Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Makula75 to ti věřím soucítím s tebou - jsem sice teprve 30 tt ale posledních cca 5 nocí mě šíleně bolí klouby a kosti až mě to od bolesti budí a tak si říkám jestli to bude až do porodu tak se mám na co těšit
Recept na nejkrásnější Vánoce: Smíchejte dvě lžíce radosti a čtvrt kila zdraví, okořeňte špetkou štěstí a vše nechejte pořádně nakynout. Klidné svátky holky
![]()
Doma jsem byla dva měsíce, z toho 4 týdny opravdu poctivě ležela a vstávat mohla jen na WC. Od 36tt jsem už dělala lehčí domácí práce, postupně přidala i procházky a nakonec jsem před porodem uklízela celý byt, jelikož jsem přenášela. Problémem bylo tvrdnutí břicha, bolestivé kontrakce ca 7-8× do hodiny, otevírání se… vše od 30 tt, takže nevěš hlavu, to, že se otevíráš nebo máš brzy falešné kontrakce, nemusí nutně znamenat, že je něco v nepořádku a budeš rodit dřív (ale samozřejmě také může). A můj program ty 4 týdny, kdy jsem jen ležela střídavě na jednom a druhém boku (v jiné poloze hrozně tvrdlo břicho) - četba, sledování televize, práce na počítači z domova - to byla záchrana mé psychiky, ačkoli to na těch bocích nebylo moc pohodlné
Pak když už jsem mohla na kratší procházky, nákup, něco poklidit, uvařit, tak to byla pohoda
Ahojky holky tak se jdu pochlubit
.Po tom mém předvánočním maratonu jsem doufala že si krásně odpočinu ale už 3 dny nespím jak mě bolí hrozně kosti hlavně stehenní a začínají mi krásně otíkat nohy a přidávají se křeče. Už opravdu nevím co mám dělat
a co vy jak těhulkujete???
Ahoj holky
23.12.se nam narodila Anetka ![]()
3,70 kg a 50 cm…do porodnice jsme odjizdely s kontr.po 5 min.,odtekala plodovka, az na sedalo a nakonec jsme rodily hned po prijezdu cisarem, Any tam byla v pricne poloze a pri porodo snura kolem krku a kolem rucicky, takze bych ji stejne nemela sanci porodit normal.No,obrecela jsem to..Jeste jsme tu, zitra nas snad pusti. Davejte na sebe pozor ![]()
@Makula75 jůůů gratuluji k Anetce
a přeji jí do života jen to dobré
. Teda to je něco a jak se cítíš po císaři a jak bolesti atd? Nemusíš odpovídat hned, jen se ptám, protože mě to taky čeká
. To vám Anetka dala krásný dáreček
![]()
@Makula75 tak to je krásná zpráva - mooocinky moooc gratuluji a oběma přeji hlavně zdravíčko a štěstíčko
![]()
Holky, všechno nejlepší do Nového roku, hlavně hodně zdravicka, štěstí a pohody…a ať ty porody všechny zvládnete na jedničku…
![]()
Už jsme 4 den doma.Na počítač vůbec nechodím, telefon ignoruju a uzivam si Any…je to úžasné, tolik ji už milují a to jsem ji pred pár dny ani neznala…boliva nás ale bříško, už z porodnice jsme jely s prdikama.
No, císař tedy nic moc, ty první dny jsou hrozny záběr…nechala jsem si dat jen epidurál, pan doktor mi to doporučil, že je to setrnejsi, no ale bylo mi u toho trošku špatně a ta rekonvalescence je po něm daleko horší…pár sesrtiček se mě pak ptalo, proč jsem si nedala celkovou, že se to líp snáší…No, vzhledem k tomu, že jsem na císař připravena nebyla, tak jsem si o tom ani nic nepřečetla…navic jsem u toho pak měla 4 dny zpětně bolesti, jako pri porodu, když se mi zavinovala děloha…ale nebojte, vy co jděte na císař, každý to tak špatně nesnasi, mě to prostě nesedlo.Ale Anynka je v pořádku a to je pro mě to hlavní…Teď už je to den ode dne lepší a lepší. Jsem tedy víc unavená, mám i spatny krevní obraz, tak musím furt brát to železo, navic si musim pichat ty injekce do bricha, na srazlivost…ale to se všechno upraví…jdu kojit…
@Makula75 zlato Vám taky vše jej nej do roku 2016.Brzo se dej do pořádku!!!.Jo a já ještě držím…4.1.jdu na vyvolavany porod.
@Makula75 ještě jednou moooc gratuluji a přeji hodně štěstí a brzy se pochlub fotečkou princezny ![]()
@BB zlaticko no vidíš nakonec to všechno dobře dopadlo a dotáhli jste to do konce tak ještě přeji bezproblémový porod
Jinak všem do nového roku přeji všechno jen to nejnejnej hlavně zdravíčko štěstíčko moooře lásky a kopec uspěchů
@Makula75 Gratuluji moc a moc se omlouvám, že jsem tu tak dlouho nebyla a přestala se ozývat. Potratila jsem
Makulko
@Pralinne To je mi tak strašně líto
![]()
Moc se opatruj a moc, moc ti přeju, a doufám, že příště budeš mít víc štěstí a všechno dobře dopadne
![]()
@Makula75 Děkuji moc, ještě jednou gratuluji k miminku a i když je to spatna vlastnost tak v dobrem slova smyslu Ti moc závidím. Ať se vse zadari berusko ![]()
@Makula75 děkuji za popis císaře
já se ho naštěstí nebojím, víc bych se bála normál porodu
. Držím palce, ať se vše srovná. Injekce znám moc dobře, ale jsou i horší. Tak se drž a užívej si krásné role maminky ![]()