Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Haniiii Ahojky, tak to jsi na tom stejně jako já
Já jdu 12/8 na první kontrolu a v tu dobu budu 6+0, dnes jsem teprve 4+2. Tak přeju ať se daří ![]()
@Kytičkaaa Jéé, tak to to máme dost podobný
Moc bych si přála, aby bylo všechno v pořádku a já se mohla radovat ze zdravě probíhajícího těhotenství. Musím ještě vydržet, no. Teď jsme byli s kamarády na horách a byla to paráda. Takový super relax. Jen to alko-nealko pití jsem maskovala jak to šlo a nejspíš mi to vyšlo. Týden skoro utekl, tak ještě jeden, no ![]()
@Haniiii Já sem byla včera na grilovačce a jedna holka mi tam furt chtěla nalejvat víno, tak to sem okecala, ale pak už mi pomalu šla nalejvat rum, takže sem jí to musela říct.. Takže je to jediný člověk, který to ví.. Bála sem se, že to do mě fakt nalejou
Jinak abych řekla pravdu tak už pomalu počítám dny
Taky doufám, že všechno bude v pořádku
ale musíme doufat
A v kolikátém budeš tt až půjdeš k dr?
Ahoj děvčata zdravím Vás
Tak jestli mohu, ráda bych se k Vám přidala
Druhou čárečku jsem našla 20.7., od zítra bych měla začínat sedmý týden. U gynekologa jsem již byla teď ve středu, objednal mě a byla jsem teprve 5+3, takže srdíčko ještě nebylo
a potvrdil mě jen, že prďolka ví kde má bydlet a je tam
Další kontrolu mi stanovil až na první týden v září, tak nevím jak to do té doby vydržím, to bude dlouhej srpen
Taky mi zatím dal kontakt na nějaké centrum na Letné „Gennet“, na prvotrimestrální screening, nedošlo mi, že bych se měla zeptat zda se objednat prvně k němu, nebo do toho centra, ale myslím, že na dřívejší čas se mám objednat k němu a na dny poté až tam ne? Tak zdravím, užívejte si těhulkování a hezkou neděli ![]()
@Kytičkaaa 11. bych měla být 6+5, ale uvidíme jak změří velikost on. Já jsem zbaběle nešla teď v pátek kamarádce ani na rozlučku se svobodou. Nejsem na to pyšná, ale oni pijou hodně panákují a z toho bych se prostě nevykroutila. Tenhle začátek je prostě dlouhý a nejistý
Já se zase snažím na to nemyslet a říkám si, jak to strašně utíká - že ještě týden a už budu moudřejší ![]()
@Domčátko Ahojky
a gratuluji ať je vše ok.. No tak to tedy budeš mít fakt dlouho do kontroly… Jinak já bych si tam asi zavolala a zeptala se jestli se mám na ten screening rovnou objednat ![]()
@Haniiii Já sem to musela na grilovačce té holce vybalit když mi chtěla nalejvat rum, takže tě chápu
Jinak si taky snažím pořád říkat jak je to za chvíli a jak to hrozně utíká
Já jsem také zvědavá jak mi to dr určí, jestli bude mladší nebo starší, ale jelikož vím kdy jsem měla ovulaci tak by asi mladší být neměl ![]()
Ahoj holky. můžu se k vám přidat? dneska jsem 4+5,a na kontrolu jsem objednaná 11.8,tak sem zvědavá. hroznej strach i se strašně těším. to budu 5+6,tak to srdíčko asi vidět ještě nebude.Ale aspoň ať mi potvrdí, že je mimísek tam kde má být. Jinak jediný moje příznaky jsou bolestivý prsa (bez podprdsenky to moc nejde)
, bolí mě stále podbřišek jak na MS, a píchá mě na stranách, jsem jakási protivná, a furt jíííím, nebo spíš žeru. Nemělo by mi spíš být blbě a neměla bych mít na nic chuť??? Nechce se mi dočítat 37 stránek, takže vám holky něco je? nějaký příznaky, zvracení apod..? A jinak jsem po 2 potratech, tak mám fakt velký strach.
@misa1967 Ahojky. Mám takový pocit, že už jsme se na nějaké diskuzi v minulosti potkaly. Jinak já jsem na tom stejně jako ty. Taky mám za sebou už 2 potraty.. Teď už ani tak vyděšená nejsem. Stejně s tím nic neudělám, tak jen doufám, že už to konečně klapne a my se toho prcka dočkáme. Jediný, co cítím, jsou taky prsa. Je pravda, že mě gyn. pro jistotu předepsal Utrogestan, tak ho beru. Ale prsa mě bolela už když jsem na to přišla a bolí mě stále. Vím, že Utrogestan taky způsobuje bolest prsou, ale tak nějak doufám, že je všechno v pořádku. Po ránu mě občas pobolívá břicho, ale jinak o něm skoro nevím. Jo a pořád mám takový ten bílý hustý výtok, jinak nic.
@Kytičkaaa Třeba jen chce, aby prcek trošku povyrostl, no. Ale chápu, že ti to přijde dlouhý. Těžko říct, jak dlouhý jsou objednací doby na ten screening.
@Haniiii jj asi jo. mozna v te soukrome skupine.
ja jsem toto tehu taky vic v klidu.ale stejne me to hloda jestli je vse OK.tak me ty prsa taky urcite boli z toho utrose.tak jsem si rikala ze budu stastnejsi kdyby mi bylo blbe a stale nic, tak snad je mimi v poradku. a prisli ti na neco? po tech potratech?
@misa1967 Ahojky, předem gratuluji k těhotenství
Já jdu na kontrolu 12/8 a to budu 6+0 a tajně doufám, že už bude
A nemůžu se kontroly dočkat ![]()
Jinak přesně tak jak říkáš tak mě hodně prsa bolely před MS, hlavně to pravé a na straně… Teď mě prsa taky bolí, občas cítím jak na straně a obě, ale jsou citlivé na dotek, mám je takové ´´oteklé´´ na to, že teď končím 5tt tak mi přijde, že se malinko zvětšily. Jsem hrozně pořád unavená, bolí mě podbřišek často, chodím dost na malou, je mi pořád zima, všichni padají vedrem a já mám dvě mikiny
občas bolest hlavy a někdy se po ránu cítím, že mám kocovinu
Taky mám hrozný strach, ale to si nesmíš připouštět, snaž se myslet pozitivně ![]()
@Haniiii Ono asi taky záleží jak kde chceš jít na ten screening
Někde se třeba musíš objednat hodně dopředu a někde třeba ne
Nevím jestli dr už bude mluvit na kontrole o tom screeningu
Možná se ho na to zeptám…
@misa1967 Vypadá to, že mi nedostatečně funguje žluté tělísko, tak proto beru ten Utrogestan. Beru ho 1-0-1, tak snad to stačí. Ale jinak jsme se dohodli s gyn. i s tím oborníkem v nemocnici, že to ještě teď jednou zkusíme a pak se uvidí. Co ty? Ty jsi byla na nějakých testech? Já jsem vždycky docela rychle otěhotněla, až jsem z toho byla překvapená a vlastně nejinak tomu bylo i teď. Poslední víkend v dubnu jsme měli svatbu a já do té doby nechtěla. V půlce května jsem měla MS a 18.7. mi vyšel test. Musím říct, že to bylo na svatební cestě a vůbec jsem tomu nevěřila. Test jsem si brala ani nevím proč s sebou a jedno ráno jsem se vzbudila a říkám si, já si musím udělat test - manžel na mě koukal jako blázen - a hned vyšel. Navíc jsem neměla při své nepravidelné MS skoro zpoždění. Jinak na ten žaludek je asi ještě brzy. Myslím.