Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.3.17 08:52
@Mirka91 píše:
Přesně tak, šla jsem mu to říct, a nepochopil mě. Jemu se to zdá v pořádku. Nechápe, že já z toho mám nervy. Mě už jen vytáčí, že se v klidu člověk nemůže ani vys… :D, nemůže si dát nohy na stůl, být v pyžamu. Pořád je kolem Vás plno lidí.

Naprosto tomu rozumím…taky mám ráda svůj klid a kolikrát jsem v pyžamu už v 18 hod :lol:…na pohodu ;) držím palce :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.17 08:55
@ilonka12 píše:
@Peťula1980 tady nemám pocit, že 100 lidí 100 názorů, tady mám pocit, že 99 ze 100 lidí chápe zakladatelku, ty celovíkendové návštěvy tolika lidí takto často je prostě už moc.

Přesně tak…je toho moc ;)…to bych nedala ani já a to je co říct - otrkanec I. kategorie :mrgreen: (100 lidí 100 názorů - myšleno obrazně) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
14.3.17 10:36

Markéto80 - já už o té ceduličce psala. BUdu ji mít měděnou a gravírovonou. Už se moc těším, objednala jsem si ji už před mnoha let. A pak budu mít ještě jednu: Maminko, na návštěvu se chodí jen na pozvání a v předem domluvený čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.3.17 12:34
@Poustevnice píše:
Markéto80 - já už o té ceduličce psala. BUdu ji mít měděnou a gravírovonou. Už se moc těším, objednala jsem si ji už před mnoha let. A pak budu mít ještě jednu: Maminko, na návštěvu se chodí jen na pozvání a v předem domluvený čas.

A ještě je super, když si návštěvu domluvíš a ona přijde o půl hodiny dříve. Někomu to nevadí, já prskám. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
14.3.17 12:49
@Svistice píše:
No, to taky není zrovna košer.
Já mám ve svém okolí spíš lidi, co chodí později. Domluvíš oběd na 12:30, dorazí ve třičtvrtě na dvě jako by se nechumelilo (secialita mojí tchýně :mrgreen: ) a jedna kamarádka mi pravidelně volala za 5 minut termín návštěvy nebo srazu někde ve městě, že už tedy vyráží a asi se tedy malinko zpozdí (a já věděla, že to na místo schůzky má minimálně 45minut :cert: ).

To chápu. :mrgreen: U nás se časy dodržují a je klid. Syn to takhle dělal a pak párkrát přišel včas a já nic připraveno a vyčetla jsem mu, že kdo to má vědět, že zrovna přijde včas. :zed: Už se to srovnalo a pozdě nechodí. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
80475
14.3.17 13:02

Já přesně poznám, jestli návštěva dorazí na čas, dříve nebo později. Podle stavu oběda a domácnosti. jakmile je všechno hotovo a připraveno včas, vždycky mají zpoždění. Je to jako s vlaky, jakmile spolehnete na to, že bude mít zpoždění a ten přípoj chytnete, zaručeně pojede na čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
14.3.17 13:31
@inkakřivák píše:
Já přesně poznám, jestli návštěva dorazí na čas, dříve nebo později. Podle stavu oběda a domácnosti. jakmile je všechno hotovo a připraveno včas, vždycky mají zpoždění. Je to jako s vlaky, jakmile spolehnete na to, že bude mít zpoždění a ten přípoj chytnete, zaručeně pojede na čas.

Asi tak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
14.3.17 16:27

@Mirka91 Tak jsem se prokousala celou diskusí a nestačím se divit.. :oops: :oops: Každopádně zakladatelko.. naprosto tě chápu, dva víkendy v měsíci bych prostě nedala.. mít doma čerstvé miminko a do toho ještě,,skákat" kolem X lidí? Ani by mě nehnulo.. :zed: Partnerovi jsi to už řekla a bohužel tě nechápe, což by měl, já třeba vím, že tomu mému by to vadilo zrovna tak.. My jsme oba takový, že na ty návštěvy moc nejsme (upozorňuju že bydlíme u jeho rodičů a ještě tak do června budeme :roll: a v červenci mám TP) Až budeme přestěhovaní, tak jsem zvědavá, jak to s tchyní bude, ale každopádně si nastavím nějaké mantinely (doufám :lol: ) protože barák máme 100m od jejich :oops: Každopádně my máme jinou situaci, protože přítel má jeden volný víkend měsíčně a celkově o víkendech má každou sobotu hasičské závody a já jezdím s ním, takže u nás by nikdo s celovíkendovou návštěvou nepochodil, protože nemáme čas a po porodu budu jezdit taky, když to bude možné.. :nevim:
Hlavně mě teda udivuje, že si všichni všimli, že jsi nějaká divná, ale nikdo se nezajímá proč a nenapadne je, že tam o ně prostě nestojíš.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
14.3.17 16:34

@Sany80s Tebe bych za tchyni nechtěla :oops: psala jsi tu o tom, že ti žádná holka (snacha) jednou nebude říkat, co máš a nemáš dělat.. Ale když to tedy tak nebude, tak to znamená, že to bude opačně a ty to budeš říkat jí.. Když ti řekne, že nechce abys, já nevím… například nejezdila na víkend protože prostě nechce, tak ty jí řekneš, že stejně přijedeš, protože ti nebude říkat, co máš dělat? :nevim:
A ještě k tomu co jsi psala tak celkově.. Vidět se s tchýní 2× měsíčně není moc, ale mít jí doma na dva víkendy měsíčně je prostě mazec a málokdo by to chtěl, což tu z diskuse jasně vyplynulo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.3.17 15:19
@donutkaP píše:
@Sany80s Tebe bych za tchyni nechtěla :oops: psala jsi tu o tom, že ti žádná holka (snacha) jednou nebude říkat, co máš a nemáš dělat.. Ale když to tedy tak nebude, tak to znamená, že to bude opačně a ty to budeš říkat jí.. Když ti řekne, že nechce abys, já nevím… například nejezdila na víkend protože prostě nechce, tak ty jí řekneš, že stejně přijedeš, protože ti nebude říkat, co máš dělat? :nevim:
A ještě k tomu co jsi psala tak celkově.. Vidět se s tchýní 2× měsíčně není moc, ale mít jí doma na dva víkendy měsíčně je prostě mazec a málokdo by to chtěl, což tu z diskuse jasně vyplynulo 8)

Neznamená, neuvažuješ logicky. Jestliže něco není černé, neznamená to, že to musí být bílé. Prostě to mohla myslet tak, že jí nikdo nebude přikazovat, protože se bude jednoduše domlouvat. Takže - Chtěla bych přijet. Na víkend. No to je fajn, ale nám se to zrovna moc nehodí, šlo by to třeba ve středu? takhle totiž spolu mluví dospělí lidé. Ne stylem - přijedu - no to teda nepřijedeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 15:28

@donutkaP Já jsem zase z téhle diskuze pochopila, proč je tolik rozvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.3.17 15:50
@Sany80s píše:
@donutkaP Já jsem zase z téhle diskuze pochopila, proč je tolik rozvodů.

protože některé tchyně odmítají přijmou svoje nové místo v rodině a montujou se do života svým dospělým dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 15:55

@sagina Ne, protože lidi jsou šíleně nezodpovědní v okamžiku, kdy dojde na jejich potřeby a nutnost přizpůsobení se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.3.17 15:58
@Sany80s píše:
@sagina Ne, protože lidi jsou šíleně nezodpovědní v okamžiku, kdy dojde na jejich potřeby a nutnost přizpůsobení se.

no vždyť to píšu - nedokáží se přizpůsobit tomu, že jim děti už vyletěly z hnízda a ony v rodině začaly zaujímat trochu jinou roli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 16:06
@sagina píše:
no vždyť to píšu - nedokáží se přizpůsobit tomu, že jim děti už vyletěly z hnízda a ony v rodině začaly zaujímat trochu jinou roli :nevim:

Pokud je role babičky ponížena na roli nesvéprávného idiota, který může vykonávat tuto činnost je velmi malý počet hodin v měsíci, pak se jim nelze moc divit, že se nepřizpůsobí.
Je to proti přírodě a morálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová