Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To víš, že o tom uvažuji, navštívit znovu doktora, ale mě připadá, že stojí za prd
, ví, že mi mešká MS, žádné vyšetření - NIC - jen mi řekne, že ještě počkáme…
Zrovna jsem si pročítala staré příspěvky, kde Gabka psala, že si udělala 48DC (to budu mít zítra
) tt a měla ho pozitivní. Otěhotněla prý 35DC
, třeba jsem stejný případ… Kéž by…
. Ten bílý výtok mě totiž dost znervózňuje.
Malý - doufám - není nemocný. Jen dnes byl nějaký mrzutý a už před šestou večer chtěl jít spát. Zdál se mi divný, tak jsem mu měřila teplotu, měl ji zvýšenou. Usnul během 5-ti minut. Pořád jsem se na něj chodila koukat, ale vypadá to, že teplota klesla. Zabrala tedy zázračná medicínka pro dětičky
.
Gabrielko, tak ráda bych tu s Tebou „drbala“, ale fakt musím do postele, nebo nevím… nevím…, kdo za mě ráno vstane do práce
.
Měj pěkný den - u Vás jsou teď asi dvě odpoledne, viď? ![]()
![]()
Chybička se vloudila… Ne Gabka, ale Delly!!! Snad jsi to ale pochopila, viď? Jsi chytrá holka!!! ![]()
Radus, zkus stare dobre TT. Uvidis. Treba jsi opravdu tehulka.
Gabriela
Gabrielko,
chystám se k tt, ale ještě počkám. Nechci být zklamaná, i když tomu veliké naděje nedávám.
Zítra zkusím ten čajík od kolegyně. Chci si to jít nechat namíchat do specializované prodejny z bylinkama
.
Tak krásné odpoledne a pá zítra (to budu klidně ponocovat, ještě že je pátek
).
Z práce Ti písnu e-mail!!!
A každopádně držím palečky, aby se ta mrška červená 13.6. neobjevila ![]()
Miminko Ti z celého srdce přeju, budeš skvělá maminka!!! ![]()
Jejda Radusko, ty me ale kazis charakter. Porad me jen chvalis.
Na mejlik se moooooc tesim.
Vcera vecer me zacal pobolivat podbrisek a dnes je to k nevydrzeni. Chvilemi si rikam jestli by to nechtelo doktora.
Mam pocit, ze mi co nevidet vyleze deloha i s vajecniky ven. Ten tlak je vazne hrozny.
Cely den jen sedim nebo lezim (valim se u TV- musim „zajet“ tu novou sedacku
). Kdyz chodim je mi hur. Ta bolest mi jde chvilemi az do zad. Je to jako pri MS, ale mnohem silnejsi a u me je uz je to co rict.
Zkusim teplou vanu, treba to pomuze.
Jen doufam, ze se nepozvracim, je mi soufl. Asi jsou to nervy. Uz abych byla tehu, jinak se zblaznim.
![]()
Doufam, ze uz ten cajik nebudes potrebovat.
S temi tt ti to jen schvaluji- zazila jsi si s nimi sve.
Tak doufam, ze tu zitra budes. Ja bych tu mela byt v 10h rano naseho casu v 10merim BT
. Mej se hezky a at ti to zitra v praci rychle utece. ![]()
Gabriela
Ahoj hocinky moje zlate,
doufam, ze mi na sebe davate pozor.
![]()
Gabko,
gratuluji k obrimu folikulku a preju ti, aby jsi predbehla predpoved a miminko se uhnizdilo uz ted. ![]()
Karkulko,
jakpak to vypada s tebou? ![]()
Je tu nejak smutno, uz by jste nektera mela nahlasit //. Copak se tu nerozdelujou dalsi mimka?
Musite se vic snazit, na me necekejte, ja to tady nevytrhnu.
Mejte se hezky a cekam na ty vase //. ![]()
Gabriela.
Ahoj holkýýý,
Radko - být tebou tak asi už fakt letim k doktorovi, to je vážně divný takhle dlouhý cyklus, když to normálně nemíváš. A co tvůj zánět močáku -nemůže to s tím nějak souviset?
Bílý výtok je mimochodem taky příznakem těhu ![]()
Gabrielko - asi jste si s Radkou dopisovali soukromě, takže to je super, že jsi se rozhodla nečekat a miminko chceš hned. Jestli tě hodně bolí podbřišek, tak bych si radši teplou vanu nedávala. Co když jsi těhulka? To pak horká vana není nejlepší (v nejhorším případě může vyvolat potrat). Nechci taky blbě strašit, ale..... To by bylo super, kdybys konečně šťastně hlásila // ![]()
Jinak mě jak pořád píchá v tom podbřišku (od minulého pátku), tak jsem se radši objednala na gyndu, jdu tam v pondělí. Bojim se, abych taky neměla něco s tím močákem. Jdu tam 29 DC, takže kdybych byla těhule, tak by to už možná poznal… Takže holký, v pondělí kolem poledne nahlásim stav. Ale na těhu si nedělám téměř žádné naděje ![]()
Krásný slunečný den!
Mě se to nepodepsalo nebo co ![]()
Předešlý příspěvek je ode mě.
Karkulka
Karkulko, dekuji za prani, ale u me to na tehu nevypada. Spis se chystam na prichod MS i kdyz ta by mela prijit az za 10 dnu.
Ta vana byla jen tepla ne moc horka. Na chvilku mi to pomohlo, ale jak jsem vylezla bolest se okamzite vratila.
![]()
Preji ti aby jsi v Po. dopadla u lekare dobre a misto zanetu to bylo tehu. Me teda pri zanetu mocovych ces v podbrisku nebolelo. Spis by te to melo palit nebo stipat pri moceni, ale jinak ne. Myslim, ze to spis bude to miminko.
![]()
Gabriela
Ahoj holky,
Gabrielko - zní to krásně jak to píšeš, ale já na to fakt moc nespoléhám. Moc nevěřím, že bych měla to štěstí a povedlo se to na poprvé! Jsem ale zvědavá co mi doktor řekne protože to břicho fakt cítim, jinak ale vůbec nic, prsa v normálu. Při močení mě ale nic nepálí
A jak to vůbec vypadá s tebou? Vím že před časem jsi byla smutná, protože jsi těhu musela stihnout do 2 měsíců nebo to pak odložit. Doufám, že nic takového se nekoná a Vy budete moci v klidu vyrábět miminko
![]()
Jani, test dělat nebudu, rovnou počkám až na pondělí u doktora. Nevím, ale kdybych přeci jen byla těhu, myslíte že by to na UZT poznal při 29 DC? Uvidíme…
Holky, jsme moc šťastná že Vás mám
, mám dneska takovou melancholickou náladu ![]()
Ahojky holčinky
Raduško, není možné, že by se Ti mimísek u:,–(il až později a proto nebyly hodnoty z krve takové jako při těhu? Zdá se mi to už divné, že pořád nepřijela ta Tvoje teta. Proč Ti doktor nepíchl vyvolávačku. prý to těhotenství neublíží, spíš prý to pomůže se mimískovi dobře u:,–(it. Jsem netrpělivá, jak dopadneš u doktora.
Mě dnes přijede moje láska a budeme se celý víkend tulit. Aspoň doufám. Kdybych měla pravidelný cyklus, měla bych mít tento víkend plodné dny. Ale vpodstatě nevím, jestli mi už fungují vaječníky. BT si zatím něměřím, ale mám od včerejška takový ten správný výtok, tak si myslím, že by to mohlo vyjít.
Je fakt, že už dloho nikdo nenahlásil mimíska. Všechny se tak snažíme a pořád nic.
Co se týká ledvin, mám bohaté zkušenosti. Mám za sebou už dvě operace kvůli ledvinovým kamenům. Když mi začaly cestovat kamínky, myslela jsem, že začínám rodit. Stalo se to totiž, když jsem byla podruhé těhotná. Byla jsem v 8 měsíci. Měla jsem děsné křížové bolesti. Byly ale nepravidelné tak jsem si myslela, že jsou to ty poslíčky před porodem. Docela jsem si s tím užila. Když byly klukovi tři měsíce, začalo to znovu a musela jsem okamžitě na operaci, protože jsem měla zablokované ledviny. Hotový kamenolom. Takže na záněty močáu pozor! Může se z toho při zanedbání vyvrbit něco horšího.Obvoďák se mnou dělal pořád pokusy až jsem si našla urologa a řekl mi, že jsem přišla v hodině dvanácté. Měla jsem už asi měsíc čtyřicítky horečky.
Doufám, že jsem vás moc nevystrašila, ale já po těch zkušenostech už chodím přímo k urologovi.
Zdarvím moc! Martina
Ahoj holky, mám na vás důležitou otázku, kamarádka začla kvůli neplodnosti chodit do centra asistované reprodulce v Brně a má problém s anovulací, vůbec u ní neprobíhá a doktor místo léčení doporučil okamžitě umělé oplodnění ikdyž ještě před týdnem jí řekli, že se to budou napřed snažit léčit, nehledě na to , že jí teď předepsal antikoncepci - marvelon, může to něják souviset s doplněním hladiny hormonů, máte nkdo zkušenost když se léčí na neplodnost aby jí ještě napsali antikoncepci. Je cizinka tak se bojím aby z ní nedělali blbca a netahali jen zbytečné peníze, protože už tak jen za prášky platí 20000,.
?????????????????????????????????????
Díky moc za odpověď,
Verča
Ahoj Verčo,
vypadá to asi divně, ale jedna z možností jak otěhotnět, když to nejde je právě KRÁTKODOBÉ nasazanení HAK. Při krátkodobém (do 3 měsíců) užívání se zvyšuje možnost úspěšného početí. Toto ale neplatí u dlouhodobého užívání HAK. Na jakém principu to funguje ti ale neřeknu, nejsem doktor ![]()
Měj se a držim palce