Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sára 1 my logopedii skončili. Teď zase už rok řešíme rehabilitaci na záda, takže místo logopedie každý týden rehabilitace a doma denně cvičit. Prostě se netěším a netěším.
Ja mam ruzne pocity. Na jednu stranu se těším a na druhou ne.
Deti 7r, po odkladu v PT ho ceka první trida. On se taky tesi a netesi😂 uz vi co je to skola. Těší se na družinu, kroužky a kamrady… netesi na na uceni a ukoly. Ja mam obavy jak to bude zvládat 🤭
Prostřední syn 5let, bude predskolak, ceka nas zapis a edukativni skupiny ve skolce.
Nejmladší syn bude mit tri v zari, jde poprve do skolky.
A me konci RD koncem roku. Ceka me hledání nove prace a vse skloubit dohromady. Nejmladšího syna ceka v rijnu plánovaná operace, takže mam par měsíců k dobru a budu ještě do nového roku doma.
Netesim se na ranni vstávání, na delani svacin (v PT svačinu zajišťovala skola, to bylo super, ale teď jde do jine zs), kroužky maji v rámci skoly/skolky jen na plavání budeme vozit. I tak to bude narocne vse skloubit. Manzel v práci do 18hod, odpoledni kolotoč bude jen na mne a skloubit to s práci a MHD😂
Takže se na ty změny i tesim, ale obavy převládají
![]()
@Lovelytrue píše:
Všichni píšete svačiny, úkoly a kroužky. Svačiny chápu, úkoly taky, ale to všechny vozíte děti na kroužky? Já i sourozenci jsme měli taky spoustu kroužků, ale chodili jsme tam pěšky a rodiče se o to nějak moc nestaralijen mě to zajímá
Nevozila jsem nikdy, chodíme po městě všude pěšky. Vodila jsem jen do třetí třídy, do družiny i na kroužky. Bydlíme v centru, takže jak ZUŠku, DDM nebo jazykovku máme do 15ti minut od baráku. Kroužky mi ani tak nevadí, kluci měli vždycky v mimoškolních aktivitách jasno. Zato učení zas bude opruz. Starší maturita a mladší sedmá třída na vlně puberty. ![]()
Já se těším. Prostřední už konečně přestane prudit se školou. Starší bude mít zpět kamarády aa těší se na kroužky. A já se těším na pohodičku s nejmladší.
Jen se děsím nemocí že školky 😣
Těším se, ale zároveň se bojím. Nejstarší jde do první třídy, takže škola, kroužky, domácí příprava. Prostřední je v pohodě, bude předškolák. Nejmladší začne chodit do soukromé školičky, mám z toho docela obavy, jsem zvědavá, jestli to zvládne.
No a já jdu taky poprvé do školy - poprvé učit, takže jsem z toho vyklepaná. Další povinnosti mi naštěstí přibudou až v říjnu, tak se snad v to září zajedem.
@moxi píše:
Starsi syn nastupuje na druhy stupen 6 trida mam trochu strach z tesiho uciva jak to bude zvladat. mensi je ve skolce.
Nechci rýpat, ale Vy být dislektik nebo cizinec?
Tesim se na ten frmol, rozvazeni, ukoly, priprava, krouzky, mam to rada, nabiji me to, jsem asi cvok
![]()
@Šáruší píše:
@Sára 1 my logopedii skončili. Teď zase už rok řešíme rehabilitaci na záda, takže místo logopedie každý týden rehabilitace a doma denně cvičit. Prostě se netěším a netěším.
My taky s logopedií skončili.
Ale s druhým dítětem začali. Rehabilitace nás taky čeká. ![]()
@Ip man píše:
Nechci rýpat, ale Vy být dislektik nebo cizinec?
A jako obvykle. To před „ale“ zásadně neplatí. ![]()
@Sára 1 píše:
My taky s logopedií skončili.Ale s druhým dítětem začali. Rehabilitace nás taky čeká.
já taky, 3 roky denní logopedie s jedním, pak hned na to 3 roky logopedii s druhým dítětem. Skončili jsme v září, to byla úleva. A od listopadu jedeme denně rehabilitaci, a taky je to dle ortopedie na několik let
já ani neznám nějaký den bez těch „povinností“
@Šáruší ja mam kluky 2r od sebe. Nejstarsi logopedii od tri let, zkoncili jsme v 6,5letech. Prostřední taky logo od tri let, ted ma 5,5 s pomalu končíme. Ten 1,5 roku co jsme jeli logopedii u obou dohromady byl ocistec, ted si docela uzivam ze mam na logo jen jednoho a koncime. Ted nejstarší nastupuje do prvni třídy a prostřední syn predskolak, kde chodíme na individuální grafomotoriku.
Nejmladší bude mit tri roky a tam chci jeste počkat. Chci alespon par mesicu bez logopedie
![]()
Závidím tem co si užívají bezstarostně období skolky nez povinnosti ![]()
Leto bylo krasne. Prazdniny jsme si uzili vsichni.
Do prace se tesim, mam ji rada.
Vadi mi, ze vstavame brzo. Vlastni deti v praci potkavam.
Jedina zmena bude, ze zapneme budiky a nastane opet rezim skolni tyden a vikend.
@Šáruší píše:
já taky, 3 roky denní logopedie s jedním, pak hned na to 3 roky logopedii s druhým dítětem. Skončili jsme v září, to byla úleva. A od listopadu jedeme denně rehabilitaci, a taky je to dle ortopedie na několik letjá ani neznám nějaký den bez těch „povinností“
Já s tím prvním dítkem, které spolupracovalo, kolikrát ztrácela nervy. Prostě to nešlo. Žádné zlepšení. Nakonec jsem nevěřila tomu, že to všechno zvládneme. No a povedlo se - trvalo to skoro 3 roky. Jenže ten mladší vůbec nespolupracuje. Nedonutím ho. Je pořád v pohybu. Teď, jak jsme pořád venku, tak nehrozí, abych ho dostala z kola na pár minut a šel cvičit. Rehabilitaci musíme řešit. Už jsme taky dostkrát cvičili. Jenže výsledek žádný.
Někdy mě tyhle povinnosti válcují. Když vidím ostatní. Já to měla složitější už od miminka a táhlo se to. Naštěstí se některé věci nepotvrdily.
@ka2ka píše:
no asi jsi nebydlela na vesnice a pokud tak ti jezdili busy což dneska není
My teda bydlime na vetsi vesnici a krouzku nabizi hodne.
Dcery dochazi od pololeti novy krouzek obce. Vybraly si klavir. Pri skole maji vytvarku, gymnastiku a mladsi ma aj a fletnu v dobe druziny, skolkare syna vozim/vodim u nas na mini pripravku fotbalu. Kdyz maji cas, tak chodi do Brontosaura, kde litaji a hraji si venku, hraji hry. Prestali chodit, ze v patek byl klavir pro holky a syn sam nechtel. Klavir se ted na vyzadani presune asi na pondeli. Je tady spoustu dalsich krouzku, ktere nabizi skola nebo ruzne spolky, ale to jsem zatrhla, ze maji vybrano dost, ze zadny dalsi. Takze starsi musela skrtat. Dostanou kazdy rok ve skole listek, kde se prihlasuji na krouzky, ktere jsou od skoly nebo od obce.
Synovi se libi florbal. Prihlasit se muze, az nastoupi do skoly pristi rok, ze skolkare neberou.
Ve skolce maji aj a fletnu, tam nechce
. Je spis na sportovni krouzky.