Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bamba tak já tedy cca dva dny zpět jsem se zastávala dětí proti jejich bijícím matkám, tímto se všem matkám co tlučou své děti omlouvám a hluboce lituji, protože jestli z nich má vyrůst toto - tak všichni svatí ať stojí při nás - řezat, řezat, řezat a jak říkával můj otec alkoholik ráno preventivně seřezat abys věděla celý den jak se máš chovat a večer před spaním seřezat, abys nezapomněla co jsem říkal…
@S.Ivanka píše:
@bamba tak já tedy cca dva dny zpět jsem se zastávala dětí proti jejich bijícím matkám, tímto se všem matkám co tlučou své děti omlouvám a hluboce lituji, protože jestli z nich má vyrůst toto - tak všichni svatí ať stojí při nás - řezat, řezat, řezat a jak říkával můj otec alkoholik ráno preventivně seřezat abys věděla celý den jak se máš chovat a večer před spaním seřezat, abys nezapomněla co jsem říkal…
Haha tady se člověk fakt pobaví. Co dokážete vymyslet. No aspoň to tu trochu žije.
Tak jsem si přečetla diskuzi a víte co se mi u tchyně osvědčilo, když prudila, že tam jezdíme málo? Zeptat se jí, jak to ona měla se svou rodinou (babičkami).. U nás máme určitá pravidla, která všichni dodržujeme a je nám lépe..Nejsou to nějaké brutálnosti - návštěva tak 1× za týden, 10 dnů (když se to hodí oběma stranám, bydlí v jiném městě), když jsem s nimi já, platí, co se týká malé, mé pravidla..Když tam nejsem- nezajímá mě to
Na druhou stranu- sem tam manžela pošlu i s malou k nim na noc, ať si dělají co chtějí..
Mám pocit, že to vyhovuje oběma stranám ![]()
@S.Ivanka píše:řezat, řezat, až se z toho po-sereš a za chvíli seřezat zato, že ses po-sral
@bamba píše:
Jen tak pro pobavení toto mi napsala zuzuza do SZ
Ty se vzpamatuj. houby vis a z jedny veci tady budeš někoho soudit. Laskave se vzpamatuj a nediskutuj. Na názor jsem se tě neptala. Taky jde si te otypovala. Trochu zakomplexovana asi ze? No bohuzel na takový člověk narazi v každé diskuzi. Nazdar ty nejchytrejsi.
noa máš to, běž se nad sebou zamyslet ![]()
@S.Ivanka píše:
@Blackova.K píše:
noa máš to, běž se nad sebou zamyslet
No právě, to je ta úcta ke starším, tož co už, moje dcera to naštěstí není.
@Blackova.K píše:něco podobného jsem někde četla, myslím že to byl nějaký vtip
no u nás to vtip nebyl, já to zažila na vlastní kůži a je to sice už 30 let kdy mě seřezal naposledy, ale tohle nám u toho vždycky říkal, tedy hlavně mě, já byla jeho vlastní, Ti mladší už ne, tak si vybíjel vztek na mě, můžeš mi věřit že mé polámané ruce a několik stehů různě po těle…na to se zapomenout nedá.
@S.Ivanka je mi to líto
můj táta to neříkal, ale…
a léta skoro taky odpovídají, je to 25 let.
Mám dva syny. Budu muset být zatraceně hodná tchyně, abych na stará kolena nedopadla špatně.
Sama na vánoce bych rozhodně být nechtěla.
I když… co je horší. Být sama nebo mít snachu typu některých diskutujících tady? ![]()
@marcela74 začni makat na plánu. Jako je porodní plán, tak si udělej i tchyňky desatero
Já na to prdím, k synům mám i dceru
i když
asi taky začnu ![]()
@marcela74 píše:
Mám dva syny. Budu muset být zatraceně hodná tchyně, abych na stará kolena nedopadla špatně.Sama na vánoce bych rozhodně být nechtěla.
I když… co je horší. Být sama nebo mít snachu typu některých diskutujících tady?
Jó holka, když narazíš na supersnachu, můžeš být hodná jak chceš. No možná by pak pomohlo, kdyby tě snacha při příchodu na návštěvu propleskla, abys věděla, jak se máš chovat. ![]()
@Blackova.K píše:
@S.Ivanka je mi to lítomůj táta to neříkal, ale…
a léta skoro taky odpovídají, je to 25 let.
nic si z toho nedělej, já už dávno odpustila, ale nezapomenu, proto když dnes vidím jak některá máma venku před lidmi seřeže dítě, tak se ve mě vaří krev, ale zase když jsem četla příspěvek kde jedna s naprostým klidem napíše že její matka je úplně sama a že nikoho na Vánoce „neotravuje“ tak jsem si řekla že než tohle…mě vychovali ke slušnosti a pokoře, byť špatným způsobem, já bez bití dokázala u svých dětí úplně totéž..
@zuzuza Toto je veřejná diskuze a navíc ne tebou založená.