Tchyně - pozvala si neteř na obranu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.12.19 09:01
@j.a.n.i1 píše:
No, kdyby nebyli majitele, tak se proste jednoho dne seberou, pristavi stehovaky a udelaji papa… Rozhodne lepsi moznost, nez mit na krku barak s takovou tchyni.

To ale mohou udělat i jako majitelé…je to „blbá“ situace a mohli si to ušetřit, ale co už teď…stále to nevidím jako nějaké fatální životní fiasko, jsou horší věci. Jak jsem řekla utéct mohou i jako majitelé, stále zůstanou vlastníky zrekonstruované nemovitosti.Zakl.psala, že tchyni je 70 let. je to hnusné, ale upřímně…jak dlouho tady ještě bude, nebo bude ve stavu, že bude schopná žít sama? :oops:

• Citovat
  • Upravit
30422
27.12.19 09:16

Každý vidí tu svou verzi, jak je to ve skutečnosti se nikdy nedozvíme. Už ta pohádka o zastavení darovaného domu - nevím. S tebou to zakladatelko taky nebude žádný med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
27.12.19 09:21
@hanka.br. píše:
Každý vidí tu svou verzi, jak je to ve skutečnosti se nikdy nedozvíme. Už ta pohádka o zastavení darovaného domu - nevím. S tebou to zakladatelko taky nebude žádný med.

Aha, tak kdyz uz nevim, tak reknu, ze zakladatelka stejne kecá :lol:

Ja si treba umim predstavit, ze dum se daroval, pak se v ramci dobrych rodinnych vztahu pozadal syn o zastavu, ten na to pristoupil, protoze se mj. citil darem zavazan. No a podnikani nevyslo, to se stava. Jinak chapu, ze v hodne rodinach nejake ruceni apod. neexistuje ;)

• Citovat
  • Upravit
30422
27.12.19 09:25
@PaníKadrnožková píše:
Aha, tak kdyz uz nevim, tak reknu, ze zakladatelka stejne kecá :lol:Ja si treba umim predstavit, ze dum se daroval, pak se v ramci dobrych rodinnych vztahu pozadal syn o zastavu, ten na to pristoupil, protoze se mj. citil darem zavazan. No a podnikani nevyslo, to se stava. Jinak chapu, ze v hodne rodinach nejake ruceni apod. neexistuje ;)

Já neříkám, že kecá, ale vidí to svýma očima a rozhodně vidí jenom to, co vidět chce. To je normální. Vždycky, ale úplně vždycky jsou tyhle situace viděné z jednoho pohledu úplně odlišné od líčení stejné situace druhou stranou. A vždycky se v ní najde něco, co se prostě neřekne, protože se to do obrazu dokonalé oběti zkrátka nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.12.19 09:26
@akavi píše:
Dům není tchýnin, darovali ho manželovi, pak ho zastavil na jejich žádost kvůli jejich podnikání, zkrachovali a několik krušných let jsme platili celkem velkou am. hypotéku, aby dům byl zachován.
Už před rokem a půl jsem se chtěla odstěhovat (i od manžela, ale to je jiný příběh), zůstala jsem kvůli dětem, souhlasila jsem s rekonstrukcí.
Sorry, že jsem se potřebovala vykecat.

Manžel je hloupej ale, neměl zastavit dům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
27.12.19 09:29
@hanka.br. píše:
Každý vidí tu svou verzi, jak je to ve skutečnosti se nikdy nedozvíme. Už ta pohádka o zastavení darovaného domu - nevím. S tebou to zakladatelko taky nebude žádný med.

Proč bych lhala? Dům mu darovali a on pak jím ručil za jejich půjčku, protože a) bylo mu 18, b) mu to bylo jedno a c) dům v té době stejně vnímal jako jejich.
Určitě to se mnou med není. Chudák tchyně a manžel. Ona je týraná tím, že se s ni nestýkám než abych jí dala sežrat, jak se ke mě roky chová a on je nucen mě podvádět, protože jsem odnosila a porodila jeho dvě děti, pečovala jsem o rodinu, chodila do práce, měl sex denně a tak vůbec. Měla bych si to jít hodit, jak jsem strašná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
27.12.19 09:35
@akavi píše:
Proč bych lhala? Dům mu darovali a on pak jím ručil za jejich půjčku, protože a) bylo mu 18, b) mu to bylo jedno a c) dům v té době stejně vnímal jako jejich.
Určitě to se mnou med není. Chudák tchyně a manžel. Ona je týraná tím, že se s ni nestýkám než abych jí dala sežrat, jak se ke mě roky chová a on je nucen mě podvádět, protože jsem odnosila a porodila jeho dvě děti, pečovala jsem o rodinu, chodila do práce, měl sex denně a tak vůbec. Měla bych si to jít hodit, jak jsem strašná.

Tvůj problém je, že sis vzala muže, který víc než tebe ctí své rodiče a nebyl schopen to včas utnout. Škoda, že sis nenašla někoho, kdo by měl na prvním místě svou ženu a svou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
27.12.19 09:40
@hanka.br. píše:
Tvůj problém je, že sis vzala muže, který víc než tebe ctí své rodiče a nebyl schopen to včas utnout. Škoda, že sis nenašla někoho, kdo by měl na prvním místě svou ženu a svou rodinu.

No ale s tim uz ted nic neudela, ta volba uz probehla.

Zakladatelko, snaz se nelitovat sebe, ale proste bojovat o sve misto na slunci i rodinu. Stejne, lidi jsou obecne kruti. Nikdo te uprime nepolituje, takze stejne nezbyva nez spolknout slzy a zit dal. Dum uz je z pulky tvuj, tchyne se stahla jak mohla, deti sis uhajila. To neni spatne skore!

• Citovat
  • Upravit
5752
27.12.19 10:16
@hanka.br. píše:

V tu dobu, kdy si brali tu půjčku, se mnou ani nebyl. Já přišla až do toho největšího bahna. Teď jsem mu řekla, že s ní nechci mít žádný vztah a on to respektuje, nebo mu teda nic jiného nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
27.12.19 10:30
@akavi píše:
V tu dobu, kdy si brali tu půjčku, se mnou ani nebyl. Já přišla až do toho největšího bahna. Teď jsem mu řekla, že s ní nechci mít žádný vztah a on to respektuje, nebo mu teda nic jiného nezbývá.

A když tvé starší řekla, že by bylo nejlepší, kdybys umřela - udělal přesně co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
27.12.19 10:50
@hanka.br. píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.12.19 10:55
@jannina1 píše:
No jo, vase chyba.Ted tu brecis, ale meli jste se osamostatnit, vykaslat se na tchyni s barakem a poridit si vlastni bydleni. Tchyne by jezdila jednou za rok na navstevu a vse by bylo v poradku. Takhle se budete neustale dohadovat-porad nejake zabomysi valky a bude to na nic.Ale kazdy sveho stesti strujcem. :nevim:

asi tak :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
5752
27.12.19 10:58
@hanka.br. píše:
A když tvé starší řekla, že by bylo nejlepší, kdybys umřela - udělal přesně co?

Nic. Já jsem udělala. Byl to můj první velký konflikt s ní a od té doby jsem s ní nepromluvila. On teda šel následně a řekl jí k tomu svůj pohled, ale přijde mi, že furt cítí jako povinnost s ní vycházet. Já po něm vlastně už nic nechci, asi chápu, že to pro něj není lehký. Včera za ní teda šel ze svého popudu, ale co jsem pochopila, tak de facto zase vše proběhlo stylem „vlk se nažral a koza zůstala celá“, přišel s tím, že ho stejně neposlouchala a vyčetla mu, že si našel takovou zlou ženu. Nic jsem jí neudělala. Fakt. Dokonce jsem na Štědrý den překonala žaludeční neurózu a šla jí popřát k svátku a Vánocům, dala jí dárek. Ta minuta mě stála spoustu psychických sil, mám k ní už takovou averzi, že mi je na zvracení, když ji vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
27.12.19 11:02
@hanka.br. píše:

A proto asi pro tebe nema smysl na tyhle diskuse vubec chodit, ne? Stoprocentni zarucenou pravdu se opravdu nikdy nedovis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.19 11:23
@PaníKadrnožková píše:
No ale s tim uz ted nic neudela, ta volba uz probehla.Zakladatelko, snaz se nelitovat sebe, ale proste bojovat o sve misto na slunci i rodinu. Stejne, lidi jsou obecne kruti. Nikdo te uprime nepolituje, takze stejne nezbyva nez spolknout slzy a zit dal. Dum uz je z pulky tvuj, tchyne se stahla jak mohla, deti sis uhajila. To neni spatne skore!

Naprostý souhlas…zakladatelko nepropadej zoufalství, fakt jsou na tom lidi i mnohem hůře a dávají to. Neboj se stát si za svým, najdi si něco co Ti dělá radost bez ohledu na to, jakou „radost“ to dělá nebo nedělá Tvému okolí a hlavně manželovi a nenech se babkou převálcovat…vybojovala sis toho už dost…To půjde :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová