Těhule ano/ne? Čekání po IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
3.1.11 10:04

Tak hezky a nadejny novy rok vinsuji! :srdce: Musim rict,ze jsem se dostala do faze uvazovani „co delat v zivote, kdyz nemuzu mit deti“ a napadlo me neco, na co jsem nikdy nepomyslela. Adopce deti nebo pestounska pece. Jenze jak jsem tak litala po netu, tak jsem zjistila, ze tim, ze ziju v zahranici, adoptovat ceske dite nemohu..Ach jo…Dalsi prekazky…novy rok zacinam zoufalstvim… :cry: doufam ze vy ostatni jste na tom mnohem lepe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5946
3.1.11 11:01
Sade píše:
Tak hezky a nadejny novy rok vinsuji! :srdce: Musim rict,ze jsem se dostala do faze uvazovani „co delat v zivote, kdyz nemuzu mit deti“ a napadlo me neco, na co jsem nikdy nepomyslela. Adopce deti nebo pestounska pece. Jenze jak jsem tak litala po netu, tak jsem zjistila, ze tim, ze ziju v zahranici, adoptovat ceske dite nemohu..Ach jo…Dalsi prekazky…novy rok zacinam zoufalstvim… :cry: doufam ze vy ostatni jste na tom mnohem lepe!

Ahoj Sade, to je mi líto, že Tě to tak vzalo… Já už jsem si tuhle otázku pokládala dávno, měla jsem partnera, co už děti nechtěl a já stála před rozhodnutím, jestli partner, nebo děti. Tenkrát jsem si vybrala jeho. No, dopadlo to výborně paradoxně, rozešli jsme se, s následnou partnerkou měl dvě děti a já svoje mít nemůžu. Možná proto, že jsem sestra a můžu svou touhu pečovat uplatnit jinde, dokážu si život bez dětí představit, aniž bych si připadala zbytečná… Zkus si najít něco, co Tě bude uspokojovat a naplňovat a třeba mimčo ještě přijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.1.11 08:45

vypada to, ze mam podobny pribeh. S partnerem uz jsme spolu 15 let. 4 roky zpatky jsem ho prosila ponizene na kolenou, at mi udela dite!!!Bylo mi 27 let a deti jsem chtela a tusila jsem, ze me bolesti musi mit nejaky duvod, ikdyz mi lekari tvrdili, ze jsem hypochondr. Az tady v norsku mi zjistili, ze mam silnou endometriozu…Mozna jeste zkusim adopci tady z norska…jinak nemam zadny cil a vubec netusim, co by mi deti nahradilo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5946
4.1.11 09:09
Sade píše:
Mozna jeste zkusim adopci tady z norska…jinak nemam zadny cil a vubec netusim, co by mi deti nahradilo… :nevim:

ale tys byla teprve na prvním IVF, ne? Je to tam jinak hražené, že už házíš flintu do žita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
4.1.11 16:07
Sade píše:
vypada to, ze mam podobny pribeh. S partnerem uz jsme spolu 15 let. 4 roky zpatky jsem ho prosila ponizene na kolenou, at mi udela dite!!!Bylo mi 27 let a deti jsem chtela a tusila jsem, ze me bolesti musi mit nejaky duvod, ikdyz mi lekari tvrdili, ze jsem hypochondr. Az tady v norsku mi zjistili, ze mam silnou endometriozu…Mozna jeste zkusim adopci tady z norska…jinak nemam zadny cil a vubec netusim, co by mi deti nahradilo… :nevim:
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
5.1.11 09:36

Ahojte holky,
co ta beznaděj hned na začátku roku :-( ? Taď přece musíme zatnout a bojovat nový rok je přece nový začátek :palec: a nová naděje v lepší budoucnost.

Ivčo a co ti v pondělí řekli v centru? Co bude dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
5.1.11 17:51
Bergle píše:
Ahojte holky,
co ta beznaděj hned na začátku roku :-( ? Taď přece musíme zatnout a bojovat nový rok je přece nový začátek :palec: a nová naděje v lepší budoucnost.Ivčo a co ti v pondělí řekli v centru? Co bude dál?

BERGLI :mavam: no budu zase užívat ty tablety na sliznici a uvidí se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
5.1.11 18:10

A zvedli ti aspoň dávku? Vždyť je to pořád dokola a změna žádná, to přece nejde donekonečna. Vždyť už jsou tam ti tvojí mrazáčci tak dlouho sami :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
5.1.11 18:20
Bergle píše:
A zvedli ti aspoň dávku? Vždyť je to pořád dokola a změna žádná, to přece nejde donekonečna. Vždyť už jsou tam ti tvojí mrazáčci tak dlouho sami :-)

Taky si říkám, že je to pořád dokola a už mne to fakt nebaví. Ne, dávky nezvedli. akorá říkal, že by mne asi poslal na nějaký speciální ultrazvuk, kde by zjistili eventuálně tu endošku v děložní stěně a to si myslím, že by mne asi poslal do té nemocnice, jak jsi říkala,že tam mají to oddělení nebo ambulanci, už nevím :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
5.1.11 19:59

Ahoj, ráda bych se k vám přidala. Mám sice už jedno dítko po IVF, to se zadařilo na 1. pokus, ale od září bojujeme o druhé a už jsem z toho docela vydeptana. PO IVF nám zůstalo 7 mrazáčků, tak jsem šla na KET. Po 12 dnech byl test pozitivní, tak to byla velká radost, ale trvala jen týden. Po týdnu byly hodnoty HCG 0. Tak jsem hned zkusili 2.pokus. Opět výsledek pozitivní, ale v pátém týdnu mě začaly bolesti a začala jsem špinit. DR. na ultrazvuku nic neviděl, prý je to ještě brzo, ale hodnota HCG pořád růstla, tak jsem byla v klidu. Ale to trvalo až do 7. týdne,kdy mě 2 dny před Štědrým dnem bylo řečeno, že se jedná o mimoděložní těhotenství. Ještě ten den jsem podstoupila laparoskopii a přišla jsem o vejcovod. Dr. nám doporučil, abychom další pokus neodkládali, protože je tělo na těh. nejlépe připraveno. Tak jsem dneska byla ultrazvuku a za 6 dnů mám přijít na KET. Ale musím říct, že z toho ani nemám moc radost. Vždycky jsem byla před KET velká optimistka a teď z toho mám spíš strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
5.1.11 20:03

Tak proč tě nepošle hned? Na co se zase čeká, pořád jen samé oddalování a v podstatě se nic neděje. :twisted:
Já jsem si svojí depku vybrala hned prvního když jsme si s kamarády přáli a nový rok jsem přivítala se slzami v očích, ale jsem rozhodnutá bojovat a nevzdat se tak Ivčo bojujme :palec:
Byla jsem nucena jít k obvodní doktorce takže i s ní jse probírala svoje možnost a nesmíme to prostě vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
5.1.11 20:13

Dash nesmíš to vzdát. Bude to dobrý, ale pokud z toho nemáš dobrý pocit tak to prostě odlož a nenech se do ničeho tlačit. Jde přese hlavně o tebe a o vaše miminko. Každopádně držím palečky ať Vám to dobře dopadne a nezůstanete u jedináčka i když co my by jsme za to dali mít aspoň to jedno.
Jinak doporučuji poradit se o tom třeba po netu s jiným doktorem ať máš k tomu i jiný názor odborníka a získáš klid a jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
6.1.11 17:24
Dasha01 píše:
Ahoj, ráda bych se k vám přidala. Mám sice už jedno dítko po IVF, to se zadařilo na 1. pokus, ale od září bojujeme o druhé a už jsem z toho docela vydeptana. PO IVF nám zůstalo 7 mrazáčků, tak jsem šla na KET. Po 12 dnech byl test pozitivní, tak to byla velká radost, ale trvala jen týden. Po týdnu byly hodnoty HCG 0. Tak jsem hned zkusili 2.pokus. Opět výsledek pozitivní, ale v pátém týdnu mě začaly bolesti a začala jsem špinit. DR. na ultrazvuku nic neviděl, prý je to ještě brzo, ale hodnota HCG pořád růstla, tak jsem byla v klidu. Ale to trvalo až do 7. týdne,kdy mě 2 dny před Štědrým dnem bylo řečeno, že se jedná o mimoděložní těhotenství. Ještě ten den jsem podstoupila laparoskopii a přišla jsem o vejcovod. Dr. nám doporučil, abychom další pokus neodkládali, protože je tělo na těh. nejlépe připraveno. Tak jsem dneska byla ultrazvuku a za 6 dnů mám přijít na KET. Ale musím říct, že z toho ani nemám moc radost. Vždycky jsem byla před KET velká optimistka a teď z toho mám spíš strach.

Ahoj DASHI, je mi to líto, ale drřím palce, ať to teď výjde a až do konce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
6.1.11 17:25
Bergle píše:
Tak proč tě nepošle hned? Na co se zase čeká, pořád jen samé oddalování a v podstatě se nic neděje. :twisted:
Já jsem si svojí depku vybrala hned prvního když jsme si s kamarády přáli a nový rok jsem přivítala se slzami v očích, ale jsem rozhodnutá bojovat a nevzdat se tak Ivčo bojujme :palec:
Byla jsem nucena jít k obvodní doktorce takže i s ní jse probírala svoje možnost a nesmíme to prostě vzdát.

Bergli Dr. mi řekl, že ikdyby to potvrdili, tak léčebný postup bude stejný, IVF a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
6.1.11 19:01

Ivi takže oni tě posílají na IVF i když máš ještě vajíčka zamražená a kvůli nízké sliznici nemůžeš na KET? To je teda kravina :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí