Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli jsi 5tt podle PM, tak je to od početí tak dva-tři týdny podle délky cyklu…Nemůže to miminko být i přítele? (asi je to dementní dotaz, určitě to zvažuješ ze všech stran, ale nedá mi to se nezeptat
)…
Podle mě by to podle délky těhotenství přítel nepoznal, to máš týden sem, týden tam…Ale já bych taky nedokázala v tak zá:,–(ní věci lhát, sice souhlasím na sto procent s Pudloslavou v tom, že otec není zploditel ale ten, kdo vychovává, ale vědět by to měl.Třeba tě překvapí…
Teda…a ja si myslela,ze jsem cislo
![]()
V zadnem pripade Te nechci soudit,od toho tu nejsme…
Tohle se proste stava,jsme jen a jen lidi a chyby se stavaji…
Ale tohle je teda pruser jak mraky…odpust za prirovnani ![]()
Vim,ze je to pro Tebe urcite strasna situace,ale…
Nic neni tak cerne jak to vypada…Urcite bych ale ted nic nerikala,to ze jsi tehu klidne priznej,atd…ale ze mas pochybnosti nebo ze si jsi 100% jista,ze miminko mas s nekym jinym…to nerikej…Rekla bych ze mam zpozdeni a ze to vypada na tehu…nic vic…
Chlapi tomu neorzumi,pocitat umi,to ano,ale ovulaci a plodnym dnum atd…nerozumi natoz tehotenstvi…
Vim to podle toho meho,kdyz mu reknu ze jsme dnes 34+3tt tak krouti hlavou
![]()
Jinak ja bych taky nevydrzela lhat cely zivot a predstirat „stastnou“ rodinu a divat se jak pritel-manzel vychovava cizi dite a mysli ze je jeho…
Jeee,to bych fakt nemohla a urcite bych to jednoho krasnyho dne rekla…
Tohle si chlap nezaslouzi
a hlavne treba bude vase dite taaak jine,ze fakt bude jasne,ze nemuze byt jeho…
Kazdopadne nerikej,ze jsi tehotna s jinym…kdo vi co se stane,nepreji Ti nic spatneho,ale clovek nikdy nevi a 5tt je brzke tehu…
Preju hodne sil a pevne nervy a at to dopadne co nejlepe pro Tebe a miminko!
Evuliku a jsi si vazne jista, ze neni pritelovo? Nechci to nejak pitvat, ale podle toho, co pises, to vypada, ze kdyz se tvuj pritel vratil, byla jsi tehotna tyden. Z toho, co jsi psala na zacatku mi prislo, ze ten ulet se stal kratce potom, co pritel odjel…a byl pryc 6 tydnu. Pokud nemas jeste udelanej UZV a tudiz tehotenstvi urcujes podle posledni MS…ovulace mohla prijit klidne dyl. No ale jen ty vis, jak a kdy co presne bylo.
Jj,holky maji pravdu…
Treba jen spatne pocitas
protoze kdy presne byla ovulka nikdo nevime,pokud nam to nerekne Dr. z UTZ nebo to na sobe nepozname…
Pokud by jsi byla pripad jako ja…dite by mohlo byt pritelovo…
Ja mela cykly i 50dni a ovulka???Kdo vi,kde behala…protoze jsem otehotnela,kdovi kdy a nas maly je taky o 2tydny mensi nez podle MS takze jsem ji mela ke konci cyklu…
No a ani na delce cyklu nezalezi, ja mela 28-30 dni a ovu nekdy 10. a nekdy 20 den! Prvni dite mam z ty asi 10ti denni a druhy z 18ti ![]()
Tak já bych to neříkala a jak už někdo psal,nahrála to na to,že je to přítelovo(pokud teda nebyl kamarád černoch)
Né vážně,myslím,že dost chlapů vychovává dítě v domění,že je jeho a pokud bude dobrý otec a ty tu lež ustojíš celý život,tak proč né.Kamarádka to tak bohužel má taky,manžel netuší,že vychovává „cizí“ dítě a jak jim všichni říkají,že je celý tatínek.
asha
jj,takze ja byt autorkou…nehazim flintu do zita,protoze priroda je mocna…
Pockala bych na prvni UTZ a TP z nej a potom si spocitala kdy bylo +- pocate…Kdyby vypadalo,ze muze byt pritele,asi bych nic nerekla…
Nebo rekla a nechala udelat testy DNA po narozeni,ale kdo vi jak by na to pritel koukal a asi by to tehu moc neprozival protoze chlapi jsou jesitni a porad by se tim ze nevi jestli je nebo neni jeho uziral…
Zatim bych mu urcite nic nerikala,pockala tak do 2-3 mesice a teprve pak bych oznamila tehu.
Deti se navic rodi nektere driv,nektere pozdeji takze.......
O nevere se spatne mluvi a jeste hur se snasi a tak pokud nechces aby te pritel opustil tak si to nechej pro sebe.
Treba je prece jen jeho a vse bys tim jenom pokazila.
Preji tobe i miminku v brisku hodne stesti.
Tak v takové situaci bych být nechtěla a každá rada drahá:)......pokud je přítel jaký je,tak si myslím,že bouchne dveřmi i za tři měsíce a o to víc,že jsi to tři měsíce tajila.....já si myslím,že bych šla na interupci,je to hrozné,ale v dnešní době být matkou samoživitelkou není o co stát,pokud nemáš finanční zabezpečení,byt......a jak se k tomu postaví ten „kamarád“ a rodina? Pokud se miminka nehodláš vzdát tak bych to řekla na rovinu a už vůbec bych nedělala z přítele otce,ted by na to určitě nepřišel,ale nikdy nevíš kdy by se to provalilo a hlavně myslím,že by bylo fakt těžký s tím žít.
Pavla
ma v necem pravdu…Ja bych v dnesni dobe matkou „samozivitelkou“ byt teda nechtela…Nehlede na to,ze dite potrebuje tatu a pokud je pritel fajn chlap a ma Te rad,je skoda o nej z vlastni hlouposti prijit.
Hlavne myslim,ze by to neprekousl,kdyz uz neveru ,tak to ze jsi tehotna s jinym urcite ne ![]()
Ja bych asi dost vazne uvazovala o potratu
bohuzel
videla bych v tom unik,ale zase na druhou stranu…miminko je Tvoje
a treba by to uz potom nemuselo jit a vycitala by sis cely zivot,ze jsi mohla mit detatko…i kdyz sama bez chlapa…
Ach jooo…blba to situace ![]()
No, já nechci teda odsuzovat, ale některé věci je třeba si dobře rozmyslet, než pak dojde k nějakému průseru ![]()
Ale když už se stalo… Já bych na potrat nechodila… Kdo říká, že to s přítelem vydrží navždy, i když je to teď báječné a úžasné. Pak nebudeš mít ani miminko ani přítele… Je to podpásovka jak sviňa, ale jak říkám, stalo se a je třeba se k tomu trošku nějak postavit. I za cenu, že tě opustí (i když, jestli tě má tak hrozně moc rád, třeba bude schopen časem odpustit…). Za některé chyby je holt třeba zaplatit…
Možná jsem ještě životem nezocelená, ale lhát někomu v tak zá:,–(ní věci celý život, někomu, kdo tě považuje za to nejlepší, co ho v životě potkalo, to je opravdu pro silné povahy.
V případě, že jsi si na 100 % jistá, že miminko není přítele, tak bych to řekla co nejdřív, ať má čas to vstřebat a nějak s tou informací naložit. Pokud si jistá nejsi a možnost, že přítelovo je existuje, vyčkala bych, jak radí ostatní, do té doby, než se určí přesněji délka těhotenství a pak s tím nějak naložila podle toho, co se dozvím…
V každém případě je to pořádná šlamastyka ![]()
No holky já nestačim koukat! ![]()
Radíte, aby to zatím neříkala a pak napíšete, že byste s tím nedokázaly žít??!!?? To má jako čekat až do 3. měsíce, kdy už pak nebude jiná šance, než si to mimi nechat a čekat, jak se chlap zachová?
Já si teda nedovedu představit, že bych měla šít boudu na manžela / přítele!!!
Jak vidím, asi bude hodně pravdy na tom, že velké procento dětí narozených v manželství není manželů! ![]()
Určitě je to šílená situace, ale já bych se nemohla manželovi podívat do očí, kdyby se tedy něco takového stalo!
Teď není čas na to, abyste někoho utěšovaly… Stejně se to ten chlap dřív nebo později doví ![]()
Ja bych neradila aby s to tajila cely zivot a mlcela…
Ale aby vyckala jaky bude TP a podle toho si potom muze byt 100% jista jestli neni moznost,ze by miminko mohlo byt pritele…
Eva taky psala,ze si miminko na 100% necha,takze je jedno jestli pocka na UTZ a potom rekne doma,co se stalo a jak to je…
Stejne k tomu dojde…
Kazdopadne -nezavidim situaci…
Dano, já myslím, že to radí jak kdo… Víc lidí, víc názorů. Já třeba jsem toho názoru, že když už udělám takový, s prominutím, průser, tak je třeba se k tomu postavit čelem. Ostatně nejsem nesvéprávná a věděla jsem, co dělám a proč. Tyhle věci je třeba si dobře rozmyslet, o antikoncepci snad ani nemluvě… (nevím teda, jestli něco neselhalo, že jo, ale to už by byl teda sakra pech…)
Já bych se taky partnerovi nemohla podívat do očí ![]()
Pudoslavo a další já nechápu jak můžete pustit z pusy aby to nahrála, že dítě je přítele. Můj vztah s manželem je založení na důvěře a upřímnosti. Je to ta nejbližší osoba co mám a nedovedu si představit, že by dcera nebyla jeho a já mu celý život lhala. Souhlasím, že ve finále je otec ten kdo vychovává a ne zploditel, ale yslím, že by vůči tomu vychovávajícímu bylo fér aby věděl na čem je… Uvědomujete si některá co se stane pokud bude mít dítě zdravotní problémy? Nebo bude hodně podobné na vlastního otce? Naše dcera je jchvilkama ako by manželovi z oka vypadla a nedovedu si představit, že by byla podobná sousedovi…
Jinak má rada je oznámit to co nejdřív, ale zvaž zda dítě opravdu není přítele, ještě si to přepočítej. Přeju ať vše dobře dopadne a najdeš klid pro svou rozervanou dušičku.