Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Majko, Danko a ostatní holky - díky za krásná slova. Majko, pamatuji si, že jsi nedávno o tom taky v diskusi psala, že se tvůj milý najednou „zbláznil“. Věřím, že všechno dobře dopadne a ty se dříve nebo později vdáš.
Teď mysli hlavně na svoje miminko, nic lepšího nemůže být. Chlapi jsou prostě nevyzpitatelní, nikdo neví co udělají příští minutu
. No ta kten můj se mi nakonec omluvil, že mě chápe a pátek trávil se mnou. Byla jsem moc ráda a deprese odešla. Takže Majko, my se musíme radovat z jakéhokoli i sebemenšího projevu lásky. Třeba když ti zavolal a řekl, že Vás oba miluje je moc krásný… hlavně po delším vztahu se to už moc nestává ![]()
Tak hlavu vzhůru, nesmíme být žádné padavky. Už aby byly // i u mě.
Anonymní píše:
Ahoj holky,
Majko, Danko a ostatní holky - díky za krásná slova. Majko, pamatuji si, že jsi nedávno o tom taky v diskusi psala, že se tvůj milý najednou „zbláznil“. Věřím, že všechno dobře dopadne a ty se dříve nebo později vdáš.Teď mysli hlavně na svoje miminko, nic lepšího nemůže být. Chlapi jsou prostě nevyzpitatelní, nikdo neví co udělají příští minutu
. No ta kten můj se mi nakonec omluvil, že mě chápe a pátek trávil se mnou. Byla jsem moc ráda a deprese odešla. Takže Majko, my se musíme radovat z jakéhokoli i sebemenšího projevu lásky. Třeba když ti zavolal a řekl, že Vás oba miluje je moc krásný… hlavně po delším vztahu se to už moc nestává
Tak hlavu vzhůru, nesmíme být žádné padavky. Už aby byly // i u mě. To samé přeji i všem snažilkám tady!!!
Evča
Evco,
taky si toho patricne vazim, protoze on prave takove veci nerika moc casto. Tak jsem z toho vzdy namekko. Vis, nejde mi uz ani tak o tu svatbu, ale spis o jeho pristup ke me a k nasemu vztahu. Ale mas pravdu, chlapi jsou nevyzpytatelni, a i kdyz si rikame, ze nas nemuze nic prekvapit, mam pocit, ze me ten muj prekvapuje kazdou chvili..
Ted jen doufam, ze bude s mimi vse v poradku.. Porad mam tak nejak strach, aby bylo zdrave atd.. 12.5. me cekaji odbery na AFP, 14 dni na to UTZ, pak jeste jeden geneticky u Apolinare.. Tak doufam, ze bude vse v poradku.
Neboj se, // urcite brzy prijdou.. Ja jsem se ani „nenadala“, a pak jsem tomu nechtela verit, ze by se to povedlo tak rychle (brala jsem 9 let HA a 3 mesice po vysazeni se nam to povedlo). Vzdycky je moznost, ze se to povede.. V podstate cely cyklus. Ja si to teda myslim, protoze to vypada podle UTZ, ze jsem otehotnela na konci cyklu. Takze neves hlavu. Moc ti ty // preju. Z celeho srdce.
Pa.Majka
Milé těhulky a snažilky,
zrovna, když jsme se nějak moc nesnažili, tak se menstruace nedostavila. Pro jistotu jsem si udelala těhotenský test. Pozitivní. ![]()
Ráno jsem šla za panem doktorem, ale ten mi neudělal zatím žádné vyšetření ani mi neudělal krevní testy. Prý je ještě moc brzo cca 4tt. Takže já vlastně nevím, jestli těhotná jsme nebo ne. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Děkuji.
Nazdar Barbuchlo,
v prvom rade blahozelam k necakanemu, ale mozno o to viac krasnemu prekvapku…
Ja som na to bola podobne ako ty - ked sa mi nedostavila MS, po 5 dnoch so si urobila test, vysiel pozitivny. zhodou okolnosti som na druhy den mala cestu k mojmu gynekologovi, ked som ta volala, povedali mi, aby som dosla. Ale prakticky nic som sa nedozvedela, urobil mi len vaginalne vysetrenie a konstatoval, ze maternica je zvacsena. To bolo 20.4. Na krv ma objednali az na 4.5., takze zajtra je konecne ten den D, ked sa snad aj nieco nove dozviem. Podla vypoctu a poslednej MS by som uz v tejto chvili mala byt v 6. tyzdni, ked som zistila tehotenstvo, tak som bola presne ako ty - v 4. tyzdni. takze sa nicoho neboj, pockaj si na tie vysetrenia, ono sa to asi neda urychlit.
tak sa maj pekne a vela zdravicka,
alienka
Ahoj Alienko a Barbucho, Už jsem z této diskuse minulý týden odešla, abych nekazila svými čerstvými dvěma čárkami náladu ostatním snažilkám. Jsme teď na denníčku „Listopadky IV-nebo prosinčátka“. Budu však reagovat také na otázku Barbuchy. Ja jsem dnes 20.den po ovulaci, tzn cca konec 5.tt. Těhotenské testy jsem měla 3 pozitivní minulý týden, každý dělaný jiný den a vždy odpoledne. Dnes poprvé jsem volala Dr. a sestra mě objednala až na 18.5. To už budu skorov 8tt. Takže to souhlasí časově s Alienčiným zítřejším dnem D. Bolí vás v podbříšku? Mě už jen velmi málo, ale přesto trochu ano. Ostatním snažilkám přeji // a hodně štěstí. Ála
Ahoj holky,
taky sem hrozně dlouho používala antikoncepci, řekla bych přes deset let. Od nového roku jsem vy:,–(ila, dala si tři měsíce pauzu. Žádný problémy, který popisujete jsem neměla, menstruace jsem měla pravidelně, ale bolestivější než před antikoncepcí. Přijde mi však, že mi antikoncepce spíš upravila dřív nepravidelný cyklus. Před měsícem jsme na to s Miláčkem „hopli“. Menstruace se nedostavila, jen bolesti v podbřišku, slabounce růžový výtok, citlivé bradavky. Test mi vyšel pozitivní, ve středu jdu k lékaři, tak se to rozhodne. Těhotná se rozhodně necítím, ale vlastně nevím jaké by to mělo být, protože to bude mé první těhotenství. Vždycky když se sem mrknu a vidím tu spoustu bolesti a neštěstí, tak se mi ani nechce věřit, že bych to zrovna já měla mít takhle jednoduchý. Těším se, ale radši se moc těšit nechci, aby mne pak výrok paní doktorky nezklamal.
Jinak nevím, jak to tady funguje, i když jsem zde poněkolikáté pořád to něja nemůžu pochopit, tak mně prosím někdo zasvěťte.
Díky moc a přeju všem hodně štěstí, sluníčka, radosti a zdraví.
Yf
PS: moje mailovka je: yff@volny.cz
Ahoj berušky,
vítám tu nově příchozí - If, Barbuchlu a rovnou chci oběma popřát k těhotenství
. Vždy se říká: „Když něco nejmíň čekáš, tak to přijde“. Zítra jsem měla jít na krev. testy na prolaktin a pro… (nevím momentálně co
, ale bohužel jsem omarodila, mám vysoké teploty a necítím se zrovna nejlíp… Takže to musíme odložit na příští měsíc (já doufám, že už to nebude potřeba, ale kdo ví…). Dnes jsme teprve 16DC, 11DC jsem začala špinit, a jak jsem se dozvěděla tady v diskuzi i v těhu. deníčku, mohlo by se jednat o ovulační krvácení - měla jsem to cca 5dní a hrozně slaboulince, kdybych byla čuně
nepotřebovala bych ani vložku
, ale já ji měla!!!
Minulý týden jsem brouzdala po internetu a narazila jsem na dost dobrou internetovou adresu, ale za Boha si nemůžu vzpomenout na název. To je ale jedno. Psala jsem tam své problémy - jak dlouho se snažíme a tak. A dnes mi přišla odpověď. Já Vám ji zkopíruji, abych se s tím nemusela pracně psát, jo?
Doporučuji Vám nechat se vyšetřit Vašim gynekologem i laboratorně. Váš manžel by měl být vyšetřen andrologem na urologickém oddělení - spermiogram. Pokud bude nález Váš i Vašeho manžela v normě, pak Vám i Vašemu manželovi může naše nadace zprostředkoivatkompletní laboratorní vyšetření v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze-Podolí. Prosím, napište. Zdraví
Takže si počkáme na výsledky a pak se zkusím objednat a uvidíme, já myslím, že už to teda potřeba nebude
(už jsem to psala), ale třeba ano. Shodou okolností v tom Ústavu pro péči o matku a dítě pracuje syn mého šéfa, takže docela náhodička, co? Já se zkusím podívat na netu a zjistit Vám tu adresu
.
A jinak bych měla napsat něco Majce a i vám ostatním, co máte „problémy“ se svými miláčky. Můj přítel (stejně jako já) se také rozvádí, z prvního manželství má dcerku (stejně jako já synka). Také není moc velká romantik a na moje naléhání, že mi občas chybí ten CHLAP, to pohlazení, odpoví, že mě přece miluje a že to prostě neumí dát najevo. Ale že to musím cítit. Někdy jsou dny, kdy probrečím každou chvilku, někdy jsou dny, kdy jsem docela ráda, že tak veliký romantik není… Ale holky, jsou to jenom chlapi, ne? A já se pořád utěšuji tím, že jsou horší! Přeji Vám pevné nervičky…
![]()
Teda, tady už je těhulek, jsme nějak pozadu… Posílejte prskance, holky, ať jsme tu samé těhu!!! ![]()
Berušky, našla jsem Vám tu internetovou adresu:
http://www.materska-nadeje.cz/Formular.htm
Vyplníte formulář, odešlete a uvidíte, co Vám poradí! Držím palečky!!!
Ahoj holkz! ![]()
Ty prskance by se hodily, ale asi ne mně. Já tu MS totiž ještě nedostala a vy už jste zas v půlce cyklu.
To už jsem dneska snad 46 DC a v pátek jsem byla na provokačce. To je hrůza!
Celý život je MS celkem v pohodě a zrovna teď, když chceme mimi, tak začne takhle blbnout. To se mi nikdy nestalo, tři týdny zpoždění!!!
![]()
Na konci června mám jít do práce a to už jsme chtěli mít zaděláno, ale s takovouhle to asi nestihneme. A to jsme si dávali měsíc předtím pozor, abych na dovolený(jedeme 1.6. k moři) neměla břicho. Ha, jak směšný.
DELLY
![]()
Ahojky,jak tady válčíte?Doufám,že přibyla další snažilka,které to vyšlo.
Monalisa:zatím se snažíme teprve druhý měsíc a teď budeme začínat třetí,ale snažím se to moc neprožívat,vžyť mě nic netlačí.A taky nemám moc času na takové nějaké chmurné myšlenky,mám už tříletého syna.
Ještě jsem zapoměla popřát všem snažilkám co nejdříve //.A snad se tu zítra stihnu zase podívat,protože je mi tu s vámi fajn. ![]()
Ahojky holky!
Sosonko: Já mám 4-letého chlapečka, ale ty chmurné myšlenky tu občas jsou. Od září 03 marné snažení a další mimisek nepříchází a nepřichází ![]()
Delly: Třeba se Vám to podaří u toho moře
Změna podnebí a tak… Já měla minulý cyklus 42DC, na provokačku, pokud bych MS nedostala, jsem měla jít až v květnu, třetího! Ale nakonec se umoudřilo to moje tělíčko a dostavila se v plné parádě. Nyní už mám za sebou OVU, tak doufám, že se zadařilo… A jestli ne
tak se budeme snažit dál… Vždyť na to mám pořád ještě minimálně 10let!!!
(Teda, já jsem nějaká optimistická, co? I když mi z toho občas dost hrabeeee!!!)
Ahoj holky.
Nevím, jak je to možné, ale mimísek nebude
Vypadalo to tak nadějně…
Asi se s vámi loučím, protože manžel chce děti až za rok a půl, takže bych tu asi byla zbytečná ![]()
Moc vám všem přeju, aby vám to vyšlo…a aby byli mimísci co nejzdravější..pa
P.S. Je teda pravda, ze presto vsechno se pritel na mimi tesi. Hreje me u srdicka, ze kdyz uz mi teda nedava najevo sve city tak, jak bych si prala, aspon prijde, pohladi me po brisku, ktere mi pomalu zacina byt videt a rika, ze se na mimi tesi.
Dnes rano mi dokonce volal, jak se pry mame, ze nas miluje.. A ze pry teda nevi, jestli tu svatbu zrusit nebo ne.. Jsem z te jeho nerozhodnosti jelen, ale vim, ze nema smysl na neco tlacit. At se rozhodne, jak uzna za vhodne. Ja uz nic vic delat nemuzu.
Tak holcinky, hlavu vzhuru a vzhuru snazenickum.. At je brzo co nejvice //
Majka