a to malé nejsou ani 3. měsíce. Nejvíc opojné bylo, když zjistila že se holka jmenuje po mé mamce. Přítel říká, že moje máma je super tchýně, že ji vidí 1za tři měsíce, protože tam. jezdim sama
. A navíc mu vždycky něco pošle. A já se jeho matce vyhejbam jak čert kříži. Už je to když ji potkám v krámě. Utíkám dělám, že ji neznám a ona jak magor řve přez celej obchod!!! No hrozný. Pak teda konečně vypadne, a táhne domů. A já jdu platit, a prodavačka mi říká, upřímnou soustrast tohle mít v rodině. A to sní strávila jen 5 minut. Ta moje tchýně bestie, mě tam pomlouvala, že holku nekoupu, nekrmim, že ji ani nevypeeu, že je jak cune atd… Tak jsem. vyzvala paní až se podívá do kočárku, a já tam. holku nacicincanou, a spokejene spící. A to bylo to samí v těhu. Ona dělá tohle a tohle a to dělat nebude, a ji tohle a tohle a to jíst nebude. A nejspíš sem. dostala všechny nadávky světa, ale mě to neřekne šak to ví celá vesnice ty mě to řeknou. A pak rozhlasila, že fetuju, a že na mě po porodu zavolá sociálku.. No já jí dala takovou sodu… Říkám ty o mě budeš ne o říkat, přitom ses přítelovi nalifrovala do baráku, a náš tím vyhnala do bytu, máš osm psů kteří se doma i vencej. Takže kdokoliv By chtěl vzít malou k ní je mrtvej. Do takového bordelu moje holčička nepůjde. To budu, i klidně zabíjet. A teď ji chceme na jaře z našeho baráku vyhodit, abSme neplatili nájem jako kráva, a ona byla v baráku jako prase v žitě s tchánem a švagrem… Prostě jsme museli barák odpustit. Protože se tam nedalo vtom smradu a ty coklove koušou… A ona je bordelar a hovado první třídy. Tam se prostě nedá bejt s minimem ani bez něj.. normální člověk ne. Tchán ji to toleruje. Přítelovi to rikali, že na půl roku než si něco seženou… Už je to 4 roky a barák totálně zničili. A když jim řekl ať jsou pryč tak se s filtrem málem potriskali… No mám toho dost nejen s tchýni
Zakladatelko chápu že jsi naštvaná taky bych byla
já mám jednu dceru už velkou a teď čekáme druhý, tchyně už si naplánovala že bude každý den až dcera přijde ze školy vozit, zatím se k tomu nevyjadřuju protože se nebudu předem dohadovat. S kočárem nikde jezdit nebude prostě má smůlu stejně jako moje máma. Nedávala jsem dceru nebudu dávat ani tohle a můžou se vztekat. Stačí že mi obě už tak znepříjemňují těhotenství hromadou chytrých rad a plánováním co a jak bude