Poradna duly
Jana Čurdová
Helamo také tě vítám doma,už budem vědět,že nemáme podceňovat ani bolest podbříšku.Když si tak vzpomenu,tak minulí víkend byl nějaký divný,skoro všechny jsme si tu stěžovali na bolesti bříška
.Tak hlavně že je Filípek v pořádku a i trávit mlíčko se brzo naučí,dávají mu umělé,nebo odstříkáváš?.Neboj se ono to do toho 36tt uteče jako voda a brzo ho budeš mít doma.Tak se držte a posílám Filípkovi i tobě spoustu hvězdiček.
Koukám než jsem to stihla napsat,tak tys mi odpověděla,v nemocnici by ti s tou odsávačkou nepomohli,já jsem taky vždy odsávala jen ručně,ale jak píšeš,dlouho to trvá.
Helama píše:
Sluníčko děkuju,
já jsem od známých teď dostala spoustu věcí a mezi nimi i kolotoč nad postýlku, který mi taky chyběl, tak mám radost. Já mám ale ted docela čas to Fildovi všechno načančat a přichystat
Právě se tu peru s odsávačkou od aventu - mlíko by bylo, ale pouze ručně odstříkávám - odsávačkou to neteče (nebo to neumím)
ale ruční techniku mám zvládnutou na jedničku, akorát to trvá cca 40min (dělám to každé 3 hodiny). Na 15:00 půjdu zase za Fildou, tak mu chci nasbírat co nejvíc krmeníčka.
Pa
jaký to je bez miminka v bříšku?
jsem teď zvyklá, že se pořád hejbe a tak
S odsávačkou počkám uvidím jestli budu mít mlíko a když jo tak bych chtěla od medely tuhle http://www.medela.cz/…electric.php ale zkusím na mmb jestli jí někdo nebude prodávat, protože dvojku se mi za ní davat nechce. Kámoška jí právě má a řikala, že má odsáto hned a že se právě trápila s ruční taky tak kolem hodiny.
Vero, máš pravdu, že to dlouho trvá. Dokud se to s odsávačkou nenaučím, tak se nedá nic dělat. ![]()
Sluníčko, ruční odsávačkou jsem myslela ruce
odstříkávám jen rukama, sice dlouho, ale jde to dobře.
Tuhle elektrickou (cos posílala odkaz) mají v Podolí a některé maminky si ji tam pochvalují. Zkoušeli jsme ji se sestřičkou na mně, ale taky se nic nedělo. Ještě k tomu mají sterilizator do mikrovlnky od aventu (naleješ tam dvě deci vody, dáš tam odsávačku a do mikrovlnky na plný výkon 6 minut).
Bez miminka v břiše se obejdu, spíš mi chybí v náručí
![]()
Je to hrozně smutný, že jsem si svoje dítě ještě ani nepochovala.
Hlaďte si je všechny přes pupíky. Nezapomeňte, že máte v sobě děti, které se umí usmát, šklebit, brečet, koukat se, chytit se ručičkama prstíku - vlastně už to jsou hotoví novorozenci - akorát že miniaturní ![]()
Helamo věřím,že ti je hodně smutno po pomazlení s Filípkem,ale na druhou stranu,je zdaravej a dobře prospívá a zanedlouho si to oba vynahradíte.Já vím lehce se to říká,taky si to nedokážu představit.Z celého srdce ti přeju,aby začal co nejrychleji přibírat a ty si ho budeš moci už brzo pochovat.
Ahojky Sluníčko, my byli v Tescu v pátek, a mají na ty plínky akci. 2+1 zdarma za 498 kč. Ale nevím jak dlouho to ještě budou mít. Protože už ta akce je asi 14 dní.
Vero moc děkuju
Už se nemůžu dočkat, zvažuju, že se do Podolí odstěhuju, ale zase tu nemůžu chlapy takhle nechat samotné- dnes celý den peru, už neměli vůbec co na sebe a Honza začne chodit na gympl, tak ho musím trochu srovnat před začátkem září a zase se vytáhl, takže mu koupit něco na sebe do školy- všechno je mu malé.
Ale od začátku září uvažuju o tom, že si zažádám o mateřský pokoj. Ještě musím zjistit kolik to stojí, protože moc peněz nazbyt nemám a třeba nadstandard na gynekologii stojí 1400 denně. ![]()
Pája 01 píše:
Ahojky Sluníčko, my byli v Tescu v pátek, a mají na ty plínky akci. 2+1 zdarma za 498 kč. Ale nevím jak dlouho to ještě budou mít. Protože už ta akce je asi 14 dní.
je tak snad to vydrzi do zitra
nemas doma letak? ze bys kukla do kdy tam je ? ty kupony jsou do konce zari tak je musime udat tak jsem myslela ze to bude nejlepsi tak.
Pája 01 píše:
jo jinak jsem byla na druhem tom odberu a zase 1,7% tak to je good. V utery jdu na 4ty ultra pry kdyz mam tu „cukrovku“ tak si chce byt pak doktor Černý jistý. Jsem ráda, že je tak pečlivej hodně maminek si ho pochvaluje, je to tady v Teplicích jedna z mála kapacit.
Jinak jak byla ta aféra tady v Teplicích o tom doktorovi co proříznul té rodičce co čekala ty dvojčata ten močák a pak zemřela… tak prej je ve vazbě… ale to jsem jen slyšela, takže nevím to jistě. Dokonce i vím co to bylo za doktora…
škoda paní nechat tu 3 děti a manžela
a zemřít tak mladá ve 35ti vinou doktorů… holky z toho mám nejvíc strach, aby doktoři něco nezanedbaly nám všem a my všechny a naše dětičky byly v pořádku pfuj pfuj pfuj… pro štěstíčko
Helama píše:
Vero moc děkujuUž se nemůžu dočkat, zvažuju, že se do Podolí odstěhuju, ale zase tu nemůžu chlapy takhle nechat samotné- dnes celý den peru, už neměli vůbec co na sebe a Honza začne chodit na gympl, tak ho musím trochu srovnat před začátkem září a zase se vytáhl, takže mu koupit něco na sebe do školy- všechno je mu malé.
Ale od začátku září uvažuju o tom, že si zažádám o mateřský pokoj. Ještě musím zjistit kolik to stojí, protože moc peněz nazbyt nemám a třeba nadstandard na gynekologii stojí 1400 denně.
jejda to je drahý
prosím tě a trapná otázka .. kolik stojí malej když je v inkubátoru?? Já doufám, že nic, že ti tvorečci za to přeci nemůžou.. Nebo ještě se platí ten poplatek 60 na den? I když já bych dala cokoli jako každej rodič, aby dítě bylo v pořádku a bezpečí ale 1400 na den to bych fakt neměla .. a co standart stojí?
Také bych asi chtěla být v teé porodnici,ale zase představa,že měsíc nechám chlapy samotný doma je také hrozná,i když Láďa se o domácnost postarat umí,uvařit i vyprat,ale být takhle dlouho bez Ondráška,by bylo asi také těžké.Alespoň že už máš synka velkého a dokáže se o sebe postarat.
Ty úsměvy a pohledy od Filípka musejí být něco úžasného
.Docela ti to závidím,i když vím,že je dobré si ještě alespoň tři týdny počkat.
Sluníčko,máš pravdu,měkteré ty ceny jsou nemožný,ale v téhle době si to asi můžou dovolit,nadstandartů je málo a rodiček co o něj stojí je hodně,jsou to prevíti,využívají každé přílěžitosti jak z lidí vysát peníze
.
Pája 01 píše:
nasla jsem tenhle letak … http://www.itesco.cz/…26-Re_CR.pdf
tak akce je do 26teho tak snad je jeste budou mít ![]()
vera píše:
Sluníčko,máš pravdu,měkteré ty ceny jsou nemožný,ale v téhle době si to asi můžou dovolit,nadstandartů je málo a rodiček co o něj stojí je hodně,jsou to prevíti,využívají každé přílěžitosti jak z lidí vysát peníze.
víš co se říká.. nejvíc se vydělává na neštěstí druhých a to platí ve všech odvětvích. Ale malej to zvládne.. jen mě včera rozbrečelo když jsem na něj koukala a viděla ten helamy prst a ty jeho maličkatý prstíčky tak mě to tak dojalo
![]()