Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj hoky, našla jsem tuhle obnovenou diskuzi, tak se přidávám k těhulkám koňačkám. Dneska jsem tuším 26.týden. A něco o mě, je mi 25 let a na koních jezdím asi tak od tří, kdy se mě na něj asi poprvé nebáli vysadit
Od 10 let jsem měla koníka svého, u nás doma - huculku Giminu, byla to pěkná mrška. Pak jsem jí bohužel z rodinných a studijních důvodů musela prodat po 7 letech. Byl to jeden z nejhnusnějších zážitků mého života, ale čas to spravil. Mám vystudovanou zemědělskou školu se zaměřením na jezdectví a chov koní, ale jak už jsem tu četla - bohužel tahle práce není moc dobře finančně ohodnocená, takže jsem se i já zařídila podle toho a živím se něčím jiným, ale koně mám stále jako životního koníčka. Po prodeji koně jsem jezdila hlavně na škole - ve školním statku. Pak jsem si našla přítele, který je z koňské rodiny. Z přítele je teď už manžel a na koních jezdíme pořád oba - teda teď už tak měsíc a půl ne. Jezdila jsem asi do 4měsíce, teď už to neriskuju, ale hned po porodu a rekonvalescenci zase začnu a už se táák těším. takže momentálně svého koně nemám, ale jezdím u manželovy rodiny, kde mám kobču, kterou jezdím, když můžu, jen já. Jinak vozí jiné „turisty“. Je to ČT. Viz. foto - krásná ryzka.
občas pomáhám opohybovat koně i kamarádce z vedlejší vesnice, ale to je hroznej tank
![]()
A ještě jednu si neodpustím - já se na koni i vdávala, v dámském sedle ![]()
rhiannon píše:
tutinka, susaan - krásná zlatíčka máte!!![]()
![]()
susaan, ty jsi westerňačka? Já vždycky toužila po tom, si to aspoň zkusit, ale zatím se nepodařilo
Taky vložím foto té „mojí“ bábinySnad se jednou dočkám
No nevím jestli se dá říct westerňačka, ale jezdím v tomto stylu - víceméně z mého pohodlí
jezdila jsem od mala v anglii, pak jsem si pořídila kobču, které jiné sedlo nesedlo a tak jsem si zvykala…no a teď co mám tuhle novou mlaďošku, tak mne ani nenapadlo hodit na ní anglii a opět se vozím v tom westernovém sedýlku ![]()
Jinak holky máte krásné koníky. Mě se líbí jak western, tak anglie, ikdyž preferuju druhý jmenovaný styl, ale je to o osobním názoru. My s manžou momentálně rok a kousíček bydlíme v novém domku, co jsme si postavili a máme krásný pozemek 3000m2, takže až bude ta malá, co mám v bříšku, na světě a povyroste, určitě plánujem pořídit vlastního aspoň jednoho koně a mít ho doma. Tedy pokud to finančně půjde, což se uvidí, ale tak vždycky se to nechá nějak vymyslet a je to náš společný sen, takže se jednou určitě splní ![]()
Já jsem taky měla období, kdy jsem o víkendu když jsem přijela ze školy chodila pohybovat koně jednomu pražákovi, co ho měl ustájeného u nás na vsi a taky jsem si vozila prdku ve westernu - největší dojem, kterej z toho mám je, že se z toho sedla snad ani nedá vypadnou
![]()
Kris-týna píše:
Já jsem taky měla období, kdy jsem o víkendu když jsem přijela ze školy chodila pohybovat koně jednomu pražákovi, co ho měl ustájeného u nás na vsi a taky jsem si vozila prdku ve westernu - největší dojem, kterej z toho mám je, že se z toho sedla snad ani nedá vypadnou![]()
tak to máš pravdu, ještě se mi to (díky bohu) zatím také nepovedlo…za to z anglie by mi na spočítání pádů prsty asi nestačily ![]()
Kris, krásný fotky, fakt nádhera!!
Závidím vám to vlastní bydlení, snad se taky jednou dočkáme něčeho podobného!!
Ale tady v okolí Prahy zatím nic moc… ![]()
O pádech snad nemluvím
Já právě taky slyšela, že se nedá z westernového vypadnout, proto by mě to zajímalo
![]()
sus, mě se westernový styl ježdění taky líbí, kamarádka si pořídila před lety pro svého tepláska sedlo a to je nádhera, jen pro mě by museli udělat spešl třmeny, protože mám krátké nohy ![]()
Kobylka je krásná
Wind už je stařešina, ale jiného bych ani nechtěla. Už jsme tak nějak srostlí ![]()
rhia, já jsem původně z Brandýsa, tam se taky nic moc sehnat nedá. Prostě jsem musela slevit a jít dál
I tak jsme zadlužení na 30 let
My tedy zatím nebydlíme, vilku rekonstruujeme už skoro rok, byla sice obyvatelná, ale staré topení, radiátory, voda hnus, odpady prohnilé, elektrika na vyhoření, takže je vše nové a my bez peněz
Teď musíme udělat koupelnu, aby se dalo bydlet aspoň v jednom patře, kuchyň mít asi ještě dlouho nebudu
Ale už tam fakt chci, zatím jsme se dvěma dětma a psem ve 2+kk a to je tedy mazec. ložnice je noclehárna a pokoj bordeliště, nedá se to
Ještě že koník už se zabydlel ![]()
kris, závidím chlapa koňáka, ten můj pořád reptá
Ale musím říct, že mě podporuje, stáj dělali s dědečkama. Jen ty kecy ![]()
Susaan - krásný koník na fotce ![]()
Rhiannon - tak to já teda musím zaklepat, že jsem mockrát dolů neletěla, na to kolik mám hodin odježděných, ale zase když už, tak pořádně - to pak byly vyražené dechy, otřesy mozku, odražené ledviny…No jo, takový obsedání bylo někdy zajímavý ![]()
Tutinka - parádní foto s děckama. O dluzích mi něco povídej, taky máme samo barák na hypotéku, ale rýsuje se nám jedno dědictví, tak jsme do tý stavby taky šli s tím, že v budoucnu budě nějaký peňo, kterým umoříme úrok, budou menší splátky a zbydou penízky na koníky. A ohledně chlapa - já jsem fakt šťastná, že mám koňáka a to jsem ho nehledala záměrně - prostě náhoda, ale super, hodně nás to utužuje…
Kris, tak to teda nezávidím, já musím zaťukat, ale zatím to odneslo tělo jen naraženinama a hnutou krční páteří…ale zase, kdo nepadá - nejezdí, že jo ![]()
Jinak já mám chlapa nekoňáka, ale mojí zálibu toleruje, jezdíme se koukat společně na závody, atd., takže já jsem spokojená
Že nechce jezdit mi nevadí, já taky nechci skákat padákem
![]()
No jasně, není to o tom, že dva musí dělat něco stejného - u některých párů je to dokonce i na škodu, ale nám to prostě vyšlo a klape. Na závody a tak jezdíme taky. A mě spíš stejně koně berou celkově - to ježdění je třešinka na dortu, takže jsem hlavně ráda, že ten můj má na to stjný názor jako já a je to taky trochu chovatel a baví ho se o to starat a tak…
A s tím poměrem padání a ježdění máš recht.
Už jsem se ptala i na jiných diskuzích co navštěvuju, tak to ještě zkopíruju sem
:
Holky trochu z jiného soudku – dneska odpoledne chci dělat nějaké podzimní dekorace do truhlíků – u nás už byl mrazík, tak mám surfinky a fuchsie v pr…Nemáte někdo fígl, jak se postarat o větvičky s listím, aby listí zůstalo delší dobu pěkně barevné? Mám vyhlídnuté nádherně červené a žluté jasany a buky, ale v předchozích letech mi to vydrželo tak 14 dnů a pak to stejně všechno zhnědlo a seschlo ![]()
Kris, máš super přístup
Můj chlap by se rád staral, choval, atd. , jen jezdit nemusí
Třeba nám to jednou vyjde ![]()
S těmi větvičkami neporadím, mám stejný problém
Taky nevím, co s tím, aby to zůstalo dlouho pěkné…
Rhiannon, tak já to beru tak, jako, že ježdění není všechno - to je fakt taková odměna. Já miluju zvířata celkově a o ty se prostě člověk musí starat ať už je to kůň, pes, kočka, nebo tele ![]()
Jinde holky říkaly stříknout to lakem na vlasy, ty větvičky, tak já to odpoledne zkusím…