Tchýně se nepostaví vlastní mámě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
18.12.17 11:03

@inkakřivák pro zajímavost zvaní jsou všichni, včetně tchána i postiženého bratra. Jen babička bude doma. Jinak dárky máme pro tchýni i tchána, dokonce i pro toho postiženého jestli tě to zajímá.
Zajímavý je, že tchýnina matka má velkou rodinu - pět sourozenců, všichni mají děti, jeden z nich dokonce bydlí ve stejné ulici. Myslíš, že se s ní její sourozenci scházejí? Kdyby svého bratra občas nepotkala v obchodě, 20 let by ho neviděla stejně jako ostatní. Asi jí na návštěvy nikdo nezve, čím to asi bude??? Já se třeba se svým bratrem stýkám, a hodlám to dělat i ve stáří pokud se toho dožijeme, protože je to hodný člověk. Ona nemá ani žádné přátele, vlastně jenom nás, ale to je jenom její volba, že je na všechny hnusná a chce být nejspíš sama. Ona nikdy k sobě nikoho nepozvala (ještě když bydlela sama), protože by musela uvařit kafe a koupit sušenky, a to něco stojí, že.
Proč tedy musíme zrovna my a tchýně snášet její povahu? To že nikoho nemá je její volba, jejím celoživotní chováním.

• Upravit
4400
18.12.17 11:12

Kazdy to ma mit tak, jak to vyhovuje jemu a ne nekomu jinemu.

• načítám...
80475
18.12.17 11:13

Děkuji za info. To je ale dost div, že má ještě ty sourozence všechny na živu. Asi jsou vytrvalí, anebo je nejmladší.

• načítám...
87
18.12.17 12:27
@inkakřivák píše:
@MarcelaN Co tak někdo umí vyvodit z jedné nevinné otázky. To je úchvatné. prostě mne zajímal věk, a co vy z toho umíte udělat za kovbojku, to je panečku něco. Inu odchovanci nekonečných seriálů, to je panečku fantazie.
Jo a co by tedy dělal ten tchán, ten by taky došel na Vánoce nebo by byl doma? A jak ten postižený? Zvete jen tchyni?
Tady se člověk ale dozví o tom, jak kdo uvažuje. Je to velmi poučné forum a jsem velmi ráda za svou rodinu.
A když se tady zeptám, jestli už máte dárek pro tchyni i tchána - zase jen hledám důvody? jste holky ve své zlobě vážně směšné, a faktem je, že staré budete jednou též. A lidé tak nesnášenliví a útoční v mládí budou ve stáří jistě přívětivost a laskavost sama. Víte prd o tom, co je rodina, děvečky. Rodina není zaslepená láska vůči sobě samé. b

No to neni o jedne otazce, vase prispevky o nesnesitelnych mladych jdou napric diskuzemi a evidentne nejsem jedina, kdo si toho vsiml. Na serialy nekoukam (pro konicky nezbyva cas), mlada uz nejsem (ale od padesati se mam cim dal lepe) a co je rodina doufam vim (2 deti, ale uz s nami pochopitelne nebydli). Takze tenhle prispevek jde naprosto bohuzel mimo me. A ac jsem mozna 2×starsi nez vetsina zdejsich prispevatelek, fandim mladym a o starych kvuli kterym jsou podobne diskuze si myslim sve (a mnohdy nic hezkeho)

• načítám...
80475
18.12.17 13:08

@MarcelaN Přesto znovu říkám - ptala jsem se prostě na věk, ze zájmu. Jo? A nikde v žádném příspěvku neříkám, a to fakt, že jsou mladí vždycky hrozní a staří vždycky v právu. Pokud někdo chápe větu - budte k nim tolerantní jako větu nejste v právu, pak bohužel věk sem věk tam chápe blbě, jo?
Schválně - jestlipak mi někdo bude schopen ocitovat, kde jsem třeba v téhle diskuzi uvedla, žer je babka v právu a mladí ne? A vůbec zkuste tohle tvrzení najít, kdekolv. nenajdete, nejsem blázen. Ovšem tvrzení, že mládí je radikální a velmi netolerantní, to ano. Nakonec mládí je takové, to vím dobře. Bud černé nebo bílé, dobro nebo zlo a nic mezi. Je to normální - a proto všude říkám - je to jinak. mezi tím vším je spousta stupnů. A hlavně - proč ztrácíte čas takovými žabomyšími spory?

• načítám...
1972
18.12.17 14:22
@inkakřivák píše:
@MarcelaN Přesto znovu říkám - ptala jsem se prostě na věk, ze zájmu. Jo? A nikde v žádném příspěvku neříkám, a to fakt, že jsou mladí vždycky hrozní a staří vždycky v právu. Pokud někdo chápe větu - budte k nim tolerantní jako větu nejste v právu, pak bohužel věk sem věk tam chápe blbě, jo?
Schválně - jestlipak mi někdo bude schopen ocitovat, kde jsem třeba v téhle diskuzi uvedla, žer je babka v právu a mladí ne? A vůbec zkuste tohle tvrzení najít, kdekolv. nenajdete, nejsem blázen. Ovšem tvrzení, že mládí je radikální a velmi netolerantní, to ano. Nakonec mládí je takové, to vím dobře. Bud černé nebo bílé, dobro nebo zlo a nic mezi. Je to normální - a proto všude říkám - je to jinak. mezi tím vším je spousta stupnů. A hlavně - proč ztrácíte čas takovými žabomyšími spory?

Stále ale hledáš otázkami na zakladatelku věci, abys tu babku do práva mohla hodit a mladým to omlátit o hlavu.
A ano, jinak tvoje příspěvky jsou dost netolerantní ve spoustě diskuzí. Ten, kdo si dovolí situaci řešit jinak než ty a tvoje rodina poučuješ a napadáš. Kdysi jsem sledovala diskuzi o očkování dětí a pamatuji si, že tvoje příspěvky byly jedny z nejvíc útočných. To jen na okraj.

• načítám...
80475
18.12.17 14:42

A to víš jak, proč se ptám na věk? zajímavé, já se ptám, protože mne to prostě zajímá, a ty víš, že je to úplně jinak. A jednoduše - ukaž mi přímo citát, kde píšu, že mladí jsou naveskrze zlí a staří dobří. nemůžeš, co? A očkování je naprosto jiná záležitost než mezilidské vztahy si myslím. Takže to bych sem vůbec nemíchala. A stejně si myslím, že ani tam jsem nenapsala, že mladí jsou hrozní a staří boží. takže jak to je? Dolož mi to, co říkáš, a já uznám, že máš pravdu.

• načítám...
1972
18.12.17 14:57
@inkakřivák píše:
A to víš jak, proč se ptám na věk? zajímavé, já se ptám, protože mne to prostě zajímá, a ty víš, že je to úplně jinak. A jednoduše - ukaž mi přímo citát, kde píšu, že mladí jsou naveskrze zlí a staří dobří. nemůžeš, co? A očkování je naprosto jiná záležitost než mezilidské vztahy si myslím. Takže to bych sem vůbec nemíchala. A stejně si myslím, že ani tam jsem nenapsala, že mladí jsou hrozní a staří boží. takže jak to je? Dolož mi to, co říkáš, a já uznám, že máš pravdu.

Tak si svoje diskuzní příspěvky v očkovací diskuzi po sobě přečti, už i tam se do tebe ostatní pustili. Děláš si tam srandu a ironii z maminek, kteří mají strach dát očkovat svoje dítě a hledají třeba jiný postup nebo radu.
Kdo není úplný hlupák, tak si tvoje narážky na necitlivé mladé a důrazná upozornění, že mladí budou jednou staří, tak ať si dávají bacha, dovede dát do kupy. Je jasné, komu fandíš, ať je pravda jakákoliv. A jinak ty svoje děti a vnuky si porodili a vychovali ti staří, tak mají, co si udělali. Já nikoho tak zlého jak popisuje babku zakladatelka neznám, máme v rodině normální, pěkné vztahy. Ale co se týká zakladatelky, nevidím jediný důvod si od ní nechat kadit na hlavu.

• načítám...
7355
18.12.17 15:22
@MarcelaN píše:
No to neni o jedne otazce, vase prispevky o nesnesitelnych mladych jdou napric diskuzemi a evidentne nejsem jedina, kdo si toho vsiml. Na serialy nekoukam (pro konicky nezbyva cas), mlada uz nejsem (ale od padesati se mam cim dal lepe) a co je rodina doufam vim (2 deti, ale uz s nami pochopitelne nebydli). Takze tenhle prispevek jde naprosto bohuzel mimo me. A ac jsem mozna 2×starsi nez vetsina zdejsich prispevatelek, fandim mladym a o starych kvuli kterym jsou podobne diskuze si myslim sve (a mnohdy nic hezkeho)
:palec:
  • načítám...
80475
18.12.17 16:56

@ivunak Zvláštní, ale dost jsem pochopila, odkud potom pramení ta neporozumění mezi generacemi zde. Protože vy vlastně podsouváte jiný význam. Já se zeptám naprosto neinně a ze zájmu kolik je dotyčným let a vy to hned víte že se ptám proto, abych mohla zakladatelce nadávat. Takže ne ze zájmu. A to bude ten problém mnoha diskuzí zde - babička vám nabídne naprosto klidně třeba - já ti pomůžu - a vy slyšíte ty jsi hotové jelito a beze mne bys to nezvládla. A přitom ona říká - pomůžu ti. To bude ono.
A že si dělám legraci z příspěvků typu neštovice vymýtila hygiena - no nezlob se ale tohle píše skutečný hlupák. A fak nechápu, proč se směšuje debata o rodinných vztazích a očkování. Protože je pravda, že k hlouposti jsem naprosto netolerantní. Protože nemusí být nikdo hlupák. Jo?
A co si kombinuješ ty, to je tvůj problém. Já píšu jedno, ty kombinuješ druhé. A hádám nezpochybnuješ, že všichni jednou zestárneme a nikdo neví, jací budeme. nebo tedy jací budou? protože já už fakt starší jsem. A setkala jsem se s tím, jak stáří lidi mění. A proto pořád budu opakovat znovu - toleranci, prosím. Toleranci. Vám to nijak neublíží a budete mít lehčí život. A proč bych neměla fandit své věkové skupině, to už vůbec nechápu. Když tu vidím ty útoky typu - baba prudí, baba se nezajímá, baba kupuje dárky, baba nekupuje dárky, baba volá, baba nevolá - no tak snad se nebudu zastávat pořád těch mladých. A znovu - laskavě si přečti, ka řekni mi, kde hájím pořád to stáří, že je povinnost ho tolerovat a kde odsuzuju to mládí, že je zlé a musí poslouchat a pak mi to prosím pošli. A já se ti ráda omluvím.

• načítám...
80475
18.12.17 16:58

Jako chápu, proč se vytahuje diskuze o očkování - když nemůžeš najít nic tady, tak vythneš moji ironii odtud, co? Ale jo, nesnáším matky, které neočkují s odvoláním na hliník a jiné kraviny a nesnáším matky, které rodí doma s tvrzením, že jsou zdravé a co. Důvody mám, svoje. A budu vždycky tyto typy odsuzovat.

• načítám...
80475
18.12.17 16:59

@MarcelaN A ještě se optám - co byste říkala vy, kdyby vám vaše snacha diktovala, jaké vztahy budete mít se svou matkou?

• načítám...
Anonymní
18.12.17 18:39

@inkakřivák ono se nemusí hledat, kde se píše že nadržuješ starým a mladí jsou netolerantní a ničeho si neváží, třeba to nepíšeš doslova ale prostě to z toho textu vyplývá. Očkovat by se podle mě mělo, ale na to má každý svůj názor, domácí porod neodsuzuji, pokud je u toho porodní asistentka a pokud bylo dosud vše v pořádku, není důvod proč nerodit doma.
Já, tedy snacha, nikomu nic nediktuji. Ale promiň, že tchýně kvůli ní musí brát prášky na nervy a že mám o ni starost. Když se o to člověk zajímá, tak je to špatně, a když se nezajímá, tak je netolerantní atd… :roll:

• Upravit
80475
18.12.17 18:50

Co vyplývá tobě je jedna věc, co píšu je druhá. nepíšu že si nevážíte, ale fakt je, že tolerance vůči chybám stáří vám dost chybí. A to je jediné co tu stále doporučuji. Protože abych se vrátila znovu k problému - ta tchyně to odskáče stejně nejvíc. A že se jako jediná stará o babču, i když ta má plno sourozenců, to je přece k obdivu. Nakonec sourozenci se starali o své děti a o ně se ty děti asi zase budou starat. Ovšem to je jedno. Znovu říkám - ta tchyně, kterou lituješ, to nakonec odskáče v tom, že jí babča bude dělat další scény, protože bude mít možnost. A to předkládám k pochopení. A jo, hájím ji, tu tchyni, protože je dobrák, snaží se a pomoc, kterou j nabízíte vy, není asi to, co potřebuje nebo si přeje. Asi tak. A že se mi zdá mladá generace sobecká? A kdy se nezdála té starší generaci? Takže jo, hájím starší. Ale co čtete vy a co píšu já, to je něco jiného a to, co vy podsouváte, je váš problém. Očividně vy byste to takto napsaly, z těchto důvodů? Když se i něco nelíbí, tak to říkám rovnou.
A ty porody doma - víš jak rychle se může zvrtnout normálně probíhající porod v takový děs, že může být pět minut rozhodujících o smrti? A žádná asistentka s tím nic neudělá. Proto. A nikdo neví, kdy se co může podělat. Můžeš být naprosto v pohodě, celé těhotenství bez komplikací a najednou je všechno jinak. V lepším případě se nakonec vyřeší problém a dítě je třeba jen trochu postižené, v horším třeba zemře anebo zemřou oba. To je fakt a nikdo to nevyvrátí. Proto říkám, že matky, které rodí doma, protože si přejí klidné a přítelské prostředí, jsou beznadějně naivní a hloupé, hloupé.
Souhlasím, aby se rodilo v porodnici a klidně šla matka domů za pár hodin po, ale nikdy nebudu souhlasit s porody doma. A s neočkováním. S výjimkou některých dětí.
Takže zase - nikde žádná věta, kterou mi tu přisuzujete - že staří mají na vše právo a mladí jsou špatní a mají stát v haptáku, co? Osočovat, to jo, ale dokázat je druhá věc.

• načítám...
87
18.12.17 18:53
@inkakřivák píše:
@MarcelaN A ještě se optám - co byste říkala vy, kdyby vám vaše snacha diktovala, jaké vztahy budete mít se svou matkou?

Co bych rekla? „Mila Renatko, ja bych si nedovolila cokoliv diktovat tobe a proto si to taky udelam dle sveho“. Ale nedovedu si predstavit, ze si navzajem neco „diktujeme“ krome receptu :-)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová