Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lovelytrue Tak moje deti by museli bud busem(9 a 7 let) pokud jim v tu dobu nejaky jezdi nebo jit 7km pezky po statovce
ne kazdy bydli ve meste
@Lovelytrue píše:
Všichni píšete svačiny, úkoly a kroužky. Svačiny chápu, úkoly taky, ale to všechny vozíte děti na kroužky? Já i sourozenci jsme měli taky spoustu kroužků, ale chodili jsme tam pěšky a rodiče se o to nějak moc nestaralijen mě to zajímá
no asi jsi nebydlela na vesnice a pokud tak ti jezdili busy což dneska není
Ne, mám ráda prázdniny asi i proto že mám ráda léto. Už teď na mě padá depka, že se blíží zima. Navíc starší jde do první třídy, takže nám asi konci ta skolkova sranda a volný režim i v týdnu a začínají úkoly a učení.
Já jsem momentálně dost nervózní.
Zítra nastupuji po rodičáku do nové práce, syn půjde do první třídy a dcera poprvé do školky. Takže podzim bude asi trochu fičák.
Už abych začala péct na Vánoce. ![]()
@Šáruší píše:
moje děti mají tréninky ve vzdálenosti 10-15km od baráku. Takže jo, vozím. Bohužel
My to máme sice jen 5 km, ale zaparkovat musíme dál, takže to je časově narocne. No a jelikož se kroužky kryjí, tak musíme volit jen něco. Na to se fakt netěším. Vše skloubit. Zase budu lítat a řešit, jak se rozpůlit.
@Sára 1 píše:
My to máme sice jen 5 km, ale zaparkovat musíme dál, takže to je časově narocne. No a jelikož se kroužky kryjí, tak musíme volit jen něco. Na to se fakt netěším. Vše skloubit. Zase budu lítat a řešit, jak se rozpůlit.
Mně to ani neříkej. Září je vždycky očistec, než to skloubím nějak dohromady na dvě děti. To je mám ještě 5 let od sebe, takže sice hrají obě za stejný klub, ale v jiné kategorii. Takže malí trénují třeba od 14:30 do 16:15 a velcí 18:30-20:15. Tak to jezdím některé dny 2×. Tréninky mají 4× týdně. No netěším se zase. My teď máme vyloženě pohodu a klid a ráj ![]()
@Lovelytrue píše:
@Šáruší tak to je blbý no..já jsem jedině ráda, že žijuve velkém městě, takže moje děti nebudu muset nikam vozit
Tak my taky žijeme v krajském městě. Tedy 5km od krajského města, kompromis, město hned vedle a při tom v přírodě a s velkýma pozemkama, takže mohou mít děti svou lásku koně u domu. Jen prostě na tréninky se vozí, protože malá je malá, a to starší dítě končí v osm večer, musí muselo by městským a pak meziměstským, jeli by to s přestupem cca 45 minut za předpkladu, že by to zrovna navazovalo, to by bylo doma v děvět. Autem jsme doma za 12minut. Tak holt vozíme. Netvrdím tedy, že to není opruz, to je.
@Anonymní píše:
Netěším. Místo prázdninové pohodičky začne stres s pitomou učitelkou, pořád nějaké úkoly, učení, kroužky, svačiny…
Jo školka, to byla pohodička, ale dávno tomu již, dávno.
Tak hlavně anonymně, matko roku ![]()
@Lovelytrue Uvidíme, jak to bude, až budu mít doma puboše, ale co se týká programu, tak předpokládám, že už si ho bude chtít vymýšlet sám a moje aktivita bude spíš nežádoucí. Zatím mám 3 děti v předškolním a batolecím věku, dva z nich jsou školkoví a na začátek školního roku se spíš netěším, protože budeme muset zase začít vstávat a zvykat si na nový režim kroužků. Pro mě je to sice zábavné, chodit s dětmi na kroužky, ale logisticky poměrně náročné, tak proto se netěším. Jinak je mi to celkem jedno, prázdniny s dětmi jsem si užila, ale ráda se jim věnuju i během školního roku.
Já se teda taky netěším, děti měly program celé dva měsíce, takže jsme se však nenudili. Před pár hodinami přijeli od babičky, zítra jim začíná příměstský tábor. A začátek školy je teprve hukot. Zařídit kroužky, obědy, družinu. Zase vstávat v 6, dělat svačiny, sprintovat z práce do družiny… Ach jo… A pak ještě vyhlídka na blížící se podzim a zimu. Já miluju léto!
Ne tesim, mam 5 letou a jde do skolky poprve. Necham ji tam jen do obeda a pujdu pro ni.
Už se docela i těším. Mám svou práci docela dost ráda, takže ze svého návratu do procesu nemám žádné trauma a ta moje pubertální smráďata potřebují zapřáhnout jako sůl - takže těm to škodolibě přeju (a přeháním jen malinko).
![]()
@Šáruší píše:
Mně to ani neříkej. Září je vždycky očistec, než to skloubím nějak dohromady na dvě děti. To je mám ještě 5 let od sebe, takže sice hrají obě za stejný klub, ale v jiné kategorii. Takže malí trénují třeba od 14:30 do 16:15 a velcí 18:30-20:15. Tak to jezdím některé dny 2×. Tréninky mají 4× týdně. No netěším se zase. My teď máme vyloženě pohodu a klid a ráj
No tak to je mazec. Já zatim řeším jen jedno dítě. Starší ve věku mladsiho jsem vozila dvakrat týdne. Teď mladšího nevozim. Oproti loni mi pribyl jeden krouzek a chodim už do prace. Do toho jsou další aktivity typu logopedie, rovnatka… To se snažím odpoledne. Týden uteče jako voda a o vikendu dohanim, co v týdnu nestiham. Nejpozději jsem ale jezdila cca v 18.30.
Vůbec se netěším. Prázdniny - pohoda. Dítě furt někde nebo a náma na dovce.
A teď zase kolotoč - úkoly, vstávání, do toho sychravý podzim, lidi budou v metru chrchlat ![]()