Tchyně - zajímavý úkaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2940
25.12.14 09:02

@Silky123 já myslím že ji fakt nesnášíš :lol: stačí hned první odstavec a totoMá tchyně je zvláštní žena, tak dlouho odkládala „druhé dítě“, až pak nemohla už mít další, kvůli hubnutí po porodu se vzdala kojení, nechápu.
Do ničeho se nemontuj je to jejich věc, jsou dospělý a ať si to řeší po svém. Osobně bych na tu oslavu taky nešla.

To že jezdila na dovolenou bez dítěte a co? dítě bylo dobře zajištěné a proč by si neodpočla :nevim: vždyť tady je v každé diskuzi „jeď sama pryč, ať si odpočneš“ nj ale to jsou MAMINKY chudinky vyčerpané, tohle je tchyně že? :mrgreen:

Jednou taky budeš tchyně a určitě z tebe snacha nebo zeťák nebudou odvaření ;)

A ještě bych chtěla říct, že mi přijde že dřív se ta mladá generace, chovala ke starší lépe. Moje teta neměla ráda svoji tchyni, ale byla to maminka jejího muže. Takže úcta, nevyhledávala ji ale když bylo potřeba pomohla. To samé strejda, neměl rád její maminku, ale zase úcta. Když nemohla tak ji i koupal, a bez jedinného křivého slova. To že je neměli rádi, jsme pochopili až jako dospělý, jako děti jsme měli babičky. Jedna dávala cukrátka, druhá knížky a tím to končilo.

Neřeš kraviny, ty taky nejsi 100% ani matka, ani manželka ani snacha a nebudeš ani tchyně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
25.12.14 09:10

Já tě zakladatelko chápu a kdyby mi někdo vyčítal ze hezdim málo mela bych po chuti jezdit tam vůbec když jsem mela s ni naojaty vztah posílala jde manžela s dětmi samotného nemohla jsem taky slyšet ani to jméno. Jinak se ruka ze co nam na tchyni vadí mame si už teď sepsat abysme podobne veci jednou taky nedělali a to má dva kluky hihi. Pět let trvalo než jde si já urcila pravidla ve své rodině a oni se už musí podrizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
25.12.14 09:28
@zuzuza píše:
Já tě zakladatelko chápu a kdyby mi někdo vyčítal ze hezdim málo mela bych po chuti jezdit tam vůbec když jsem mela s ni naojaty vztah posílala jde manžela s dětmi samotného nemohla jsem taky slyšet ani to jméno. Jinak se ruka ze co nam na tchyni vadí mame si už teď sepsat abysme podobne veci jednou taky nedělali a to má dva kluky hihi. Pět let trvalo než jde si já urcila pravidla ve své rodině a oni se už musí podrizovat.

tak toto je pěkný hnus,fuj.ONI SE MUSI PODŘIZOVAT :cert: Doufám, že taky jednou dostaneš snachu, která ti zvedne „mandle“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.12.14 09:36
@mojmira píše:
tak toto je pěkný hnus,fuj.ONI SE MUSI PODŘIZOVAT :cert: Doufám, že taky jednou dostaneš snachu, která ti zvedne „mandle“

Přesně tak, jak oni musí. Fakt, některé snachy nemají chybu. @zuzuza Co jako ty, ty seš nadčlověk, který určuje pravidla? Bože to jsou názory, snacha rozkazuje a tchánovci skákejte.

• Citovat
  • Upravit
2940
25.12.14 09:40
@zuzuza píše:

záleží jaký pravidla a jaký podřizování :think: U nás v bytě se třeba nekouří, takže ani návštěvy včetně tchyně. I když ona si doma kouří všude, u nás ne. Jinak jsme snad ani žádný pravidla neměli :nevim: vůbec nevím co si pod tím pojmem mám představit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
25.12.14 09:49

Nevyjadřuji se k příspěvku, ale obecně.
Vždycky jsem si myslela, že problémy s tchýní mají pouze chlapi. Až emimino mě vyvedlo z omylu.
Tchyně - zvláštní úkaz? Pouze pro snachy. Věčný boj, kdo s koho. Kerá bude před synáčkem ta lepší, vítězka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
25.12.14 09:50

@Silky123 Jestli mohu poradit, snaž se vztahy udobřit, jak to jen jde. Jste rodina, ať je tchyně jakákoliv, je to maminka tvého manžela a věř, že jednou nastane chvíle, kdy budeš litovat své AVERZE a budeš si říkat, jaké malicherné problémy jste řešili a je jedno na čí straně je chyba, ten čas nikdy nevrátíš :hug: Chápu že je to těžké, ale jste rodina, máte jeden druhého, máte se podržet, mít se rády i s těmi chybami, protože věř jednou přijde doba, kdy ty sama v sobě pochopíš, že nikdo není dokonalý, že i ty sama to krapet zveličuješ, ale už nikdy nebudeš moc vrátit čas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
25.12.14 10:54

Já bych nejezdila tam, kde mi není příjemno nějak často. Pokud je tchyně v pohodě schopna se o sebe postarat, jela bych tam tak 1× měsíčně (a nebo ob měsíc). Jinak bych poslala manžela s dítětem. Pokud by měla nějaké problémy, snažila bych se jí pomoct. Já sama mám fajn tchyni a jsem za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
25.12.14 11:22

Život mě naučil, že nejlepší je s matkou manžela nesoutěžit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.12.14 11:26

Ke mě, kdyby začal jezdit syn jen s dětma, tušila bych u nich problémy.
Zeťák dceři zakazaval k nám jezdit, už je z něj EX.

• Citovat
  • Upravit
36556
25.12.14 11:28
@beruska9 píše:
@jahuhudka : nepanikar, treba muj bracha bydli 10 minut od nasich a hodinu od tchanovcu, takze u nasich jsou vnoucata furt ;)

Blízkost nic negarantuje. Přečtěte si tuhle debatu. https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…

Zakladatelka prostě „cítí“, že u její rodiny, kam ji musí vozit deset kilometrů, je manžel rád, zatímco vlastní matku (ve stejném domě) navštěvuje jen proto, že si to tchyně vynucuje. :jazyk: Takže on tráví půl dne s její rodinou, ale když mají zajít na hodinové kafe o patro níž k jeho rodině, má s tím ona velký problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
25.12.14 11:29
@bamba píše:
Přesně tak, jak oni musí. Fakt, některé snachy nemají chybu. @zuzuza Co jako ty, ty seš nadčlověk, který určuje pravidla? Bože to jsou názory, snacha rozkazuje a tchánovci skákejte.

a když nebodou skákat, tak neuvidi vnoučata. A basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
25.12.14 11:30
@Bábrdl píše:
Blízkost nic negarantuje. Přečtěte si tuhle debatu. https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…Zakladatelka prostě „cítí“, že u její rodiny, kam ji musí vozit deset kilometrů, je manžel rád, zatímco vlastní matku (ve stejném domě) navštěvuje jen proto, že si to tchyně vynucuje. :jazyk: Takže on tráví půl dne s její rodinou, ale když mají zajít na hodinové kafe o patro níž k jeho rodině, má s tím ona velký problém. :nevim:

přesně tak to dělá žena mého bratrance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.12.14 11:31
@bamba píše:
Ke mě, kdyby začal jezdit syn jen s dětma, tušila bych u nich problémy.
Zeťák dceři zakazaval k nám jezdit, už je z něj EX.

Jenže to je jiné. U chlapů to fakt znamená problém, když brání ženě ve styku s rodinou. Normálně je jim to jedno.

Ale spousta žen se snaží chlapa a vnoučata odříznout od tchyně prostě z principu. (Jasně, nejdřív se „snaží“, ale když tchyně je táááák hrozná…)

A další věc je, že když se ze zeťáka stane ex, nemá to vztah s vnoučaty obvykle vliv, ale když se ze snachy stane ex, uvidí babička vnoučata v přesně vymezené víkendy. Když má štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.12.14 11:33
@mag píše:
přesně tak to dělá žena mého bratrance…

Takhle to bohužel dělá řada žen. A racionalizuje si to tím, že si s tchyní „nesedly“, „necítí se u ní volně“ atd.

Ale běda, jak by si „nesedl“ chlap s její rodinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová