Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne ne právě bydlím tak 25 km od Svitav, ale tady zatím o nikom těhotným nevím. Jinak se zatím držíme dobře… občas tvrdnutí bříška, ale nic strašného a co ty? Už nakupuješ?
25km je docela kousek ![]()
U nás zatím vše docela OK (až na tripl testy), bříško zatím v pohodě, i když jsem se dnes vzbudila s nepříjemnou bolestí, ale za chvilinku to bylo pryč, tak nevím co se dělo
Snad to bude v pohodě. Jinak mě občas trápí žíly na nohou. Teď jsem byla skoro 3 týdny na neschopence s virózou, pač jsem říkala, že přecházet teď nic nebudu, takže poctivé léčení a docela jsem si odpočla
Takže jak mě to začně v práci štvát, tak se na to vyprdnu a bude klid. Příští týden mě čeká test na cukrovku, moc se mi tam nechce, snad to uteče.
Nákupy už začaly
Ale zatím se snažím držet na uzdě
Tento měsíc jsem si dala stopku, pač investujeme do přestavby pokojíčku, takže oblečky jdou trošku stranou, ale něco už máme. Co ty?
Kterým směrem od SY jsi?
Já jsem doma hned od začátku… a je pravda, že jsem byla hlavně ze začátku tak unavená, že si nedokážu představit chodit do práce. Tripl vyšel nějak špatně? Často říkají, že je to u těch triplů jen planej poplach a zbytečně to nervuje, tak bych to asi brala s rezervou… A byla jsi na screeningu ve 12tt? Taky se mi občas stane, že mě bolí tak divně bříško. Třeba jednou jsem pšikla a taková děsná tupá bolest hrozně mě to vyděšilo, ale pak už to bylo dobrý, tak jsem to neřešila. Dr.říkala, že pokud nezačnu krvácet, tak se nemusím bát. Testy na cukrovku už mám zasebou a bylo to lepší než jsem myslela. Jednak to uteklo jak voda a jednak ta sladká voda nebyla zase tak hrozná…
Jinak taky už nakupuju, ale s oblečkama už se snažím brzdit, abych neměla všechno jednu velikost a taky to trochu užila. Jinak už mám koupenej kočárek (ale není doma),vaničku, přebalovací podložku, ale proti některým holkám co tak čtu diskuze jsem totálně pozadu
Jinak je to směr Brno… a ty bydlíš přímo ve Svitavách?
Já byla na začátku taky příšerně unavená, ale zrovna jsem měla celý měsíc dovču, takže jsem ji v podstatě celou prospala. Tripl vyšel pozitivní na Downa, ale právě, že vím, že vycházejí často falešně pozitivně, tak jsem to tak nějak přešla a skoro na to i zapomněla, tak snad to bude OK, testy ve 12.tt byly v pohodě. Byla jsem na genetické konzultaci, tak mi to tam vysvětlila, nechala jsem tam za to nemálo peněz a odmítla jsem odběr plodovky.
S tím nakupováním, taky kolikrát koukám jak některý maminy blázní
I s tím kočárkem ještě vyčkávám, ale vanička, povlečení do postýlky, zavinovačka, chůvičky, monitor dechu a další drobnosti už jsou doma nebo někde na cestě poštou. Já jsem v podstatě Svitavačka, i rodit tu plánuju (zatím
)Jen tu nejsou žádný kloudný předporodní kurzy, teda aspoň co vím, tak se poohlížím už i jinde. Kdybys věděla o něčem kvalitním, tak sem s tím ![]()
Tam bych asi věřila hodně těm testům ve 12tt. Určitě to bude v pohodě… musí!!
Jinak já zatím nakupovala jen tak co jsem kde viděla nic moc cíleně, kromě kočárku. Říkám si, že je ještě čas a tak si vezmu potom nějakej seznam a dokoupím co mi bude chybět. Já vím o kurzech v Boskovicích, ale to je ze Svitav docela z ruky…
Taky si myslím, že ty tripl byly falešně pozitivní, takže jsem v klidu. Já nakupuju různě po netu, něco nový, něco použitý, ohledně kočárku jsem se teď dozvěděla, že manžel naplánoval výlet do Polska na příští týden, zatím očíhnout situaci, tak jsem zvědavá. Boskovice zas tak z ruky nejsou, na gyndu dojíždím taky přes 20km, takže se to dá, každopádně díky za typ, nemáš to náhodou už ozkoušený?
Já jsem právě začala chodit, ale jak byly ty šílený vedra, tak jsem zase přestala. Tam je to tak, že hodinu je přednáška a hodinu cvičení na míči. Nikoho jsem tam neznala, tak to bylo takový blbý. Jinak se dá jít buď jen na cvičení, nebo jen na přednášku, nebo na obojí a dá se zaplatit každej vstup zvlášť… A ty čekáš první mimčo, nebo už doma nějakej poklad máte? A ještě můžu se zeptat kolik ti je let?
Čekám prvního mrňouska a prý to bude kluk, tak jsem zvědavá, jestli se Dr. nespletl
Jinak je mi 25. Jak jsi na tom ty?
Od následujícího týdne se chystám konečně začít chodit na cvíčo u nás, prý se po cvičení debatuje co a jak, tak uvidím. Mám v plánu i plavčo, ale teď po tý viróze si dám ještě minimálně týden pauzu radši. Psala jsi, že už máš kočárek, prozradíš jakej? Mám jeden typ vybranej, ale ještě jsem si ho nebyla ani osahat, tak ještě sonduju jak na tom kdo je jinde ![]()
Já mám 27, čekáme taky prvního raubíře a prý to bude taky kluk.:D A podle toho co jsem viděla na ultrazvuku se asi pan doktor neplete
Takže budeš chodit ve Svitavách? A máš nějaký info o tom jaký to tam je? A začíná nějakej novej kurz? Nebo se tam člověk nějak může přifrcnout už za běhu? No s kočárkem to byl docela boj, ale máme Quinnyho a konkrétně buzz 3. Četla jsem spoustu diskuzí a většinou samá chvála. Je pravda, že to není žádná obr loď, ale říkám si, že když v něm odvozilo už tolik maminek, tak to taky nějak zvládneme. A jaký jsi vybrala ty? Ono je to asi tak, že každej má něco pro a něco proti… ideál neexistuje
S tím kurzem si myslím, že by to mělo běžet tak nějak průběžně pořád, né žádné cykly, ale nevím no, nikde žádné bližší info k tomu není, je to uváděné jako cvičení těhulek než jako kurz, kurzy pořádá porodnice, ale takové nic moc mi přišlo.
Jinak kočárek mám zatím vybranej Dorjan Danny Sport 3 LINE, tak ho očíhnu a uvidím co a jak, zatím je čas ![]()
Zase jsem ujela a objednala něco z oblečků, tentokrát kombinézu… ![]()
Aha v těch Boskovicích to bylo jakoby od začátku 10 lekcí, nebo jak to napsat a pak zase začínalo nový kolo. No já stále váhám jakej fusak. A taky furt přemýšlím nad tím, jestli pořizovat ten monitor dechu, nebo ne…