Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mamule42 Ano poprvé.. A před chvílí jsem začala špinit, kruci..
Doteď jsem to neměla, tak snad to neznamená nic špatného..
@Niagara spineni je normalni, muze to byt hnizdeni nebo praskla cevka. horsi je jasna krev..
@Kytičkaaa Myslím na tebe, tak jak? Já mám jít na další kontrolu 25. a to mi má dělat i nějaké testy. Mám přijít na lačno. Ale budu mu muset zavolat, aby mě vzal o den dřív kvůli práci.
@Haniiii ja ti psala v jiné diskuzi… Neboj bude to dobry
ja podle ms 6+0 a podle utz 5+2 mam žloutkový vacek a základ embrya a na
je prý brzy
tak sem s toho byla smutná… Podle Dr je prý vše OK… Na kontrolu jdu za 14 dni… Dekuji jsi hodna ![]()
@Niagara Kdyby to nepřestávalo, tak bych si asi skočila na gyndu pro utrogestan. Ale jak píší holky. Občas se to prostě stává a nemusí to hned znamenat něco špatného.
Ahojky tak se k vam pridavam jsem v 5tt.
k lekari se chystam 25.8. a vsem moc gratuluji.ja sama jsem jeste nejak mimo.
![]()
@luuuca9
díky za názor, jsem v tom nová a dr mi neřekla buď jo nebo ne, ale že mám jít na screening a hotovo
Jsem též pro kontakt s miminkem a maximum informací ![]()
@Ivet.SD píše:
@luuuca9
díky za názor, jsem v tom nová a dr mi neřekla buď jo nebo ne, ale že mám jít na screening a hotovoJsem též pro kontakt s miminkem a maximum informací
Doktoři to berou jako samozřejmost, že člověk využije všechno, co medicína nabízí. Ale ne každá žena to prostě chce. Na některé je to příliš mnoho technologie a příliš probuzených pochyb. Čím je člověk starší, tím ta čísla vycházejí hůř. Když jsem byla poprvé, moc se mi líbil ten detailní ultrazvuk a poskakující miminko. Čísla nevyšla nijak skvěle (ale ani tragicky), doporučovali genetickou konzultaci, na kterou jsem už nešla (šel tam sám parnter, kterého tyhle ěci zajímají). Já nešla, protože jsem tušila, že ta by vedla jen k doporučení amniocentézy. Řekla jsem si, že důvěřuju tomu ultrazvuku a že prostě tohle dítě chci a dál to nehodlám zkoumat. Miminko bylo zdravé. Teď jsem o 4 roky starší, tak si říkám, že výsledek bude asi zas o něco horší… No uvidíme příští týden.
@tzoo píše:
Ahojky tak se k vam pridavam jsem v 5tt.
k lekari se chystam 25.8. a vsem moc gratuluji.ja sama jsem jeste nejak mimo.![]()
Ja jdu taky 25.8. Na prvni vysetreni. Tak at ti to dobre dopadne.
Ahoj holky,
Jsem tady poprvé a vůbec mi pár informaci není jasné. Budu ráda když mi někdo z Vás vysvětlí mé dotazy.Cca 3 roky se pokoušíme s přítelem otěhotnět, podstoupila jsem dvě inseminace a bohužel samozřejmě nic. Přítel je v naprostém pořádku a já jeden vejcovod nemám a druhý je zúžený tak mi doktoři noc šancí na otěhotnění nedávají. Bylo mi řečeno že umělé oplodnění je nejlepší řešení, je mi 33 let a není co odkládat. S přítelem jsme se domluvili že v září 2015 půjdeme na umělé oplodnění, ale já otěhotněla , což je samozřejmě pro mě velice dobrá zpráva. No a teď tedy k mému dotazu. Menstruaci mám velice nepravidelnou, dne 31.5.2015 se menstruace dostavila a měla normální průběh, končila 4.6.2015 (ten den jsme s přítelem spolu měli pohlavní styk(ale s ochranou) protože jsem ještě trošku špinila a měla jsem strach abych nedoslala nějaký zánět) dne 26.6.2015 jsem si jen tak pro zvědavost udělala TT a vyšel pozitivně, dne 29.6.2015 jsem šla k lékaři a ten podle UT řekl že to vypadá na 5 týden a že jsem musela otěhotnět před menstruaci. Nyní jsme podle těhotenského průkazu 9+2tt ale podle prvního ultrazvuku 10+2tt ( jestli to tedy chápu dobře). Mě by jen zajímalo zda jsem otěhotněla tedy před menstruací a nebo tedy po menstruaci? Vím že o nic nejde, ale jsem takový člověk který když něčemu nerozumí tak je nesvůj , ještě když doktor řekne 9 +2 to znamená 9 týdnu + 2 dny ( méně nebo více)
Moc Vám všem děkuji za rady a pokud se to někomu zdá nelogické tak se velice omlouvám
Hezký den