Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Teres píše:
Ale je to někdy těžký, babičky mají společné známé a tchýně vypráví o těch dvou hodinách týdně tak, že všichni mají pocit, že je s ní vnučka furt. Moje mamka není tenhle tzp, tak je z toho nesvá. Naštěstí to vždycky přejde slovy, že kvůli lidem to nedělá, takže to jí nevadí.
Tak to je jak u nás, moje mamka hlídá, kdykoliv potřebuju. Tchyně hlídá tak 1× za 4 měsíce, někdy ani to ne, ale vykládá to potom každýmu, takže si všichni myslí, kdoví jaká není vzorná babička, ale skutek utek ![]()
Já nesvěřím děti ani jedné z těch našich krasavic. Moje matka je hysterický cholerik, co by se měl jít urychleně léčit a ne hlídat děti. No a tchýně…to je taky kapitola sama o sobě. Sice pořád mluví o tom, jak by pomáhala, ale teď jsme poprvé za léta potřebovali opravdu pomoct. Já celý den doma sama, chřipka, plus kontrakce v 30tt, samozřejmě všechny tři děti také nahromadě. Mům muž pracovně pryč s nemožností jakkoliv se k nám přiblížit. Tak urguji tchýni, že prostě musí dojet, protože to nezvládnu, no nedojela. Nakonec ji v noci nabral na cestě zpět muž, abychom mohli alespoň bez dětí do porodnice na kontrolu. Tam si mě samozřejmě chtěli nechat, ale já raději podepsala revers, nabrala léky a jela, že to doma s tchýni a mužem prostě zvládneme. No babička si od rána, kdy jsme přijeli, pospala, vykouřila krabičku cigaret a pak, když jsme všichni padli vyčerpáním a usnuli, zmizela jako pára nad hrncem. A za týden nám ještě volala, aby „poděkovala za chřipku, co u nás chytla!“ Takže já už jsem nad obouma zlomila hůl a za normální babičku, klidně i takovou, co by mi občas do něčeho kvákla, bych dala cokoliv.
Jo a jeste bych dodala, muj synovec k mym rodicum jezdi uz odmala skoro kazdy vikend, a v lete kdyz maj dovolenou klidne na cely tyden o vikendu u nich je od patku do nedele takze u nich spi dvakrat.. k druhy babice chodi spat jednou za cas a kdyz tak jen z patku na sobotu a asi tak od 4 let se zacinal ptat proc u babicky „A“ spi dvakrat a u babicky „B“ jen jednou.. tak ted treba prijde dceri babicka-tchyne lepsi nez babicka- mama.. ale casem ji treba taky bude divny proc je s babickou tchyni tak malo
a je otazka jak se babicka tchyne zachova
jestli si malou bude brat vic nebo to necha tak..
Dítě je prostě upřímné, tak občas řekne něco, co zamrzí. Já bych ji nechala. Takhle malé dítě každý utáhne na vařené nudli
Já jsem si jistá, že moje děti se také více zabaví s manželovo maminkou nebo jeho ségrou, než se mnou. A co. Mně přijde zbytečné to řešit ![]()
Rozhodně na pohlídání dítěte (roční) víc věřím svojí máme. Tchýně je stále pro mě jakoby cizí člověk a hlavně to ani tak s malou neumí. Jak já říkám naše máma má Vysokou babičkovskou školu a dokáže perfektně to dítě nadchnout a zaujmout. Ráda je pozoruju a hlavně se učím různé říkanky a písničky. To tchýně jí tak maximálně pochová a pusinkuje, ale nijak jí neumí zabavit.
@paduska ja svoji tchyni poznala mesic pred tim nez se syn narodil a to jsme spolu s pritelem byli 6 let
takze pro me je to vlastne taky cizi clovek tak mi nikdo nemuze mit za zly ze tchyne neni moje kamaradka ![]()
@a12 A toužíš po tom abyste byli kamarádky defakto sestry, co si navzájem svěřují veškerá tajemství? Tchýně se u mě jednou o to snažila, když mi vyprávěla svůj manželský sexuální život a nejvíc mi dorazilo, když vytáhla zápisníček s datumama styku. TO jsme jen trhnula, aby nechtěla vědět jak jsme na tom my.
@paduska tak tohle bych vedet nemusela
netouzim a bohuzel to neni povahove zenska s kterou bych kamaradka chtela bejt ikdyby to tchyne nebyla
nerikam ze je spatna to ne, mluvit se s ni da, ale na muj vkus je moc starostliva
ve vysoky mire mi to fakt vadi.. k priteli se chova jak kdyby mu bylo dvanact a me to docela vytaci
no a ke me se chova jako zkusena matka k holce ktera se nechala v 15ti zbouchnout
no a kdyz nam ted zacla mluvit do toho jak si co mame udelat v baraku tak jsem rada ze bydli daleko
o vikendu si dokazeme i prijemne popovidat ale proste nesmi dojit na deti nebo dum ![]()
Mám taky větší důvěru v mamce..Volám o rady a když potřebuju pohlídat obracím se na ní..Vždyť je to máma
A co se týče tchyně? Myslím, že hodně záleží na vztahu, jaký mezi sebou máme..Žádný..Nikdy neřekla, že mi pohlídá a já se jí radši neptám. V neděli tady byli, na dceřiných narozeninách..Nemá čas a pořád chvátá..Zdrželi se tady dvě hoďky (neviděli je asi měsíc). A není její sen dvě hodiny jezdit s kočárem po parku ![]()
Ja se ohledne deti neptam ani mamky ani tchyne
mam segru co ma dve deti ta se se vsim obracim radsi na ni, preci jenom nase mamy meli maly deti tak pred 25 lety nebo jeste dyl
a kdyz mluvis o tech narozeninach, cekaj nas prvni narozeniny a rozvedeny tchanovci
takze kvuli tchyni budou narozeniny bez nich
tchan s pritelkyni nemaj problem prijet a bejt tam i s tchyni, tchyne bohuzel jo
jak to delate vy ostatni co mate rozvedeny rodice nebo tchanovce?
@a12
Manželovo rodiče jsou také rozvedení..Je to divný, ale manželův táta s přítelkyní na naše narozeniny nechodí, my na jejich taky ne. Ještě jsem manželovi říkala, že je to vnučka, tak ať se s tátou domluví…Prej je to zbytečný, jednou za rok se udělá slezina, maso pivo a je to.
Jinak se narozeniny neslaví, nic se nikomu nepřeje, nekupuje.. Zbytek rodiny už to má jinak…
@kvitk1 my prave byli na narozeninach pritelkyne tchana kde mela jen rodinu tak by mi prislo fer aby i oni byli na narozeninach malyho..
Jinak naše svatba to byla komedie. Museli jsme dělat zasedací pořádek, málem nás z toho jeblo (oba dva). Manželovo máma odmítla sedět s tátou, byť jen na oběd. Tak jsme řešili kraviny. Kdo nezažil nepochopí.