Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No u nás teda peníze taky dokonalé, teď jim je seberou a každý týden mi bude dojíždět 180km, kde bude muset platit něco na ubytování, bude se tam muset nějak živit a na tu cestu to je taky spousta peněz. Navíc máme taky hypotéku, pojištění, školu… Teď nebudeme mít vůbec nic navíc a za chvilku já na mateřskou. To bude úžasné ![]()
Tedaaa mno taky si to neměla tedy jednoduchýýý… To já sem sem přestěhovala s přítelem z moravy… zdravku mám teda udělanou v Kyjově.A sem sem se přestěhovala ve svých 19letech hned po ukončení zdravky.Mno a jelikož tu kdysi pracoval moje první láska tak sem se rozhodla že chchi jendou tady žít.. a tak se stalo přestěhovali sme se první do chrudimi měli sme tam supr domluvenný podnájem… ale po půl roce to tu bejvalej nezvlád a odstěhoval se a na to za pár týdnů následoval rozchod! Pak sem se přestěhovala na ubytku páč bych to sma nezvládla ten podnájem utáhnout… a tady si našla přítele… jsme spolu malinko přes rok ale známe se tak rok a půl miminko sme tak brzy neplánovali… ale přišlo tak se nebráníme a sme štastníí a s mých vztahůůů předchozích cítím že by to ted mohlo vyjít… mno musí ![]()
PetiteFillette píše:
No a kam by šel?? Do Chrudimi? Co vím já, tak míst je tam volných docela dost. Jen nevím jestli je to pro tebe nějaká výhraI když taky asi záleží na hodnosti a na tom, kam by se tam dostal.
No on do Chrudimi nechce, ale měla by se do Hradce přesouvat jakási velká ošetřovna z Olomouce či co a on má ošetřovatelský kurz, ale to je ještě ve hvězdách, jak to s tíhle bude…
Tak já vám ženy něco povím… my máme plat příšerný úplně a ted si budem brát hypotéku na byt aby sme s miminkem měli kde bydlet … přítel si vydělává 17 000kč upřímě je to žold! Já zatím ještě chodím do práce… ale zajímalo by mě jak to budem dělat až nebudu… mno co jiného než se uskromnit nic jinýho nám nezbyde
a já si taky nevydělávám nic extra… mých pár tisíc co dostanu to nás taky nezachrání
Tak to já bych se teda nedokázala rozhodnout, kde mám bydlet, kdybych chtěla někam z domu odejít a nevěděla kam. Nakonec jsem ráda, v Pcích se mi moc líbí. Pro mě město akorát, Břeclav moc malá, Brno moc velké, tohle je zlatá střední cesta.
A proč jsi nechtěla zůstat na moravě? To já bych tam docela zůstala, jako rodnou hroudu ji mám moc ráda, ale prostě se to vyvrbilo jinak. Ve finále aspoň nemám rodiče věčně v baráku, dovedu si živě představit moji mamku jak mi organizuje domácnost
Jinak si moc rozumíme, ale v tomhle teda NE.
Mnoo protože mě se Pce moccc líbili.. takže ve svých 16letech kdy sem tu jezdila za bývalím respektivně za mouprvní láskou sem se rozhodla že tu chchi jednou žít… Protože jak si řekla Břeclav je malá Brno velké ale ty Pce sou akorát… a mě se moccc líbí
A to si vem že sem jedináček
a takhle brzo sem pláchla z domu.. a než e by se mi doma nelíbilo nebo něco… jen sem chtěla do Pardubic ![]()
PusinkaMartinka píše:
Tak já vám ženy něco povím… my máme plat příšerný úplně a ted si budem brát hypotéku na byt aby sme s miminkem měli kde bydlet … přítel si vydělává 17 000kč upřímě je to žold! Já zatím ještě chodím do práce… ale zajímalo by mě jak to budem dělat až nebudu… mno co jiného než se uskromnit nic jinýho nám nezbydea já si taky nevydělávám nic extra… mých pár tisíc co dostanu to nás taky nezachrání
Když musí, tak jde všechno. My měli s manželem dohromady příjem 23-24tis. včetně mateřské a taky to šlo. Nic jiného ti nezbyde. Mimčo toho tolik nepotřebuje, co se týče měsíčních nákladů. Investice je jen než se narodí. Nakupovala jsem dokud jsem chodila do práce. Odložila jsem si peníze, co bych dostávala jako mateřskou a zbytek jsem mohla utratit za věci za mimi. Tak jsem se naučila vyžít s RP, aniž by to byl šokový stav.
jj to přesně taky tak dělám… jenže ještě nemáme tu hypotéku a nájem platíme zatím jen 6500kč. až přijde hypotéka tak hypotéka tak 8000kč plus inkaso a takové ty srandy a sme na 13 000kč. Mno bude to knapový.. a ted ještě nevím jak dlouho vydržím v práci… takže uvidíme
ale určitě to zvládnem musíme no
a hlavně ještě ty naše půjčky debilní… to taky stojí za prd přítel ještě paltí za auto a já blbka si vzala půjčku k vůli byývalému takže ještě paltí,m za bejvalího… chjooo chybama se člověk učí… ale určitě bude vše ok a při nejhorší variantě pomůže rodina alet ak snad to zvládnem sami ![]()
Gibi píše:PetiteFillette píše:No on do Chrudimi nechce, ale měla by se do Hradce přesouvat jakási velká ošetřovna z Olomouce či co a on má ošetřovatelský kurz, ale to je ještě ve hvězdách, jak to s tíhle bude…
No a kam by šel?? Do Chrudimi? Co vím já, tak míst je tam volných docela dost. Jen nevím jestli je to pro tebe nějaká výhraI když taky asi záleží na hodnosti a na tom, kam by se tam dostal.
Aha, tak to jsem vůbec nevěděla. Tak snad mu to vyjde. Kamarádce takhle manžel dojížděl několik let (taky voják), a to už měli doma syna.
A co malááá a nový táta Petite..... nemá s tím problémm prcek nebo přítel?
On není její nový táta. Říká mu jménem. S otcem se vídá skoro denně, tohle je docela v pohodě. přítel se teprve učí jak se má chovat k dítěti, ale doma vládne pohoda ![]()
Aha tak tojo… a japato, že ste se rozešli s bejvalímm neklapalo to??? Nebo si se zamilovala do tohoto novýho?
S malou je to složitější, protože ta mi nepoví jak to zvládá, ale snažíme se všichni, aby neměla stres a zatím vypadá spokojeně. I si zvykla na to, že k taťkovi si chodí hrát a bydlí tady. Nebo mi to aspoň tak přijde, že to pochopila.
Všechno dohromady
To je složitější. To vám třeba někdy povykládám osobně, ale tady bych to raději moc nerozebírala.
Tedaaa tak to raději jo.. ono si to přeci jen tady každýýý může přečíst
Tak důležitýýý že jsme všichni spokojený ![]()