Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
@inkakřivák ono se nemusí hledat, kde se píše že nadržuješ starým a mladí jsou netolerantní a ničeho si neváží, třeba to nepíšeš doslova ale prostě to z toho textu vyplývá. Očkovat by se podle mě mělo, ale na to má každý svůj názor, domácí porod neodsuzuji, pokud je u toho porodní asistentka a pokud bylo dosud vše v pořádku, není důvod proč nerodit doma.
Já, tedy snacha, nikomu nic nediktuji. Ale promiň, že tchýně kvůli ní musí brát prášky na nervy a že mám o ni starost. Když se o to člověk zajímá, tak je to špatně, a když se nezajímá, tak je netolerantní atd…
Já nevím, ale na začátku, jsi nepsala, že máš o tchýni starost. Jen to, že se stará o babku, která vám nechtěla uvolnit byt.
Vyznělo to tak, že za to může tchýně, protože poslouchá svoji matku a ještě dává přednost svoji matce a ne vnučce a vnučku nechává žít v plísni. Přitom je to primární starost vás jako rodičů.
No přemýšlím, jestli bys ty špatné vztahy řešila i v případě, že by vyhověla vám ne matce. A podle toho, co píšeš by si od babky vyslechla svoje, a proto to neudělala.
@P4ja jenže ono za to může tchyně. Protože ona si od babky nechává s.at na hlavu. Ona poslouchá ty její kecy místo toho aby poslechla někoho jiného (a tím nemyslím jen nás, ale i manzelovo bratra s jeho přítelkyní). Ona kvůli ní chodí na psychiatrii protože jí psychicky týrá. Léky ji otupujou ale bez nich by to s babkou nešlo. Ona si ji tam nastěhovala, ona ji neposlala zpět když si na ni poprvé otevřela hubu, takže ona - tchyně. Neříkám, že může za to že bydlíme ve vlhkém baráku, ale může za to, že nám nepomohla. Tak jak se v rodinách normálně pomáhá. Znám plno mých vrstevníků kterým nechali rodiče či prarodiče bydlení a trvale se odstěhovali na chalupu. Naopak neznám nikoho, kdo by měl volný byt a nenechal by ho svým potomkům. NIKOHO. Ona navrhla ze můžeme jít do bytu bydlet, a ona to taky pak odvolala. Tak kdo za to může? Já, či manžel???
@inkakřivák píše:
Víš, jestli zastupuješ tu starší generaci, tak to je trochu medvědí služba. Vystupuješ tu velmi útočně až arogantně, a to se nediv, že se lidem nelíbí. Zaměňuješ to za smyšlenou netoleranci, ale tu vnímám spíše u Tebe.
@Anonymní píše:
@P4ja jenže ono za to může tchyně. Protože ona si od babky nechává s.at na hlavu. Ona poslouchá ty její kecy místo toho aby poslechla někoho jiného (a tím nemyslím jen nás, ale i manzelovo bratra s jeho přítelkyní). Ona kvůli ní chodí na psychiatrii protože jí psychicky týrá. Léky ji otupujou ale bez nich by to s babkou nešlo. Ona si ji tam nastěhovala, ona ji neposlala zpět když si na ni poprvé otevřela hubu, takže ona - tchyně. Neříkám, že může za to že bydlíme ve vlhkém baráku, ale může za to, že nám nepomohla. Tak jak se v rodinách normálně pomáhá. Znám plno mých vrstevníků kterým nechali rodiče či prarodiče bydlení a trvale se odstěhovali na chalupu. Naopak neznám nikoho, kdo by měl volný byt a nenechal by ho svým potomkům. NIKOHO. Ona navrhla ze můžeme jít do bytu bydlet, a ona to taky pak odvolala. Tak kdo za to může? Já, či manžel???
Upřímně, znám spoustu lidí, kteří ve dvaceti odešli bydlet do pronájmu a zařídili si život po svém. A nečekali a nenadávali vlastním rodičům, že jim nepomohli. A naprosto samozřejmě jim pomáhají.
Ona to navrhla a ona to taky mohla odvolat. Je smůla, že jste s tím počítali, ale jak tak píšeš o babičce, tak se nedivím, že couvla. A upřímně se divím, že vás samotné to nenapadlo hned, když píšeš jaká je babička sekernice. To bych s bytem opravdu nepočítala.
Každopádně, když to tak čtu, tak se nezlob, ale dobře udělala. Od začátku jsem si myslela, že je to jen a jen o bytu a bohužel je to tak.
@P4ja píše:
Upřímně, znám spoustu lidí, kteří ve dvaceti odešli bydlet do pronájmu a zařídili si život po svém. A nečekali a nenadávali vlastním rodičům, že jim nepomohli. A naprosto samozřejmě jim pomáhají.
Ona to navrhla a ona to taky mohla odvolat. Je smůla, že jste s tím počítali, ale jak tak píšeš o babičce, tak se nedivím, že couvla. A upřímně se divím, že vás samotné to nenapadlo hned, když píšeš jaká je babička sekernice. To bych s bytem opravdu nepočítala.
Každopádně, když to tak čtu, tak se nezlob, ale dobře udělala. Od začátku jsem si myslela, že je to jen a jen o bytu a bohužel je to tak.
Ano já také znám lidi co jsou v nájmu, ale neměli tu možnost, aby jim rodiče něco přenechali když měli jen jeden byt. Psala jsem, že neznám nikoho, kdo by měl v rodině PRÁZDNÝ BYT! který by zůstal nevyužíván. A ano, tato diskuze začala tím, že jsme chtěli byt. A taky šlo o to, že tchýně má pravomoc se na babku v tomto ohledu vykašlat a neudělala to. Proč nám to tedy nabízela a proč se těšila, že budeme bydlet kousek od nich? Proč mi při každé návštěvě ukazovala prospekty koupelen, a které obklady by se jí líbili? Asi proto že to nechtěla, že? S bytem jsme počítali, a to jsme měli hledat jiné řešení když nám tchýně dala slovo???
@Anonymní píše:
Ano já také znám lidi co jsou v nájmu, ale neměli tu možnost, aby jim rodiče něco přenechali když měli jen jeden byt. Psala jsem, že neznám nikoho, kdo by měl v rodině PRÁZDNÝ BYT! který by zůstal nevyužíván. A ano, tato diskuze začala tím, že jsme chtěli byt. A taky šlo o to, že tchýně má pravomoc se na babku v tomto ohledu vykašlat a neudělala to.Proč nám to tedy nabízela a proč se těšila, že budeme bydlet kousek od nich? Proč mi při každé návštěvě ukazovala prospekty koupelen, a které obklady by se jí líbili? Asi proto že to nechtěla, že? S bytem jsme počítali, a to jsme měli hledat jiné řešení když nám tchýně dala slovo???
No asi proto, že je to její máma??
A nikdy sis nepoložila otázku, proč změnila názor?? Proč jenom, já, já já…já jsem ta ublížená. Tchyně má život za sebou a před sebou vidinu starání se o starou, protivnou matku a postiženého syna.
A myslím, že vy to zvládnete i bez bytu…chce to jen trochu snahy.
@P4ja píše:
No asi proto, že je to její máma??
A nikdy sis nepoložila otázku, proč změnila názor?? Proč jenom, já, já já…já jsem ta ublížená. Tchyně má život za sebou a před sebou vidinu starání se o starou, protivnou matku a postiženého syna.
A myslím, že vy to zvládnete i bez bytu…chce to jen trochu snahy.
Tchýně změnila názor protože když jsme se společně dívali na koupelny, tak její matka šla okolo a řekla že se v tom bytě nic dělat nebude a že tam nikdo bydlet nepůjde. Sama tchýně byla překvapená, říkala mi že to babička určitě tak nemyslela. Na další návštěvě nám bylo řečeno že byt nebude a jiné vysvětlení nám dáno nebylo, jen že si to babka nepřeje. 55 let snad není život za sebou??? Má postiženého bratra, ne syna a o matku se nestará, ta jen parazituje. My to samozřejmě zvládneme, už máme hotovou dokumentaci a vybíráme firmu. Ale není to hned a bohužel nemáme kam jinam s dcerou jít.
@Anonymní píše:
Tchýně změnila názor protože když jsme se společně dívali na koupelny, tak její matka šla okolo a řekla že se v tom bytě nic dělat nebude a že tam nikdo bydlet nepůjde. Sama tchýně byla překvapená, říkala mi že to babička určitě tak nemyslela. Na další návštěvě nám bylo řečeno že byt nebude a jiné vysvětlení nám dáno nebylo, jen že si to babka nepřeje. 55 let snad není život za sebou??? Má postiženého bratra, ne syna a o matku se nestará, ta jen parazituje. My to samozřejmě zvládneme, už máme hotovou dokumentaci a vybíráme firmu. Ale není to hned a bohužel nemáme kam jinam s dcerou jít.
Tak se holt budete muset smířit s tím, jak to je. A snažit se změnit to, co změnit jde.
@inkakřivák píše:
@ivunak Zvláštní, ale dost jsem pochopila, odkud potom pramení ta neporozumění mezi generacemi zde. Protože vy vlastně podsouváte jiný význam. Já se zeptám naprosto neinně a ze zájmu kolik je dotyčným let a vy to hned víte že se ptám proto, abych mohla zakladatelce nadávat. Takže ne ze zájmu. A to bude ten problém mnoha diskuzí zde - babička vám nabídne naprosto klidně třeba - já ti pomůžu - a vy slyšíte ty jsi hotové jelito a beze mne bys to nezvládla. A přitom ona říká - pomůžu ti. To bude ono.
A že si dělám legraci z příspěvků typu neštovice vymýtila hygiena - no nezlob se ale tohle píše skutečný hlupák. A fak nechápu, proč se směšuje debata o rodinných vztazích a očkování. Protože je pravda, že k hlouposti jsem naprosto netolerantní. Protože nemusí být nikdo hlupák. Jo?
A co si kombinuješ ty, to je tvůj problém. Já píšu jedno, ty kombinuješ druhé. A hádám nezpochybnuješ, že všichni jednou zestárneme a nikdo neví, jací budeme. nebo tedy jací b@inkakřivák píše:
Jako chápu, proč se vytahuje diskuze o očkování - když nemůžeš najít nic tady, tak vythneš moji ironii odtud, co? Ale jo, nesnáším matky, které neočkují s odvoláním na hliník a jiné kraviny a nesnáším matky, které rodí doma s tvrzením, že jsou zdravé a co. Důvody mám, svoje. A budu vždycky tyto typy odsuzovat.Ale vůbec jsi to nepochopila. Chci ti říct, že jsi prostě i v jiných diskuzích útočná na nějakou tebou zvolenou skupinu lidí. Tady na snachu, jinde na ty, kteří používají alternativu, jinde na matky, co očkují jinak nebo z nějakého důvodu neočkují. Takže ty tolerantní nejsi ke spoustě lidem vůbec, dokonce z tvého výše uvedeného příspěvku jsi nesnášenlivá. Tak si prosím nech moralizující názory vzhledem k zakladatelce a jiným názorům tady a hlavně neřeš toleranci někoho jiného. On každý má svoje důvody, stejně jako ty.
@vertunka píše:
Tak v prvni rade nechapu tebe. Pokud chces lepsi bydleni, tak si ho zarid sama a ne ze budes chtit bydlet v byte nekoho z rodiny. Kor kdyz se o nich vyjadrujes ve stylu,,babka''.
Presne tak. Mluvis mi z duše ![]()
ZAKLADATELCE :
Co rika soud, do toho Vam nic neni. Byt neni preci Vaš ale jejiho vlastniho syna.
A oznacujete ji za babku, protoze nikdy nikomu nic dobreho neudelala? Hamba by Vas mela mlatit. Ja se jen ptam, kdo je tu zlej a chamtivej. Babicka nebo vnucka? ![]()
Tohle napsat moje dcera o me mamince tak ji osobně ( jak sve deti nebiju ) rozbiju s prominutim h.bu ![]()
@prekvapenana2 píše:
Tak já chápu Vaše rozčarování… V rodině je byt který se nepoužívá a je podle mě blbost nechat ho ladem a shánět jinde. Jasně, za bydlení si odpovídáte sami ale ste rodina a ta si má pomáhat. Tchyně asi byla vychovaná jako ta utlacovana a to si nese doteď, prostě se chce mámě zavděčit. Ale spíš než trucovani asi bych se snažila vysvětlit situaci. Pozvěte je na vánoce, ukažte s čím máte problém… Pokud to nepomůže dejte ji jasně najevo, že když ona nepomůže, vy ji také ne! PS. Tchyni netresteje, naopak ji umožní častější kontakt s vnučku a třeba ji dodá odvahu si dupnout
Kde prosim jsou rodina? Ona tu pani pojmenovava babka ktera nikdy nikomu neudelala nic dobreho tak nema ani pravo se odvolavat na rodinu. jinak jak pises, kdyz ta babicka nepomuze, tak ji ma zakladatelka dat najevo, ze take nepomuze, tak to je uz uplne pod pas. Ja se jen ptam, kde se ve vas bere tolik sprostoty
.
A take by jste si meli uvedomit, ze vubec nevite, z jakeho duvodu si ti ta babicka nepreje. Zrejme ma k tomu urcity duvod ne ![]()
@Rive píše:
Přesně nad tím přemýšlím, vždyť by to vyřešilo i to, že tchyně nemá obyvák…
Ja tedy nechapu proc jako by se meli ostatni stehovat pouze proto, ze zakladatelka ma plisen. Jak jiz psala, zacali to resit pozde a pomalu, az kdyz byla neplanovaně tehotná…no promin ale ona chce svoje chyby a zodpovednost prevezt na jine a jeste je nazývá ovcema a zlou babou atd…takze ja jen nemam slov.
@P4ja píše:
No já si zakladatelko myslím, že vůbec nemáš právo řešit, kdo kde bydlí a jak to má tchýně v rodině.
A to, že si manžel chce byt, na kterej nemá vůbec žádný nárok, vyvzdorovat to nechápu vůbec. Přijde mě, že se chováte jako malé sobecké děti.
Plesnivý byt, je váš problém a vy jste zodpovědní za zdraví vaší dcery.Jinak nesuď a nepomlouvej staré lidi, nikdy nevíš, co čeká tebe, A pokud, se takhle chováte k prababičce svého dítěte a matce manžela, tak to dáváte dceři opravdu „dobrý“ příklad. Karma funguje.
@ivunak Takže podle tebe, když já napíšu, že byste měly být tolerantní, je to útočné, protože o tom mluvím stále dokola, kdežto když tu snacha napíše, že by měla tchyně babku vyhodit a poslat zpět, je to výraz tolerance. No nediv se pak, že mne to ponouká k rýpání.
O alternativkách a domácích porodech a odmítačích očkování se tu jednoduše bavit nebudu. Ty netoleruji, a mám své důvody. Stačí? A faktem je, že zde ta tolerance ve vztahu ke tchyni prostě není. Na jednu stranu pořád řeči o tom, že jí na ní záleží, na druhou stranu neustálé příspěvky o tom, že ona se má postavit vlastní matce - a vy ji v tom podporujete. Je to přece jenom její volba? Tak jako vy máte právo si rozhodnout, s kým se budete a nebudete stýkat, má totéž právo i ona. A ted mi řekni, kde je ta moje netolerance.
V tom, že vás upozornuji na to, že i vy jednou zestárnete a nikdo vám nezaručí, jaké budete, zda budete soběstačné a jak to stáří bude vypadat? A že nemá cenu řešit zabomyší spory? Ale to je prostě realita. Takže jo, napíšu to takto a doufám že to pro vás bude dostatečně tolerantní. ( ikdyž si myslím, že zase ne). Žijte si svůj život, podle sebe, a nechte ostatní, at si ho žijí taky. I s tím, že mají právo rozhodovat o tom, jak a s kým budou jednat, s kým a jak budou žít, co komu poskytnou či neposkytnou. Vy máte totéž právo. Stačí?
Prostě si tu připadám jako cvok. Co může vyvolat jedna jediná otázka na věk. Dokonce osočení o netoleranci k alternativkám. To by se jeden posmál.
Jo ale starat se o padesátiletého chlapa s mozkem a schopnostmi tříletáka, no potěš koště! To je tedy síla. A kdoví, zda ta tchyně není na prášky spíš z něj. Já bych byla. Protože znovu říkám - jednou jsem byla v takovém ústavu a jednoduše - oni mají sílu a neuvědomují si ji, mají touhy a potřeby dospělého - a neumí to kočírovat, protože jsou to mozkem děti. Panebože. To je něco. A už jen proto si myslím, že ta tchyně zaslouží obdiv. Nebo ne? Má ho vrazit do ústavu, babku vyhodit a žít si? jako si žije hodně lidí?
Jenom pro sebe? panečku, znát tu ženskou, tak jí koupím aspon kytku. Podle mne už musí mít na hlavě svatozář.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat