Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
ne, to my tam chodíme stejně jako k našim, ale co se týče hlídání na delší dobu, tak řikám mojí mamce..to zase neni tak často, zatim asi 3krát, protože vim, že mamka vezme kočár a vydrží s ní dlouho venku, malá v kočáře nebrečí, mám strach, že tchýně by panikařila a byla z toho třeba i špatná, že jí neutiší..to už je trochu teď
no…já si třeba s tchýni hezky pokecám vždycky, ráda si s ní povídám, zajdu s ní klidně na nákupy, do kina, kamkoli. máme se rády…ale to, že víc je s malou prostě moje mamka mi divný nepřijde. je to prostě MOJE MAMKA. prožívala se mnou víc i těhotenství. říká, že to cítí jakoby měla další dítě nebo tak něco…podle mě je to prostě při normálním vztahu matka-dcera normální. ![]()
@Anonymní píše:
to já ty rady taky vydržim, dělám si to stejně podle svýho:-)zkusim to udělat jak radíš, ona potřebuje bejt taky potřebná-to je logický a výstižně napsaný
jak starší lidi zjistí, že nejsou potřební hrozně rychle chátrají
abyste pak nepřišli o babi úplně
moje mamka musí třeba hlídat sama, můj otec je z malé nervák.. takže ta k nám jezdí častěji a když je u nás já hodím nohy nahoru nebo si jdu po svým a když potřebuji udat na víkend pryč, je na řadě tchýně, protože tchán dokáže vymyslet hrozné blbosti
taky to trvalo než jsme si najeli řád a dodnes občas musím něco „zkousnout“ ale zkus zakročit, jemně vysvětlit, prosím chci to tak a tak, je to dobré pro mrně a brát v potaz, že to aspoň zkusili i když to nevyšlo. žádní dva lidi nejsou stejní a když to vezmeš z druhé strany, od každého kdo tvé dítě hlídá se naučí a pochytí něco jiného, každý s ním dělá a bude dělat něco jiného a pak bude rozvíjeno po více stranách a více směrech a to je super
moje tchýně je na básničky a říkanky a malují apod, tchán na lumpárny, moje mamka miluje takovéto hraní s panenkama a Nikča s má pokaždé jinou zábavu a pokaždé ji někdo něco jiného naučí ![]()
Zakladatelko, bud rada za to, jak to mas.Moje tchyne je nemocna, ale troufla by si uplne na vse a kdyz reknu ne, ztropi rodinnou scenu. Malemu je pul roku, ctyri mesice se s nim nevidala, protoze jsem ji nedovolila hlidat samotnou. Nejsem sobec, jsem realista, nema na to.Je urazliva, pokud neni po jejim a vyhrozuje nam, posila maily, skoda mluvit jake, a kope kolem sebe.Uz jsem mela nabeh na rozvod, protoze meho muze drzi v sachu skrz nejake veci. Tolik jina zkusenost.
Tak já raději tchýni než matku.
Ale zase zeptat se jí na nic nemůžu, ona je trošku mimo, neporadila by. Takže jsem na malou sama, ale upřímně - mám emimino, takže všechno vím, všechno znám.
![]()
Děkuju holky za názory, zkusim to nějak změnit, aby byly spokojený všechny:-))ono je mezi nám haodně rozdílů, tchýně je hodně věřící, naši jsou ateisti apod. máme jinej vkus a asi úplně všechno, ale malá potřebuje obě babičky, čim víc lidí jí bude milovat tím pro ní líp:-…ale s tím hlídáním se teď ještě bojim, nejsem si ji ještě jistá, nechat jí dýl..myslíte, že mám?
Pokud si nejsi jista, tak dej na svuj instinkt.Proc delat se SVYM ditetem neco, o cem nejsi presvedcena. Tchyni ve styku nebranis, jen mas svoje pozadavky.
@EvaBB píše:
Pokud si nejsi jista, tak dej na svuj instinkt.Proc delat se SVYM ditetem neco, o cem nejsi presvedcena. Tchyni ve styku nebranis, jen mas svoje pozadavky.
určitě nebránim, já ani nic proti ní jakoby nemám, ale prostě na hlídání si vyberu moji mamku, neváhám nad tim a řeknu mojí mamce..i o radu si řikám jen mojí mamce, ale trochu si to udělala tchýně sama, ona se ze začátku nezeptala hned dělal po svym, nalila do ní čaj, snažila se jí posadit, tahat dopředu, aby lezla a pod. zavírala se s ní v pokoji, brala mi jí z ruky, když začla brečet, i když jsem jí řikala, že je přetažená apod.,prostě jakoby nebrala vůbec ohledy..jako by se chtěla chovat jako máma, né jako babička..třeba se to tim jak malá poroste změní..
Nejsou ty pocity od začátku, spíš se stupňujou..ale snažim se obrňovat..ale necejtim se dobře..
@Anonymní píše:
Děkuju holky za názory, zkusim to nějak změnit, aby byly spokojený všechny:-))ono je mezi nám haodně rozdílů, tchýně je hodně věřící, naši jsou ateisti apod. máme jinej vkus a asi úplně všechno, ale malá potřebuje obě babičky, čim víc lidí jí bude milovat tím pro ní líp:-…ale s tím hlídáním se teď ještě bojim, nejsem si ji ještě jistá, nechat jí dýl..myslíte, že mám?
nenechávej dýl, určitě ne za cenu nějakého přemáhání.. kolik je malé?
@Anonymní píše:
určitě nebránim, já ani nic proti ní jakoby nemám, ale prostě na hlídání si vyberu moji mamku, neváhám nad tim a řeknu mojí mamce..i o radu si řikám jen mojí mamce, ale trochu si to udělala tchýně sama, ona se ze začátku nezeptala hned dělal po svym, nalila do ní čaj, snažila se jí posadit, tahat dopředu, aby lezla a pod. zavírala se s ní v pokoji, brala mi jí z ruky, když začla brečet, i když jsem jí řikala, že je přetažená apod.,prostě jakoby nebrala vůbec ohledy..jako by se chtěla chovat jako máma, né jako babička..třeba se to tim jak malá poroste změní..
mne tohle dělali obě babičky i moje mamka i tchýně, ale obě to dělali nevědomky, nevěděli že mne to vadí dokud jsem neřekla ( no nejsou vědmy že?
a najednu stranu, já se těšila na mimi 9 měsíců + možná něco málo před, oni na vnouče několik let a byli z něj poprděný jako blázni, a navíc chtěli tak hrooozně pomáhat
neměj ji to za zlé.. sedni si s ní někde sama na kafe a řekni co a jak cítíš..
hele, mne moje tchýně o svatbu řekla : no nic no, hold se s tím musím smířit, představovala jsem si pro Martínka někoho lepšího
prošli jsme si nenávistí, ignorací a pak si to vyříkali a dnes říká že jsem to nejlepší co je potkalo ![]()
@veverkas22 sakra upřímná ženská, to potěší, tohle slyšet ![]()
Moje mamka o hlídání malé nestojí, prý neví, co s ní. Možná prý až bude starší, teď je dceři 15 měsíců. Tchýně by ji naopak chtěla pořád, obě jsou stejně staré a ze stejného města. ![]()
Uz ti to tady napsalo par holek a ja se k nim trosku pridam. Ja se v tom tvem pribehu trosku vidim. Mam zlatou tchyni, je hodna ma me rada a nikdy jsem s ni nemela sebemensi problem, ale proste mamka ja mamka, moje krev. Je to i v tom, ze moji mamce reknu vsechno tak jak to je, nemusim se hlidat, proste reknu svuj nazor a svoji predstavu, aniz bych mela strach, ze se ji to dotkne, proste vim, ze se ji nemusim bat rict nektere veci uprimne. Tchyni ac je zlata, tak k ni byt uprimna uplne byt nemuzu. Ja ji respektuji a beru jeji nazor a pohled na zivot, ikdyz zijeme uplne jinak a v tom to proste je. Tchyne je proste navic strasne strasne krehka a docela nekdy zmatkarka v urcitych situacich. Nekdy mi prijde, ze na nektere veci nama ani svuj nazor a to je to, proc u ni necitim prirozene tu jistotu, protoze vidim, ze se spousty veci hrozne boji. ![]()
@veverkas22 To jsi dobra, ze jsi to zvladla prekonat, mne tohle rict, nevim, nevim, je to celkem soda! Ocekavam, ze kdyz jsem slusna k jinym, budou i oni slusni ke mne.Ale je fakt, ze uz jsem taky zazila prekvapko ![]()
No tohle mi říct tak u mně skončila, to se přece mezi slušnýma lidma neřiká--
@Anonymní píše:
No tohle mi říct tak u mně skončila, to se přece mezi slušnýma lidma neřiká–
Taky to tak cítím, jenže pokud chci žít s jejím synem, úplně to nejde. Být to cizí ženská, sbohem a šáteček kamarádko, ale takhle je to o překonávání sebe samé a to je sakra fuška!