Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Nora4 píše:
já stále vnímám přítomnost nějakého dresscodu, považuji to za společenský základ, jako pozdravit a že to někdo nedodržuje o dotyčném vypovídá stejně jako u tepláků do školy, že se neumí ve společnosti chovat, kromě toho na soukromých školách se uniformy nosí a docela věřím, že to do budoucna bude i na státních
kote, ty jsi zase tak mimo realitu ![]()
@Nora4 píše:
@irisssss já rozdíl mezi džíny a tepláky vidím celkem jasně
Příspěvek upraven 05.04.21 v 23:00
@stinga píše:
já to také tak myslím, aby mamka koupila přes internet a než dojdou, mu klidně dala ty tepláky
a k doktorce kolikrát za rok normálně dítě chodí? jednou za dva roky na preventivku, a to se musí beztak vysléct
To to ano..
Kdyz mu ty kalhoty, ktera ma doma ve skrine nejsou, tak dokud mu neprijdou nove, tal asi nepujde nahy..
Ale tak ja tohle reseni ba posledni chvili nesnasim
, ale na spoustu e-shopu prijde objednavka do 3 dnu
@Nora4 píše:
uniformy se ale nosí právě kvůli zmírnění vlivu sociální nerovnosti
Vždyť se stejně pozná od koho dítě je. Stačí vidět některé rodiče před školou.
V ČR se nedá uniformou zakrýt sociální nerovnost. Možná tak v Praze.
@Nora4 píše:
já uniformám nefandím, jen jsem psala, že si myslím, že se časem nosit budou
Také jim nefandím.
@Nora4 píše:
jelikož pořízení vyjde šíleně draho, tak je tento argument mimo
Deti maji skolni mikiny s logem skoly od firmy School United a staly stejne jako bezna mikina a jsou kvalitni. Pak maji jeste tricka, ty treba pouzivaly na sportovni meziskolni zapasy.
Ja bych uniformy brala. Deti nemusi mit tolik obleceni a vetsinou jsou slusive…
@Nora4 píše:
Chodila jsem na hotelovku, kde byla snaha o uniformy. Ročník výš je rok měl. Poté se vzbouřili a bylo po uniformách. Pak to zůstalo pouze na praxe. ![]()
Měla jsem při pobytu v Anglii možnost vidět děti v uniformách. Mi se to líbí. Je to jejich tradice, kterou si přenáší generacemi dál.
Ale tady to není možné. Naše společnost by si to nenechala líbit. Zase by bylo protestů, petic.
@bigl píše:
Můžu tě ubezpečit, že kvůli teplákům dítě fakt nikdo šikanovat nebude. Ale je pěkné, že máš o ty děti strach.
Můj syn je jak lunt, tepláky miluje a chodí v nich skoro všude, do školy v nich sice nechodí, ale jinak skoro všude a má pár kousků dražších, než kalhoty a fakt hezkých, žádné Adidas apod, ale trendy, tepláky nemusí být vždycky ta příšernost, co se za mých mladých let nosila do těláku. Když to sladíš s hezkým kvalitním sportovním oblečením, a obuví, tak za mě proč ne? Pro mě lepší, než tesilky nebo džíny za stovku z Pepca.
Můžu poprosit o odkaz na nějaké trendy tepláky? Klukovi je 15 a mluví o koupi a nošení,,tepláků,, jako běžného oblečení. A já nevím, co si představit. Díky.
@andelka83 píše:
Díky za recenzi. Tak ty 152 by mladšímu byly.
Tak třeba něco pohodlného a slušivého vyberete.
@Hanka1 píše:
Teplaky jsou na doma, na sport a na praci. Do skoly je nosi jen burani bez zakladni znalosti etikety.
S tím třeba naprosto souhlasím, ale před 14 dny jsme jeli s dětmi na velký nákup a já zjistila, že mladší tak přibral, že se prostě do žádných kalhot nenacpe, staršímu zase všechny končily nad kotníky. Tak holt jeli v teplakach. ![]()
@mado píše:
Holky, když ty děti máte doma pod dohledem, proč jste dopustily, že vám tak šíleně ztloustly? Vždyť tím těm dětem zdravotně děsně škodite.
Já třeba měla děti u babiček, jedno mělo pohybu až až, to druhé bohužel, navíc ho babička vykrmuje jak husu.. Ale nakynul už přes zimu, než jsem po práci všechny vyzvedla, byla už tma, a to se mladší venku bojí.. Budiž mu útěchou, že zajidam smutek a taky jsem nakynula, budeme to shazovat společně. ![]()
@Hanka1 píše:Škola, kam chodí moje holky, právě zavádí uniformy(po otevření), zatím zkušebně a dobrovolně, teď v karanténě si dělali průzkum zájmu mezi rodiči a žáky. Slibují více variant střihů a barev, takže úplně stejní by všichni nebyli. Proběhlo i hlasování, co se líbí nejvíc.
Deti maji skolni mikiny s logem skoly od firmy School United a staly stejne jako bezna mikina a jsou kvalitni. Pak maji jeste tricka, ty treba pouzivaly na sportovni meziskolni zapasy.
Ja bych uniformy brala. Deti nemusi mit tolik obleceni a vetsinou jsou slusive…
Mně je to jedno, nechám to na dětech, jestli to budou chtít nosit. Sama uniformy vnímám spíš pozitivně. Že se skryjí sociální rozdíly. Ale to oblečení bude za běžnou cenu a běžné kvality, mám obavu, že sociálně slabí ho nebudou moct pořídit. Mame tu dvě Pepca, nakupují tam a za tu cenu to nebude. Ze SRPŠ se platí jiné věci, nejsem zastáncem zvyšování, aby se přispívalo dětem, jejich rodiče mají na cigára a chlast.
Školní holky jsou vysoké a hubené, sluší jim vypasovane střihy, nakupujeme většinou v HM, CA a Designual. Bonprix, Tesco i Pepco(nemám ráda, ale chodíme tam pro jiné serepaticky, tak mě občas na něco přemluví) jim odstavaji v pase. Až na jednu, teď půjde do první třídy, ta má pevnější celou postavu včetně rukou a širokých ramen. Není tlustá, spíš vypadá jako malá zápasnice
A sluší jí delší volnější tuniky do A, případně volnější sportovní oblečení, ne vypasovana tricka.
Sama jsem na to zvědavá, je to první a asi zatím jediná škola ve městě, která přišla s tímto nápadem.
@Nora4 píše:
@matkabagristy z důvodu, že nejsem líná sebe a děti slušně oblékat? to můžeš děcko poslat v létě do školy v plavkách, když jdete odpoledne na bazén ne? ale takhle ti to řeknu, mně to přijde trapný, jít do školy v teplákách, to je stejný, jak jít v teplákách do práce, ne li horší, své děti teda neposílám do školy v oblečení na zahradu, ale když někdo ano, je to jeho vizitka.. u bagristy bych ty tepláky snad pochopila
mimo jsi s temi uniformami a prijde mi to usmevne vzledem k tomu, jak jsi se pohorsovala nad tim, ze rodice musi detem do skoly porizovat rousky ![]()
@_.Emilyyy píše:
Tak jeste ze mu neni pohodlne nosit do skoly pizamo nebo kostym spidermana
Zdá se, že neumíš číst a vnímat co ten druhý napsal, ale zase co čekat od člověka co nosí PIŽAMO
![]()