Tchýně versus mamka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105
31.3.15 13:15
@Teres píše:
Ale je to někdy těžký, babičky mají společné známé a tchýně vypráví o těch dvou hodinách týdně tak, že všichni mají pocit, že je s ní vnučka furt. Moje mamka není tenhle tzp, tak je z toho nesvá. Naštěstí to vždycky přejde slovy, že kvůli lidem to nedělá, takže to jí nevadí.

Tak to je jak u nás, moje mamka hlídá, kdykoliv potřebuju. Tchyně hlídá tak 1× za 4 měsíce, někdy ani to ne, ale vykládá to potom každýmu, takže si všichni myslí, kdoví jaká není vzorná babička, ale skutek utek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
31.3.15 13:27

Já nesvěřím děti ani jedné z těch našich krasavic. Moje matka je hysterický cholerik, co by se měl jít urychleně léčit a ne hlídat děti. No a tchýně…to je taky kapitola sama o sobě. Sice pořád mluví o tom, jak by pomáhala, ale teď jsme poprvé za léta potřebovali opravdu pomoct. Já celý den doma sama, chřipka, plus kontrakce v 30tt, samozřejmě všechny tři děti také nahromadě. Mům muž pracovně pryč s nemožností jakkoliv se k nám přiblížit. Tak urguji tchýni, že prostě musí dojet, protože to nezvládnu, no nedojela. Nakonec ji v noci nabral na cestě zpět muž, abychom mohli alespoň bez dětí do porodnice na kontrolu. Tam si mě samozřejmě chtěli nechat, ale já raději podepsala revers, nabrala léky a jela, že to doma s tchýni a mužem prostě zvládneme. No babička si od rána, kdy jsme přijeli, pospala, vykouřila krabičku cigaret a pak, když jsme všichni padli vyčerpáním a usnuli, zmizela jako pára nad hrncem. A za týden nám ještě volala, aby „poděkovala za chřipku, co u nás chytla!“ Takže já už jsem nad obouma zlomila hůl a za normální babičku, klidně i takovou, co by mi občas do něčeho kvákla, bych dala cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
31.3.15 14:23

Jo a jeste bych dodala, muj synovec k mym rodicum jezdi uz odmala skoro kazdy vikend, a v lete kdyz maj dovolenou klidne na cely tyden o vikendu u nich je od patku do nedele takze u nich spi dvakrat.. k druhy babice chodi spat jednou za cas a kdyz tak jen z patku na sobotu a asi tak od 4 let se zacinal ptat proc u babicky „A“ spi dvakrat a u babicky „B“ jen jednou.. tak ted treba prijde dceri babicka-tchyne lepsi nez babicka- mama.. ale casem ji treba taky bude divny proc je s babickou tchyni tak malo :nevim: a je otazka jak se babicka tchyne zachova :nevim: jestli si malou bude brat vic nebo to necha tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
31.3.15 14:30

Dítě je prostě upřímné, tak občas řekne něco, co zamrzí. Já bych ji nechala. Takhle malé dítě každý utáhne na vařené nudli :D Já jsem si jistá, že moje děti se také více zabaví s manželovo maminkou nebo jeho ségrou, než se mnou. A co. Mně přijde zbytečné to řešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
31.3.15 15:22

Rozhodně na pohlídání dítěte (roční) víc věřím svojí máme. Tchýně je stále pro mě jakoby cizí člověk a hlavně to ani tak s malou neumí. Jak já říkám naše máma má Vysokou babičkovskou školu a dokáže perfektně to dítě nadchnout a zaujmout. Ráda je pozoruju a hlavně se učím různé říkanky a písničky. To tchýně jí tak maximálně pochová a pusinkuje, ale nijak jí neumí zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
31.3.15 15:28

@paduska ja svoji tchyni poznala mesic pred tim nez se syn narodil a to jsme spolu s pritelem byli 6 let :mrgreen: takze pro me je to vlastne taky cizi clovek tak mi nikdo nemuze mit za zly ze tchyne neni moje kamaradka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
31.3.15 15:34

@a12 A toužíš po tom abyste byli kamarádky defakto sestry, co si navzájem svěřují veškerá tajemství? Tchýně se u mě jednou o to snažila, když mi vyprávěla svůj manželský sexuální život a nejvíc mi dorazilo, když vytáhla zápisníček s datumama styku. TO jsme jen trhnula, aby nechtěla vědět jak jsme na tom my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
31.3.15 15:52

@paduska tak tohle bych vedet nemusela :mrgreen: netouzim a bohuzel to neni povahove zenska s kterou bych kamaradka chtela bejt ikdyby to tchyne nebyla :nevim: nerikam ze je spatna to ne, mluvit se s ni da, ale na muj vkus je moc starostliva :nevim: ve vysoky mire mi to fakt vadi.. k priteli se chova jak kdyby mu bylo dvanact a me to docela vytaci :nevim: no a ke me se chova jako zkusena matka k holce ktera se nechala v 15ti zbouchnout :roll: no a kdyz nam ted zacla mluvit do toho jak si co mame udelat v baraku tak jsem rada ze bydli daleko :mrgreen: o vikendu si dokazeme i prijemne popovidat ale proste nesmi dojit na deti nebo dum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
31.3.15 20:29

Mám taky větší důvěru v mamce..Volám o rady a když potřebuju pohlídat obracím se na ní..Vždyť je to máma :srdce: A co se týče tchyně? Myslím, že hodně záleží na vztahu, jaký mezi sebou máme..Žádný..Nikdy neřekla, že mi pohlídá a já se jí radši neptám. V neděli tady byli, na dceřiných narozeninách..Nemá čas a pořád chvátá..Zdrželi se tady dvě hoďky (neviděli je asi měsíc). A není její sen dvě hodiny jezdit s kočárem po parku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
31.3.15 20:35

Ja se ohledne deti neptam ani mamky ani tchyne :lol: mam segru co ma dve deti ta se se vsim obracim radsi na ni, preci jenom nase mamy meli maly deti tak pred 25 lety nebo jeste dyl :) a kdyz mluvis o tech narozeninach, cekaj nas prvni narozeniny a rozvedeny tchanovci :roll: takze kvuli tchyni budou narozeniny bez nich :nevim: tchan s pritelkyni nemaj problem prijet a bejt tam i s tchyni, tchyne bohuzel jo :( jak to delate vy ostatni co mate rozvedeny rodice nebo tchanovce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
31.3.15 20:39

@a12 my jsme jim to prostě neřekli, že přijedou i ti druzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
31.3.15 20:41

@blecha72 :mrgreen: a vsechno dopadlo dobre jo? nepoprali se? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
31.3.15 20:45

@a12
Manželovo rodiče jsou také rozvedení..Je to divný, ale manželův táta s přítelkyní na naše narozeniny nechodí, my na jejich taky ne. Ještě jsem manželovi říkala, že je to vnučka, tak ať se s tátou domluví…Prej je to zbytečný, jednou za rok se udělá slezina, maso pivo a je to. 8o 8o :nevim: :nevim: Jinak se narozeniny neslaví, nic se nikomu nepřeje, nekupuje.. Zbytek rodiny už to má jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
31.3.15 20:48

@kvitk1 my prave byli na narozeninach pritelkyne tchana kde mela jen rodinu tak by mi prislo fer aby i oni byli na narozeninach malyho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
31.3.15 20:49

Jinak naše svatba to byla komedie. Museli jsme dělat zasedací pořádek, málem nás z toho jeblo (oba dva). Manželovo máma odmítla sedět s tátou, byť jen na oběd. Tak jsme řešili kraviny. Kdo nezažil nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová